Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy zle robię ?

Kaszka na mleku czy na wodzie ? Jak robicie ?

Polecane posty

Gość czy zle robię ?

Mam pytanie o kaszki bobo vita czy nestle. Przygotowujecie je na mleku czy na wodzie ? Ja zawsze na mleku, ale dopiero niedawno zauważyłam, że na niektórych jest napisane dodac wodę, a ja na to nie zwracałam uwagi.

są dwa rodzaje ryżowe i mleczno-ryżowe. Jak sama nazwa wskazuje jedne na mleku, a drugie tylko na wodzie

Kaszki ryzowe czy kukurydziane robi sie na mleku np taka kaszka- http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/194, to do niej trzeba dodać mleko, a dajmy na to taka kaszka- http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/425, od razu po samej nazwie rzuca sie w oczy iż jest to kaszka mleczna i wystarczy dodać do niej wode. Ja kaszki zwykłe robie na mleku te mleczne to wystarczy dodać wode samą i jest gotowa :).

Gość vessuna
Wystarczy po prostu przeczytać na opakowaniu o sposobie przygotowania i tak zrobić.

Gość Ekspert.Nestl
Droga Mamo, dostępne są 2 rodzaje kaszek: mleczne i ryżowe. Mleczne przygotowuje się dodając jedynie przegotowaną wodę gdyż zawierają w swoim składzie dodatek mleka modyfikowanego, do ryżowych należy dodać mleko modyfikowane. Nestl posiada w swojej ofercie kaszki zawierające mleko modyfikowane (mleczno-ryżowe z owocami i kaszka mleczna manna) oraz nie zawierające mleka modyfikowanego (kaszki ryżowe z owocami, kleik ryżowy i kukurydziany, kaszki z serii Zdrowy Brzuszek). Informacje na temat sposobu przygotowania kaszki zawarte są na opakowaniu. Możesz to zatem sprawdzić jeszcze w sklepie wybierając odpowiednią kaszkę. Jeśli będziesz miała dodatkowe pytania, pisz. Chętnie pomogę. Ekspert.Nestl --- Ekspert.Nestl, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTL, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.

Gość Panie ekspercie
Od nestle...Moja cora uwielbia kaszki od was na sniadanie wlasnie te na mleku,ale ciezko je u nas dostac mieszkamy w UK..Wielka szkoda,na plkach kroluje bobo-vita !

Gość mariola parapara
jaka jest róznica pomiedzy kaszka kukurydziana a tą druga?

Gość mariola parapara
kamila 21 to twój wiek, i masz juz troje dzieci?

Gość Panie ekspercie
Nie no jak w 2005 urodzila to musialby miec 15 lat ?!

Gość Ekspert.Nestle
Mariola parapara, chętnie pomogę. Powiedz tylko dokładnie o różnicę pomiędzy jakimi kaszkami Ci chodzi: kaszką kukurydziana a kaszką ryżową, manną czy wielozbożową? Ekspert.Nestle --- Ekspert.Nestle, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.

Gość vsdfvsdfvsd
Jest tu jeszcze ekspert? Mam pytanie!

mariola parapara- nie mam 21 lat, mam 24 lata. 21 to dzień moich urodzin. Wiec pierwsze dziecko urodziłam mając 18 lat, dokładnie prawie 19, ponieważ urodziłam córke we wrześniu 2005 r, a w styczniu 2006 kończyłam 19 lat. Czy jak człowiek ma w nicku liczbe to od razu każdy myśli że ma się tyle lat, a co jakby miała w nicku np 11 czy 16 to kazdy by myślał że mam tyle lat :/.

Gość upakdhfskjfk
UP :)

Gość Ekspert.Nestle
@vsdfvsdfvsd, wszystkie kaszki mleczne (mleczko-ryżowe, mleczno-pszenne i mleczno-kukurydziano-ryżowe) zawierają już w swoim składzie mleko modyfikowane. Przygotowując ten rodzaj kaszek należy dodać jedynie przegotowaną wodę. Nie zaleca się przygotowywać mlecznych kaszek, dodając do nich kolejną porcję mleka. Będą one wtedy zawierały zbyt dużo białka i niepotrzebnie mogą obciążać nerki dziecka. Proponuję więc, abyś spróbowała przygotować kaszkę mleczną na wodzie i sprawdziła, czy taki wariant zasmakuje Twojemu Maluchowi. Możesz też sprawdzić, jak będą smakowały Wam kaszki bezmleczne przygotowane na mleku lub też mleko zagęszczone kaszką bezmleczną (na początek w ilości 1 łyżeczki kaszki na 100ml mleka). Próbowałyście już takich wariantów? Ekspert.Nestl --- Ekspert.Nestl, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTL, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.

Gość a po co w ogole dawac kaszki??
dziecko ma niedowage czy jest typowym niejadkiem?? na sniadanie mleko + chleb z maslem wystarczy

Gość Miśka8888
mleczno - ryzowe zalewa sie woda a ryzowe dodajesz mleko modyfikowane i zalewasz woda