Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krisii

KWIECIEŃ 2012!!!!

Polecane posty

Hej Kobitki:) Ja noc jak ostatnie, dosyć pozytywna:):) Wczoraj jak sobie leżeliśmy z D, to mały D chyba chciał przez brzuch wyjść bo tak się wypychał! Szkoda, że głową, a nie rączką albo czymś, to by fajne zdjęcie było;P A tak to dziś już po śniadaniu, zaraz biorę się za pożądki i jedziemy z D z zaproszeniami na wesele i na zakupy, bo mam nadzieje, że dziś już dostanie wypłatę! A powiedzcie, czy też macie problem z paznokciami u stóp? Bo dla mnie masakrą jest je obcinać, a przez dodatkowe witaminy rosną jak szalone! Masakra;P Miłego weekendu wszystkim życzę;p!

Hej:) U mnie dzisiaj mój P. ,,wyprowadził" się z sypialni bo tak chrapałam że nie dało się spać. Ja nie wiem, nigdy tak nie chrapałam!budziłam się co chwilę a około 3 w nocy mała zaczęła mnie tak kopać,że nie dało się zasnąć ponownie;)

Cześć Dziewczyny:) Ja jeszcze obolała chodzę, ale spało mi się dobrze:) Mój R wrócił wczoraj z Gdyni i znów weekend dla nas:) Chociaż..nie całkiem, bo pojechał ze swoją Córcią do lekarza, Mała chora:/ Później odwozi Ją niestety do mamy:( Ale cóż... Chyba wolę to niż zarazić się na koniec ciąży. Florentyna to jak się zdecydujesz to daj znać:) Różyczka mi też lekarz odradził zzo, powiedział, że to zazwyczaj pierworódką dają, a ja mam 1 poród za sobą i wtedy poszło szybko (2h 20 min.), więc nie ma sensu. Zresztą ja chyba nie chciałabym znieczulenia, bo boję się, że mogą być jakieś powikłania. Wiecie ja niby śpię dobrze i tak ok. 9-10 h, w nocy budzę się tylko, gdy przekręcam się z boku na bok i czasami raz do toalety a mimo wszystko od paru dni jestem strasznie zmęczona i jakaś taka osłabiona. Może Hgb mi spadła... chyba w pn zrobię morfologię.

Hej laski! Mi się śpi w miarę, gdyby nie poduszka-rogla to by była masakra. Niestety wstawanie mnie męczy - co 2-3 godziny. Ostatnio mam więcej miejsca w sypialni bo mój M przeniósł się do salonu - nie może wytrzymać mojego "sapania" gdy zmieniam pozycję ;) Co do zzo to mi położna powiedziała, że migreny pojawiają się mega rzadko. Głównym zarzutem do znieczulenia jest to, że może na tyle spowolnić poród, że go wręcz zatrzyma i konieczne będzie cięcie. Ja wiem, że miękka jestem i choćbym się zarzekała to i tak bez znieczulenia się nie da;)

Gość Asia.Oliwka
ja też mam problem z obcięciem paznokci, a przed ciążą potrafiłam założyć sobie nogę na szyję :) ostanio mierzyłam się to w brzuchu w pasie mam 107 cm Mnie też budzi moje chrapanie nigdy tak nie chrapałam jak teraz, ale mój powiedział, ze mu to nie przeszkadza, dobrze, że się nie wyprowadzi bo nie lubie sama spać.

Witam Mile Panie w ten deszczowy dzien :) Florentyna> ja Tobie tutaj kibicuje bardzo i zycze Tobie potrzebnej odwagi, zebys wrescie uporzadkowala swoje zycie osobiste. Mysle, ze lepiej byloby rozpoczac walke juz teraz, bo pozniej ciagle bedziesz odkladala to w czasie, ale ostateczna decuzja nalezy do Ciebie. Dziewczynki, ja tez chrapie, a nie zdarzalo mi sie to wczesniej! To jest okropne, a moj maz ma niezly ubaw z tego! :) Musze przyznac, ze ostatnio lepiej sypiam, chociaz dzisiaj w nocy po raz pierwszy obudzil mnie bol miesiaczkowy. Jednak nie byl na tyle silny, abym nie mogla spac, wiec zaraa zasnelam z powrotem. Od trzech tygodni zdarzaly sie takie bole, ale w ciagu dnia i latwe do zignorowania, a tutaj nagle wybudza ze snu hmm moze to te skurcze o ktorych mowicie tyle, bo ja normalnie nic innego nie czuje. Ani twardnienia, ani pobolewania krzyza, zupelnie nic. Czy to normalne??? Beata.sr>ja sobie daje rade z paznokietkami. mam 98cm w brzuszku, ale jakos zbytnio nie utrudnia nachylania sie. Jestem nawet w stanie sama nakladac lakier do poznokci, wiec jest super. Zobaczymy jak bedzie dalej :) Wczoraj nauczylam sie robic budyn domowy. Gdybym wiedziala, ze to takie proste, to nigdy bym nie kupowala ze sklepu :P

