Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowankaaa

Makijaż moja codzienność...

Polecane posty

Gość .)...(.
U mnie jest całkowita odwrotność. Ponoć wyglądam niewinnie i kiedyś znajomy męża pytał czy ja przypadkiem w jakim chórze kościelnym nie śpiewam :D Jak mnie bliżej poznał, to szybko zweryfikował swoje poglądy :D ;)

chaj- a to była avionetka chyba :p kurcze nawet nick nie podobny ale jakos mi sie uwaliło ze to ty :P sorki :)

Gość chaj
ja trafilam na topik jak powiedzialas ze juz nie wysylasz heheh poza tym za dobrze Cie rozumiem zeby chciec zaspokajac swoją ciekawosc prosząc o Twoje zdjecia ;) ide zakrecic sie wokol jakiegos obiadu, zajrze do Was pozniej ;)

Kiedyś tez tak miałam, ale byłam wtedy właściwie gimbusem, o dziwo co mnie wyciągnęło z tej manii tapetowej była depresja. Zaczęłam mieć na wszystko wyrąbane, zyskałam trochę dystansu i teraz znaczną część czasu chodzę bez makijażu, nakłądam go jeszcze bo mam problemy ze skórą i używam lekkiego pudru mineralnego, oczy tylko na większe wyjścia i czuję się tak znacznie lepiej, a kiedyś było odwrotnie. Malowanko, spróbuj stopniowo rezygnować z makijażu np. pomaluj tylko oczy, bądź nałóż tylko puder bądź róż.

Jeszcze poruszę jedną rzecz że jednak ludzie oceniają cię po wyglądzie i nie wyobrażam sobie że idę do pracy taka zapizdziała wszyscy by się pytali czy chora jestem

Gość .)...(.
Ja mam największe kompleksy na punkcie moich włosów, którę zniszczyłam farbowaniem i prostowaniem. Gębę idzie jakoś "ujarzmić" gorzej jest z włosami, bo przecież nie "ofrygam" się na łyso

bumbumshoko- Nie ma takiej możliwoscie zebym wyszła całkiem "naga" musze miec chociaz podkąłd i tusz bez tego nigy nie wyjde na ulice to wiem na pewno. chaj- jak bedziesz pozniej to podaj aders to wyjatkow wysle jeszcze raz zdjecie.

Gość ej malowanka
a ja mam twoje zdjecie

)...(.- no ja własnie tez zniszczyłam sobie włsoy bo schodziłam a czerni a w efekcie po przjsciach mam znów ciemne i zniszczone do tego jak pieron :/ przez te włosy stoje dodatkowo dłuzjej przed lustrem i na dodatek moja samoocena obnizyła sie przez to jeszcze bardziej. aaa miałam takie zdrowiutkie długie włosy to mis ie zachciało ekspertmentó. własciwie gdy bym trafiła do dobrej fryzjerki to skonczyło by sie wszytsko inaczej ale trafiłam na fryzjerke kompletnie nie znajaca sie na rzezczy i w efekcie był płacz, obcinanie włosowó, farbowanie itd długa historia. Teraz czekam az odrosna. Oliwa z oliwek na noc z cytrynka fajnie działa, moze sporbój.

Malowankaa nie rób wyjątków mnie też wyślij zdjęcie ale w tapecie :) bo się obawiam inaczej

Gość pammyx33
malowanka- wszytsko ładnie, pieknie ale przedewszytskim masz lub malujesz sobie za blisko brwi :O wyglądają jakby za chwile miały sie ze soba zrosnąć i pobrzydza cie to. o wiele ładniej beda wyglądac jak skrócisz je do wewnętrzego kącika oka :) masz ładne usta ale taki ciemny kolor cie postarza. lepiej bezbarwny błyszczyk lub o lekko cielistym kolorze lub takim cilisto-rózowym , byle nie za jasny też.

Gość .)...(.
Robię właśnie naturalne maski na włosy. Stosuje również płukanki z lnu mielonego (włosy parę minut w nim zamaczam), czekam też aż na działce czarna rzepa mi dojrzeje której sok ma ponoć magiczne właściwości na wypadające włosy. Zrezygnowałam z szamponów z slsem i myję w dziecięcych(Hipp, baby dream i alterra) odżywki to Alterry które można trafić w Rossmanie. Słyszałam też o cudownych właściwościach oleju kokosowego, które można stosować na włosy i na ciało. Zamierzam sobie oleje kupić. Zbieram też opakowania po kosmetykach, bo będę robić pilingi z kawy. Przerzucam się na naturalne środki pielęgnacyjne, tylko z kolorówką jest gorzej, bo nie można takich kosmetyków nigdzie dostać.

