Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belindaqq

skreśliłam potencjalnego partnera bo nie chciał nigdy brać ślubu.

Polecane posty

Gość belerofront..
moja droga, 20 lat i ślub czy ty nie przesadzasz? a skoro on taki zmienny jest to czy myslisz, że slub z nim to zmieni?

Gość belerofront..
kiedy pisze "moja droga" to piszę do osoby o tym nicku :D

Gość belerofront..
PPl a co chciałabyś, żeby taki facet jak ja tak do ciebie pisał? :P

Gość moja droga ja miałam tak
jesli chodzi pyt autorki to doradze. ja nie zaczełabym związku gdybym mogła jeszcze raz... bo wiem co teraz przezywam...wydaje mi sie ze facet po tak krótkim czasie nie powinien wogóle mówic na te tematy gdyz on sam Cię nie poznał i skąd moze wiedziec czy nie zadłuzy sie mocno w Tobie....jesli bym miałam jeszcze raz drugą taka sytuacje przed sobą co 4 lata temu to bym dałam sobie spokuj..teraz jest mi cięzko podjąc decyzje( mimo tych wspólnych wspaniałych chwil) bo to co teraz czuje to tylko niepewnosc przez duze N

mam 21 lat nie wiem czy liczy sie wiek czy dojrzałosc czy tez długosc zwiąku... wydaje mi sie ze przez te 4 lata to sie juz poznalismy ...

Gość belerofront..
moja droga, taka sytuacja, zostawiasz obecnego dlatego tylko, że nie chce slubu, potem bierzesz slub z facetem, ktory okazuję się po kilku latach matołem tyranem itp, nie żałowałabyś i nie wolałabyś wrócić do poprzedniego i zyć bez ślubu ale szczęśliwie?

"nie wiem" brzmi w tym sensie ze mysle ze jak na swoje 21 lat to do tego dojrzałam

belerofront- gdyby kazdy myslał ze po ślubie facet czy kobieta pokazde inna maske to by sie niekt nie żenił

Nie wydaje mi się, żeby można byłoby być bardzo szczęśliwym wiedząc, że powodem dla którego nie ma się ślubu jest chęć partnera do możliwości bezbolesnego kopnięcia mnie w dupę w każdej chwili :)

mysle ze nie pobrałabym sie tak szybko z innym ale wole byc chyba sama niz z kims kto nie wie czy chce slubu czy nie... najgorzej jest podjąc decyzje czy odejsc czy nie...

Gość belerofront..
moja droga, chodzi mi o to jak dużego ryzyka jest warte składanie deklaracji w postaci przysięgi małżeńskiej?

Ryzykiem jest życie z kimś i poświęcania czasu, energii, funduszu i wielu innych rzeczy dla kogoś kto boi się nam cokolwiek obiecać.

Gość belerofront..
moor, widzisz mi zarzucasz, że zakładam niewypał małżeństwa a sama zakładasz, że w związku partnerski dostaniesz kopa w dupę i co? ale to właśnie ta niepewność jest wg mnie lepszym motywem do starania się i dbałości o związek niz slub:)

ryzyo jest zawsze ale jakby wszyscy sie tego bali ze nie wyjdzie to wszyscy zyli by na kocią łape bo łatwo jest stwierdzic ze jak cos sie zawali to szybo mozna odejsc i miec do daleko w d...e. Mysle ze jesli ktos chce z kim byc i jesli nawet sie źle dzieje i obydwoje ludzi stara sie uratowac swoja rodzine

Gość belerofront..
moor, nie obiecać tylko ci zaufać, to nie to samo PPL, wręcz przeciwnie, mam poczucie własnej wartości, myślalem raczej o twojej opinii na temat osoby mej :P

"Ryzykiem jest życie z kimś i poświęcania czasu, energii, funduszu i wielu innych rzeczy dla kogoś kto boi się nam cokolwiek obiecać" zgadam się

Gość belerofront..
moja droga i własnie o to chodzi, że teraz ludziom nie chce się starać, myślisz, że bez powodu mam takie a nie inne poglądy, nie mam 18 lat i życie nauczyło mnie juz wiele, niekoniecznie dobrego

Mnie tam nie razisz, lubię osoby, które mają swoje zdanie i potrafią go bronić, nie obrażając przy tym nikogo. Szkoda, że nie chcesz być nigdy mężem. To dopiero byłby wyczyn - przekabacić na swoją stronę takiego zatwardziałego przeciwnika żeniaczki, ahahahahaha;).

Widzisz, z zasady nie uznaję podejmowania pochopnych decyzji o ślubie. nie jestem za tym, żeby brać ślub po 3 latach, co podobno jest dobrą granicą. Partnera trzeba dobrze poznać - znać go dosłownie na wylot i trochę razem przejść. Ale - jeżeli pomimo wspólnych przeżyć dana osoba nadal chce mieć furtkę na wolność bez problemów to dla mnie blokuje to rozwój mojego życia prywatnego. Nie kupię sobie domu, nie urodzę dziecka, nie będę mogła nic planować daleko w przyszłość bo wiem, że mój partner nadal zakłada odejście.

Zawsze sobie myslałam ze ja nidy nię bede namawiac faceta na ślub... i co ja teraz robie! z miłosci -wbrew moim zasadom! mimo wszystko to facet powinien sie oswiadczyc... ale ilez mozna czekac....ponizam sie tylko i tego własnie najbardziej mam dosc!

Gość belerofront..
moor a czy ja chociaż raz wspomniałem, że związek partnerski jest dla mnie furtką? zrozum, że dla mnie slub niczego nie daje i tylko dlatego nie chcę go brać PPl, najdroższa, zawsze możesz spróbować, należę do osób, które nigdy nie mówią nigdy:P

Gość belerofront..
"moja droga" a więc to kwestia ambicji a może tego co ludzie powiedzą?

Ja piszę jakby to dla mnie wyglądało. Męczyć się z całą robotą papierkową tylko po to, żeby uniknąć ślubu który niesie ze sobą te same "konsekwencje". To czysty absurd.

nie nie przejmuje sie az tak bardzo ludzimi tylko sam fakt ze ja to musze ględzic o slubie dołuje mnie boto mnie powinien mężczyna o to prosic ...tak juz było zaklepane od wieków w bajkach i baśniach:)

Gość do Bele....
Życie nauczyło cię dlatego , że trafiałes na osoby, które do ciebie miały taki stosunek jak ty teraz masz do ślubów, i koło się zamyka. A do tego pewnie miałeś w sobie predyspozycje do nie pełnej więzi z drugą osobą. Interesujące jest to że dla ciebie ślub to jest tylko papier, zastanów się nad sobą jeśli potrafisz (ale myślę że nie potrafisz)

'PPl, najdroższa, zawsze możesz spróbować, należę do osób, które nigdy nie mówią nigdy' Hahahaha! Wiem, że kiedyś Cię jakaś kobitka przekabaci na swoją stronę i tak ją będziesz kochał, tak ją będziesz lubił, że aż buty będziesz za nią gubił;).