Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Hope83 - napisz kiedy to będę śpiewała Ci sto lat i spełnienia marzeń :) ja mam w maju urodziny. Zizia, a wizytę mam u immunologa 8.04.

dorociak ja tez robiłam te badania, i nawet na nie dr nie spojrzał jak sie dowiedzial z czym przychodze, idz do rodzinnego to ci przepisze te badnia na fundusz i da skierowanie.

dzięki Hope..ja juz chodzę do Będzina to nie będę zmieniać narazie..pewnie też te badania będę musiała zrobić , ale lekarz narzekał ze nfz może sie do niego przyczepić..wiec troszke mi je w czasie rozłoży... Dorociak myślałam ze może będziesz miała wizytę przede mna ( ja mam 1.04.) i ze cos CI powie o tych badaniach wtedy tez bym je sobie zrobiła..

Dorciak, ja idę do Grygi 30go i też mi przez tel. babka kazała zrobić te same badania na wizytę. To są podstawowe badania i warto je zrobić dla siebie samych - ja zapisałam siebie i męża i oboje zrobiliśmy te badania. Hope ta lekarka z Rudy też mi przepisała te badania na NFZ (mnie i mężowi), ja z nich miałam tylko czynnik V-Leidena robiony, ale teraz w pakiecie będę miała powtórzone.

Nikita to daj znać proszę później co powiedział dr na temat tych badan....a jeśli mogę zapytać to czemu sie przepisałaś do Grygi skoro chodziłaś do Rudy Śl.?

Gość gość
Cześć Dziewczyny. Catarina-szatanie a jakimi dawkami teraz się stymulujesz? Pozdrawiam Allessa

allessa 225 monpuru i od soboty doszło Orgalutran,dzisiaj podwójna dawka ovitrelle a ty jak co teraz działacie?

Zizia ja chodzę do immunologa na NFZ do Grygi , a dodatkowo poszlam do genetyka i tak trafiłam wczoraj do Rudy Śląskiej

Aha..a ja myslalam ze do immunologa do rudy chodzicie..a to przepraszam..mnie wysłał Gryga do Kielc do genetyka..

Zizia ło rany do Kielc? Ale wiesz , ze możesz iść wszędzie w całej Polsce? Do Rudy są krótkie terminy ok 1-2 tygodnia , Dorciak ja do Grygi nie robilam tych badan, ale moze Nikita ma rację ze warto zrobić, Nikita a u Twojego męża były jakieś wskazania do tego pakietu? Bo mi powiedziała, ze u męża mojego nie ma wskazań, Nika gratuluję przyrostu i dziękuję za odpowiedź dot. suplementacji, Joafer no napisz nam jak Ci dzisiaj poszło i jak wrażenia :)

Gość HOPE83
Dorciak Ty mi nie napisałaś chyba w końcu ile Ci wyszło tych NK ??? Ten intalipid bierzesz teraz jak Sil pisała że ok 21-23 dc poprzedzającego stymulacje?

Dziewczyny mam wynik co do witaminy D3 i masakra ja mam 10,06 a mój mąż 21,66 a norma minimalna to 30 :/ktoś z was miał tak niski poziom jak ja? Jakie tabletki mam sobie kupić?

Gość gość
Witajcie kobietki. Wpadam tylko z zapytaniem..Malamii co u ciebie? Sylwia napisz jak bobas rośnie. Wszystkie was pozdrawiam i trzymam mocne kciuki że się każdej uda we właściwym czasie

Ja też mam w kwietniu urodziny (i jestem rocznik 84). Nawet jak liczę, to mi wychodzi, że transfer powinnam mieć (jeśli do niego dojdzie) w okolicach moich urodzin. Mi dr Janosz powiedziała, że w moim wypadku poza fragminem powinien być jeszcze acard, ale nie wiem czemu...

