Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za dwa miesiace

zamiast kwiatow i czekoladek

Polecane posty

Gość Miraculum5
I nie "uszczęśliwiaj" ludzi na siłę chęcią "niemarnowania" ich pieniędzy. To są ich pieniądze i równei dobrze mogą je piznąć do kałuzy.

Gość reaktywacja fajnej zabawy
dodam jeszcze, że czulabym sie niezmiernie zażenowana, gdyby ktos mnie poprosil o ta karme....... i mysle, że wiele innych osób by sie tak poczuło Rozumiem intencje autorki, chce dobrze, ale nie ma wyczucia, jak wygląda życie i nie rozumie, jak to z zewnatrz wygląda. A jednak na slubie czy weselu opinia innych jest baaardzo istotna

reaktywacja fajnej zabawy - z tego co mówisz, powinno się obgadywać ludzi także za kupony w totka, bo to dopiero idiotyzm i takie samo nakazywanie, o jakim piszesz w przypadku innych podarunków. A lista prezentów lub proszenie o pieniądze na zaproszeniach? Takie są czasy. Dla niektórych wspaniałym prezentem są książki, dla innych jedzenie dla psiaków, a dla innych kwiaty.

Gość Miraculum5
Reaktywacja- dokładnie. A swoją droga, ludzie tak czy siak kupią Ci te kwiaty i czekoladki :)

Gość Miraculum5
natka- moim zdaniem proszenie o cokolwiek, że chce się lotto, lista prezentów są wyrazem WIEŚNIACTWA pary młodej. Bo idea wesela i ślubu jest taka, ze się dzień swiętuje razem, a nie liczy na krocie.

jeżeli przede wszystkim kierujecie się tym, co inni o was powiedzą, to ja już wszystko rozumiem :D

Miraculum5 - okey, lista prezentów to średni pomysł, bo nie każdego na wszystko stać to raz, dwa - mogą też być tacy, co chcą dać pieniądze - to sprawa gości. Ale z kwiatami i tak każdy przyjdzie, więc powiedzenie, ze zamiast kwiatów można przynieść coś innego, nie jest według mnie nietaktem.

Natka wesele czy slub jest dla gosci, gdyby mnie nie obchodziła opinia innych zrobilabym po cichu bez swiadkow Nie oznacza to, ze cale zycie kieruje sie tym "co ludzie powiedza" Wiecie co, ja jeszcze rozumiem kulturalne proszenie, np. moja znajoma miala na zaproszeniu "byloby nam miło, gdyby zamiast kwiatow do kosciola przyniesli panstwo ksiazki", goscie to była bliska rodzina i bliscy przyjaciele, same takie mile i zaufane osoby i naprawde nikt nie odczul tego zle. Zwłaszcza, że książki to jeszcze tak kulturalnie wygląda. Ale PSIE ŻARCIE????? No to przeciez obrzydliwe. Jak chcecie pomoc kundlom albo nie zmarnowac kasy - zróbcie zbiorke do puszki i tyle. No chyba, że chcecie do konca byc kojarzeni z psia karmą. Może poprosicie np. o wymienne wkłady do kostek zapachowych WC żeby w domach dziecka powkladac do sedesów coby sie dzieicom milej srało? Nie wiem, jak mma Wam wytlumaczyc, że to NIE WYPADA. Oczywiscie Was slub i wasza decyzja, robcie co chcecie, ale zawsze bedziecie mieli łatke oszołomow,...

U mnie nikt oszołomem mnie nie nazwał. Na ślubie będzie sama najbliższa rodzina, ktora wie, jakie mamy podejście do zwierząt. Nie robię wesela na pokaz, tylko dla najbliższych :) Bywałam na ślubach, gdzie młodzi prosili o kupony z totka i maskotki i może nie każdemu pomysł się spodobał, ale po tygodniu nikt o sprawie już nie pamiętał. Nie wiem, u nas to podejście jest bardzo powszechne.

Gość Miraculum5
Jest. Bo to gości pieniądze i gości decyzja, co Ci przyniosą, tak? Mnie tam kwiaty nie przeszkadzały, część była użyta już na sali do ułożenia serca, w którym tańczyliśmy, a w domu stały ponad 2 tygodnie i pięknie pachniały.Chyba, ze sami z siebie pytają, co para młoda chce dostać. Wtedy można coś SUGEROWAĆ, a nie oznajmiać czy mówić.

Natka* moze Ci w twarz nie powiedzieli, a co myśla to myslą :D Dobra, ja swoje powiedziałam, Ty i tak jestes przekonana do dwoich racji wiec pozostaje mi zyczyc powodzenia na tym smiesznym slubie......

