Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 321 start

Skazując siebie na samotność skazujesz też jedną kobietę

Polecane posty

Gość karmazynowy prawiczek
offermo, skoro juz tu jestes, to co sadzisz o zasilkach i jak byś tą kwestie rozwiazal w polsce?

Gość IMO13855
Pink_Panther "Daj już spokój, taki obserwator Twoich wypowiedzi, jak ja czuje tylko narastającą konsternację." Obserwator to nie inicjator (przynajmniej nie walk w kisielu). ;)

"A propos złodziejstwa, to Jarosław jest świetnym przykładem." jak każda socjalistyczna kanalia tak i ty musisz sobie znaleźć "wroga" który ma usprawiedliwiać każde twoje skurwysyństwo. każdy z was postępuje wg tego wiersza szpotańskiego: "możesz pół świata zakuć w dyby, strzelać w tył głowy, łamać kości ale bredź przy tym o ludzkości..." każdy z socjalistów tylko marzy żeby dorwać się do cudzej własności i doić ile wlezie "w imię wyższych celów" czy to jak BSA "narodu" czy to jak anetka "empatii". ale do roboty to się nie potraficie wziąć, stworzyć coś, zbudować, mieć jakiś wkład w dobro wspólne. tylko doić innych potraficie, złodziejska banda pieprzona. każdy skurwiel "wrażliwy społecznie" i dobrze z tej "wrażliwości" żyjący za cudze.

Faktu że po upadku komuny bezrobocie wzrosło skurrwysyńsko nie da się obalić. Członkowie mojej rodziny to byli zwyczajni ludzie, mimo to narzkają na obecny system. Nie są to ludzie, którzy się urodzili podczas końcówki komuny ani nie są to ludzie, którzy komunę znają z mediów. Są to ludzie, którzy komunę przeżyli od początku do końca, ludzie którzy na opiekę państwa nad obywatelem nigdy nie narzekali (znam masę prawdziwych sytuacji, gdzie nad opieką się nie zawiedli). Podudowali domy, zaoszczędzili trochę kasy, za tą kasę wysłali dzieci na studia etc.

IMO, cóż ja poradzę, że słowo "kisiel" generuje w Tobie tylko jedno skojarzenie, które utrudnia zrozumienie pierwotnego przekazu, w żadnym wypadku nie podszytego podtekstami, a zwykłą, ludzką chęcią pooglądania walk w kisielu! :D:classic_cool:

Gość IMO13855
Pink_Panther "...a zwykłą, ludzką chęcią pooglądania walk w kisielu!" Pewnie abyś mogła nacieszyć się ATLETYCZNĄ stroną owych walk, oficjalnym strojem byłyby stringi - o ma Miłośniczko Uczty dla Ducha. :P

Gość helga3333
To tak jak z gadaniem: "Za każdym razem jak czegoś tam nie zrobisz to Bóg zabija małego kotka" ;D

"Nie PiS nie jest wyjściem, oni są tacy sami jak reszta." jak już pisałem - nie jest taki jak reszta, jest odrobinę od tej reszty lepszy. ale to prawda, też jest bandą pieprzonych socjalistów. ja tak bronię tego pisu bo w polsce "poważne" partie to tylko partie socjalistyczne które by chciały "rozwiązywać problemy społeczne" grzebiąc obywatelom w kieszeniach i coraz więcej im z nich wyciągając. i pośród innych socjalistów to pis jest przynajmniej uczciwy. dlatego wkurzają mnie teksty tych ogłupiałych lemingów że pis to taki "socjalistyczny". jest tak samo socjalityczny jak cała reszta bandy, po prostu mniej kradnie. natomiast oczywiście gdyby wyborcy byli rozumnymi ludźmi a nie ogłupiałymi baranami to już dawno by się zorientowali że "publiczna edukacja" czy "publiczna służba zdrowia" to socjalistyczny przekręt polegający na ograbieniu ludzi z kasy a potem zostawieniu ich samym sobie jak potrzebują leczenia albo czegokolwiek innego. że to tylko ściema dla naiwnych a jak chcą się czegoś nauczyć to i tak trzeba zapłacić albo za prywatny kurs (np języka) albo za korepetycje albo prywatnie lekarzowi itd itd. a co do zasiłków to natychmiast powinny być zlikwidowane. państwo nie ma prawa bawić się w dobroczynność bo utrzymuje się z przymusowych podatków obywateli i nikt nie ma prawa zmuszać obywateli do dobroczynności. podatki powinny być zbierane tylko i wyłącznie na cele wspólne niezbędne do funkcjonowania społeczeństwa (obrona, wymiar sprawiedliwości itd) których nie da się zaspokajać indywidualnie.