Gość gość
Rrrr

hej dziewczyny u mnie wszystko w porządku czuję się dobrze choć wiadomo jest coraz ciężej, Mały miał w czwartek 2250 g i kopie jak szalony już dosyć bolesne są te jego wygibasy ;) dziś zrobiłam jeszcze większe zakupy wyprawkowe a tak to jakieś drobnostki mi zostały. Co do acardu to mi przy staraniach kazał go brać jeszcze mój gin i brałam go cały czas odstawiłam po udanym transferze razem z fragminem także myślę że może to pomóc :) powodzenia dziewczyny :) trzymam kciuki za wszystkie staraczki

Hope83 tak - tak jak Sil pisała. Mam mieć podany intralipid w czasie 28.03 do 01.04. A NK mam 13,08%

Hej dziewczyny u mnie po wizycie tez nie najgorzej. Mala rosnie waży juz 2kg i coraz bardziej aktywna jest. Minimalnie skraca mi sie szyjka lekza kazał sie oszczedzac a tu jak na zlosc babcia i tesc w szpitalu masakra. Jest mi cora ciezej ale zaciskam zeby i ide do przodu jak burza haha :) Pozwodzenia dziewczyny :*

Gość gość
Dziewczyny ja co prawda teraz wracam po eskimoska,ale jest słaby wiec się nie nastawiam. ..:( Za to postanowiłam zmienic dietę mniej mięsa więcej warzyw owoców...mięso max 3x w tyg.. i suplementy : -Koenzym q10 z hasco bo ma rejestracje leku a nie suplement diety - 50 mg selen -D3 2000 t.j - kwas foliowy - olej lniany b.bogaty w omega A oprócz tego będę robiła swój kefir z ziaren kefiriwych superr zdrowy z bombą bakterii probiotycznych :)) zobaczymy... Madzia

Gość gość
Aa i czystek rano :) Madzia

odpiszecie mi czy któras miała tak niski poziom witaminy D 3?co brałyście aby podnieś ten poziom?

O no proszę Sil :) , a ja myślałam, ze starsza jesteś :) , to na pewno dobry znak, ze transfer w okolicach urodzin- życzę Ci takiej mega wysokiej betuni - a Ty baran czy już byk jak ja ? Dorciak czyli Ty i Sil podobne to NK macie. ... ciekawe ile mi wyjdzie, a może ktoś jeszcze robił? JOAFER utknęłaś w tej Wawie? :)

Dziewczyny, dziś też otrzymałam odpowiedź z MZ - pisałam tak jak Sil z tym intralipidem. I faktycznie, jeżeli lekarz prowadzący uzna za niezbędne podanie mi go, wtedy powinien być zapewniony w Programie. Pytałam się też o Fragmin, i okazuje się że faktycznie w wykazie leków refundowanych znajduje się. Czyli mniej kasy powinnam płacić, bo mam go przyjmować. Sil mamy taki sam rozkład suplementów na poprawę jakości komórek, do tego acard z fragminem, intralipid :)

Gość gość
Ania ja robiłam badanie ale już od ponad miesiąc brałam D3 w Dawce 4tys.j i wyszło mi 50 wiec w normie teraz biorę 2 tys bo i słoneczka więcej.. suplementuj D3 i będzie ok :) Madzia

Gość gość
Ania,mnie dr M kazal zbadac poziom wit D...i mam 5,83!!! Przyjmuje wit.D3 najpierw 2000 j teraz przed transferem kazal zwiekszyc do 4000 j Kasia

Aniu... u nas norma jest od 35 więc też miałam niedobór, ale nieduży więc biorę dawkę 2000.

Gość gość
Bardzo dobre jest D vitrum forte lub vigantolette.

Gość gość
Dorciak fragmin przysługuje na zniżkę w poszczegolnych wskazaniach i schorzeniach..jestem farmaceutka i wiem ze jeżeli nasze badania są ok dotyczące np.zespołu antyfos.czy v leiden itp.to musimy płacić 100% :(

Ania ja miałam wynik 16,7 i immunolog zalecił mi przez miesiąc 4 tab dziennie czyli 8000 , a po miesiącu zejść do 4000 , ale jak się pytałam tu na forum dziewczyn to miały zalecane jeszcze większe dawki

dzieki dziewczynki:* ale to normalnie w aptece bez recepty mozna kupic? i trzeba powiedziec jaka dawke sie chce ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować