Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość oszczędna kobita

Mój PLAN OSZCZĘDZANIA pieniędzy...Zaczynam od września!!

Polecane posty

Gość malaandzia
Wyjezdzam do pracy 2 razy w roku na 6-8 tyg,sezonowo.teraz znowu mam okazję kolezanka mnie namawia na zbiory truskawkowe w czerwcu ma byc wyjazd,jeszcze nie podjęłam decyzji ale chyba pojadę :)

Gość iwona23333333
Pewnie jak masz okazję zarobić to jedź, ja też na zbiorach jestem , tyle ,że pomidor :)

a ja Wam dziewczyny zazdroszczę :P Bo macie kontakty, też kiedyś myślałam o zbiorach, ale nikt znajomy nie jeździ a tyle się słyszy o obozach pracy, więc na własną rękę nigdy się nie zdecydowałam :/.

Gość gość
intu- najgorzej jest zacząć a jak raz pojedziesz to poznasz ludzi, a każdy z tych ludzi zna innych ludzi co gdzie indziej pracują itd i można wtedy złapać jakieś kontakty :D Ja w tamtym roku byłam też na szklarnii ale w innym miejscu. Jeszcze w tej wiosce co mieszkam jest bardzo dużo polaków bo przyjeżdżają też na szparagi :)

Gość gość
a ja teraz jestem na macierzyńskim i nie wytrzymuję ciśnienia, więc postanowiłam trochę zarobić na forexie. Ostatnio trochę czytałam o inwestowaniu i spróbowałam. Na forach przeczytałam o mforex.pl i o dorych analizach rynków bankowych. a początku trochę mi nie szło, ale teraz - a i owszem - jestem baardzo zadowolona, w nagrodę kupiłam sobie niezłe buty i małej super ubranko

Gość malaandzia
Mnie z truskawkami zalatwila kolezanka którą poznałam w listopadzie w mojej wczesniejszej pracy za granicą,tam tez inna kolezanka zalatwila innej pracę w holandii,to prawda wiele ludzi wyjezdza a jak juz raz wyjedziesz to poznajesz innych ludzi i tak to się kręci z polecenia...:)dzisiaj wpadlo 50 zl do swinki bo sprzedalam na olx 2 pary butów ,ktorych juz nie nosilam :)

Gość dusigroszszka
witam Was dziewczęta :) u mnie kiepski miesiąc ( kolejny). W sumie z akupami nawet nie szalałam- ale ten tremont auta troszkę nadszarpnal moj budzet. Kupilam w sumie buty w ccc bo byla propmocja -35% na polbuty i jestem zadowolona :). fason uniwersalny a wymiana flekow u szewca kosztuje kolo 18 zl wiec cena butow- 31 zl to dobra oferta :). kosmetycznie ejstem w miare dobrze zaopatrzona- wiec w przyszlym m-cu moze uda mi się oszczedzac zgodnie z planem...

Gość dusigroszszka
p.s. otworzylam swinke z drobniakami- naprawde drobnymi- bo do puszki trafialy tylko monety do 1 zl ... uzbieralo sie az 120 zl. za pieniazki zrobilam zakupy -chemia domowa. Troche proszkow, plynow, tabletki do zmywarki. Zdziwilam sie, ze z takich smietkow uzbierala sie taka suma :)

Gość Madziula kaaa
Ja tu już pisałam 03.05.2014. Po roku czasu moja kupka odłożona z 114000 zrobiła się 148000. Tak Średnio odkładam 2500 zł na miesiąc ale mieszkam za granica więc nawet tego nie czuję. Po prostu jak przychodzi kasa to wysyłam na oszczędnościowe część kasy, chodźby nie wiem co. Nie odmawiam sobie niczego, po prostu mam godną pensje ale zawsze kombinuje jak najlepiej wydać pieniądze. Zrobiła się ze mnie prawdziwa hiena w tym sęsie.

Gość gość
Biorąc pod uwagę że w tym czasie zawarłam ślub opłacony w całoci przez nas parę młodą i że w części umeblowałam dom, to nie jest tak źle. W tym tygodniu jadę do Polski na tydzień, mam na to odłożone 800 euro, śpię u todzinyWięc to tylko na szaleństwa.

Gość gość
13:54 to ja Madziulkaaa

Gość malaandzia
czesc,dusigroszka mówiłam ci ze w puszce będzie więcej niz 50 pln :)moja swinka jest juz cięzka nie wiem ile tam moze byc oj az mam ochotę się do niej zabrac :)Madziulkaaa super wynik biorąc pod uwagę ze jeszcze slub sami oplaciliscie to tylko pogratulować takich oszczędnosci :)dusigroszka ja w maju nie poszalalam z zakupami i nawet nie załuję,co prawda dla dzieci trochę kupilam ale wiadomo one rosną i non stop potrzebują a to buty a to cos tam,czerwiec się zbliza i sandałki muszę im kupic bo wyrosły z ubieglorocznych

