Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 321 start

Skazując siebie na samotność skazujesz też jedną kobietę

Polecane posty

Odrobina kontroli najzwyczajniej w świecie chroni konsumentów przed oszustami. UOKiK jest na to przykładem względem którego jestem pozytywnie nastawiony.

"off - ty piszesz o anarchii" brednie. skąd ty takie brednie wymyśliłaś? anarcha to brak państwa i brak prawa. w kapitalizmie możesz wozić ludzi, robić oscypki i podejmować każdą działalność "zgodna z zasadami współżycia społecznego". ale jeżeli przyjdzie ci do głowy dać innemu obywatelowi (który ma takie same prawa jak i ty) po ryju to odpowiesz za to przed sądem. w anarchii nie. bo w kapitalizmie twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innego człowieka. więc gdy ktoś chce cię zatrudnić jako ochroniarza to nie potrzebujesz żadnej "koncesji na ochronę osób i mienia" ale gdyby ci przyszło do głowy że mozesz zarabiać wymuszaniem haraczy to pójdziesz za to do więzienia.

Gość nie trzeba byc łomem
:) kieys napisalam szceremu, mniej wiecej to samo tylko subtelniej. zignorowal mnie :classic_cool: a o czym maja gadac skoro nie potrafia o uczuciach ? lub sie wstydza wyznac, ze takowe czują :P polityka i pierdu pierdu jest taka aseksualna i nie trzeba miec osobowosci by o niej popitu :P

Gość Zuzanna Ammeli
jak sie nie ma zycia uczuciowego to polityka zaczyna pochlaniac uczucia. A temat glowny jest bzdurny. Mnie nikt nie skazuje na samotnosc dlatego ze nie chce sie wiazac. Co za kretynskie podejscie. Jak kobiety tak bardzo pragna aby ktos sie z nimi wiazal to moga obnizyc wlasne wymagania.

Gość Zuzanna Ammeli
off - a prawo to wlasnie urzedy i urzednicy.

Zuzia. wyczufam frustracje :P

Co prawda pitu o polityce jest koszmarnie nudne w przeciwieństwie do pitu o życiu uczuciowym, no ale nie trzeba się angażować, jak kogoś to mierzi. Ja tak robię, nie wypowiadam się w tematach o kapitalizmie, Jarosławie itd. und jestem zadowolona. :classic_cool:

Zuza ,,Jak kobiety tak bardzo pragna aby ktos sie z nimi wiazal to moga obnizyc wlasne wymagania." Podoba mi się co prawisz :)

Gość Zuzanna Ammeli
Nie ma idealnego systemu. Historia juz to udowodnila. Zawsze bedzie jakas grupa , ktora bedzie poszkodowana.

"!offerma, ale jednak ktoś wyzej postawiony powinien trochę ten rynek kontrolować" no i właśnie dlatego w tym kraju "złodziej na złodzieju i złodziejem pogania". bo wam się marzy jakić "bóg - urzędnik" który "powinien ten rynek trochę kontrolować". właśnie na tym polega wasz mentalność baranów o której pisałem. nie wyobrażacie sobie życia bez "pana" który by o was "dbał" i "chronił". i dlatego jest tak jak jest. sami chcecie socjalistycznej dyktatury i nic nie jest was w stanie przekonać że ci co to nimy mają o was "dbać" zadbają przede wszystkim o samych siebie. "bo całą kasę zabierali by pracodawcy" twoje brednie i oskarżanie o wszystko "kapitalistów" mają usprawiedliwić twój bandytyzm i tyle. nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. tak jak każdy komunistyczny bydlak musisz mieć jakichś "kułaków" których będziesz okradał i mordował.

Gość Zuzanna Ammeli
Co z tego - to jest wlasnie przyklad kapitalistycznego prawa rynku. Jak masz do zaoferowania cos co jest atrakcyjne to dyktujesz cene. Ale jesli Twoja cena bedzie zbyt wysoka dla potencjalnego nabywcy i ten przekalkuluje , ze mu sie taka transakcja nie oplaca to nie kupi Twojego towaru. Wtedy musisz albo obnizyc cene albo znalezc innego nabywce. W przeciwnym razie zostaniesz sama z towarem i zbankrutujesz.

Gość IMO13855
!offerma "właśnie na tym polega wasz mentalność baranów o której pisałem. nie wyobrażacie sobie życia bez "pana" który by o was "dbał" i "chronił". i dlatego jest tak jak jest. sami chcecie socjalistycznej dyktatury i nic nie jest was w stanie przekonać że ci co to nimy mają o was "dbać" zadbają przede wszystkim o samych siebie." DOBRZE PRAWISZ! Nie potrzebujemy "ochrony"! Wprowadźmy ustrój polityczny o jakim mówisz...tylko nie gniewaj się jak będę pierwszym człowiekiem który ROZPIERDOLI CI ŁEB O KRAWĘŻNIK i zabierze co masz - wszakże sam możesz się obronić, nikt nie musi tego robić za Ciebie!

