Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xy4xy

W POLSCE NIE DA SIĘ ŻYĆ NORMALNIE

Polecane posty

WSZYSTKO JEST UTRUDNIONE DLA ZWYKŁEGO CZŁOWIEKA.BRAK DOBREJ PRACY A JEDYNIE MULTUM ZAKŁADOW OFERUJĄCYCH HARÓWE ZA 1200ZŁ.LUDZIE KOŃCZĄ STUDIA I LĄDUJĄ NA PRODUKCJI LUB ZA KASĄ.JAK TU COKOLWIEK PLANOWAĆ JAK TU ŻYĆ

Gość za 1200 zł tez nie ma pracy
Nie liczac kilku wiekszych miast.... U mnie do głupiego Tesco to chyba tylko po znajomości przyjmowali :D

TO GDZIE TY MIESZKASZ?:-)W MOICH REJONACH MASOWO POSZUKUJĄ LUDZI NA PRODUKCJĘ BO CIĄGLE SIĘ ZWALNIAJĄ BO SĄ OKROPNE WARUNKI W TYCH ZAKŁADACH

Gość Miraculum5
No niestety. Polska rzeczywistość. Dlatego ja już od kilku lat prorokuję, że to wszystko w końcu pierdolnie i tyle będzie. Ludzie kończą studia i nie mają roboty w zawodzie, bo krzeseł kurczowo trzymają się stare dziadki albo wszystko załatwiane dzięki plecom, kobiety nie chcą rodzić dzieci w obawie przed zwolnieniem, przed wszystkimi kosztami, a państwo rzuca marne 1000zł becikowego. Sobie mogę za to dupę podetrzeć... Mieszkania można kupić, a jak, piekne! Szkoda tylko, że nikogo na to nie stać... Służba zdrowia? To żart. A chodząc prywatnie dalej zmusza się obywatela do płacenia składek na nieudolnych debili z państwówek...

MAM ZNAJOMYCH ZAGRANICĄ I ŻYJĄ NA POZIOMIE CHOĆ ZARABIAJĄ NAJNIŻSZE KRAJOWE ALE TAM SĄ ZUPEŁNIE INNE WARUNKI.DOKOŃCZE STUDIA I TEŻ WYJADE BO CHCĘ ŻYĆ NORMALNIE

Gość Miraculum5
Ja do tej pory co wakacje pracowałam w Niemczech, zarabiałam minimum, a kupowałam, co chciałam, jadłam, co chciałam i do Polski przywiozłam jeszcze kupę kasy. Ale tak jest w państwie socjalnym. Państwo Ci coś daje, pomaga, to Ty masz ochotę iść do rpacy, uczciwie zarabiać. A nie to, co tutaj.

ale glupoty piszecie... jak ktos ma wiedze, zdolnosci, jakis fach w reku i dobry zawod to wszedzie znajdzie prace ... a nie konczy studia bo papierek chce miec - i mysli ze od razu znajdzie super prace jak nic nie umie nawet !!!

JAKAŚ CZĘŚĆ ZNAJDUJE DOBRĄ PRACE ALE ZNAM OSOBY Z FACHEM KTÓRE TUŁAJĄ SIĘ PO JAPOŃSKICH ZAKŁADACH NA PRODUKCJI.

Gość ltk4otl4kro
zono a jaki ty masz fach i zdolnpsci co?

Gość do tych co pisza, że kilkanasc
nie wiem jak Wy, ale ja prace w zawodzie znalazlam jeszcze na studiach na 4 roku, firma sama mnie "pobrała". Wciaz tam pracuje, a mam 31 lat i zarabiam 7 tys. Branza budowlana.

Gość ltk4otl4kro
nieznam tego pojecia czym sie zajmujesz??

mam wsrod znajomych duzo osob np po administracji ktorzy mysleli ze skoncza studia i znajda sobie super prace "w biurze" ... tia... i tak to potem jest ze marudza ze nie ma pracy ...a ja sie pytam co to za zawod? zaden ... zadna specjalizacja ...eh sa tez ludzie ktorzy nie koncza szkol a maja na siebie pomysl... maja pasje ktora potrafia wykorzystac i zarabiac z tego tylko marudy i niedorajdy zyciowe jecza ze nie maja pracy ...

Gość ltk4otl4kro
a gdzie sie tego nauczylas?? jestes samoukiem?

Gość ltk4otl4kro
a od czego zaczynalas? kurde mnie to nic nie ciekawi:/

u mnie to byl przypadek - szukalam podczas studiow (dziennych pedagogiki) pracy w okolicy miejsca zamieszkania- byla oferta na kodera - webdevelopera... i bylo jakies zadanie do wykonania- usiadlam i w noc to zrobilam a potem juz mnie to samo wciaglo... i ponad 5 lat pracuje w zawodzie ktory jest moja pasja

PRACĘ MOŻNA ZNALEŚĆ ALE NAJSZYBCIEJ NA PRODUKCJI W ZAKŁADZIE JAPOŃSKIM.MAM KOLEGĘ PO BUDOWNICTWIE I MA UPRAWNIENIA BUDOWNICZE A JEŹDZI WÓZKIEM WIDŁOWYM NA MAGAZYNIE I O CZYM TO ŚWIADCZY?O TYM ŻE JEST NIEZARADNY?NIE!O TYM ŻE STANOWISKO JEST JEDNO A KANDYDATÓW PO BUDOWNICTWIE PEŁNO A ZOSTAJE TYLKO JEDEN.

TO NA PEDADOGICE UCZĄ HTML,PHP I JAVY?:-)BO W TYM SIĘ TWORZY STRONY INTERNETOWE FACHOWO A NIE W PROGRAMACH TYPU FRONT PAGE:-)

Gość dffffffffffffffffrtthh56
W Polsce nie tylko najlepsi w swoim fachu, ale i zwyczajnie dobrzy i przecietni chca zyc godnie. Skoro w innych krajach mozna. A najbardziej mnie irytuje, kiedy tepe, malo produktywne i pozbawione empatii osoby, ktore dostaly prace po znajomosci / urodzie / daniu doopy komu trzeba z usmieszkiem wyzszosci informuja, ze prace znalezc jest latwo tylko trzeba cos umiec :P

xy4xy-> jak juz chcesz sie przyczepic... to wez poczytaj co pisze... ale skoro cie to tak interesuje: skonczylam najpierw LO mat inf potem poszlam na dzienne pedagogike - specjalizacja pedagogika zdolnosci i informatyka a potem na zaoczne na informatyke...

SŁABY W TYM CO ROBI HA HA:-)SKOŃCZYŁ STUDIA ZE ŚREDNIĄ 4,7 WIĘC JEST ZDOLNY:-)CZŁOWIEKU UŚWIADOM SOBIE ŻE JEST OGRANICZONA ILOŚĆ MIEJSC PRACY NA KONKRETNE STANOWISKO:-)

dffffffffffffffffrtthh56 -> boli cie to ze ktos mowi prawde? ja sie ma dobry zawod np. informatyk albo lekarz to prace bedzie zawsze mial ! jak ktos nie ma nic ani na papierku ani w glowie to ... niech jeczy niedorajda zyciowa

xy4xy -> mam w rodzinie kilku fachowcow - budowlancow... i nigdy nie nieli zadnego problemu ze znalezieniem pracy w zawodzie !!! srednia na studiach tez mi wyczyn... jak sie nie ma w glowie to papierek nic nie da

Pisanie z włączonym caps lookiem może świadczyć o defekcie mózgu i stąd pewno niemożność znalezienia pracy. :classic_cool: