Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia0000000000000000032

jesteś gotowy na nowy podatek PO ?

Polecane posty

Gość jest na sali informatyk?
interesujące, bo nie zauważyłam tego twojego szacunku... sugerujesz, że POLACY WYBRALI PSYCHOLA na premiera??? No, jakby się głębiej zastanowić, to faktycznie, raz wybrali...ale nie w tej kadencji, która masz na myśli :D

Gość kuba 123
Polacy nie wybrali psychola na premiera ponieważ Polacy nie wybieraja w wyborach premiera. poczytaj konstytucję.

albo twierdzisz że próg zostanie przekroczony albo twierdzisz że Tusk nie ruszy linii kredytowej żeby go nie przekroczyć. Jakbyś czytał i STARAŁ SIĘ ZROZUMIEĆ to byś zauważył, że piszę iż nie ruszy tej linii PRZED WYBORAMI :P

"nikt nie chce wprowadzić podatku katastralnego. to tylko kretyński straszak pisiorów." Wejdź na stronę, którą mam w podpisie. Tam poseł PiS komentuje podatek. Zacytuje jakby nie chciało Ci się wejść "Uważam że w Konstytucji powinien znaleźć się KATEGORYCZNY ZAKAZ wprowadzenia podatku katastralnego. Taki podatek to zinstytucjonalizowana grabież." Tak więc jak widzisz nie są to wymysły, ale realne zagrożenie dla nas wszystkich ! W innym wypadku po cóż by komentować nieprawdę ?

Gość kuba 123
na szacunek trzeba sobie zasłużyć.

o dżizas!!! to za co ja będę żyła, nawet jak kupie meiszkanie to pewnie na styk, młodzi nie maja tyle kasy!!!!!! jestem zdruzgotana, tylko kłody pod nogi....za granice nie chce na stałe... no jż nei wiem co robić..boję się o przyszłosć

Gość kuba 123
przypominam >>>przy okazji - jeszcze złoty odrobinę osłabnie i automatem wejdzie ustawa podwyższająca VAT do 25%. To też efekt "pracy" donka i jego ekipy

Gość kuba 123
no własnie. poseł PiS. i nikt więcej w miarę normalny o tym podatku nie mówi ani nad nim nie pracuje.

Polacy nie wybrali psychola na premiera ponieważ Polacy nie wybieraja w wyborach premiera. poczytaj konstytucję. Pośrednio wybierają, bo z reguły doskonale wiadomo KTO zostanie premierem jak wygra konkretne ugrupowanie :P. Chcesz powiedzieć,że jesliby ( tfu, tfu, na psa urok) w nadchodzących wyborach wygrało PO to donek oddałby stołek?

pośrednio wybierają, bo z góry wiadomo który z liderów partii wygrywającej wybory pójdzie na premiera...

"o dżizas!!! to za co ja będę żyła, nawet jak kupie meiszkanie to pewnie na styk, młodzi nie maja tyle kasy!!!!!! jestem zdruzgotana, tylko kłody pod nogi....za granice nie chce na stałe... no jż nei wiem co robić..boję się o przyszłosć" Mi już przemknęła myśl wyjazdu. Nie wyobrażam sobie płacić ZA NIC TYLE PIENIĘDZY rok w rok ! Tylko kto kupi moje mieszkanie kiedy będzie już podatek ?

Gość kuba 123
możliwe ale po co?

kuba 123 przypominam >>>przy okazji - jeszcze złoty odrobinę osłabnie i automatem wejdzie ustawa podwyższająca VAT do 25%. To też efekt "pracy" donka i jego ekipy co przypominasz... przy takim scenariuszu byłaby to wpadka przy pracy :P. Tego nie przewidział. Ale świadomie długu nie zwiąkszy do wyborów oczywiście.

Gość alebaba
U zwolenników PiS występują zwykłe objawy manii prześladowczych, chroniczna dysgrafia oraz pewne objawy antkopodobnej paranoi. Niektórzy swym otępieniem umysłowym dorównują nawet posłance Sobeckiej, a przyznać należy- TO WIELKIE OSIĄGNIĘCIE, ta baba jest już na Himalajach tępoty!

Gość do Rosalindy
ile ci płacą za wypisywanie takich postów i udawanie "oburzonego" ludu? Co do wyboru premiera - nie jest to prawda, bo np. Kaczyński przed wygranymi przez siebie wyborami zarzekał się, ze premierem nie zostanie. I co? Oczywiście został.