Miraculum5 - owszem, to decyzja gości i to oni będą decydować i muszę to podkreślić, bo chyba się nie rozumiemy :) Moje kwiaty zaraz po weselu albo zostaną u rodziców, albo pójdą na śmietnik, bo ślub i wesele odbędzie się w moich rodzinnych stronach, a obecnie mieszkamy w Polce centralnej i dzień po weselu wracamy do siebie i nie widzę podróży 400 km z bagażnikiem pełnym kwiatów :) reaktywacja fajnej zabawy - a śmieszna to najwyżej Ty jesteś przez to swoje ograniczenie.

Gość Dajta spokoj!
To juz sie obciachowe zrobilo! Goscie maja prawo do wlasnego wyboru , chca kupic kwiaty niech kupia. To ich pieniądze .a ty jeśli chcesz karmę to sama ja kup a nie załatwiaj swoich interesów czyimś kosztem!

Gość Dajta spokoj!
Znam ten temat nie od dziś !

Gość Dajta spokoj!
A moze niech kazdy z gości weźmie sobie psiaka ze schroniska co? Dobry pomysł?:) zrobisz coś dobrego zamiast wyrzucać kwiatki i czekoladki?! Albo niech zaadoptuja dzieci z domu dziecka tak kazdy po jednym co? Albo dzieci z Afryki tam taka susza dzieci umierają z głodu ....

Gość Dajta spokoj!
My też prosiliśmy o karmę i co? Mąż (świezo upieczony) połowe opierdzielił w drodze na wesele, reszte świadkowie wzieli i obrzucali nas na przyjęciu niczym ryżem w bramie kościoła. Coś tam wygrzebałam spomiędzy śledzi, sałatek i ciast, ale w schronisku mnie wyśmiali :-( tak więc, autorko, bądź swiadoma, że to trzeba dobrze zaplanowac, inaczej wyjdzie Ci tak beznadziejnie, jak mi :/

Gość Dajta spokoj!
Ej idioto !!!! nie masz swojego nicka ??????? Zauwazylam ze jak nie ma argumentu to najlepiej sie podszyc pod kogos .

Gość Dajta spokoj!
akurat w tym temacie popieram Twoj punkt widzenia, ale nie moglam sie powstrzymac, wybacz :D

Gość Dajta spokoj!
Nie zglupialam jeszcze żeby prosić kogoś o karmę . Jak mam ochote nakarmić psiski w schronisku to poprostu tam jadę i zawoze karmę a nie wysluguje się innymi z racji zamazpojscia ! Debilki.

Gość Dajta spokoj!
To jakim celu się podszylas ? Chcesz być zabawna czy jak?:)

Gość Dajta spokoj!
ale one mają 2 pieczenie na 1 ogniu, a nawet więcej: 1. wychodza na dobroduszne, w tym cudownym dniu czynią dobro i na pewno dzięki temu im sie poszcześci w życiu a i wśrod gości zyskaja opinie dobrych i litościwych 2. Same za to nie zapłacą 3. pozbęda sie klopotliwego problemu kwiatów, których nie chcą. Czy to nie jest mistrzostwo dyplomacji?

Gość Dajta spokoj!
lubie sie podszywac :classic_cool:

Gość Dajta spokoj!
Masz racje . Ale może zmien sobie nick na inny bo ten jest mój .:)

Gość no dobra niech CI bedzie
teraz lepiej? autorko: a może poproś gości, żeby zamiast przynoszenia kwiatow na slub, posprzatali kościół? albo umyli podłoge w sali weselnej, każdy 1m2 :D

Gość Dajta spokoj!
:) dzięki Może w ramach pomocy charytatywnej niech zaprosza bezdomnych na wesele? Nakarmia , po co ma się żarcie zmarnować . Acha A panna młoda oczywiście nie może w takiej sytuacji mieć wiazanki kwiatów . Niech ma pod pacha worek z psia karma.

Gość no dobra niech CI bedzie
może też zrobic fikusna kompozycje z takich gryzaków dla psow w kształcie kości, poprzyklejac chrupki róznokolorowe do czubków i będzie piekny bukiecik. A jak wyjdą z kościola, to zamiast ryżem i monetami, niech ich obrzuca psimi chrupkami (ale rym)! a na weselu, w ramach gier i zabaw można zrobic konkurs dla gości "zgaduj zgadula, w ktorej potrawie jest pedigree?"

Gość Dajta spokoj!
:D

Gość Bawienie się w filantropie
natka* U mnie nikt oszołomem mnie nie nazwał. Na ślubie będzie sama najbliższa rodzina, ktora wie, jakie mamy podejście do zwierząt. Nie robię wesela na pokaz, tylko dla najbliższych To może w ogóle nie rób wesela ? Zaoszczędzone pieniądze wydaj na karmę jedz do schroniska i daj psiakom . Popatrz jakie to proste !