Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marylciak

Czy dajecie pieniadze rodzicom?

Polecane posty

Gość 5152
ale mam tez studia do oplaty okolo 400 miesiecznie

no dobra moze i bym siostrze czasem cos kupila ale to kontrolowanie doroslej corki? pzreciez juz nie sa za nia odpwoedzialni ona juz jest dorosla! to nie jest normalne ze kontroluja jej wyjscia.

Gość krzysieks
ja zarabiam 1500zł i daje mamie miesiecznie 100-200zł. Daje tak dlatego, ze niewiele im brakuje, a rodzice wiedza, ze odkladam pieniadze by wyprowadzic sie. Za rok planuje wyprowadzke i trzeba na start miec troche kasy. Dodatkowo na slub chcialbym odlozyc troche. Rodzice nie potrzebuja wiecej wiec daje symboliczna kase. W miejscu gdzie pracuje co swieta dostaje premie swiateczna w wysokosci 300zł. Zawsze oddaje im ten bon by na swieta zrobili sobie zakupy.

gdzie pracujesz? moze poszukaj lepszej pracy no w biedronce placa 1800 zl teraz... przynajmnie u mnie w miescie bo znajoma pracuje i sobie chwali ze na reke tyle ma a wcale tak ciezko nie jest jak sie wydaje

Gość rachunki trzeba
to jest frycowe, które się płaci wtedy gdy rodzice organizują dach nad głową, kiedy nie mozesz juz tego zniesc wyprowadzasz się i bierzesz na klate wszystkie tego konsekwencje, jesli chcesz isc na łatwizne to zamykasz dziub i siedzisz u rodziców

5152 opuściłaś już własny temat?:) no skoro jeszcze z tego opłacasz sobie studia to nie jest źle;) Małej kupujesz rzeczy rodzice też w sumie powinni to docenić.Pogadaj z nimi bez awantur, powiedź że też chcesz mieć własne zycie, starasz się jak możesz itp.

Gość Marilenka
JA nie mieszkam z moja mama, zarabiam ok.12 tys. I wysylam jej 800 zl.MAm tez siostre Ale ona nic nie daje.