Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Gość Iza82
ania lutinus to luteina (progesteron) bierze się go dopiero po transferze/punkcji. <> Lutinus polecam kupić w aptece w Bytomiu, opakowanie 125 zł. Bytom ul. Olimpijska 1, tel. 32 389 40 19, 692 31 41 23. <> Dorciak, Gonapeptyl wycisza organizm przed stymulacją (wprowadza w sztuczną menopauzę). Będziesz go przyjmować również podczas stymulacji. <> smutasek mnie nic nie bolało po transferze. Ale po punkcji też nie. Może to dlatego, że brałam przez 3 dni relanium licząc od transferu. <> Byłam na 3 badaniach prenatalnych. Dr powiedziała, że możemy być szczęśliwi, że mamy tak zdrowe dziecko. Ma już 1700 g, pokazała nam na paluszkach OK a potem lizała łożysko - ale się uśmialiśmy :) :) Wszystkim Wam życzę takich widoków i jestem pewna, że niebawem każdej będzie dane doświadczać takich przeżyć. Nigdy się nie poddawajcie!

Gość gość
Iza82, dziękuję za info co do tego gonapeptylu - czyli dalej mnie wycisza. Gratuluję dzidzi :) uważaj na siebie i na bobasa:) Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo z tego wszystkiego nie zapytałam się w klinice, czy za badania hormonalne trzeba płacic jak jesteśmy w programie rządowym? dorciak

Gość gość
znowu ta strona :(

dorociak, ja tez miałam mieszane uczucie po wizyce u tego Dworniaka, ja przed stymulacją miałam streching endo i tą hosteroskopie i wtedy miałam podana kroplówke z intralipidu, wczesniej byłam na wizycie u takiego lokalnego chinczyka i robił mi akumpunkture, zaraz po punkcji mi dr Rokicki przepisał Acard, i Encorton teraz po transferze tez go mam miec, stymulacje rozpoczynałam on menopuru. hope, jesli chodzi o mnie to dla mnie długi protokól wcale nie był lepszy, bo nie zamroziłam wtedy ani jednej komórki. a siedzieliscie przy recepcji tam w roku na krzesłach czy na tych fotelach joafer i mnie o strechingu zadecydował lekarz, powiedział ze to poprawia rezulataty u mnie ok wczoraj miałam mega nerwowy dzien bo pojechałam do czech po utrogestan i w zadnej aptece nie ma jest jakiś problem na hurtowniach i zostałam bez leków wiec poszłam do lekarza rodzinnego zeby mi zmienił ten lek na luteinę, ale babka jakas taka nie bardzo chetna była, wiec napisłam i luteine ale 50 mg a opakowan tyle samo więc mam luteiny tylko na 6 dni a nie na 9 maskara jakaś moze jakaś dobra dusza ma jedno opakowanie luteniy to odokupię, plisss z labaolatorium mam takie wiesci ze udało sie zamrozić dwa zarodki :) wczoraj miałam dzien bez komputera wiec nic nie pisłałam wybaczcie....

iza 82 - gratulacje ! a powiedz mi w ktorym tyg ciazy mialas 1 badanie prenatalne?

dorociak, ja tez miałam mieszane uczucie po wizyce u tego Dworniaka, ja przed stymulacją miałam streching endo i tą hosteroskopie i wtedy miałam podana kroplówke z intralipidu, wczesniej byłam na wizycie u takiego lokalnego chinczyka i robił mi akumpunkture, zaraz po punkcji mi dr Rokicki przepisał Acard, i Encorton teraz po transferze tez go mam miec, stymulacje rozpoczynałam on menopuru. hope, jesli chodzi o mnie to dla mnie długi protokól wcale nie był lepszy, bo nie zamroziłam wtedy ani jednej komórki. a siedzieliscie przy recepcji tam w roku na krzesłach czy na tych fotelach joafer i mnie o strechingu zadecydował lekarz, powiedział ze to poprawia rezulataty u mnie ok wczoraj miałam mega nerwowy dzien bo pojechałam do czech po utrogestan i w zadnej aptece nie ma jest jakiś problem na hurtowniach i zostałam bez leków wiec poszłam do lekarza rodzinnego zeby mi zmienił ten lek na luteinę, ale babka jakas taka nie bardzo chetna była, wiec napisłam i luteine ale 50 mg a opakowan tyle samo więc mam luteiny tylko na 6 dni a nie na 9 maskara jakaś moze jakaś dobra dusza ma jedno opakowanie luteniy to odokupię, plisss z labaolatorium mam takie wiesci ze udało sie zamrozić dwa zarodki :) wczoraj miałam dzien bez komputera wiec nic nie pisłałam wybaczcie....

