Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliviaaa

Wyprawka- kiedy zacząć?

Polecane posty

Gość Oliviaaa

Zapytać chciałam przyszłe mamusie- od kiedy zaczęłyście/zaczynacie kupować pierwsze rzeczy dla Waszego maluszka?mowa zarówno o wózku, łóżeczku, ubrankach jak i wszelkiego rodzaju kosmetykach etc? pozdrawiam

Ubrania kupowałam od początku:) trzeba korzystać z przecen sezonowych:) Resztę stopniowo dobierałam od połowy ciąży. Kosmetyki zostawiłam na sam koniec

hej drogie rzeczy kupować zaczęłam po tzw. usg połówkowym ciuchów podostawałam tyle, że tylko kilka body i kaftaników do szpitala kupiłam i jakoś tak się wszystko uzbierało ładnie na raty

Gość kobieta_na_obcasach
w 30 tygodniu zaliczylismy wielkie zakupy,teraz tylko pierdołki dokupuje a porod za 3 tygodnie..:))))

Gość Oliviaaa
ja jestem w 25 tygodniu ciąży i poza wózkiem i ciuszkami, które dostaliśmy w prezencie nie nabyłam jeszcze niczego. zastawiam się czy nie jest na takie zakupy za wcześnie, z drugiej strony to chyba irracjonalne?co o tym myślicie?

Różne ludzie mają podejście do tego. Ja bardzo lubię robić zakupy dla dzieciaków więc nie mogę się powstrzymać

Gość różnieee
zależy, są kobiety które już w 3 miesiącu kupują, według mnie przesada ;), choć koło piątego miesiąca, to już uważam że można, bo nie wiadomo jak się będzie przyszła mama czuła w zaawansowanej ciąży i może mieć z tym problem, a 5, czy 6 miesiąc, to tak akurat ;)

Gość różnieee
ja dopiero jestem w 6tc, więc nie zamierzam jeszcze długo nic kupować ;)

Ja w poprzedniej ciąży do szóstego miesiąca miałam masę rzeczy skompletowanych a resztę wybranych wybranych. I całę szczęście bo w 6 miesiacu trafiłam do szpitala i zostałam tam już do końca ciąży

Gość różnieee
alonuszka, ja zamierzam wszystko przez net kupować, no może oprócz ubranek niektórych ;)

Gość Oliviaaa
hmm...macie racje, nie powinnam mieć oporów, tym bardziej że to sama radość, zakupy dla Maluszka :)

no włąśnie ja te "wybrane rzeczy" miałam na necie upatrzone. To wygodne i opłacalne cenowo

Gość róznieee
oliwiaaa, a w którym jesteś miesiącu, tygodniu?

ja zaczełam kupowac jak lekarz stwierdził płec ale wiekszosć kupowałam takich "neutralnych" zeby mozgły byc i na chłopca i na dziewczynke! ostatnim zakupem było łózeczko:)

ubranka od początku ciąży właściwie- tak od 3 miesiąca to już na pewno, korzystałam z promocji itd., a resztę od 5 miesiąca dzięki temu jak rodziłam to od miesiąca miałam wszystko dosłownie skompletowane, a ostatni miesiąc ciąży to był dla mnie koszmar i gdyby nie zapobiegliwośc to nie wiem jak skompletowałabym wszystko, a tak mogłam już wypoczywać .. powiedzmy ;-)

ja 3 tygodnie przed porodem leżałam w szpitalu wiec tez gdyby nmie to ze wczesniej kupowalam byłby problem a tak... wszytko było na swoim miejscu spakowane 2 torby dla maleństwa dla mnie !

Gość Oliviaaa
roznieee- jestem w 6 miesiącu.

Gość roznieee
o to już nawet wskazane jest żeby zacząć kupować na spokojnie :)

w 6 miesiacu juz duzo mialam i tylko przegladałam te malenkie rzeczy.......składanie przekładanie kupowanie pranie prasowanie pamietam ile radosci z tego powodu mialam!!

w 6 miesiacu juz duzo mialam i tylko przegladałam te malenkie rzeczy.......składanie przekładanie kupowanie pranie prasowanie pamietam ile radosci z tego powodu mialam!!

Gość Oliviaaa
a kiedy kupowałyście łóżeczko?

Gość diabl12
ja wlasnie tez sie zastanawiam nad tym tematem. Jestem w 24 tc, do tej pory kupilam tylko kilka promocyjnych ciuszków. Maz namawia mnie na meble i wozek,ale ja jakos sie waham, czy to nie za wcześnie jeszcze? Na allegro nie zawsze jest tak oplacalnie, ja kupilam naprawde fajne ciuszki w markowych sklepach po super cenach. Posuzkajcie, bo teraz jest dużo wyprzedaży. Co jeszcze kupujecie w necie???

W necie można przeciez kupić wszystko dużo taniej niż w sklepie-no i większy wybór jest. My mieliśmy wszystkie duze rzeczy z netu- łóżeczko, wózek, huśtawkę, matę eduk., komodę kąpielową,fotelik i inne, które teraz nie wpadają mi pewnie do głowy. Ręczniki,koce, pościele-też się opłacają. NA allegro można też dostać emolienty w świetnych cenach.

Gość Oliviaaa
jednak zamawianie w necie to pewne ryzyko. ja jestem raczej z grona tych osob ktore przed zakupem lubia dotknac przedmiotu, poczuc teksture, ocenic czy rzeczywiscie to jest to czego chce...w internecie natomiast ogranicza sie to do zdjec, ktore nie zawsze zgadzaja sie z rzeczywistym produktem.

Gość tikal
Oliviaaa, masz rację, czasem trafi się w necie na bubel, ja kupiłam koszule do porodu niby takie same jak widziałam w sklepie i okazały się bublem - ale zawsze można odesłać, a ceny są często ok. 20% niższe. Poza tym polecam kupować rzeczy używane, ja praktycznie mam wszystyko używane - możesz znaleźc coś ze swojego miasta i iść zobaczyć, ale znajeźć ogloszenia lokalne. Na wyprawkę wydałam śmieszne pieniądze (ciuchy tez z lumpeksu) chociaż stać mnie, ale wolne oszczedzac.

ja od 4 miesiąca zaczęłam kompletować ciuszki, dwa tygodnie temu kupiliśmy łóżeczko, teraz jestem w 32 tc i chyba najwyższy czas wybrać się na zakupy i skompletować resztę rzeczy bo coraz gorzej się czuję... a w razie czego to pozostaje allegro :)

Gość matko !!!!!!!!!!!!
ja od 3 miesiaca

Olivia- ja też lubię wiedzieć co kupuję- szczególnie te droższe rzeczy. Dlatego takich właśnie szukałam w sklepie,oglądałam a na necie zamawiałam dużo taniej

Gość nURSZULA86
ja jestem w 28 tygodniu i nie mam jeszcze nic, moja mama i teściowa kupiły po kilka sztuk ubranek, ale nawet ich nie widziałam. wyprawkę zacznę kompletować za miesiąc i od razu zamierzam zamówić wszystko

Ja jestem w 20 tc i mam tylko 2 sztuki bodziaków... zacznę kupować jak dowiem się o płci dziecka... chociaż sama nie wiem, sama byłam zawsze przeciwniczką ograniczania się w kolorach (dziewczynki - różowe, chłopcy - niebieskie) ale sama nie wiem teraz na co mam się decydować...