Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

No mi z wyliczeń wychodzi, że powinnam zacząć kolejną stymulację około 23.10 Czuję się strasznie. Niech ta gorączka już minie.

Czesc dziewczyny :) W ten deszczowy poranek stawiam kawke zbożowa. Ja juz dzisiaj zaliczylam badania krwi, dodam ze dla mnie tez jest wazny poniedzialek bo tez mam wizyte w gyn, bede miec zakladana karte ciazy i zobacze na usg juz ciut wieksza fasolke :)

Gość Sylwiasta159
Helen to musi byc super przezycie :)

Helen to będzie piękne przeżycie, ja mam dzisiaj ogromy ból pod łopatką nie wiem czy to postrzał ręką nie mogę ruszyć w górę, masakra

Cześć Kobietki:-) Helen a który masz juz tc? Do kogo chodzisz jeszcze do dr M czy juz Cię "przekazał" innemu dr? :-) Sil biedna :-( moze idź do lekarza jak az tak się źle czujesz.

linkaa28, Catarina 99 a wy co zażywacie? Luteine czy lutinus? Wybaczcie że tak pytam, ale prowadzę statystykę :)

ja mam luteinę wzięłam w aptece za 100% odpłatności ale to i tak jakieś 450 zł oszczędności.

Gość Sylwiasta159
Catarina czemu nie masz lutki na nfz? Ja sie zastanawiam ile kredytu wziac... bo 14000 zl na ten pakiet plis 1000 zl mrozenie plus 1000 zl transfer... plus ok 3000 zl leki... to 19 tysiecy... zakladam ze nie uda sie za pierwszym razem ale beda moze mrozaki to place za sam transfer... ale jak noe bedzie to znowu 3000 zl na leki... 1000 mrozenie 1000 transfer... czemu to wszystko jest takie drogie :/ w medzyczasie prwnie kaza jakas histeroskopie i inne robic to tez kosztuje...

Gość Sylwiasta159
Nie lapiemy sie... jakbym wiedziala ze bede miala jakoes mrozaki to potem tylko transfer 1000 zl... gorzej jak nie bede miala bo wiem ze czesto zwlaszcza przy 1 stymulacji tak wlasnoe jest... no ale... przezyje wszystko byleby sie udalo :))

Kolejny tydzień będzie bardzo emocjonujący bo i bety i nasze pierwsze wizyty po udanym transferze-Grania w poniedziałek,ja we wtorek...ale ten czas leci...ja tez jestem strasznie słaba i najlepiej bym sapała cały czas...i się zastanawiam czy w moim brzuchu jest 1 czy 2...Grania a Ty co na 2 obstawiasz?Helen86 a jak wygląda pierwsza wizyta ?bo Ty już na kolejną idziesz...

Dziewczyny mam wyniki kariotypów i nie wiem czy mam się cieszyć czy co... bo wyników nie rozumiem. Jakieś cyferki bez norm... a pod spodem napisali, że "

Gość Sylwiasta159
Ze co? Napisz jak dokladnie opisali wynik. W prawidlowym powinno byc w twoim ze wyszedl kariotyp 46 xy a u twojego 46xx i ja mam komentarz ze stwierdzono prawidlowy kariotyp meski/zenski

Gość Sylwiasta159
Tak :)) jest dobrze :)) a co ci napisali w komentarzu? :)

Gość Sylwiasta159
Sil jakie mialas leki ze wyhodowali u ciebie tylko 4 komorki kochana? Bo widze ze raz maja kobiety 12 czasem ok 20 nawet!!! A czasem wlasnie 2-3-4

Ja miałam gonal 150 i tak chyba do 14 ds... nic nie dodawał mi :( W komentarzu mam jeszcze, że badanie nie wyklucza chorób genetycznych oraz wad rozwojowych i w zależności od wskazań może być potrzebna wizyta w poradni genetycznej....

