Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 321 start

Skazując siebie na samotność skazujesz też jedną kobietę

Polecane posty

"Po pierwsze zdefiniuj co masz przez słowo "biurokracja" na myśli." tutaj mam na myśli przymusowe certyfikaty wydawane przez państwo bez których nie można wykonywać określonego zawodu/pracy. np doktor nauk medycznych z kaliningradu nie może prowadzić praktyki w polsce tylko nosi na budowie cegły bo jego dyplomy nie są uznawane przez nasze państwo a "certyfikatu" uznawanego nie posiada. ma wiedzę, kwalifikacje, umiejętności, ukończoną szkołę i wszystko co jest potrzebne do leczenia ludzi, jako gość na konferencjach mógłby wygłaszać wykłady ale gdy spróbuje otworzyć gabinet to nasze państwo wsadzi go do więzienia.

Gość adolf hustler
offermusiu. nie rob mi tego. :classic_cool: IMO wybierze jak nic, ciebie

Gość IMO13855
!offerma "tutaj mam na myśli przymusowe certyfikaty wydawane przez państwo bez których nie można wykonywać określonego zawodu/pracy." Same w sobie złem nie są. "np doktor nauk medycznych z kaliningradu nie może prowadzić praktyki w polsce tylko nosi na budowie cegły bo jego dyplomy nie są uznawane przez nasze państwo a "certyfikatu" uznawanego nie posiada." Bo to już jest najzwyklejszą głupotą, ale ISTNIENIE "certyfikatu" i wiążąca się z tym cała papierkowa "kołomyja" już niekoniecznie. "ma wiedzę, kwalifikacje, umiejętności, ukończoną szkołę i wszystko co jest potrzebne do leczenia ludzi, jako gość na konferencjach mógłby wygłaszać wykłady ale gdy spróbuje otworzyć gabinet to nasze państwo wsadzi go do więzienia." Jak powyżej. I taki ton wypowiedzi rozumiem.

"Egzamin państwowy jest pewnym potwierdzeniem wiedzy, czyli w twoim rozumowaniu kontroli urzędników." a jakąż wiedzę potwierdza koncesja na taksówkę skoro nawigacja kosztuje 500 zł?

Gość IMO13855
!offerma "a jakąż wiedzę potwierdza koncesja na taksówkę skoro nawigacja kosztuje 500 zł?" Sam widzisz Oferma. Wszystko w umiarze. Nie można zarzekać się, że "biurokracja" to samo zło (gdyż to absurd), ale i nie powinno się tolerować jej niepotrzebnego nadmiaru (bo to także prowadzi do innych absurdów).

Gość adolf hustler
przy tobie wygladam tak blado i nie mam szans u IMO :classic_cool: a moze u ciebie mam ❤️ offermo

Gość IMO13855
offerma "IMO, wybacz, ze bylem niemily. Kocham Cie i chcialem na siebie zwrocic uwage." Tak! Widzę Cię! Nie musisz się już tak produkować! Po prostu pokaż cycki (w ramach filozofii "aby życie miało smaczek...") i nie kieruj niesamowicie poważnej dyskusji na swoją osobę. :classic_cool:

"Równie dobrze można jakiegoś Afrykańskiego szamana sprowadzić i pozwolić mu leczyć" no chyba tylko te psy z kulawą nogą które by do niego poszły się leczyć. zresztą "leczą" rozmaici filipińscy szarlatani i nie ma w tym nic złego o ile ludzie chodzą do nich dobrowolnie. i znowu wracamy do waszego absurdalnego rozumowania że jakby nie to że "kochany urzędnik" tak o nas dba to ludzie "by chodzili" leczyć się do znachorów i jedli gówno zapakowane w papierek jako czekoladę. bo są przecież tak głupi że tylko "mądrzy urzędnicy" ich bronią jak te lwy. i ciągle wałkujemy to samo, wy mi przyznajecie rację że tak nie jest a za chwię wracacie do tych samych, absurdalnych argumentów.

"Sam widzisz Oferma. Wszystko w umiarze." to znaczy gdzie jest ten "umiar"? ciągle chcecie kontroli biurokratów a jakoś nie widzę żeby oni wykazywali "umiar".

