Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czigia

Moja przeszłość.

Polecane posty

Gość ewdwdesdedsWEDS
ŚOZ Po pierwsze ja kłamać nie musze. Po drugie nie mam faceta. Po trzecie nigdy nie związałabym się z kimś takim jak Ty, kto ma ograniczone myślenie. I gwarantuje Ci, że każdy psycholog radziłby takiemu chłopakowi terapie :D

nie wiem pisz jak uwazasz mnie tam wali co ktos robi w swoim zyciiu intymnym a do takich zaliczam seks i nie okreslam ludzi worami na sperme nawet niech szaleja w kiblach ich sprawa sama niewiniatkiem nie jestem i nie bede, ale na szczescie w zyciu nie trafilam na faceta ktory kazal mi sie spowioadac i probowal mnie oceniac z takich powodow a nie udaje innej niz jestem

Gość septemberON
powtarzam owa przeszlosc nie jest ich wspolna....to baaaardzo istotne. nie musi go informowac o swojej, to jej prywatana sprawa. chlopak nie bez przyczyny akurat do tego sie dopil.... facet od worka spermy, moze bardziej chlopiec. uwazaj co piszesz, kto wie co twoja matka robila w przeszlosci.

Gość ewdwdesdedsWEDS
cream jak to sie mówi swój na swego trafi dziwne ze ty jeszcze na nikogo nie trafiłeś :D

September - skoro zapytał wypada poinformować. Masz racje, to nie jest ich wspólna przeszłość, ale skoro powiedziało się A to trzeba powiedzieć B. To i tak wyjdzie.

"Po pierwsze ja kłamać nie musze." Zacne, zaiste - zacne :) "Po drugie nie mam faceta." Spoko, prędzej czy później ktoś może się nawinie ;) "Po trzecie nigdy nie związałabym się z kimś takim jak Ty" Wzajemnie :) "kto ma ograniczone myślenie" O, różne ludzie rzeczy o mnie tu pisali, ale jeszcze nigdy nic takiego - plus za inwencję :) "I gwarantuje Ci, że każdy psycholog radziłby takiemu chłopakowi terapie" A mogę dostać twój podpis pod tą gwarancją pod rygorem wypłaty mi odszkodowania? :D "a nie udaje innej niz jestem" Bardzo prawidłowo, Autorce się to nie udaje. "powtarzam owa przeszlosc nie jest ich wspolna" Nie jest, jednak przyszłość już tak, zatem warto budować ją na prawdzie :). "nie musi go informowac o swojej, to jej prywatana sprawa." Jeżeli nie chce to niech powie: "to nie Twoja sprawa", wtedy facet będzie mógł chociaż zdecydować czy chce być z kimś kto nie jest szczery w stosunku do niego.

no jasne cream wiec moze trafisz na jakas 29 letnia dziewice z umyslem 15 latki:) to tak odp na twoja zlosliwosc

Gość septemberON
swiatowa, ale ty okrecasz kota ogonem. dobry kompan w rozmowie:)

moim zdaniem nie mów mu, skłamałaś, więc Twoje wyrzuty sumienia są już odpowiednią karą dla Ciebie... Po co ranić chłopaka...

Gość ewdwdesdedsWEDS
Niech sobie decyduje czy chce czy nie chce z nią być. Ale według mnie jeżeli z nią będzie będą tworzyć się chore schematy. Tylko autorce chyba na rękę zgrywać męczennice. Gdyby był dojrzały to po prostu by z nią nie był, znając lub domyslając się o jej przeszłości [oczywiście w przypadku gdyby mu to przeszkadzało]. Wydaje mi się że on wie, tylko oczekuje od autorki jakiejś skruchy czy czegoś tam. A potem bedzie jej wypominał to na każdym kroku : ja miałem jedną, a ty się puszczałaś. Ogólnie autorko daruj go sobie 🖐️

September, "dobry kompan w rozmowie" Dzięki :D "swiatowa, ale ty okrecasz kota ogonem." Ja po prostu patrzę z innej perspektywy :) Zafantazjowana, "moim zdaniem nie mów mu, skłamałaś, więc Twoje wyrzuty sumienia są już odpowiednią karą dla Ciebie... Po co ranić chłopaka..." RAAARRRGGHHH!!! Aż mnie roznosi jak czytam takie teksty. Tak faktycznie, ona jest taka biedna, te jej wyrzuty po prostu ją wykończą - straszna kara. A tego chłopaczynę trzeba pozostawić w nieświadomości bo się jeszcze zestresuje i co będzie? Powiesi się, albo dokona samospalenia.

WEDS "Gdyby był dojrzały to po prostu by z nią nie był" Dodajmy - "dojrzały wg. mojego mniemania". Jak fajnie szafować takimi stwierdzeniami "prawdziwy mężczyzna", "dojrzały" itp. "Ogólnie autorko daruj go sobie" 100% mojego poparcia, uwolnij go od siebie.

Gość septemberON
swiatowa...ironia tak, ale sarkazm zdecydowanie nie:) rozwazmy jeszcze jeden scenariusz. sa razem, sa małżenstwem. on ktoregos dnia pyta o jej przeszlosc. co wtedy swiatowa?