Dzwonili z labo, że jest 4 KOMÓRKOWY ZARODEK i że jutro go zabieramy do domu!! Jestem taka szczęśliwa!!!!! :) :) :) Pytałam czy mogę dziś ale embriolog mnie uspokoiła i powiedziała, że zarodek ma się dobrze i że dr tak powiedział, że mamy być jutro. No i jutro ma być dr M - super! Moje szczęście nie zna granic dziś. Siedzę i beczę.

małamii dzięki, że pytasz :* Dzięki za kciuczki Kochana:* To już niebawem transfer, niebawem zaczniesz odliczać dni :* <> mała jestem tak dobrej myśli, że jestem pewna, że się już teraz uda! <> Catarina, robiłaś sikacza? Nie dziwię Ci się, że nie możesz wytrzymać. Trzymam kciuki, musi się udać! <> Sil_Sb Dziękuję ;* Leż i dużo śpij, to najlepsze na chorobę. Biorę Lutinus. Ufff dobrze, że dobrze Wam wyszły kariotypy! <> linka :* ściskaj nadal kciuczki :) Ja za Ciebie też ściskam i wierzę, że teraz się sypną same pozytywne bety ;) <> Sylwiasta :* no w grupie o wiele raźniej. To forum bardzo mi osobiście pomaga. Oby szybko nadszedł okres! <> helen, to poniedziałek ogłaszamy mega ważnym dniem na forum!

Leczyłam się w Provicie (z polecenia mojego ginekologa) i bardzo chciałam tam podchodzić do ivf ale ze względu na brak środków musiałam się przenieść ale mam nadzieję, że to będzie najlepsza decyzja w życiu. Ja miałam wprost przeciwne wrażenie niż Sylwiasta. Byłam na konsultacjach (bo nie mogłam się pogodzić z diagnozą) w Gync i Invimedzie i powiedziałam, że do Gync nigdy nie pójdę. Zero intymności, rejestracja w drzwiach, poczekalnia jak na dworcu, wołają po nazwisku, dr Cz (może to ona nas tak nastawiła) od razu mówiła o badaniach za kilka tysiaków. Badania przeczytane po łebkach. Wizyta ekspresem. Bardzo mnie zniechęcili i z ciężkim sercem się tam przeniosłam. A w Provicie zawsze wizyta trwałą tyle ile trzeba, dr wszystko dokładnie wyjaśniała i czekała na pytania a nie stała już w drzwiach. Tak jak to opisała Ewela. Ale nie chcę dziś o tym myśleć bo dr M jest wspaniały i póki co wierzę, że Gync spełni moje marzenia już teraz :)

Iza to rewelacja!! Bardzo się cieszę:-D To od dziś juz wcinaj ananasa i zero stresów:-) teraz juz z górki do pięknej i wysokiej bety :-*** Sil super ze kariotypy są ok:-) a komentarz mam taki sam czyli standard:-)

Gość Sylwiasta159
Sil najwazniejsze ze wynik jest prawidlowy, robilas cos jeszcze z genetyki? Hmm ciekawe czemu nic wiecej ci nie dolaczyl. Ja mam miec chyba dwa jakies zastrzyki ale pewna nie jestem, protokol dopiero pod koniec antkow mi rozpisze dr P Izus super!!!!! To dzis chyba najpiekniejsza wiadomosc :))))))

Sylwiasta tylko tyle wyników na portalu diagnostyki widzę... Teraz za tydzień mam histero jeszcze Iza trzymam kciuki za jutrzejszy transfer :*

linka :* :* :* Już ananaska jem od 3 dni, bo już czekał zakupiony ;) a po dzisiejszym aż mnie usta pieką hihi. Sylwiasta dla mnie to cud! Dr mówił, żeby nie robić sobie nadziej w związku z komórkami a tu się zapłodniła i dzieli! Ciągle ryczę ze szczęścia :D

Iza82 nie robiłam sikacza i nie będę, byłam robić dzisiaj tsh ale mnie korciło żeby betę przy tym zrobić.... ale jestem, twarda sztuka i nie poczekam do poniedziałku będę razem z linką sprawdzać skuteczność szczęśliwość reki dr M cieszę się ze masz jeden zarodek to jest siłacz jak dał radę teraz to w twoim brzuszku tez da radę

Catarina mądra decyzja z tym sikaczem choc nie wiem czy ja będe taka twarda w tym postanowieniu ze tez nie robię:-) Nie wiedziałam ze tez masz problemy z tym cholerstwem tarczycą :-( Kochana Ty się jutro baw oczywiście ostrożnie bez szaleństw:-) przynajmniej Ci szybciej czas zleci:-)

no oczywiście ze ostrożnie a przynajmniej człowiek się wystroi i pójdzie miedzy ludzi... bo na tym L4 już mi brakuje towarzystwa:) no niestety moja tarczyca tez szaleje, ale mam nadzieje ze będzie dobrze...bez wzgledu na wynik tsh

Gość Sylwiasta159
Sil chodzi mi o to czy robilas np cftr albo azf?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować