Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prot1994

Mikrodermabrazja czy peeling kwasem ?

Polecane posty

Gość prot1994

Witam Wszystkich.Od jakis 3 lat borykam sięz traądzikiem .Znaczy byłem u kilku dermatologow w tym czasie i przypisywali mi rózne masci np epiduo,triacneal,differin.Raz było lepiej raz gorzej.).A wiec mysle ze już mniej mi ich wychodzi niż rok wcześnieju.Aktualnie mam kilka krostek 2-3 oraz lekkie zaczerwienienie po obu stronach nosa(chyba łzs zostały zaskórniki na czole .nosie i przebarwienia takie po grudkach na policzku.oraz z 1-2 małe wgłebienia- blizenki.Ostatnio byłem u jednego dermatologa który polecil mi peeling kwasem pirogronowym(jakies duże steżenie) na pozbycie sie tych zaskórników i przebarwien,a drugi zasś polecił mi serię mikrodermabrazji korundowej?i Niewiem czy taka mikrodermabrazja nie zaostrzy mi tych zaczerwienien koło nosa ,bo kwas chyba napewno.Jak myslicie co bedzie lepsze na zaskórniki i przebarwienia po grudkach peeling kwasem czy mikro?Dodam ze chce zrobic kilka zabiegów.Aha i czy można zrobic te mikrodermabrazje ,gdy ma sie 2-3 krostki.Doradzcie mi co bedzie dla mnie lepsze.

Gość ja jestem po seri zabiegow
mikrodermobrazji i jestem bardzo zadowolona a na kwasy sie na razie nie zdecyduje bo nie moge sobie pozwolic na siedzenie w domu przez pare dni

Gość illnikko
Kwasy, jeśli chcesz naprawdę jakichś efektów.

Gość mdms
mikroderma. jest raczej (skuteczna) u ludzi ze skóra "normalna" , ktorzy chca sobie ja nieco odswiezyc i wyrównać. tez mam tordzik i osobiscie nie poleca bo efety sa bardzo male/ zadne. polecam kwasy ( migdalowy- efekt po conajmniej kilku zabiegach, cos mocniejszego- ja mialam mieszanke kilku kwasow- efekt widoczny po ok miesiacu

Gość prot1994
a czy te steżenie kwasu pirogranowego nie jest zbyt duże?Dermatolog powiedzial ze 70 %.i czy nie bede miec jakis niechcianych skutkow ubocznych ,bo np po mikrodermabrazji sa ponoc mniejsze.Dodam ze mam cere mieszana.

Gość prot1994
aha i wiecie czy mozna stosowac kwasy np pirogronowy przy łojotokowym zapaleniu skóry(zaczerwienienia po obu stronach nosa,brodzie)?

Gość gadułka343
Na takie drobne pozostałości po trądziku, typu pojedyncze krostki, zaczerwienienia, chropowata skóra, robiłam sobie w zeszłym miesiącu mezoterapię mikroigłową w Instytucie Urody w Warszawie. Skóra wyraźnie wygładzona, mniej przebarwień i zaczerwienień. Wcześniej oczyścili mi skórę, przed zabiegiem.

Gość gość
przy lojotokowym zapaleniu skory nie wolno stosowac zadnych kwasow, jezeli skora jest zaczerwieniona masz stan zapalny, wiec oczyszczenie, oczyszczanie i jeszcze raz oczyszczanie i neutralizowanie stanu zapalnego, dopiero potem mikorodermobrazja.

Gość gość
Mikrodermabrazja korundowa jest najlepsza, ewentualnie po 2 tygodniach można zrobić zabieg z kwasami.