Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakataka

moja mama twierdzi ze przekarmiam 3 letnia corke

Polecane posty

Gość kakataka

Moim zdanie wcale nie jest przekarmiana, ale mama i oczywiscie tesciowa twierdza inaczej. Jej sniadanie lub kolacja to np. nalesnik, dwie parowki i kromka chleba z maslem, tost, jajecznica z jednego jaja. Obiad je ze mna z jednego talerza, nakladam przykladowo 3 male ziemniaki i koltet plus surowka. Pomiedzy posilkami je owoce, jogurty i czasem jakies slodycze. Przy wzroscie ok.93 cm wazy 12,5 kg. Twierdza ze za duzo w nia wpycham, ze rozepcham jej zoladek i potem bedzie chciala jesc coraz wiecej i wiecej i stanie sie otyla. Co o tym sadzicie?

parametry ma dobre :) mój ma 6 lat i je połowę tego :D , tylko owoców dużo

Gość nfz nie refunfuje takich badań
a co na to Twój pediatra?

Gość kakataka
no nie daje jej tego wszystkiego na raz, to tylko przyklady, poza tym nie zawsze zjada wszystko, czesto zostawia na talerzu

Gość a po co jej dajesz parowki
i inne swinstwa?? I dlaczego je z toba z jednego talerza?? I na chorobe dajesz jej przekaski miedzy posilkami? Moze i nie przekarmiasz, ale zdrowe jej nie karmisz.

Gość kakataka
pediatra twierzi ze jest ok, dobra waga przy tym wzroscie, ale wedlug mamy on nie ma racji bo powinna wazyc ok. 11 kg

Dziecko powinno jeść tyle ile zje, no chyba że już przesadza. Ale Twoja mała dosyc dużo zjada, moja też zawsze dużo jadła, każdy się dziwił ale aż tyle to nie, przynajmniej na sniadania i kolacje bo obiad dwa dania

Gość mama zaraz dwojeczki
A ja uwazam, ze dobrze ja karmisz i jak ma apetyt to niech je! Moj dwulatek tez je tyle, ale ma 96 cm i wazy 16 kg :) Duzy chlop z niego, ale nie jest gruby. Nigdy nie mielismy problemu z jedzeniem, co mnie bardzo cieszy :)

dobra waga przy takim wzroscie. i mysle, ze dobrze ją karmisz. ani za duzo ani za mało tylko to jedzenie z jednego talerza... :o

Gość cadm;lcvkad
wcale nie je dużo, tak normalnie raczej

jak pediatra mówi spoko, to spoko... ale skończ z tym dojadaniem między posiłkami, zwłaszcza nie szafuj tak ze słodyczami... cukier uzależnia...

Gość mama zaraz dwojeczki
No wlasnie, a dlaczego jecie z jednego talerza i nie podajesz jej obiadu na jej wlasnym talerzyku? A duzo je slodyszy? Moj nie je wcale, bo nie lubi nawet czekolady (ale to juz nie po mamusi ;), a po tatusiu, ten tez kompletnie nic slodkiego nie je oprocz owocow)

Gość tez mam
tez mam corke 3 letnia i karmie ja zupelnie inaczej niż ty. 1. parówki w domu je tylko mąz bo lubi , dla mnie to syf najgorszy 2. absolutnie słodyczy codziennie nie ma. oczywiscie raz na jakiś czas ale nie je czipsów, nie pije coli, batony i inne swinstwa out 3. jest uczona ze je na własnym talerzyku, wiadomo jakies mieso musze jej pokroic ale je sama i jak jest obiad to ona wie ze sie je a nie np. oglada bajke, bawi czyms. nie podaje corce tez slodzonych jogurtow za duzo, wogole generalnie unikam produktow z duza iloscia cukru. wedlug mnie twoje dziecko je duzo

Gość Ruda_Wiewióra
Według mnie je normalnie. I co wy z tym że ma przestać ją dokarmiać między posiłkami?? To co dziecko ma zjeść śniadanie, obiad i kolacje?? I tyle? Nie wiem ale wszędzie trąbią że powinno się jeść 5 posiłków dziennie a nie 3.

Gość haha wcale zle nie jest
mój 8 miesięczniak wazy 10 kg :D

Gość Ruda_Wiewióra
Chyba, że jesteście tak inteligentne że myślicie że wszystko to co wymieniła autorka to śniadanie jej dziecka :D

tak, ale niech zje owoc, warzywo, jogurt coś zdrowego a nie zapychacze i słodycze...

Wiek dziecka -2 lata - średni wzrost dziecka - 80-89 cm - średnia waga dziecka - dziecka - 10-14 kg Wiek dziecka 4 lata - średni wzrost dziecka - 94-105 cm - średnia waga dziecka - 14-18 kg

to Twoja matka wychowuje dziecko czy Ty?!

Gość tez mam
ja uwazam ze jej corka jest karmiona zle smieciowym żarciem i do tego sa wprowadzane zle nawyki zywieniowe ( jedzenie z jednego talerza, slodycze, cukier)

ginger - a ja nie jadam śniadania i co? nie o to chodzi kto co zjada, ale o to ze to wcale nie jest duzo na 3 letnie dziecko :) moja je różnie, ale jak ma dobry dzien to i 3 parówy potrafi wciągnąć

nfz nie refunfuje takich badań "Wiek dziecka -2 lata - średni wzrost dziecka - 80-89 cm - średnia waga dziecka - dziecka - 10-14 kg" a jak sie mają te tabelki i wykresy do rzeczywistosci? moja miała na 2 lata 98 cm i 15,5 kg wagi teraz ma 103 cm czyli wzrost 4 latka a ma 2 lata i 9 mscy

mea... niejedzenie śniadań to największa zbrodnia na żywieniu... poza tym ktoś napisał już wcześniej, autorka uczy dziecko nieprawidłowych nawyków żywieniowych... szczupłość to nie wszystko, bombardowanie takiego młodego organizmu cukrem i śmieciowym żarciem na pewno nie wpłynie pozytywnie na koncentracje dziecka i inne tego typu rzeczy...

Gość Ruda_Wiewióra
No autarka napisała wyraźnie, że między posiłkami je owoce, jogurty, czsem słodycze. Ja jestem ciekawa ile z Was idealne mamusie nie je słodyczy, nie słodzi kawy/herbaty??

meaaa-te tabelki nie są odniesieniem do Twojego dziecka, ale do Autorki i akurat pasują jak ulał! :-)

meaaa- zresztą Twoje dziecko jest bardzo duże :-)

prawie 2 metrowy tatus o 180cm mama to i duze dziecko :P a tabelki są dla wszystkich dzieci a nie tylko dziecka autorki. sredni wzrost dwulatków wszak jest napisane ;)