BSA, 'chasło', 'wziąść', 'wymyśleli'? Tyle czytasz o tym Volkizmie, stale pogłębiasz swoją wiedzę o nowe szczegóły odróżniające Żyda od CZŁOWIEKA, a tak kaleczysz swój język ojczysty, że można by pomyśleć iż książki służyć by Ci mogły tylko do rozgrzewania pieca w Auschwitz.

IMO, stringi nie utrzymałyby się na Twojej małej, skrzaciej pupce. Chciałbyś, żeby rychłe ich opadnięcie przyprawiło publiczność o stan zapaści umysłowej i zapętlenia w pytaniu "czy on tam jest, czy tam go nie ma"? :classic_cool: Bo ja nie. :D;)

"Mega bogactwo w rekach prywatnych się nie sprawdziło. Tak gdzie jest bogactwo to i jest mafia, tylko twarda władza jest w stanie trzymać duscyplinę w narodzie, inaczej będzie anarchizm." dlatego ty, kanalio, czujesz się upoważniony zeby ludzi tego bogactwa pozbawić za pomocą twojej "twardej władzy" zrobić z nich niewolników nie posiadających niczego. taka właśnie jest twoja "misja", pieprzony bandyto.

"SB mogło cię zamknąć i zakatować, tylko dlatego że im tak się podobało." a co tobie tak to przeszkadza? przecież ty chcesz dokładnie tego samego dla tych którzy nie będą chcieli żyć tak jak ty im każesz.

Gość fdff
imo jebany prawik i nigdy cie zadna nie tknela, pryszczaty smierdzielu

Gość karmazynowy prawiczek
a co do zasiłków to natychmiast powinny być zlikwidowane. państwo nie ma prawa bawić się w dobroczynność bo utrzymuje się z przymusowych podatków obywateli i nikt nie ma prawa zmuszać obywateli do dobroczynności. ok, a co w przypadku ludzi, którzy nie mogą pracować? (pomijam oczywiście patologię i zwykłych leni) ze względów zdrowotnych? Czy maja sobie w łeb strzelić?

Wina za sytuację PRLu leży po stronie żądzących, jednak większą odpowiedzialność za sytuację ponosi społeczeństwo. Moi dziadkowie ciężko pracowali i nikt nigdy nie odebrał owoców ich pracy, dopiero teraz im to odbierają biurokracją wartą mniej niż moja poranna kupa. Wiele osób jednak wolało się opierrdalać i to przez nich wiele rzeczy się pogorszyło. Podam teraz przykład, z którym jak się ktoś nie zgodzi to znaczy że nie ma pojęcia o czym piszę. Przed wojną polska wieś była baaardzo, baaardzo biedna. Normalnie bida jak skurrwysyn zwłaszcza w rejonach Galicji, skąd pochodzę. PGRy uratowały wielu ludzi od skrajnej nędzy, wieś zaczęła się rozwijać. Zaczęły jeździć ciągniki, i wyposarzenie zaczęło się polepszać. Za komuny właśnie wywalili ukraińców z Polski, która po zmianach terytorialnych miała ich zwyczajnie za dużo. Po upadku komuny wiele prostych osób, które w PGRach miały przyszłość straciły pracę a konkurować nie mieli za bardzo jak z kapitalistycznymi, wyrachowanymi decydentami. Jest nawet taki film (czy raczej teatr telewizyjny) właśnie opowiadający o ludziach, którzy po zmianie systemu nie mieli już co ze sobą zrobić i finalnie zaczęli pić. Komunizm wyzwolił chłopów pańszczyźnianych, podczas rewolucji zarżnęli dwulicową, śmierdzącą, wiecznie nayebaną szlachtę. Może wam się to nie podobać ale komunizm również przyczynił się do rozwoju społecznego i bez niego trudno powiedzieć jak by teraz świar wyglądał. Niewiadomo czy czasem jeszcze kiedyś nie będziemy go jeszcze potrzebować. Tylko w wersji naszej, polskiej, bez ingerencji innego państwa, które będzie nas ssać z owoców naszej pracy jak ZSRR. Jest stary żart, który mi opowiedziała moja babcia; Wagony jadą z Polski do ZSRR, na przejeździe słychać; wugiel, sachar, wugiel, sachar... Wagony jadą z ZSRR do Polski, na przejeździe słychać; niciwo, niciwo, niciwo. W ZSRR za panowania Stalina też nie było wesoło, na Ukrainie w '33 był głód yebisty. Wszyscy tylko ze Stalinem kojarzą komunizm, jednak był taki ktoś jak Lenin i za jego rządów jeszcze niedawno carksa Rosja zaczęła się wreszcie rozwijać.

