Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak tak można?!

Jak można się tak znęcać nad dzieckiem?!

Polecane posty

Gość jak tak można?!

Nie rozumiem idei smarowania dziecku pupy kremem przy przewijaniu. Rany Boskie, jak można tak się nad dzieckiem znęcać? Spróbujcie sobie sami dupę kremem wysmarować i idźcie tak spać. Puder w zupełności wystarczy a przynajmniej dziecko ma lepszy komfort.

ja nigdy nie smarowalam,bo i po co? niektore mamuski sa przewrazliwione i smaruja ,zeby przypadkiem cos sie nie zrobilo. to tak jakby sobie smarowac na zapas. nie ma portrzeby nie smaruje .

Gość zakochana w kotach
:-o Dla higieny intymnej dziewczynek nie stosuje się żadnych posypek, talków czy też pudrów - imbecylu 🖐️

Gość mom00556
A jak dziecko ma odparzenia to co lepiej zostawić żeby piekło?? A ty chciałabyś żeby ci ktoś na piekący tyłek założył pampersa i zostawił tak na całą noc? inteligencja się znalazła...

a tez w codziennej pielegnacji niczym nie smaruje tylko pudu Nivea uzywam.

Gość jak tak można?!
No chyba piszę, że puder wystarczy. W całej mojej rodzinie dzieci miały pupę sypaną pudrem i ani żadnych odparzeń i inny problemów nie było. Moje koleżanki też już naprostowałam i jedna o dziwo zauważyła, że właśnie po pudrze znikły wszystkie odparzenia jakie robiły się przy kremie.

ja na codzień niczym nie klajstruję pupy, tylko puder, ale jak się zaczyna robic choc lekko zaczerieniona to wtedy nakładam sudocrem lub linomag bobo z tlenkiem cynku. Z reguły na drugi dzień jest po sprawie.

Gość mom00556
to zaznacz że chodzi o codzienną pielęgnację. Jak już zakładasz takie bzdurne tematy to się sprecyzuj... Dlaczego każda matka uważa że ona ma zawsze rację i próbuje wszystkie inne dookoła "prostować"...

Gość zostaw wiadomość
jak tak można?! - no chyba masz problem ze sobą ;) 🖐️

Gość truskawkowa ona
a ja smaruje sudocremem i guzik ci do tego kretynko...trzeba byc niezłym zjebem zeby przyrownac dbanie o brak odparzen do znecania..ale widac matka ci dawala jesc w psiej misce i poryło ci beret:O:O:O

Gość jedyna najmądrzejsza
Te swoje rady o kant dupy możesz potłuc. Do codziennej higieny dziewczynek nie używa się pudrów i posypek. A do 3 miesiąca życia pupę powinno się smarować kremem odparzeniowym po każdej zmianie pieluchy.

Gość mom00556
każde dziecko ma inną skórę i o każdą powinno dbać się indywidualnie.... i nie ma na ten temat żadnej dyskusji. Ja moim dzieciom na co dzien niczym nie smaruje bo nie maja odparzeń, koleżanka codziennie musi smarować jakimś kremem bo jej mały ma jakies uczulenie. Niech się każda zajmie swoim zamiast takie głupoty wypisywać... (do "jak tak można")

Gość Dlaczego nie można?
dlaczego nie można dziewczynkom sypać pupy pudrem? Któryś raz z kolei to słyszę i nie wiem dlaczego. W internecie też nie ma sensownej odpowiedzi. Może to znowu jakiś mit?

Gość jedyna najmądrzejsza
Dlaczego nie można? - to widocznie źle szukasz. "Puder bowiem zlepia się w grudki między wargami sromowymi. Powodując podrażnienia i świąd."

Gość :):):):):):):):):)
Pffffhahahahaha, Kafeteria - idealna na podniesienie ciśnienia:D A wy biedne się stresujecie mimo, iż temat ewidentnie trąci prowokacją:D