Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowankaaa

Makijaż moja codzienność...

Polecane posty

Gość Bożenkaaaaaaaa
Morał z tego taki że wszystkie mamy opanowany makijaż do perfekcji więc nic tylko się cieszyć :)

Gość panna z sucha glowa
Tez mnie denerwuja komentarze "ale przeciez piegi sa takie slooooodkie":O, szczegolnie jak pytam o rade, jak sie pozbyc piegow :O Owszem, bywaja ladne i sa osoby, ktore fajnie wygladaja, ale moje sa takie "rozlane" i wygladaja bardziej jak przebarwienia. Ja sie prawie nie maluje - a bywalo, ze packalam sie strasznie. Pomogl mi z tym zerwac sport - z wiadomych przyczyn. Sport powoduje tez dotlenienie skory, wiec wyglada ona lepiej. Ja niestety mam przebarwienia potradzikowe, piegi na czole i wypryski, wiec stosuje podklad mineralny. Ale rzadko cos poza tym. Od czasu do czasu kreska na oku. Maskary tez nie uzywam, ale mnie jest latwiej, bo mam naturalne ciemne i wyrazne brwi i rzesy. Aha: zamiast tony pudru (bo przebarwienia i piegi) uzywam samoopalacza, ale baaardzo malutko. Daje efekt jasnej opalenizny i nie wygladam jak smierc z plamami na buzi. (ale uzywam tylko jednej kropli na cala twarz, zmieszanej z kremem i starannie rozprowadzonej, tak co 3 dni)

Gość chaj
samoopalacz nieglupi pomysl choc dla wielu zapewne nie tak bardzo pomocny... Nie wiem jak inne, ale ja jestem uzalezniona takze od tego pudrowego wykonczenia ktore zapewniają tzw "kosmetyki kolorowe" ;) sam krem, chocby najlepszy (a tak jak wspominalam nie oszczedzam na pielegnacji) niestety przy mojej sklonnej do swiecenia skorze nie zdaje egzaminu... ale to juz kwestia bardziej estetyczna - wyjde z domu bez podkladu czy pudru ale nigdy bez pomalowanych oczu i brwi - bez tego nie ma mnie :P

Moje piegi też są paskudne ;/ zlewają się w jedną wielką kropę w niektórych miejscach i wygląda to okropnie. Co do sportu to na pewno ma zbawienny wpływ na nasz organizm i też staram się być aktywna a do tego zdrowo się odżywiam ale moja skóra nie wygląda od tego aż tak dobrze abym mogła zrezygnować z podkładu :( Co do wyciskania pryszczy gdzieś tam wspomnianych to też kiedyś często wyciskałam pyszczek, a nawet jak nie było widocznych żadnych zmian to się ich doszukiwałam na siłę z pomocą lustereczka powiększającego :D teraz też mi się zdarza "cisnąć" ale tylko czasami. Ja też lubię kosmetyki które zapewniają pudrowe wykończenie bo bez tego świecę się jak latarka :-)

Gość mam tak samo jak wy
ja wlasnie w sumie nie mam zadnych pryszczy w stylu jakies biale,tylko wyszukuje rozne wagry czy najmniejsza niedoskonalosc.zamkniete kolo,bo przeciez nie bede chodzic wszedzie z punkcikami czerwonymi,jak po jakiejs ospie.Dlatego dla mnie makijaz to codziennosc :)

Popatrzcie co dzisiaj wykopała w necie moja znajoma ;] http://www.kowbojki.pl/pokaz/Makijaz-p-198667 Założycielka tamtego forum pisze "Zainspirował mnie jeden temat z kafeterii.pl...Tam dziewczyny się żalą, że nawet śmieci muszą wynosić pomalowane, paranoja! wyslalay swoje zdj bez i z makijażem i powiem wam że głupie sa! Niektore lepiej wyglądają bez. alez to musi być zakomplesione...;/ " po tym dodaje że sama nie wychodzi do ludzi bez makijażu :// :DD

Gość MadamGadam
a ja marzę, żeby wyjść z domu bez makijażu. Z podkładem na twarzy czuję się nieświeża i brudna. Rzęs mogę nie malować, dodaje lekko różu na policzki, buzia promienieje. Mam brzydką cerę (mieszaną), usianą w zaskórnikach, kilka blizn potrądzikowych, czasem coś wyskoczy. Dodatkowo się błyszczę. Bez podkładu absolutnie nie da rady. A każdy podkład na mojej cerze jest bardzo widoczny.

