Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 321 start

Skazując siebie na samotność skazujesz też jedną kobietę

Polecane posty

Gość nie trzeba byc łomem
posmiecmy odrobine a temat padnie i bedzie na prawde ładnie ciekawe ktory był takim madrtm, ze mnie skazał na samotnośc 😭

!offerma, ja mam prawo wyboru i nie zamierzam ryzykować zdrowia lub życia powierzając je komuś kto swoją wiedzę wyciągną z inkaskich fresków.

Gość Zuzanna Ammeli
Mamy wlasnie okazje obserwowac jak niedobor uczuc w sprawach z kobietami doprowadza do wybuchu uczuc w sprawach politycznych a ogrom tych uczuc jest tak duzy , ze przytlacza nawet logiczne myslenie.

Gdyby nie kontrola to tacy kolesie jak niedawno w radiu mówili (leczenie nowotwórów seksem przez zgrzybiałego starucha) działali by pełną parą. Gdyby nie kontrola to masa osób by sie dawała robić w chooja, koleś by sie wzbogacił kosztem krzywdy innych. Co fakt to fakt, kontrole unijne nie raz mnie wkurrwiają bo dotyczą rzeczy, których dotyczyc nie powinny. Mam tu na myśli jakieś absurdalne pozwolenia na wybudowanie sławojki na własnym polu czy ścięcie drzewa, które sam 30 lat temu posadziłeś.

Zuza, daj buzi to przestanę pierdzielić smuty o polityce na którą i tak nie mam wpływu :D

chauuuuu :classic_cool:

-"offerma-Aha, czyli rozumiem że mógł bym być lekarzem bez studiów medycznych? Rozumiem że mógł bym założyć sobie gabonet stomatologicznie nie będąc dentystą i mógł bym "leczyć" ludziom zęby? No bo z twoich teorii tak wynika" -"oczywiście że tak." Jedna wypowiedź lepsza od poprzedniej. :D Myślę, że zdecydowana większość społeczeństwa woli iść ze swoim problemem do wykształconego specjalisty niż do jakiegoś znachora czy innego szarlatana. Twoja wizja Wolski jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu.

!offerma, jednak tym mnie nie przekonałeś. Wolę socjalizm od ,,wolnej amerykanki". Przynajmniej wiem, że jak pójdę do lekarza to on przed obawą przed zesłaniem na Sybir mnie wyleczy :D

"!offerma, ja mam prawo wyboru i nie zamierzam ryzykować zdrowia lub życia powierzając je komuś kto swoją wiedzę wyciągną z inkaskich fresków." no i własnie na tym polega rynek i kapitalizm. ty byś sobie mógł iść do taksówkarza zrzeszonego w korporacji któa posiada "iso" i wszelkie inne certyfikaty a kto inny wybrał by nieoznakowany prywatny samochód. a socjalizm nie daje takiego wyboru. "Gdyby nie kontrola to tacy kolesie jak niedawno w radiu mówili (leczenie nowotwórów seksem przez zgrzybiałego starucha) działali by pełną parą." no jasne, przecież teraz nie działają a "gdyby nie kontrola" to każdy by poszedł do nich leczyć nowotwory seksem. czy ty naprawdę w te brednie wierzysz? czy ty nie widzisz jak bzdurne są te twoje przykłady? skąd ty wziąłeś przekonanie że ludzie są tak głupi że "gdyby nie urzędnik" to uczyli by się jeździć samochodem u ślepego i jedli końskie gówno zapakowane w papierek w przekonaniu że to czekolada bo nie są w stanie bez "kochanego urzędnika" nawet dupy sobie podetrzeć? wyjaśnij mi skąd ci się to wzięło? to są takie bzdury że ja aż nie wierzę że ty to poważnie piszesz.

offermusiu 👄 tak mnie wzielo na czułoscw wzgledem ciebie

!offerma, nie kolego nie mówię że ludzie są tak głupi. Poprostu bez kontroli każdy mógłby sobie certyfikaty podrabiać i również nie miałbyś prawa wyboru bo nie wiedziałbyś u kogo tak naprawdę usługi wykupujesz. Ponad to nie każdy musi być specjalistą w danej dziedzinie. Stąd łatwo byłoby kogoś oszukać. Czy to naprawdę takie trudne?

BSA "!offerma-Ty chcesz naszą cywilizację zapędzić do kamienia łupanego. Po części masz rację z tymi niektórymi zawodami, ale z tymi lekarzami to się zbłaźniłeś. Idąc tym tokiem myślenia to szkoły nie są potrzebne, należało by szkoły zlikwidować.Niech się każdy sam uczy. Żylibyśmy jak cygany. Do tego właśnie by doprowadził twój kapitalizm" Niebywałe, w końcu się ze sobą zgadzamy. I tę wypowiedź popieram w 100%.

I niech nikt nie zarzuca że to co napisałem ja, Aneta czy BSA to jest lewacka propaganda. To jest poprostu trzeźwe myśłenie konsumenta, który nie chce pozostać bez ochrony.

ament :classic_cool:

"Twoja wizja Wolski jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu. " twoja głupota przechodzi ludzkie pojęcie skoro "brak urzędnika" oznacza dla ciebie brak wiedzy i wykształcenia. tomasz edison, jeden z największych wynalazców w historii, spędził w państwowej szkole chyba z 10 dni. reszta tumanów to samo: "Ty chcesz naszą cywilizację zapędzić do kamienia łupanego. " dla takiego tumana jak bsa to "urzędnik" i nadzór państwowy oznacza CYWILIZACJĘ. to się nie mieści w głowie jak macie te łby wyprane.

"Niebywałe, w końcu się ze sobą zgadzamy. I tę wypowiedź popieram w 100%." oczywiście że się zgadzacie. już dawno wam to mówiłem że jesteście tą samą, zbrodniczą, socjalistyczną bandą która chce zrobić z ludzi niewolników. tylko ty chcesz ich kontrolować w imię "postępu" a bsa w imię "narodu".

Gość ajment ajment i jeszcze
raz ajment

Beliar "I niech nikt nie zarzuca że to co napisałem ja, Aneta czy BSA to jest lewacka propaganda. To jest poprostu trzeźwe myśłenie konsumenta, który nie chce pozostać bez ochrony." Dokładnie. Skoro my lewacy, czy taki nazista jak BSA jednogłośnie stwierdzamy, że teoria Offermy ma się nijak do rzeczywistości, to chyba musi o czymś świadczyć.

Nie wyprane, tylko zdajemy sobe sprawę z tego że nie wszystko wiemy, nie we wszystkim jesteśmy specami i że nie możemy pozostać bez ochrony przed szarlatanami i innym cholerstwem. Narzekasz na tych urzędników, okej, wielu z nich jest co zarzucić. Jednak cywilizacja polega na wymianie usług. Jedni się znają na tym, inni na tamtym, jeszcze inni pilnują porządku a jeszcze inni z tego korzystają. Naprawdę myślisz że nie chroniony przez żaden urząd UOKiKo podobny nie zostałbyś zrobiony w bambuko?

Gość Zuzanna Ammeli
Ludzie darujcie sobie. Wszyscy wiedza ze offerme nalezy omijac i nie wdawac sie z nim w zadne dyskusje. On jedynie ubliza. Nie karmcie trola !!!

!offerma czy znasz wszystkie ustawy na pamięć? Czy w 100% doskonale znasz swoje prawa? Wątpię, nie ma takiego człowieka na świecie bo kodeksy sie cały czas rozwijają. Bez całej siatki osób odpowiedzialnych za to żeby te przepisy dostosować do norm społecznych i pilnować aby społeczeństwo ich przestrzegało świat stałby się miejscem niemożliwym do normalnego, ludzkiego rozwoju. Pouciekalibyśmy na drzewa i to byłby nasz system obronny, trzeba by się było bronić przed drugim człowiekiem bo nie wiadomo co on by chciał zrobić.

Gość o matko ratuj się
kto możeeeee PRAWICZKI PRAWIĄ O POLSZY

"Ponad to nie każdy musi być specjalistą w danej dziedzinie. Stąd łatwo byłoby kogoś oszukać." no ale przecież przed powstaniem nadzoru budowlanego powstawały domy, prawda? więc jak to się działo że one się ludziom na drugi dzień na głowy nie waliły? kontrola urzędnicza to ledwie ostatnie 100 lat. ba, certyfikaty na oscypki to ledwie chyba 3 lata w polsce obowiązują. jak to się działo że wcześniej ludzie jedli te oscypki i im smakowały? przecież zgodnie z twoim sposobem myślenia to "jak nie będzie nadzoru to produkcją oscypków będzie się zajmował ktoś kto owcy na oczy nie widział", prawda? jak to możliwe że "bez nadzoru" (oczywiście nadzoru urzędnika) ludzie robili buty i w tych butach chodzli, koła, butelki, domy i to wszystko im służyło i zaspokajało ich potrzeby? przecież zgodnie z bredniami któe tu opowiadasz to "bez nadzoru" (np budowlanego) to takie piramidy w egipcie czy zamki nad loarą to na drugi dzień powinny się rozpaść w drobiazgi. czy nie?

Gość IMO13855
!offerma "nie wiem czy jesteś takim tumanem czy nie umiesz po prostu czytać. wielokrotnie mówiłem że wolność innego obywatela ogranicza twoją wwolność więc nie możesz zgodnie z prawem "rozpie**olić mi łba o krawężnik..." Zgodnie Z PRAWEM. Czyli zgodnie z ustawami i związaną z tym BIUROKRACJĄ - czy Ty jesteś tak głupi, że sam sobie nieświadomie przeczysz? "pieprzony przygłupie." Dobra...cofam swoje wcześniejsze pytanie - Ty NA PEWNO nie tylko jesteś niedorozwinięty intelektualnie, ale i emocjonalnie.

przyznaje ze ksiazki to moj wruk, czytam, ba udajae, ze czytam kafeterie.

"że teoria Offermy ma się nijak do rzeczywistości, to chyba musi o czymś świadczyć. " no i świadczy. o tym że jesteście matołami którzy dali sobie wmówic że "bez nadzoru urzędnika" to ludzie nie są w stanie funkcjonować, niczego się nauczyć ani nic stworzyć.

"Czyli zgodnie z ustawami i związaną z tym BIUROKRACJĄ" nie debilu, już tłumaczyłem co to jest prawo. nie będę ci tłumaczył po tysiac razy.

!offerma, sam piszesz o rozwoju i postępie. W obecnej dobie postępu i rozwoju technologicznego nie możemy sobie pozwolić na niewyszkoloną kadrę zajmującą się tym co jemy, co pijemy, gdzie śpimy i gdzie łazimy. 100 lat temu nie było komputerów i wszyscy żyli. Okej, ale wiesz co by się stało jakby wszyskie sieci komputerowe szlag trafił? Apokalipsa. Powiem prościej, dawniej były inne czasy, inni ludzie, inne myśłenie i inne potrzeby. Dlatego ktoś mógł ci zęba borować łyżwą, czy amputacje kończyny przeprowadzać siekierą. Teraz to nie przejdzie. Środowisko, klimat, planeta, ludzie WSZYSTKO zmieniło się na zawsze i nie możemy się cofać bo źle na tym wyjdziemy. Gdyby było tak jak ty piszesz teraz, przy współczesnych realiach to nie mam pojęcia co by się działo.