Gość acholka
witajcie czy jest któraś z dziewczyn tu na formum która zamierza rodzić na wyspiańskiego w Bielsku-Białej???jeżeli tak to proszę niech taka osoba odezwie się do mnie na gg 3707979.mam kilka pytań.dzięki bardzo....

czesc kobietki..;) Ja to strasznie męczę się w nocy . ;( Taki ból promieniujący w lewej nodze mam , że to jest nie do wyobrażenia momentami aż płakać się chce .. ;( A od wczoraj wieczór nie mogę chodzić, bo jak chodzę albo stoję to mam uczucie że mała naciska mi na krocze (jakby chciała wyjść) i to tak boli a do tego ból podbrzusza dochodzi .. I teraz muszę leżeć.. bo wtedy mnie nie boli.. A co do obcinania paznokci to ho ho .. dla mnie teraz to też nie lada wyzwanie . ;)

Gość acholka
tak wogóle to ja mam cztery terminy wg OM to 17.04 ale wg USG to 06.04,11.04,19.04 więc nie wiadomo który brać pod uwagę,ale czuję się coraz gorzej więc kto wie czy to już po mału nie to....spodziewam się Syna który na dzień dzisiejszy wg USG waży 2800g więc może być duży tak twierdzą lekarze ....to moje drugie dziecko, pierwsze ma już prawie 8 lat, więc będzie duża różnica wieku...Pozdrawiam Wszystkie panie tu na forum.....

Bajua.......................22.........01.04.....M... ..Filip............1......Zakopane słoneczko81..............30.........02.04......K.....Len a.. ................Rzeszów Dragoniki...................28,..........03.04.......K?.. ......Natalka?......2.........Wrocław Czuprynaa.................22.........04.04.....M....Leon. ...........1......Radom Bronka w kropki.........32........04.04......M.....Adrian......1..... Szkocja Hannelka..................26.........05.04.....M.....Kami l?..........1......ok Bydgoszczy M4DZ1A....................28........ 06.04....M......Adam...........1......Kraków Blanka6.....................29........06.04....K...... Karina........1......ok Warszawy AsiaOliwka.................32........08.04.....K.....Oliw ka.................Lubin Florentyna Anna...........42........08.04........M.........Orest....... .ok Suwałk alexiasz....................25........10.04....M..Aleksan der.......1.......Krosno Brinka.............19.........11.04.....K.....Julia(?)... .1....ok suwałk beata.sr.....24l.....11.04.....M.....Dominik.....1.....J aworzno buteleczka85.............26.........12.04.....K.....????. ...........2.......Gliwice Iwonaa19..................19.........12.04....K.....Julia ..........1............ok.Radomia Nastusiaelo...............25.........13.04....k.....Milen a..........2...... śląsk kwietniowka26...........25.........14.04....K.....Olga... ........1........dolnośląskie ani00.......................29........14.04.....M.... .Jakub........1........Tychy Kiniu .......................30........14.04.....M......Wiktor.... ...2........ Kafka28....................29........14.04.....M......Dan ielek......1........ Niemcy martusia_mała...........21.........20.04....M...Kornel.. .1........Jelenia Góra Słoneczny słonecznik...36.........17.04......?...........?.........1. .......Dolny Śląsk Kasiek81legnica..........30.........18.04......K......... ..?........2.........Legnica agaf.........................26.........18.04.....M...... Kubuś.........1.........Reszów Nadia_2012...............35..........19.04.....K......... ..??.......2.........Poznań różyczka .................83..........20.04.....M.... .Szymon...1.......Wrocław uleczka90.................21..........21.04.....M...... Piotr........1......ok. Bielska Białej Anita1978.................33..........22,04.....M......?? ...........2......ok Białegostoku malutkaa28...............28..........22.04.....K......Kla ra........1.......Gdańsk gwens......................24............24.04......K.... .....Zuza............1..................Śląsk kika1603...................35..........25.04.....M.....Da wid .............2......W-wa Zysiolinka..................25..........26.04......M..... Wojtuś.....1......Warszawa li_la_li.......................29..........29.04......?.. ....?.............2......Śląsk Indianka25 ...............25..........28.04.....M..... Maciej......1......Wrocław/ Lubin Karola11...................31..........29.04.....M...... Mateuszek...........1......USA/Szczecin Sylvia4709...............................30.04.....M.... .Michałek...2....... Też uaktualniam :) Ja dzisiaj nie mogłam spać, głowa mnie cholernie boli, mój pół nocy kaszlał, a ja odrazu się budzę. Młody mi teraz daje popalić :) MIŁEGO DNIA !!

