Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość detralexiarka

robiłyscie odcisk stópki dziecka lub rączki?

Polecane posty

Gość detralexiarka

sa takie gotowe ramki ale ok 60 zl kosztują a moze znacie jakis sposób ,,anszy" na uwiecznienie malenskiej stópki?

Gość na allegro
jest cos takiego, takie pudeleczko i chyba ze 2o zl za to zaplacilam

Jnie robiłam takiej ramki ale cały czas mi chodzi to po głowie.Jeśli się za to zabiorę kupię w sklepie papierniczym taką jednorazową foremkę do tarty aluminiową. P wypełnieniu jej gładzią i odbiciu w niej rączki i stópki wyjmę wyschniętą i będzie miała takie fajne wygniecione brzegi. Potem tylko pomaluje na rozowo lub niebiesko i gotowe

Gość what the f....
jasne... strasznie mi sie nudzi wiec ciagle je robie

Gość ja widziałam w realu
w sklepie "smyk" takie pudełeczko z gipsem żeby odpić rączkę kosztuje 6 zł

ja kupiłam prawie 3 lata temu tę ramkę. Niestety nie potrafiłam na tyle mocno przycisnąc rączką czy nóżka noworodka , żeby sie dobrze odbiło ... Ta masa owszem jest miękka ale rączki malutkiego dziecka sa takie malutkie że sie bałam że zrobię córce krzywdę. Te ze smyka są podobno lepsze , koleżanka bez problemu zrobiła odcisk - o czym dowiedziałam sie kilka misięcy późnej. Ale być może ulepszyli tę masę przy ramkach.

ja kupiłam prawie 3 lata temu tę ramkę. Niestety nie potrafiłam na tyle mocno przycisnąc rączką czy nóżka noworodka , żeby sie dobrze odbiło ... Ta masa owszem jest miękka ale rączki malutkiego dziecka sa takie malutkie że sie bałam że zrobię córce krzywdę. Te ze smyka są podobno lepsze , koleżanka bez problemu zrobiła odcisk - o czym dowiedziałam sie kilka misięcy późnej. Ale być może ulepszyli tę masę przy ramkach.

Gość usia87
ja kupiłam za 19zł w sklepie blanca pudełeczko z masą do odciskania rączek lul nóżek bez problemu wyszły odcisku super pamiątka :)

Nie robiłam, w sumie żałuję bo byłaby to fajna pamiątka, a teraz dziecko jest już chyba za duże i nie ma to sensu.

Gość ja robiłam -taniutko
wyczytalam sposob i zrobiłąm tak miałam pomadke do ust gdzie nie trafiłam z kolorem rozmazałam ja obficie po kartce papieru- obok miałam przygotowana czystą- przyłożyłam stópke dziecka do pomazanej kartki potem na czysta i juz było odbiet- aby to utrwalis spryskuje sie lakierem do włosow - wyciełam na wielkosc ramki/antyramy - włozyłam i finito - to samo zrobiłam z rączką - stoi juz 5 lat

Gość takasiakaiowaka
Pierwszy raz słyszę o takim pomyśle, szczerze mówiąc :D fajny, szkoda, że nie mam swoich małych kończyn odcisków

Gość a ja wziełam i
małej nóżkę w buraczku umaczałam i rączkę i odbiłam na karte na dzień ojca super się dobiło wszystko świetnie widać a Pamiątka niesamowita

Gość detralexiarka
muszę wlasnie pomyslec jak to zrobic. moze bo chcialabym zeby to pozniej wisialo wpokoju małej. moze z tą pomadką..

Gość ja robiłam -taniutko
to co ja robiłam stoi na komodzie u tesciów- tak jak pisałam juz 5 lat i ani nie blaknie ani nic

Gość gość
Najtaniej - zrobić masę solną...miękkość zależy od ilośći wody... po odcisnięciu wysuszyć w piekarniku na 50-70 stopni i pomalować

Gość gość
Ja kupowalam taki specjalny zestaw,odbilam stopke i raczke gdy synek mial okolo 5 miesiecy

Gość gość
Ja mam w ramce odcisk stop ale zrobiony Fatah. Super pamiatka. Jak urodzilam mlodsza corke to na jednej kartce zrobilam odcisk I starszej I mlodszej :)

Gość gość
Farba mialo byc ;)

Gość gość
Macie instrukcje obsługi do odciski dłoni dziecka ze smyka w różowym metalowym pudełku?

Gość gość
ja niedawno wykonywałam odcisk rączki i nóżki. masę kupiłam na ramyczasu.pl i zrobiłam wszystko, jak w instrukcji. W przyszłości będę patrzeć i wspominać te wszystkie momenty i czas, który przemija coraz szybciej. Naprawdę świetna sprawa!

Gość Mąż40yo
A ja zrobiłem 20kg betonu do okrągłej formy. Córka 8 lat ręce do kremu Nivea i odcisk obu dłoni, Do tego palcem wpisała rok 2016 - pamiątka w ogrodzie na lata.

Gość gość
Może zróbcie odcisk d**y ,boże ciągle tylko bachory.