Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupiproblem

Dziwny problem ;/ nie wiem co tam jest

Polecane posty

Gość glupiproblem

Moze być to dla was dziwne lub śmieszne.. lub powiecie, że nie wiem nic o układzie rozrodczym albo coś no ale trudno ;p No więc tak.. zauważyłam, że w mojej pochwie coś jest..(tak wiem... śmiesznie to brzmi). to jest w środku..takie no.. jakby wyrastało w środku w kształcie kuli.. i tak się powoli zwężało i na końcu ma taką jakby dziurkę małą-ale nie wiem czy zarośniętą czy zamkniętą..kurde nie wiem jak wam to opisać.. w każdym bądź razie jest to w środku. A poza tym jakiś dzień i przed i podczas okresu pochwa mi się straszliwie zmniejsza..;/ a i mam jeszcze jedno pytanie.. jakiś rok temu podczas rozgrzewki na w-fie, która była strasznie wykańczająca mielismy zrobić szpagat.. i mnie wtedy nagle zabolało coś tak na dole brzucha. Później w szatni zauważyłam, że mam na majtkach krew.. myślałam, że mam okres ale jak się okazało go nie mialam... Tak sobie pomyślałam, ze mogła mi się naderwać błonka.. bo jeśli tak się stało to boję się iść do ginekologa ;/ mam dopiero 16 lat.. a jak zobaczy, że ta błonka jest przerwana to sobie nie wiadomo co o mnie pomyśli..;/

moze ta kulka to zamykaja sie szyjka macicy.jak masz dlugie palce,to moze potrafiszs tak daleko siegnac,ja nie potrafie. mogla ci sie naderwac blona albo tylko naskorek.ginekolog juz nie takie rzeczy widzial,poza tym masz 16 lat,wedlug prawa moze wspolzyc,ale moim zdaniem nie ma powodu do wizyty

Gość glupiproblem
też myślałąm, ze to ta szyjka macicy, ale aż tak długich palców nie mam ;/ tego ,,czegoś" czasem tam nie ma a czasem jest ;/ np. podczas okresu jestem w stanie wyczuć to palcem..;/

Gość zielonawoda
To jest szyjka macicy. W zależności od dnia cyklu szyjka jest miękka lub twarda. Jak jest twardsza to właśnie czujesz taka kulkę, jak jest miękka to ona się tak jakby spłaszcza, bo się otwiera. A co do mniejszej pochwy, to jest to tylko takie wrażenie, bo przed okresem i zaraz po, są dni niepłodne i są one mniej elastyczne i bardziej suche od dni płodnych. Żaden problem, to wszystko jest normalne i tak ma być :)