Cześć :) Małymi kroczkami zbliża się koniec miesiąca. Jak na razie nie jest źle ;) W maju kupiłam część wyprawki dla maleństwa, trochę ubranek, sporo chemii do prania, kołyskę i bieliznę pościelową. Powiększyłam swoją kolekcję pieluszek wielorazowych i wkładów. Generalnie oprócz wózka i fotelika (czyli 'najcięższych' wydatków, ale dziadkowie obiecali się dołożyć...) mała jest już okupiona i może przychodzić na świat ;) Dla siebie nabyłam tylko jakieś leginsy i karnet na basen, więc nie poszalałam ;) Prezenty na dzień mamy, dzień dziecka (chrześniak) i urodziny taty (początek czerwca) już są. W tym tyg to tylko kupuję pieczywo (lodówka pełna) i jakieś drobiazgi, planuję nie przekroczyć 100 zł z wszystkim. Mam pół baku benzyny. Z obliczeń wynika, że miesiąc zamkniemy z wynikiem +1900 :D

Gość iwona23333333
Madziula kaaa - gratuluje, super sumka się uzbierała :D Można wiedzieć gdzie mieszkasz ? Bo ja teraz wyjechałam do Niemiec:) dziewczyny ja też nie szaleje z zakupami, planuję zakup nowych butów ale jeszcze się wstrzymam , bo nie jest to aż tak pilne, może na następną wypłatę. Tak to tylko wydałam 50 euro na prezent urodzinowy dla mojego A , kupiłam mu nową maszynkę do włosów, bo na starą narzekał a na nową kasy żałował :D

Gość malaandzia
hej ;)pierwszy przelew na 400 pln zrealizowany :)tak jak zaplanowałam tak zrobiłam kaska poleciala na osobne konto nie ma ,nie widzę, nie wydaję takie mam załozenie czego nie mam tego nie wydam :)

Gość iwona23333333
Hej, ja trochę poszalałam dzisiaj, jakiś szał mnie ogarnął w sklepie i za dużo nabrałam rzeczy :/ Tak więc z kasą teraz trochę krucho do wypłaty :(

Gość gość
iwona23333333 co kupilas?

Gość iwona23333333
Aa takie bzdety kosmetyczne, skarpetki, majteczki i ręczniki nowe, niby nic a kilkadziesiąt euro w plecy... Teraz do wypłaty trzeba oszczędnie. :) Za to wczoraj w sklepie trafiłam na schabowe przed terminem 50% taniej, wzięłam dwie paczki, jedną zamroziłam a z drugiej nasmażyłam kotletów na dwa dni, więc opłacało się. Też kupujecie czasem mięso czy wędliny przed terminem ? czy tylko ja tak żydzę?:)

Gość gość
Kupujesz stare mieso by miec na nowe majty !!:-)

Gość malaandzia
Ja mięso kupuję raczej swieże bo się boję takie na ostatnią chwilę do zuzycia kupowac zwlaszcza ze względu na dzieci.Wczoraj dobrałam się do swinki wynik 647,50 :)jeszcze nie wiem co z tym zrobię może przeleję na oszczednosciowe to co mi zostanie bo chcialabym kupic buty nike air max takie miętowe mi się podobają.Co miesiąc wpada mi tez cos ze sprzedazy na olx i allegro w maju 350 zl mialam z tego myslę ze sporo zwlaszcza ze dodatkowo odgracam mieszkanie :)pozbylam się za malych stroi karnawałowych po dzieciach ich bucikow,moich zreszta tez nawet niepotrzebne zabawki tez mozna wypchnąć.

Gość malaandzia
acha za dwa tygodnie wyjezdzam na sezon

Gość iwona23333333
Super, na ile jedziesz? :)

Gość xxeniaaaaa
ile wydajecie na jedzenie/m-c? na osobe...?

Gość iwona23333333
Ja z chłopakiem na jedzenie wydajemy około 500 euro, w tym chemia..

Gość xxeniaaaaa
500 eur=2000 pln???masakra

Gość iwona23333333
Dlaczego masakra?? Tysiąc złotych na jedną osobę to według Ciebie dużo czy mało? Na wielu rzeczach i tak oszczędzam bo staram się kupować tańsze , ale życie nie polega na tym ,żeby sobie tylko odmawiać.

Gość xxeniaaaaa
uwazam ze to gigantyczna stawka jak na polskie realia i polskie pensje. Poza tym wychodzi 1000 PLN/ osobe. za tyle zyja gospodarne rodziny 4 osobowe...

Gość iwona23333333
Hej, czemu się nie odzywacie dziewczyny? Jak u Was oszczędzanie ? Ja jestem po wypłacie, ale czekają mnie wydatki w tym miesiącu, dwa razy się wybieram do Polski na weekend i muszę kupić prezent urodzinowy dla siostry (Może macie pomysły na prezent dla pięciolatki?:). Po odliczeniu jedzenia i innych wydatków powinnam mieć odłożone 2200 euro :)

Gość gość
w Niemczech sa inne ceny kg kartfoli kosztuje 1€; KG JABLEK OD 1-1,5€ , kg schabowego 28 zl, truskawek 14 zl, rozumiecie?

Gość gość
a o ccenach uslug, transportu nie masz co w ogole mowicto sie ma nijak do polskich cen

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować