Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakataka

moja mama twierdzi ze przekarmiam 3 letnia corke

Polecane posty

Gość purpurowa32
to przeczytaj jeszcze raz:O i nie jajko,a jogurt!!

a u mnie w rodzinie, oprócz mnie nie ma nawet jednej osoby z tendencją do tycia...

Gość purpurowa32
ginger!!!!! a nalesnika to sie robi przepraszam z czego? z papieru toaletowego? bo jojczylas pare postow wczesniej ze nalesnik jest zly:O:O

ja nie powiedziałam że naleśniki są be... tylko to czym go wypełnisz mogą wyeliminować naleśnik, z resztą każde danie...

Gość ffffff
A moja niespełna trzylatka je w miarę normalnie, tzn. raz lepiej raz gorzej, ma swoje ulubione smaki, ma 98 cm wzrostu i ciut ponad 17 kg waży, jest normalnym dzieckiem.

Gość purpurowa32
ciebie tez powinno sie wyeliminowac, za takie brednie:O sama nie wiesz o czym piszesz i co chcesz udowodnic:O miłego dnia grubasku:D:D:D:

grubaskiem to może jesteś ty... bo ja mam obecnie idealną wagę i za sobą 10 lat walki z nadwagą i wiedzy na temat żarcia więcej niż nie jeden dietetyk, z resztą mam 2 lata zrobione na tym kierunku

a poza tym naucz się czytać bo ja nigdzie nie napisałam że naleśnik jest zły...

Gość tez mam
purpurowa - jeju ochloń moja teoria moje zycie zabronisz mi? czy zazdrościsz? jestem w pracy. corka byc moze masz racje na spacerze.....

Gość Różankaaa
wlasnie ta "wiedze"nam udowodnilas..ale nic,ucz sie dalej,moze kiedys pojmiesz istote zywienia małych dzieci

ja o żywieniu małych dzieci nie miałam zajęć, ale to co jest niezdrowe dla dorosłej osoby jest jeszcze bardziej szkodliwe dla młodego organizmu i tyle w temacie

Gość tez mam
oj purpurowa poprostu nie mozesz przezyc ze inni zyja ciut inaczej niz ty, na innych zasadach. ja jestem wrogiem cukru i wiele ludzi na swiecie tez uwierz mi dziecino zal mi cie bo widac ze jestes sfrustrowana bardzo (to da sie wyczuc z twojego stylu pisania) dla odstresowania walnij sobie kawe +3 lyzki cukru i zagryz batonikiem zyj po swojemu

Gość nast i azja
Ginger ty masz chyba jakiś problem z cukrem... My obie jadamy cukier i wag utrzymujemy. Wolę dziecku dać jogurt- nawet z cukrem, niż placka smażonego na tłuszczu, z mąką... Słyszałaś, że od maki też się tyje? Z resztą co to kurna za nowa moda ochudzać 3-latki???? Co nie znaczy żeby pchać w nie wszystko co pod ręką...

Gość rrrbrr
"no i juz sie kłóca"...amen!!! najlepsza ta "tez mam" wariatka i tyle:O

Gość purpurowa32
tez mam,swoje teorie juz ci napisalm-wsadz sobie gleboko:O dziecine to sobie zajdz, biedna glupia mamusiu za dyche:O

Mnie zszokowała opinia co niektórych, że naleśnik albo jajecznica z jednego jajka na śniadanie + tost, to dużo! bez przesady: jeden tost i jedno jajko, to naprawdę tak wiele? Chyba że ktoś ma IQ poniżej przeciętnej i naprawdę zrozumiał, że córka autorki pochłania wszystkie te zestawy śniadaniowe na raz. Moja dzisiaj zjadła jedną parówkę, 2 tosty z serem i pomidorem i serek homogenizowany, chyba się potnę, bo przecież mi się roztyje:-P Oczywiście, że zamiast naleśników na śniadanie, czy parówek można zjeść chudy biały twarożek, a zamiast kotleta na obiad zupę jarzynową, ale nie każdy to lubi. Poza tym nikt tych parówek i kotletów nie je codziennie. Poza tym dużo owoców, mało słodyczy i będzie ok.

Gość niemamjeszczedzieciaka
dzien zbiorowego okresu:D

Gość purpurowa32
i wyobraz sobie zjem sobie batonika,zagryze czekoladka,poklepe sie po plaskim brzuchu i porozmyslam jakie smutne zyciema twoje dziecko:D

Gość tez mam
ale co wam przeszkadza to ze ktos zyje ograniczajac cukier? np lub stosuje zdrowa zywnosc.... co w tym zlego?

kurfa jakim idiota trzeba byc zeby uzywac slowa "jojczec" :D

miast jojczec proponuje jajczec albo lepiej chujciwdupe ;D

Gość Różankaaa
nic w tym złego, ale kobieto na boga,po co starsz sie wmowic wszystkim,ze twoj sposób zycienia dziecka jest jedynym wlasciwym? masz tak drazniacy sposób przedstwaiania wlasnych tez ze az sie niedobrze robi!

Ja mam świra na punkcie cukru... bo to jest największe zabójstwo nie tylko figury ale ogólnie ma negatywne działanie na mózg... chce ci się ciągle spać, nie możesz się skoncentrować i ciągle chcesz jeść więcej (cukier uzależnia) poza tym cukier jest niepotrzebny człowiekowi w ogóle do życia... mąka tuczy w połączeniu z tłuszczem... a jak masz dobrą patelnię tłuszcz można ograniczyć do minimum lub nawet całkowicie wykluczyć... tłuszcz należy jeść oddzielnie, bo jednak jest potrzebny do absorpcji witamin...

Gość tez mam
o jesu cudownie ze masz plaski brzuszek i sie tu tym, chwalisz ( zapewne tylko dlatego ze internet pozwala byc anonimowym :D) niczego sobie nigdie nie bede wsadzac- forum jest od wymiany mysli i pogladow - wiec to tez robie czy ja tu kogos chce przekonac zeby zaczal zyc jak ja? nie czy obrazam tu kogos (w przeciwienstwie do purpurowej) ? nie wiec skad u was ta zawisc i agresja?

Gość teosia
ginger, wiesz co to sa weglowodany? ze to nie tylko cukier?ze tyje sie nie tylko od polaczenia wegli z tłuszczem,ale przede wszytskim od samych wegli? ze mieszasz pojecia nt zywienia małych dzieci i dorosłych( słyszłas o zapotrzebowaniu na tłuszcze, wegle i bialko u rozwijajacego sie dziecka?)

to ze jest w slowniku IDIOTO, to nie znaczy IDIOTO, ze nie brzmi idiotycznie IDIOTO :D zegnam ozieble :P

Gość Różankaaa
tez mam,tak samo ty przed momentem pochwalilas sie swoim cudownym przedszkolem:O jestes dokladnie taka sama:O

Gość tez mam
rozanka "ale kobieto na boga,po co starsz sie wmowic wszystkim,ze twoj sposób zycienia dziecka jest jedynym wlasciwym?" pokaz mi gdzie tak napisalam nikomu nic nie wmawiam nie jestem z sekty opanujcie sie ludzie

Gość Różankaaa
dobra, szkoda czasu bo jak widac nie kumasz:O poczytaj jeszcze raz co napisalas i zastanown sie:O