Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogaczka może

dlaczego ludzie uważają, że bogaty ma płacić wyższe podatki

Polecane posty

Gość jakaś ciapa ten twój mąż
:D Zamiast urwać się do domu, do rodziny, babrze się po godzinach nad robotą, na dodatek nie swoją :D Pewnie jesteś brzydka i głupia, skoro tak unika domu

widziąca tastrale ale masz argumenty ;) kto im każe pracować u kogoś niech sami coś założą .Po prostu są ludzie bardziej zardaniejsi i mniej (albo tacy co się bogato urodzili-po prostu fary) i ci zaradniejsi mają pracować na tych mniej albo nie daj boże leniwych;) ,dla mnie to absurd

Gość bogaczka może
Purpura to nie jest topik na temat tego, że nie rozumiesz dlaczego ktoś tyle pracuje.:O Zawsze znajdzie się jakiś moralizator:O

Gość purpura_to_moj_płaszcz
nie chce mi się zakładać osobnego

Gość bogaczka może
no to już znamy Twoje zdanie, szkoda, że nie na temat.

Gość Jennifer tak juz było
że w Polsce baogaci płacili chyba 40 % od zarobków.

Gość dżenifer ty to już
zamknij ten przykry ryj

a to nie wiem ja się na polityce nie znam zbytnio bo się tym nie interesuję;) a kto ma niby te wieksze podatki dla bogatszych wprowadzić?

Gość bogaczka może
czytałam, że sie nad tym zastanawiają w rządzie.

Gość bogaczka może
mam nadzieję ale jak jest kryzys to myślą nad tym skąd ściągnąć dodatkowe pieniądze.

Gość bogaczka może
aż tak się nie martwię:) po prostu trochę sie wkurzyałam jak to przeczytałam a ankieta wskazywała na to, że ludzie też tak uważają. Po założeniu tego topiku wiem dlaczego...z zawiści:O

Gość a wiecie co? właśnie mi
przyszła do głowy, szalona, surrealistyczna myśl ;) a niech wprowadzają te większe podatki dla bogatych. większość bogatych to przecież szefowie tak? nasi pracodawcy. więc, jeśli rząd dowali im wyższe podatki, to oni będą zaniżać dochody, a zwiększać koszty, np. zatrudnienia :D albo spadnie bezrobocie albo będą podwyżki płac :D wiadomo, że właściciele biznesów i tak kombinują z podatkami na różne sposoby, które zwykłemu Kowalskiemu do łba nawet by nie wpadły, ale kurczę bardzo mi się ta moja teoria podoba :P

Gość Do biedronki
Przede wszystkim to koszt utrzymania pracownika powinien być niższy - bo niestety pracodawca płaci w pizdu i jeszcze składek, że czasem wręcz nie opłaca się miejsca pracy tworzyć. I nie mówcie że pracownicy świetni, super, niewinni, bo też dają popalić i pracy nie szanują... U mnie w biurze się zwolniła sprzątaczka, jak jej szefowa po raz 20 zwróciła uwagę, że jest po prostu BRUDNO, a że ona niedowidzi. I powiedziała sprzątającej, że albo zacznie chodzić w okularach (ma, dofinansowane z pracy), albo musi szukać nowej. To ta że ona w brylach chodziła nie będzie i do widzenia :o A warunki wcale nie takie złe - 1300 zł dostawała, pracowała 5 dni w tyg po 4, góra 5h :o

Gość właśnie w tym jest problem
że pracownicy często uważają, że mogę sie w pracy opierdzielać.