Gość ewdwdesdedsWEDS
Dojrzały czyli przeszkadza mi Twoja przeszłość, nie będę umiał sobie z nią poradzić= taki związek nie ma sensu. Po co się pchać w takie coś, no słucham?

Światowa Organizacja Zdrowia każdy ma prawo do własnego zdania, aczkolwiek nie rozwijaj aż tak przesadnie mojej wypowiedzi bo do tego stopnia co napisałaś, moja wyobraźnia zakończenia tej historii aż nie sięga :D

ewd racja byciez kims ktp nam wypomina to zcego zmienic nie mozemy i co bylo zanim sie poznali ijezt meczarnia i nie ma sensu

"ironia tak, ale sarkazm zdecydowanie nie" Oj, grabisz sobie :D... Zatem doprecyzuję - ironia na co dzień, sarkazm w sytuacjach ekstremalnych jak nic innego nie przemawia do rozumu :) "rozwazmy jeszcze jeden scenariusz. sa razem, sa małżenstwem. on ktoregos dnia pyta o jej przeszlosc. co wtedy swiatowa?" Jak wyżej, powinna mu powiedzieć. No chyba, że do końca życia chce budzić się rano z myślą, że jej cały związek jest zbudowany na kłamstwie.

Gość ewdwdesdedsWEDS
Tamari ja to wiem Tylko wydaje mi się, że ten jej partner zna prawdę, sama napisała ze słyszał jakieś plotki i zapewne nie bedzie potrafił sobie z tym poradzić, więc nie wiem na kiego grzyba pcha się w taki związek

WEDS, "Dojrzały czyli przeszkadza mi Twoja przeszłość" A dla mnie dojrzały to biorący odpowiedzialność za swoje działania. (to tak w skrócie rzecz jasna) :). Widzisz, każdy ma swoją definicję. "taki związek nie ma sensu. Po co się pchać w takie coś, no słucham?" No ja właśnie o tym cały czas piszę. Jak mu powie to dowie się czy jemu to przeszkadza, czy nie, oraz on będzie miał jasność sytuacji i będzie mógł zdecydować. Obie strony na tym zyskują. Zafantazjowana, "każdy ma prawo do własnego zdania" Prawda "aczkolwiek nie rozwijaj aż tak przesadnie mojej wypowiedzi bo do tego stopnia co napisałaś, moja wyobraźnia zakończenia tej historii aż nie sięga " Wybacz :), nieco przesadziłem... po prostu chciałem aby odbiór był jasny :).

Gość septemberON
swiatowa wykrecasz sie.... w wyniku zyskow i strat nalezy uwzgledniac wlasne interesy..po prostu. w tym przypadku zyskiem jest dla autorki swiadomosc ze dla swojego partnera nie stanie sie ...."łatwą". strata uwzglednia mozliwosc ze jednak tak pomysli. na podstawie przeszlosci, jednej jedynej przestrzeni czasowej w ktorej nie byli razem podjeta zostanie decyzja o ich przyszlosci. minus partnera to w tym przypadku obawa , a jak obawa to gdzie tu zdrowe myslenie....emocje załatwia wszystko.

Gość ewdwdesdedsWEDS
ŚOZ Chodziło mi bardziej o to ze skoro potencjalnemu chlopowi przeszkadza przeszlość kobiety i nie umie sobie z nia poradzic, bo ma takie a nie inne poglady, to po co sie pcha w ten zwiazek. Dojrzały nie wejdzie w takie coś.

Gość tak jak autorka pasuje raczej
do babiarza, ktory ma przeszlosc jak ona

September - autorka już powiedziała coś i skłamała. Poza tym już teraz zaczyna to kłamstwo wyłazić (wcześniejsze posty o tym facecie starszym 5 lat). Jak się wyda zysku nie będzie żadnego.

Gość septemberON
światowa slowo :kłamstwo: chyba masz wytatuowane na posladku:) zastanawia mnie czy jak zamienisz skarpetki z lewej nogi na prawą, albo przesolisz obiad to wszystko musisz opowiedziec komukowiek....ok to taka mala ironia:)

Zafantazjowana, "aaa... i także proszę o wybaczenie, gdyż miałam Cię za kobitę " Spoko :), większość tak na początku myśli :). September, Ja na to patrzę z innej perspektywy. Tzn. element emocji również wchodzi w grę ale zostawmy go na razie na boku. Otóż Jeżeli osoba mająca 20 lat miała 7 partnerów seksualnych to jest większe prawdopodobieństwo, że: 1. Może zdradzać (tak, tak, niekoniecznie) 2. Ma problemy z budowaniem związków Zyskiem z rezygnacji z takiej panny/faceta jest zminimalizowanie szansy bycia zdradzonym oraz zwiększenie szansy wejścia w długotrwały związek (jak już się kogoś odpowiedniego znajdzie). Naturalnie w sytuacji gdy takiego długotrwałego związku się chce - ale tak załóżmy.

Gość septemberON
froog- jak ma sie to wydac? no chyba ze sie chlopy zbiora i go uswiadomia.