Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polly22

dieta dukana -kto zaczyna?( wrzesień)

Polecane posty

Gość polly22

kto zaczyna słynna dietę, może ktoś się przyłączy w grupie zawsze raźniej ;-)

Gość Czuła jak mgła
Hej Polly :D Ja jestem na diecie dopiero trzeci dzień. A Ty kiedy chcesz rozpocząć?

Gość Czuła jak mgła
Julia a ile dni chcesz być na I fazie? :)

Gość polly22
ja tez dzisiaj zaczęłam i własnie jestem po obiadku grillowana pierś z kurczaka w jogurcie i carry.

Gość polly22
było nawet smaczne :-)

Gość Czuła jak mgła
Mój obiadek: kotleciki mielone, korniszonek i ciut cebulki smazonej :)

Gość polly22
i nie chodzisz głodna?

Gość Czuła jak mgła
Nie :) cały czas coś kombinuję do jedzenia :) teraz myślę o paście z jajek na kolację. No i bardzo dużo piję, ok. 3l. dziennie. Wpilam już 2 kawy z mlekiem, taki poł litrowy kubek czerwonej herbaty i mam jeszcze butelkę wody :) Poza tym w tej diecie chodzi o to, zeby jeść, jeść i jesć, bo chudniemy wtedy kiedy organizm trawi zjedzone bialko (czy jakoś tak) ;)

Gość karolcia1994
ja byłam na tej diecie i schudłam 2 kg ale zaczeły mi wypadać włosy wiec wróciłam do tego co jadałam i znowu przytyłam:(

Gość Czuła jak mgła
Mi włosy caly czas wypadają, ale nie z powodu diety. Są grube, gęste i bardzo długie (prawie do pasa). Biorę Capivit i robię różne naturalne maseczki. Może nie wypadną do końca ;)

Gość karolcia1994
ja sobie dzisiaj kupiłam belisse i wracam na diete:) ja też mam długie włosy wiec sie bałam że będe musiała obciąć:( a jakie maseczki stosowałaś? w tej diecie trzeba stosować dodatkowe witaminy i pić dużo wody

Gość Czuła jak mgła
Nadal kładę jakieś swiństwa :) przynajmniej raz w tygodniu nakładam na włosy olejek rycynowy i trzymam przez całą noc, a jak np. nie mam wolnego dnia (bo rano muszę poświęcic sporo czasu żeby go zmyć) to dolewam troszkę do normalnej odzywki. Stosuje też odżywkę Wax do ciemnych wlosów. Jest bardzo dobra, ale trzeba ją stosować regularnie. Mi czasem brak tej regularności ;) czasem kładę żółtko, oliwę z oliwek i cytrynę. No i psikam wlosy wodą brzozową - tu już codziennie. Może tego jest sporo, ale za to jaki efekt :) Moja mama, która jest naprawdę bardzo szczerą osobą i np. potrafi mi powiedzieć, że przytyłam itp. stwierdziła, że teraz włosy mam jak z reklamy :)

Gość Czuła jak mgła
Jaka cisza :) Śmigam zaraz poćwiczyć jakieś wygibasy ;)

Gość polly22
Julia a co to za placek piekłaś?

Gość Czuła jak mgła
A ja nie wiem co jutro będę jadła :( Miałam mieć wolne a właśnie zadzwonili, żebym przyszła...i pokomplikowali mi dzień...wrrr

Ten zwykły dukanowski, trochę go urozmaiciłam dając tam zgnieciony ząbek czosnku. Dzisiaj jadłam zwykły placek i był dla mnie jałowy. 2 łyżki otrębów żytnich 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżka serka homogenizowanego naturalnego 1 jajko 1 ząbek czosnku starty całość wymieszałam i smażyłam na patelni teflonowej bez tłuszczu.

Ja też właśnie zastanawiam się co zabrać do pracy na jutro. Na pewno serek wiejski lekki wezmę, i placek, ale to za mało będzie na 8 h, nie wiem czy jajko gotować? Czy może parówki drobiowe? Bo ryby wiadomo nie zabiorę bo śmierdzi.

Gość polly22
dobrze ze ja jestem cały czas w domu to nie muszę się martwic co zabrać do pracy. a ten serek homogenizowany to jakiej firmy kupujesz?

Kupiłam firmy vian. Ale nie wybierałam, po prostu taki był w sklepie na półce to wzięłam :)

Gość Czuła jak mgła
Wymiękam :D jak jutro wstanę z łóżka to będzie cud ;) a jak wstanę to z totalnymi zakwasami :)

Gość polly22
cześć dziewczyny,ja już po śniadanku - twarożek z tuńczykiem i cebulka , tylko nie mam pomysłu co na obiad, może podpowiecie coś?

Gość nieeebieeeska
Witam :) Chętnie się przyłączę, bo jestem trzeci dzień na tej diecie, fazę 1 mam zamiar zakończyć jutro. Problem mam co do herbatek owocowych, takich np Tekanne pomarańczowa. Jak myślicie można? Bo sobie nakupiłam :/

dziewczyny,mam pytanie czy w pierwszej fazie mozna wypic rano i wieczorem kawe nescafe 2 w jednym bez cukru z dodatkiem jednego slodzika??

Gość nieeebieeeska
2 w 1 to chyba nie, bo tam jest też śmietanka, której nie wolno spożywać w czasie tej diety