Gość IMO13855
Pink_Panther "...zapaści umysłowej i zapętlenia w pytaniu "czy on tam jest, czy tam go nie ma"?" I to tylko JA mam niby podświadome parcie na tematy okołofutrzane. :P A teraz uciekam stąd, bo wykorzystałem dzienny limit słuchania bredni o polityce.

"Naprawdę nie błaźni się, najpierw poznaj filozofię volkizmu a później możemy pogadać." w dupie mam twoje filozofie. żadne "filozofie" nie usprawiedliwiają bandytyzmu i terroru jaki chcesz wprowadzać, grabieży których chcesz dokonywać w imię swoich "filozofii". jak ktoś chce grabić ludzi to będzie bandytą choćby nie wiem jakie "filozofie" do tego dorabiał.

Napisz autorze którą konkretnie i miejmy to z głowy. Ja nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na czytanie mądrości BSA i nie mogę tego przeboleć a widzę, że temat mu pasuje :)

"A po co? Przecież sam ostatnio pisałeś, że PiS broni się sam." ja już ci ostatnio powiedziałem: jak znajdziesz idiotko jakiekolwiek argumenty to możemy porozmawiać a jak do tej pory nic nie zaprezentowałaś.

!offermo, zauważ że ani ja ani nawet BSA nikogo nie obrażamy. Mimo że w twoim chorym mniemaniu to my jesteśmy źli. Twoje argumenty ograniczają się do wyzywania innych od kanalii, idiotów i bandytów.

"konkurować nie mieli za bardzo jak z kapitalistycznymi, wyrachowanymi decydentami. " w kapitalizmie jedynym DECYDENTEM jest rynek. najwyraźniej nie rozumiesz w ogóle co to jest kapitalizm. to różne formy socjalizmu chcą właśnie decydować za ludzi i zmuszać ich żeby postępowali wbrew własnej woli. jeżeli tego nie rozumiesz to nie sposób w ogóle z tobą dyskutować.

O mój boże, to może Offerma VS BSA und Beliar na trzeciego będą się naparzać w kisielu? :classic_cool: Pewnie mnie zaraz zganią, że się wcinam w poważne rozmowy o polityce. :P

Sztuczne, nie sztuczne ale działało. Znam wiele osób, które po upadku komuny straciło wieeeele. Co z tego że w PGRach pili i nie szanowali sprzętu? Wcześniej nie mieli co pić i co nieszanować. Faktu że wieś polska za komuny się rozwinęła o lata świetlne jest nie do obalenia.

!offerma "ja już ci ostatnio powiedziałem: jak znajdziesz idiotko jakiekolwiek argumenty to możemy porozmawiać a jak do tej pory nic nie zaprezentowałaś." Twoje argumenty ograniczają się tylko do wyzwisk każdego kto nie jest fanem Jarosława. Tyle właśnie do tej pory zaprezentowałeś.

Komunizm też miał drugie oblicze, oblicze wręcz zbrodnicze. Tak, tak, wiem jest za co potępiać komunizm ale do kurrwy nędzy podczas tego potępiania nie można zapominać o tym co komunizm nam dał. Przede wszystkim rozwój Polski po wojnie + brak szlachty + brak ukraińców + złudne bo złudne, a jednak poczucie finansowego bezpieczeństwa przeciętnego parobka. Nie zgodzicie się teraz ze mną?

Chociaż to poczucie bezpieczeństwa finansowego przeciętnego parobka nie było wcale takie złudne.

"Twoje argumenty ograniczają się do wyzywania innych od kanalii, idiotów i bandytów." aha, czyli ja mam "spokojnie dyskutować" z facetem który zapowiada z góry że będzie rabował i mordował ludzi których uzna za "kapitalistów". ludzi którzy nie chcą żyć tak jak on im każe, którzy nie chcą być jego niewolnikami? tak, ja nazywam takiego człowieka skurwysynem i bydlakiem ale jak inaczej mam go nazwać? mam uznawać że on "ma prawo do takich poglądów"? ma prawo do grabieży i przemocy wobec innych? ja przyznaję się że socjalistów uważam za gnidy i kanalie no ale te gnidy i kanalie uważają że mogą odbierać ludziom ich własność, robić z nich swoich niewolników. uważasz że mają do tego prawo? uważasz że można siłą odbierać włąsność innego człowieka i nie być bandytą?

"Twoje argumenty ograniczają się tylko do wyzwisk każdego kto nie jest fanem Jarosława. Tyle właśnie do tej pory zaprezentowałeś. " jak na razie to nie potrafisz spłodzić nic poza jednozdaniowymi złośliwościami dot. "jarosława". jesteś pusta jak murzyński bęben panienko więc się nawet ze mną nie porównuj panienko. powiedziałem ci, napisz najpierw cokolwiek z sensem to będziemy mogli dyskutować.