Brinka > Uważaj na siebie !! Ja właśnie mam to samo, promieniowanie na noge, choc miałam tak zawsze przy okresie, zawsze prawa noga, jak miałam dostać okres to nie brzuch mnie bolał tylko ta noga i juz wiedziałam, że dostane, dziwne.. A z tym , że masz takie uczucie, że dziecko ci wypadnie, to powinnaś leżeć w łóżku, tak jak ja musze. Niebezpieczne to jest. !!

Nick....................Wiek.....Data porodu...Płeć.....Imię......Który poród...Miejscowość Bajua....................22.........01.04.......M......Filip...........1..........Zakopane słoneczko81..............30.........02.04.......K......Lena............?..........Rzeszów Dragoniki................28,........03.04.......K(?)...Natalka(?)......2..........Wrocław Czuprynaa................22.........04.04.......M......Leon............1..........Radom Bronka w kropki..........32.........04.04.......M......Adrian..........1..........Szkocja Hannelka.................26.........05.04.......M......Kamil(?)........1..........ok.Bydgoszczy M4DZ1A...................28.........06.04.......M......Adam............1..........Kraków Blanka6..................29.........06.04.......K......Karina..........1..........ok.Warszawy AsiaOliwka...............32.........08.04.......K......Oliwka..........?..........Lubin Florentyna Anna..........42.........08.04.......M......Orest...........3..........ok.Suwałk alexiasz.................25.........10.04.......M......Aleksander......1..........Krosno Brinka...................19.........11.04.......K......Julia(?)........1..........ok.Suwałk beata.sr.................24.........11.04.......M......Dominik.........1..........Jaworzno buteleczka85.............26.........12.04.......K......???????.........2..........Gliwice Iwonaa19.................19.........12.04.......K......Julia...........1..........ok.Radomia Nastusiaelo..............25.........13.04.......k......Milena..........2..........śląsk kwietniowka26............25.........14.04.......K......Olga............1..........woj.dolnośląskie ani00....................29.........14.04.......M......Jakub...........1..........Tychy Kiniu ...................30.........14.04.......M......Wiktor..........2..........???????? Kafka28..................29.........14.04.......M......Danielek........1..........Niemcy Kasiek81legnica..........30.........18.04.......K......????????........2..........Legnica agaf.....................26.........18.04.......M......Kubuś...........1..........Reszów Nadia_2012...............35.........19.04.......K......????????........2..........Poznań różyczka83..........................20.04.......M......Szymon..........1..........Wrocław uleczka90................21.........21.04.......M......Piotr...........1..........ok.Bielska Białej Anita1978................33.........22.04.......M......????????........2..........ok.Białegostoku malutkaa28...............28.........22.04.......K......Klara...........1..........Gdańsk gwens....................24.........24.04.......K......Zuza............1..........Śląsk kika1603.................35.........25.04.......M......Dawid ..........2..........W-wa Zysiolinka...............25.........26.04.......M..... Wojtuś..........1..........Warszawa Indianka25 ..............25.........28.04.......M..... Maciej..........1..........Wrocław/ Lubin li_la_li.................29.........29.04.......?......??????..........2..........Śląsk Karola11.................31.........29.04.......M......Mateuszek.......1..........USA/Szczecin Sylvia4709..........................30.04.......M......Michałek........2..........?????? martusia_mała............21.........30.04.......M......Kornel..........1..........Jelenia Góra MAMUSIE JUŻ ROZPAKOWANE: Nick.............Data porodu....Waga.....Wzrost...Imię dziecka.......Miejscowość IZAMAMA.............29.02......3050g......52.........Jaś................(?)..... Mam nadzieję, że wszystko ładnie uaktualniłam, jak jakieś błędy są..to po prawcie. A dopisałam Izamama bo ona pewnie nie ma czasu na naszą tabelkę teraz ;p. Tak w ogóle IZAMAMA gratulacje :)

i ja muszę się dopisać, ale bez myszy do laptopa to nie dam rady ;) Muszę jej poszukać...

mi ciągle brzuch twardnieje a zaczyna się od wątroby i idzie w dół. Lewa strona zostaje miękka, ale prawa to dramat...

Nick....................Wiek.....Data porodu...Płeć.....Imię......Który poród...Miejscowość Bajua....................22.........01.04.......M......Fi lip...........1..........Zakopane słoneczko81..............30.........02.04.......K......L ena............?..........Rzeszów Dragoniki................28,........03.04.......K(?)...Na talka(?)......2..........Wrocław Czuprynaa................22.........04.04.......M......Le on............1..........Radom Bronka w kropki..........32.........04.04.......M......Adrian........ ..1..........Szkocja Hannelka.................26.........05.04.......M......Ka mil(?)........1..........ok.Bydgoszczy M4DZ1A...................28.........06.04.......M......Ad am............1..........Kraków Blanka6..................29.........06.04.......K......Ka rina..........1..........ok.Warszawy AsiaOliwka...............32.........08.04.......K......Ol iwka..........?..........Lubin Florentyna Anna..........42.........08.04.......M......Orest........... 3..........ok.Suwałk alexiasz.................25.........10.04.......M......Al eksander......1..........Krosno Brinka...................19.........11.04.......K......Ju lia(?)........1..........ok.Suwałk beata.sr.................24.........11.04.......M......Do minik.........1..........Jaworzno buteleczka85.............26.........12.04.......K......?? ?????.........2..........Gliwice Iwonaa19.................19.........12.04.......K......Ju lia...........1..........ok.Radomia Nastusiaelo..............25.........13.04.......k......Mi lena..........2..........śląsk kwietniowka26............25.........14.04.......K......Ol ga............1..........woj.dolnośląskie ani00....................29.........14.04.......M......Ja kub...........1..........Tychy Kiniu ...................30.........14.04.......M......Wiktor..... .....2..........???????? Kafka28..................29.........14.04.......M......Da nielek........1..........Niemcy Kasiek81legnica..........30.........18.04.......K......?? ??????........2..........Legnica agaf.....................26.........18.04.......M......Ku buś...........1..........Reszów Nadia_2012...............35.........19.04.......K......?? ??????........2..........Poznań różyczka83..........................20.04.......M...... Szymon..........1..........Wrocław martusia_mala.......21......20.04.........M......Kornel.....Jelenia Góra uleczka90................21.........21.04.......M......Pi otr...........1..........ok.Bielska Białej Anita1978................33.........22.04.......M......?? ??????........2..........ok.Białegostoku malutkaa28...............28.........22.04.......K......Kl ara...........1..........Gdańsk gwens....................24.........24.04.......K......Zu za............1..........Śląsk kika1603.................35.........25.04.......M......Da wid ..........2..........W-wa Zysiolinka...............25.........26.04.......M..... Wojtuś..........1..........Warszawa Indianka25 ..............25.........28.04.......M..... Maciej..........1..........Wrocław/ Lubin li_la_li.................29.........29.04.......?......?? ????..........2..........Śląsk Karola11.................31.........29.04.......M......Ma teuszek.......1..........USA/Szczecin Sylvia4709..........................30.04.......M......Mi chałek........2..........?????? MAMUSIE JUŻ ROZPAKOWANE: Nick.............Data porodu....Waga.....Wzrost...Imię dziecka.......Miejscowość IZAMAMA.............29.02......3050g......52.........Jaś ................(?).....

Martusia_mala -> Dziekuje za informacje . ;* A ty z tym byłaś u lekarza ? ja mam wizyte dopiero w piątek , myślę , że nie bedzie tak źle jak do piątku poprostu przeleże w łóżku a później powiem dla swojej lekarki.. Mój M. strasznie się tym przejmuje.. aż mi go szkoda.. A mama wprost na mnie nakrzyczała, że mam leżeć i mówi , że to nie sztuka urodzić wczesniej dziecko ale ile potem z tym dzieckiem biedy.. Mama mnie wystrzega bo sama urodziła mojego brata w 35tc.. ;/ ostatnio to już wogle prawie każdy ruch małej sprawia mi ból albo ucisk na coś.. coś czuje , że ona zaczyna się męczyć (brakiem miejsca) razem ze mną..

Gość acholka
Uleczka90 czy ty będziesz rodzić w Bielsku-Białej!!!!

Brinka > mi kazał lekarz leżeć najlepiej do 36 tc. Potem powiedział, że już nawet moge sobie myć okna ;) dzisiaj jedynie wyszłam na chwilke na spacer do sklepu zeby odetchnac świeżym powietrzem. W czw na wizyte i badanie GBs.