Gość adolf hustler
juz dialoguja, pełna ekstaza. z mojej skromnej strony bo a nuszzzz na mnie przekieruje zwroka :classic_cool:

Gość IMO13855
Spadać "pomarańcze"! Nawet jak zostanę gejem, to i tak będę wolał "czarnych" (tutaj słychać przepełniony bólem i nienawiścią kwik BSA). :P

"A wiec po co lekarzom specjalizacje potwierdzone egzaminami?" lekarzom jest potrzebna wiedza a w jaki sposób ta wiedza będzie zdobywana to już jest sprawa wtórna. jaką formę przyjmie szkoła, jak będzie wyglądała weryfikacja tej wiedzy to sprawa drugorzędna. natomiast sprawą zasadniczą, i o tej tu rozmawiamy, jest zakazywanie przez państwo np leczenia (lub czegokolwiek innego) ludziom którzy nie spełniają jakichś tam wymagań. leczenie powinno być sprawą między pacjentem a lekarzem i nikt mi nie powie że urzędnik będzie bardziej niż pacjent zainteresowany tym, żeby leczył go dobry specjalista. a wasze brednie się do tego sprowadzają. jesteście gotowi tu nawypisywać że "gdyby nie urzędnik to ludzie chodzili by do murzyńskiego znachora się leczyć". albo w najlepszym przypadku do piekarza żeby im zagniótł chleb z pajęczyną. zupełnie jakby ludzie w ogóle rozumu nie mieli i myśleć za nich musiał "urzędnik wspaniały" obdarzony wszelkimi talentami i mądrością. takie z was matoły że to się nie mieści w głowie. a jednak nawet wy nie leczyli byście się chyba chlebem z pajęczyną.

Dla offermy wszystko jest albo czarne albo białe. Jak kontrolować to wszystkich ze straganowymi sprzedawcami ogórków włącznie a jak nie kontrolować to nikogo nie kontrolować, kierowcę autobusu posadzić za sterami airbusa. A ja przecież mówiłem, kontrolować tylko tych, których zawody i świadczone przez nich usługi wymagają odpowiednich kwalifikacji POTWIERDZONYCH przez innych, wiarygodnych specjalistów.

Gość adolf hustler
a po co masz zostawac geyem :P jakos nie rozumiem :P a czarne kolory sa takie ponure i zalobne :classic_cool: i raczej nie rokują. nie to co my, pomaranczki, IMO ❤️

Gość IMO13855
Wy, Wy, Wy... Oferma zejdź z tego piedestału.

Gość adolf hustler
jednak przegrywam a offem IMO jak nic zmierza ku homo:classic_cool:

Gość IMO13855
adolf hustler "jakos nie rozumiem a czarne kolory sa takie ponure i zalobne i raczej nie rokują. nie to co my, pomaranczki, IMO" Ale czarne jest z natury lepiej obdarzone (znowu kwik BSA) - no co? Też chcę mieć coś z życia. :P

Gość IMO13855
Oferma - idź już.

Gość adolf hustler
a w sensie, ze on tobie rewanzyk :classic_cool: tak jak przypuszczalam. niechronnie zmieniasz orjentację :classic_cool: nic tu po mnie.

Gość adolf hustler
no, masz mu zejsc z pola w tym kwadraciku :classic_cool: mnie jeszcze trawi :D ale,....

Gość IMO13855
offerma "to do mnie żebym se szedł?" A idź, jedź, dochodź sobie gdzie chcesz. :classic_cool:

Gość hahahahahaaaaahaha
imo uwierzył, że ktoś wali Freda pod jego posty LOL

Gość adolf hustler
jednak poleglam :classic_cool: 🖐️ a takie mialam juz fantazje 😭

Gość karmazynowy prawiczek.
czy myślenie realnymi kategoriami uznajesz za egoizm? mam brać jakąś kobietę siłą i nie być samotnym tylko z powodu tego kretyńskiego stwierdzenia? i tak mnie żadna nie chce.

Gość beliar pokaż jajka
Beliar, może ty pokazesz jajca? Zobaczyliby my co?