"nikt więcej w miarę normalny o tym podatku nie mówi" Tutaj piszesz prawdę. "Normalni" z PO o tym nie mówią bo po co robić zamęt ? Co do pracy nad nią to : "Żadna z partii zwłaszcza rządzące PO i PSL nie wspominają o nowym obciążeniu fiskalnym jaki przygotowują. Pierwsze kroki w tym kierunku już zostały zrobione. Niemalże w całej Polsce udało się uporządkować księgi wieczyste, ustalające prawowitych właścicieli nieruchomości. Obecnie trwają prace nad Ustawą wprowadzającą nowy podatek katastralny. "

Gość fghjk
WIEC MACIE W pOLSCE POMALU UPRAGNIONY ZACHOD ja zarabiam jako panna 2100 brutto p odciagnieciu podatku 1350 netto na reke moja mama ze ma klase 5 brutto 2300 na reke 950 , mieszkamy w D i nie ma zmiluj sie boze.Merkel wziela wszystkich za leb zeby dlugi splacic

Gość kuba 123
musze wrócić do pracy. ale... wracając do podatku katastralnego. nalezy zwrócić uwage, że w sejmie nie poruszano tej sprawy w ciągu ostatniego roku. prawdopodobnie dlatego że taki poseł PiSu byłby zabity smiechem przez sale.

Gość kuba 123
>>>Obecnie trwają prace nad Ustawą wprowadzającą nowy podatek katastralny. nie trwaja takie prace. to nastepne kłamstwo.

alebaba niestety czarny PIAR był dobry na poprzednią kadencję. teraz wykazując pogardę dla oponenta i jednocześnie nie ustosunkowując się MERYTORYCZNIE do zarzutów wystawiają sobie zwolennicy PO paskudną laurkę :classic_cool:

"ile ci płacą za wypisywanie takich postów i udawanie "oburzonego" ludu?" Tak ciężko uwierzyć, że obywatel jest przerażony perspektywą 8 tyś podatku co rok ? Sorry, ale nie uśmiecha mi się tego płacić. Zbyt ciężko pracuje, żeby rozdawać złodziejom !

Gość knkjnkj
a co ma do tego zachod?

"w sejmie nie poruszano tej sprawy w ciągu ostatniego roku" A przepraszam co ma być poruszane ? Ustawa będzie gotowa, będzie odpowiedni moment (być może zaraz po wyborach) i trafi na głosowanie. Przegłosowane i heja z nami ..

rosalinda - w PO płacą za marketing szeptany i wypisywany w necie, za sms-y rozsyłane w trakcie kampanii :D oni cie po prostu zmierzyli swoją miarką :D Mo że chcą dać więcej? :P

Gość kuba 123
jeśli by takie prace trwały to posłowie PiSu by o tym mówili na forum sejmu. a nie mówią.

Gość alebaba
Jakie prace, nad jakim podatkiem? W sejmie obecnie trwają "prace" nad pożegnaniem się z obecną kadencją, wszystkie projekty ustaw trafiają do archiwum(kosza)- a nowe prace zostaną podjęte po zaprzysiężeniu nowego parlamentu. I tyle. Natomiast podatek katastralny, to wielkie i całkiem niegłupie przedsięwzięcie, pod warunkiem, że równolegle zostaną co najmniej znacznie obniżone inne, trudniejsze do wyegzekwowania(łatwiejsze do ominięcia, przy tak dużej "szarej strefie"gospodarki) obciążenia podatkowe.

"rosalinda - w PO płacą za marketing szeptany i wypisywany w necie, za sms-y rozsyłane w trakcie kampanii oni cie po prostu zmierzyli swoją miarką " Dziś to wyrzucone pieniądzę. Donald Tusk od początku urzędowania latał rządowymi samolotami "do domu i z powrotem" 285 razy, co kosztowało podatników 6 mln zł. Może na to warto odłożyć ? Jakakolwiek kampania obawiam się już nie wiele da ..

Gość fghjk
knkjnkj a co ma do tego zachod? skoro nic nie ma to po co wam pieniadze unijne? i po co EU chcecie z Polski Grecje zrobic tyjko brac brac a nic z powrotem? W Grecji Wloszech Portugali Hiszpani tez byly podatki odprowadzane w minimalnej czesci i co sie stalo???????? prawie kazda praca na lewo bez odprowadzania podatku wiec z czego panstwo ma zyc? jezeli upomnial sie czlowiek o rachunek w taxi lub restauracji zostal z niej wyrzucony, a terz placz i zgrzytanie zebami

knkjnkj a co ma do tego zachod? skoro nic nie ma to po co wam pieniadze unijne? i po co EU chcecie z Polski Grecje zrobic tyjko brac brac a nic z powrotem? W Grecji Wloszech Portugali Hiszpani tez byly podatki odprowadzane w minimalnej czesci i co sie stalo???????? :D, :D, :D, :D Retoryka pod wprowadzenie katastru już widzę w PO gotowa :D A może odniesiesz się do dramatycznego wzrostu długu budżetowego za rządów PO?