Gość MadamGadam
i wkurzają mnie teksty: aleś się zmalowała, po co się malujesz, mają gorsze twarze i się nie wstydzą. Gdybym nie musiała, to naprawdę nie malowałabym się. Dobrze, że mieszkam poza miastem, na co dzień malować się nie muszę, nikt mnie nie widzi.

Malowankaaa Jak jesteś paskudnie brzydka, to nawet plastyczna Ci nie pomoże, a co dopiero makijaż. Makijaż podkreśla to, co już posiadamy z tym, że my to wyastrzamy, jak Ty posiadasz wielkie NIC to sorry... nałożenie tapety i wymalowanie oka czarną kredką nie czyni Cię piekną... i w to właśnie wierze :)))) DLa nierozumiejących. Kobieta która ma jasne rzęsy. Ma ona je dłuuugie i podkręcone. Nie widać ich tak jak u szatynki czy brunetki. Jak je pomaluje tuszem do rzęs, są piekne, wyraziste, długie i w ten sposób podkreślamy makijażem naszą urodę :)

Gość czarnula6734
tutaj sie naczytały a gdzie indziej poszly i obrobily tyłki. tutaj jakie wy jestescie ladne bez makijazu a gdzie inddziej zakompleksione debilki. u mnie np to nie jest podkresnie tego co mam a kompletna zmiana, zamalowanie sie najnormalniej i takie pitolenie ze ktos podkresla to co ma ladne rozala mnie na łopatki. jestem brzydka i roumiem wszytskie dziweczyny ktore tutaj pisza. maokjaz dopiero sprawia ze wygladam lepiej. poprotu staje sie inna osoba. podreslenie tego co sie ma wyglada calkiem inaczej. ale kto to zrozumie jak nie ma takiego problemu.

Gość HalkaZdjętaAJego nie ma
Zgadzam się z Tobą czarnula. Zacytuję tutaj autorkę tematu " nie zrozumie tego nikt prócz drugiej takiej jak my " czy coś w tym sensie. Założycielko innego forum ujawnij się tutaj heh :)

Operacja plastyczna nie pomorze brzydkiej ??? no proszę Cię nie pisz bzdur. Nie widzialaś co robią z nieładnych kobiet ?

Gość Lukaszek24
A ja myślę że przesadzacie dziewczyny i już. Moja dziewczyna też nie chce wyjść bez makijażau chociaż jej powtarzam że wygląda pieknie bez tego wszystkiego, bo to prawda. Ona mi nie wierzy. Pewnie z wami jest tak samo.

Gość chaj
Malowanka, usmialam sie z linka który podrzucilas ;) Lukaszek, moj chlopak tez mi mowil ze niepotrzebnie sie maluje ale co mial mowic skoro mnie kochal :P a poza tym z facetami to jest tak - niby lubią taka naturalnosc, niby puder podkład wszystko "be" ale jakos dziwnym trafem jak sie odstawimy jak lalki to nie moga od nas oczu oderwac i w kolko slyszymy komplementy, a jak nie mamy czasu bądz ochoty zrobic sie na bóstwo to tych komplementów jakby mniej :P jakis czas temu bardzo mnie rozbawila rozmowa kolegow z pracy. licytowali sie jakie kobiety podobają im sie najbardziej i jeden z nich z miną pewniaka gada jak to on najbardziej ceni naturalnosc, zadne tam tapety, malowanki - natura, natura i jeszcze raz natura :D i co najsmieszniejsze za przyklad kobiety idealnej podal... mnie :D drugi mu na to "Ty, ale ona to sie chyba troche maluje", w odpowiedzi uslyszal "cos Ty, glupi jestes! brunetki maja takie oczy" :D nooo kochani, co jak co ale mój makijaż widać ;) Tak więc wybaczcie, ale na Panów którzy optują za tym że niby nieumalowane jesteśmy ładniejsze, biorę poprawkę ;)

Jak ktoś jest brzydki i makijaż nie pomoże. To już tak w życiu wygląda. Co paskuda może ze sobą zrobić? Naciapcia na siebie tuszu, kredek czy fluidu i myśli, że zakryła swoje "oj". A Bzdura !!! ktoś jak ma ładne rysy twarzy i ma ładną ogólnie buźkę, delikatny makijaż podkreślić może, natomiast brzydkiej już nic nie pomoże. Może faktycznie się rozpędziłam, iz plastyczna nie pomoże hehe, no to w takim razie brzydkiej tylko plastyczna pomoże, ale ja bym w tym kierunku nie szła na Twoim miejscu, bo już nigdy nie będziesz tą samą osobą, którą byłaś do tej pory czyli przed plastyczną.

Gość chaj
mlunia333, zalezy czym dla kogo jets brzydota... ja owszem, mam calkiem ladne rysy twarzy - okrągła buzia, spore oczy - i co z tego? moze nie jestem brzydactwem ale bez makijazu jestem zwyczajnie nieatrakcyjna we wlasnych oczach, nijaka - co z tego ze nie strasze jak dobrze tez nie wyglądam? makijaz czyni cuda... nie tyle delikatny co PERFEKCYJNY o czym juz wielokrotnie wspominalsmy wyzej... widac ze nie rozumiesz problemu, a temat znasz raczej tylko z obserwacji.

chaj- a ja się uśmiałam z tych twoich kolegów ale znam podobne sytuacje:) Myślę że większość mężczyzn nie potrafi stwierdzić w jakim stopniu kobieta jest pomalowana.Nie jeden raz byłam świadkiem rozmów kolegów którzy widząc mega przetapetowane dziewczyny u których faktycznie było widać nieumiejętnie zrobiony makijaż, mówili " ale szpachla " lub coś w tym stylu, a widząc kobietę z ładnym makijażem, wykonanym perfekcyjnie zachwycali się jej naturalnością :/ malunia333- Mi już nawet nie chce się przekonywać osób w tym wątku które mają takie zdanie jak Twoje. Tak sobie myślę że gdybym mogła Ci pokazać jak to wszystko wygląda w rzeczywistości czyli jak byś mogła zobaczyć mnie przed tymi wszystkimi zabiegami, w trakcie i po nich to byś zrozumiała, zaręczam Ci to. Chcesz to zapraszam na taki seans :-)

Która mi wysle zdj bez make-upu i z? Nie wierze ze jest tak tragicznie:D chce porównac siebie z wami mój mail: szukajacapracy000@wp.pl

Gość halka zdjeta jego niem ma
ja tez nie bede wysylac zeby zaspokoic kogos ciekawosc. musisz podniesc swoja samoocene w inny sposob.

malowankaaa, chętnie bym skorzystała, jednak dziękuje za wyrozumiałość. Każdy ma swoje zdanie na dany temat. Ja znam kilka osób które nie sa ładne z twarzy, natomiast jak zaczną się starać o to by wyglądać pięęęknie, to jak zaczną szaleć, tak wyglądają jeszcze gorzej niż przed. Może to kwesta tego, że po prostu te laski malować się nie potrafią, a może faktycznie da się coś z nimi zrobić. Koleżanka ma bardzo podłużną twarz. Brody nie ma, a szufladę. Mawiają"koński ryj" ale ona to już totalna przesada, serio. od ust do czubka brody ma chyba z 15 cm, więc tutaj chyba tylko zabieg by pomógł.

chaj tu nie chodzi o temat ktory znam tylko i wyłącznie z obserwacji, tylko ja piszę to, co widywałam. Dla kazdego dobre co innego. Dla mnie dana osoba bez make-up'u bedzie paskudna, dla innej piękna i odwrotnie. NIgdy tak nie bedzie, ze 1000 osób wskaże najbrzydszą spośród brzydkiej jedną i tą samą. Jak ktos ma rzęsy na 3 mm, usta wąskie, oczy punkty zewnetrzne opadająca w dół, broda jak łódź... może Ty brzydkich osób nie widziałaś.

malunia- przeczytaj to co napisałaś proszę cię.

Gość helankaaLewtywka
Ja się nie muszę malować żeby wyjśc na ulicę> jak ide na impreze wtdy sobie pozwalm na makijaz, nie wiem po co sie malowac na codzien nie rozumie tego.

W piątek w Rozmowach w Toku będzie o "nas" hehe "tapeciary" Oglądałam przed chwilką urywek w TV i jedna z uczestniczek programu mówiła że potrafi chodzić w makijażu tydzień i dłużej nie zmywając go !!! Więc to już jakaś patologia :D

Gość apc-Cosmetics.com
Jeżeli chodzi o makijaż,to osobiście uważam że nie należy przesadzać pod tym względem i robić wszystko z głową. Sama chętnie się maluję,ale bez zbytniej przesady. www.apc-Cosmetics.com

Gość chaj
malowanka, tez widzialam zapowiedzi :P czyli jednak są wieksze nieszczesniczki niz my ;)