pammyx33_- brwi dokładnie to samo dostrzegłam i juz nie maluje ich tak blisko. A co do ust to ja nie mam tam szminki ciemnej mam tylko lekko musniete wazelina z rózana poswiata, ja mam taki odcien ust, czesto minie osodzano ze mam pomalowane jak nie miałam :)

Gość chaj
zapiekanka w piekarniku :P ooo zalapalam sie na fotke malowanki :D ojjj wiem ze jestem pewnie nieobiektywna ale zdaje mi sie ze masz zncznie mniejszy problem niz ja :P Twoje oczy wyglądają na takie duze i ładne... nie malujesz az tak bardzo rzes jak ja wiec podejrzewam ze bez tego makijazu naprawde tragedii nie ma :P ale ze znam problem to sie nie wykłócam ;)

Gość pammyx33
ja tez uwazam ze gooooorzej wygladam bez makijazu i nie wyszlabym tak ale to tylko ze względu na brwi. sa za jasne i niezbyt geste ale jak je wymaluje to wygladam jak latynoska :) skore mam nienajgorszą, ale jakbym miala np. makijaz permanentny brwi to spokojnie bym wyszla bez makaijazu oczu i twarzy tylko te brwiiiiiiii

Gość uytrytrerty
pammy to zrob sobie henne na brwi i juz

.)...(.- o tak też robię piling z kawy a dodaje do tego gotowane siemie laniane bo ma własciwosci nawilzajace no i konsystencje galaretowta co ulatwai piling z kawa. Smaruje twarz capivtem a+e :) przeciez rozne firmy kosmetyczne maja w swojej ofercie olejki z witaminami w kapsułkach za koloslane pieniadze i po co przepłacac. Zaopaturje sie tez w rozne doobrocie na www. maziła.pl i tworze w swojej lazience. Tez jestem za naturlanymi komstykami. Aaa i na punkcie zdrowego odzywinia mam fioła. Nie jem miesa, ani nie pije mleka. Jem duzo owoców i warzyw.

chaj- to snie nie wykłucaj bo zdjecie rzeczywistosci nie rowne :P pammyx33- miałam ten sam problem, mam jasne brwi i malownie ich kiedys zajmowało mi godzine czasu bo kazda musiala byc dokladnie taka sama, ale robie sobie henne i mam spokoj na tyle ze tylko troszke je teraz reguluje cieniem do brwi lub kredka.

Aż dostałam ocenę na fotce a konto załozone na potrzeby kafe hehe ciekawe czy byłaby taka wysoka jak by było zdjecie bez tapaty haha

Gość chaj
heheh no wiem jak jest ;)

Gość chaj
jak to mowią "kazda potwora znajdzie..." :P w sumie an zdrowy rozum trzeba przyjac ze nie mozna z brzydactwa zrobic fajnej laski ale jak ja patrze na swoje foty to zaczynam w to jednak wierzyc :O na szczescie nie posiadam takeigo bez makijazu iiii chyba nie chce posiadac :P

Pewnie że można z brzydactwa zrobić piekność. W sumie nie ma co narzekać dobrze że są kosmetyki bo jak by ich nie było to dopiero moża by było narzekać, juz sama nie wiem co gorsze :)namotałam.

Gość .)...(.
Dodajesz siemie lniane? O, to zapamiętam. Czytałam gdzieś że dziewczyny dodają też oliwę z oliwek lub dziecięcą oliwkę aby piling miał właściwości nawilżające. Ja już jestem po 30 stce, więc większą uwagę poświęcam na pielęgnację, niedługo mogą pojawić się pierwsze zmarszczki mimiczne Chaj, no widzisz, a nie mówiłam? :D a malowanka i tak dalej wierzyć nie chce

Gość chaj
aaaa bo w sumie jak patrze na niektore swoje foty to tez mam wrazenie ze wygladam tak naturalnie, tylko oczy podmalowane i juz... a wiem sama ze w rzeczywistosci to inaczej wyglada wiec rozumeim dziewcze ;)

Gość jakby nie bylo
kosmetykow to moze wreszcie byscie sie zajely czyms pozytecznym a nie macie problemy bo bez makijazu zle wygladacie ludzie maja gorsze problemy nie maja reki albo nogi albo sa przykluci do lozka a wy debate robicie bo bez pudru nie wyjde boze

Gość .)...(.
chaj, ja też nie posiadam takich zdjęć, choć jestem wyjątkowo nie fotgeniczna. Nie wiem czemu na zdjęciach wychodzę masakrycznie, bo na "żywo" wyglądam lepiej :D chyba :D jak miałam konto na "nk" to była wyjątkowa selekcja, zanim coś wrzuciłam, wiec się nie dziwiłam miłym komentarzom ;)