!offerma, ale bez żadnej kontroli wyglądałoby to tak, że na egzamin z prawa jazdy przygotowywałby cie gość, który autem w życiu nie jeździł, leczyłby cie kość, który mdleje na widok krwi, a telewizor napraiwałby facet, którego zabiłby prąd przy próbie wypięcia go z gniazdka. Pewni ludzie powinni być objeci koncesją i jakimiś ograniczeniami z tutułu swojego doświadczenia i wykształcenia. Co innego rolnik hodujący marchewki, czy stolarz strugający krzesła. Zawód zawodowi, usługa usłudze nie równa. Nie chciałbym pewnego dnia pójść do sklepu, kupić nieakcyzowaną wódkę bez marki, która okazałby się niedestylowanym goownem po której bym oślepł.

to teraz dla rownowagi znajdz co sobie kombinuja kobiety wzgledem facetow

Gość IMO13855
Rzeknąłem, piitutnąłem i się odmeldkuję . :classic_cool:

Panowie, popadamy w skrajności. Jakaś kontrola przez ludzi kompetentnych musi być sprawowana i wcale nie musi to znaczyć że żeby pobzykać swoją pannę trzebaby było załatwiać jakieś pozwolenia w urzędzie :)

"właśnie na tym polega wasz mentalność baranów o której pisałem. nie wyobrażacie sobie życia bez "pana" który by o was "dbał" i "chronił". i dlatego jest tak jak jest. sami chcecie socjalistycznej dyktatury i nic nie jest was w stanie przekonać że ci co to nimy mają o was "dbać" zadbają przede wszystkim o samych siebie." To z całą pewnością wina TVN-u. Zdradziecka stacja Żydów, masonów i pedałów. Na szczęście Jarosław odbuduje Wolskę.

"off - a prawo to wlasnie urzedy i urzednicy." no chyba masz nie po kolei w głowie. prawo to WOLA LUDZI. każda dwustronna umowa jest prawem i nikt nie może w nią ingerować. VOLENTI NON FIT INIURIA - chcącemu nie dzieje się krzywda, to podstawowa zasada prawa. każdy przepis który ją narusza jest bezprawny. gdyby prawo to było, tak jak mówisz, "urzędy i urzędnicy" to każda, najkrwawsza nawet dyktatura była by "państwem prawa". "offerma-Aha, czyli rozumiem że mógł bym być lekarzem bez studiów medycznych? Rozumiem że mógł bym założyć sobie gabonet stomatologicznie nie będąc dentystą i mógł bym "leczyć" ludziom zęby? No bo z twoich teorii tak wynika" oczywiście że tak. lekarze istnieli na długo przed "studiami medycznymi" i to nie papierek ze studiów tyko wiedza uprawnia do leczenia ludzi. najlepszym przykładem są lekarze ze wschodu którzy przyjeżdżają do polski i pracują na budowach choć są w pełni wykształceni ale nie mają nostryfikowanych (uznanych przez naszych biurokratów) dyplomów. nawet kilka lat temu zamknęli takiego dentystę za nielegalne świadczenie usług. w socjalizmie przestępcami nie są ci co kradną i zabijają tylko ci którzy nie mają odpowiednich papierków. i ich państwo ściga.

oj taam. poudajemy, ze jestesmy rodzaju nijakiego :classic_cool:

No popatrz, już nawet przyjmując chwilowo, że jesteśmy rodzaju nijakiego nie mogę nic podobnego znaleźć o kobitach. :P Czy to aby nie świadczy na nasza korzyść? :classic_cool: Może Ty coś zapodaj orandż. ;)

YYYYYYY to wszystko na co mnie stac :P

Gość Zuzanna Ammeli
I w ten sposob temat wrocil do spraw uczuciowych.

"Nie potrzebujemy "ochrony"! Wprowadźmy ustrój polityczny o jakim mówisz...tylko nie gniewaj się jak będę pierwszym człowiekiem który ROZPIE**OLI CI ŁEB O KRAWĘŻNIK i zabierze co masz - wszakże sam możesz się obronić, nikt nie musi tego robić za Ciebie!" nie wiem czy jesteś takim tumanem czy nie umiesz po prostu czytać. wielokrotnie mówiłem że wolność innego obywatela ogranicza twoją wwolność więc nie możesz zgodnie z prawem "rozpierdolić mi łba o krawężnik..." pieprzony przygłupie. "Na szczęście Jarosław odbuduje Wolskę. " a ty znowu próbujesz "wypierdzieć" jakieś swoje 'mądrości" i idzie ci jak zwykle. "egzamin z prawa jazdy przygotowywałby cie gość, który autem w życiu nie jeździł, leczyłby cie kość, który mdleje na widok krwi, a telewizor napraiwałby facet, którego zabiłby prąd przy próbie wypięcia go z gniazdka." oczywiście, przecież dopóki nie wprowadzono koncesji to kucharze nie umieli gotować, kowale kuć koni a lekarze leczyć. tacy np budowniczy piramid to by zgodnie z twoimi teoriami nie mogli nawet kibla zaprojektować bo nie mają odpowiednich uprawnień. a piramidy mimo to stoją. czy ty naprawdę wierzysz w te bzdury które opowiadasz?

spokojnie. wypowiadam te samogloskię jako nosową dobrze ze nie wybralam O :classic_cool:

!offerma no weź już nie ściemniaj tak. Bez TOTALNIE żadnej kontroli byłoby dopiero złodziejstwo. Nie istniał by UOKiK, z racji że nie musisz być specjalistą w każdej dziedzinie bajecznie łatwo można by Cię bylo w pewnych kwestiach oszukać i nie miałbyś gdzie szukać pomocy. Studia medyczne to dosyć ciężkie studia a mitem że można jakoś przekupić profesorów raczej nie sypcie. Gość po studiach z odpowiednim tytułem prędzej będzie kimś godnym zaufania niż ktoś komu mniej więcej się wydaje jak jest organizm zbudowany. Fakt, faktem jak już pisałem usługa usłudze nie równa, zawód zawodowi nie równy i człowiek człowiekowi nie równy. Ale jakaś, choćby najmniejsza kontrola musi być bo inaczej byłaby anarchia na rynku pracy i usług.

powiedzmu Zuziu :)