To kierując się wskazówkami twojego lekarza nie mam za bardzo czym się martwić bo ja według obliczeń mojego lekarza już jestem w 36tc. ;) Ale namieszałam mam nadzieje że rozumiesz he he ;) Ale jednak bede ostrożna bo nigdy nic nie wiadomo .;) chociaz teraz nawet jakbym chciała okna myc to nie dam rady bo ten ból krocza jest okropny.. malutka tak naciska ajj.. ;/

Kurcze, takie mam uczucie, jakby mały chciał się wydostać przez brzuch na zewnątrz masakra!! A jestem przeszczęśliwa, bo nareszcie zrobilismy zakupki:) pieluszki po paczce 1 i 2, oliwkę, chusteczki i płyn 3w1 jonhsona, mąż wybierał hehe:D nareszcie jakieś zainteresowanie:P Jeszcze wanienka, niedrapki, od pon piorę i prasuję i czekamy na maluszka!!:):) A teraz relaksik przy capucino i cieście;P

Witajcie kochane:-) Dzisiaj prawie cały dzień przeleżałam,ból brzucha promieniujący do nogi:-( noga zwłaszcza w okolicy rzepki tęgo mi spuchła i drętwieje.Ciśnienie 170/70.....no i cukier prawie 150. I ciągle mi się chce spać...... Pozdrawiam cieplutko...... Dziewczyny jeszcze chwila i spotkamy się ze swymi pociechami,chociaż przyznam ,że okres pomieszkiwania dzidzi w brzuszku jest niesamowity...

Dzien dobry, No i znowu wracaja nieprzespane noce. Ech, moze to takie przygotowanie do macierzynstwa? :) Sobote spedzialam na zakupach, bo ciagle cos brakuje dla Maluszka. Cale siaty akcesorii a ja odkrywam na nowo, ze jednak jeszcze cos brakuje. Jeszcze ten remont w mieszkaniu i w pracy na glowie. Jestem juz zmeczona, ale z drugiej strony zawsze moglo byc gorzej. Najwazniejsze, ze Synek bedzie juz z nami wkrotce. Yupiiiiiiiii :) Ide poszperac w tapetach, bo chcialabym polaczyc umiejetnie dwa lub trzy kolory na scianch. Milego dzionka!

cześć dziewczynki, ja też nie śpię już od 3 swędzą mnie nogi i kolana :O wczoraj trochę pochodziłam sobie po sklepach. Przed 5 już prawie zasypiałam ale mąż szedł do pracy i się rozbudziłam. też tak myślę, że ta bezsenność to trening przed nocnym wstawaniem do dzidzi. Już się nie mogę doczekać kiedy będzie ze mną bo smutno w nocy siedzieć samej .

Widze, ze AsiaOliwka tez juz na nogach. Ja buszuje tutaj rowniez od 3. Faktycznie bedzie weselej jak Maluchy juz beda na swiecie. Przynajmniej bedzie do kogo zagadac hehe

ale z Was ranne ptaszki .;) ja równiez nie moge sie juz doczekac dzidzi.;)

Ale z Was ranne ptaszki!:P Ja oprócz szybkiej pobudki o 3, wstałam o 9:) Także niezły sukces:) Jutro nareszcie do lekarza! Ciekawe co mi powie o małym i ewentualnym porodzie(czekam na decyzję o cc). Także w tą noc raczej nie pośpię z tych nerwów:)! A tak to po sniadanku i tak sobie myśle, ze jak coś to za miesiąc minie termin porodu wg USG:P no ciekawe kiedy maluszek się u nas pojawi! Ale pewna jestem, że miejsca w brzucholu już nie ma, bo bardzo się wierci, kręci, szkoda, że nie obraca;P Miłej niedzieli!!:)

Witam :) Na nockę nie narzekam pospałam przyzwoicie 8 godzin z 3 niewielkimi przerwami. Niestety przed snem namęczyłam się niemiłosiernie tak mi było ciężko na żołądku mimo, że niewiele jadłam, że musiałam iść i wszystko z siebie wyrzucić. Dziś mam jakiegoś doła i czuję się bardzo słabo. Miałam w planie posprzątać mieszkanie ale nie mam siły się zebrać. Może to przez pochmurną pogodę za oknem :( Za jakieś 2 godz. idziemy z M po drobne zakupy i po drodze wstąpimy do parku pokarmić ptaszki to może mi się poprawi, bo jak na razie to jakaś depresja mnie łapie i jeszcze ta cholerna zgaga, na którą nawet gaviskon mi nie pomógł. Miłego dnia życzę Kobietki :)

Hej Kobitki:) U mnie za oknem piękne słońce. Zaliczyłam już spacer z P. A teraz zabieram się do pieczenia szarlotki prowansalskiej:) Bronka-->mnie wczoraj tak zgaga męczyła wieczorem,że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić:/Ale dzisiaj po zgadze nie ma śladu.