Gość gość
11111

Gość Baska1988
Smutasku mnie coś tam bolało po transferze ale ja strasznie obolała byłam po punkcji i mojej jajniki byly bardzo powiekszone więc pewnie z tego. Mozesz wziąść nospe jest rozkurczowa a na takim etapie nie zaszkodzi a moze pomoc. Izka nareszcie sie odezwałaś już się martwiłam kochana co tam u ciebie. Wczoraj myslałam o Tobie i chyba cie tu przyciągnełam. No to musieliście mieć piękny widok haha :) A ty jak się czujesz? Helen co tam u Ciebie bo ty to już prawie masz termin o ile mnie pamięć nie myli? Jak się czujesz? Sylwia Grania, Vicky a co tam u Was??

Gość gość
111111

iza 82 gratulacje !! a powiedz mi w ktorym tyg ciazy mialas pierwsze badania prenatalne?

Gość gość
strona

Gość gość
strona

catarina99 - my siedzieliśmy na początku na górnej recepcji, tam pani nas rejestrowała, potem zeszliśmy na dół i usiedliśmy plecami do recepcji na dole - mieliśmy ścianę za plecami, dwa takie fotele tam są przy stoliku. Byliśmy tam może max. 13.20 i siedzieliśmy już do samej wizyty. Co do protokołu, to do tej pory miałam krótkie, a teraz nie wiem jak będzie. Na intralipid pierwszy jadę jutro do Katowic. A póżniej zobaczymy co będzie - na wizycie 11.04 mam miec ten scratching - zobaczymy co ten dr powie. Chociaż powiem Wam, że napisałam do p.Basi, że jestem rozczarowana wizytą. Że każdy nas olał, nie było nikogo, kto by nam powiedział co i jak, dokumentacji nie wzięli. Więc spoko.

a nie myslałas zeby jednak przeniesc sie do innego lekarza Rokickiego albo tej Źółkowskiej? nie wiem czy cie kojarze o 13,20 ja byłam jeszcze na sali po transferze, pózniej poszłam na dół i tam siedziałam na chwile, czekając na wizytę po transferze, a ty mnie kojarzysz?

dorociak jeszcze jedno streching w programie MZ jest daromowy nie daj sie naciągnąć na 250 zł, mi oddali kase ze zle naliczone, ale musiałam na nią czakać wiec bądz mądrzejsza :)

catarina nie wiem czy cie to bedzie bardzo ratowało ale mam luteine 50 dopochwowo 13 szt tabletek i luteine 100 15 szt tabletek. I mase luteiny 50 podjęzykowej jeśli ktoś potrzebuje :)

Catarina, nie wiem chyba nie widziałyśmy się :( no ale może nam dane będzie kiedyś :) Co do zmiany lekarza, napisałam Pani Basi, że jestem rozczarowana wizytą u nich ogólnie w klinice. Takie gonienie było mnie od jednej do drugiej recepcji. A już nerwy padły jak byłam u pielęgniarek, usłyszałam karteczka i padłam. Zapytałam się czy jest możliwosc zmiany lekarza. No ale p.Basia się nie odezwała do chwili obecnej. ale powiem Wam coś - kiedyś też zdarzyło mi się napisac maila do Gyn, też ze skargą na dr Cz, i nie wiem czy ona to czytała czy ktoś jej przekazał, ale na następnej wizycie była miła jak nie powiem co.

wiesz nie chodzi by byli jacyś w dupę uprzejmi, tylko jak człowiek pyta niech łaskawie odpowiadają na pytania całymi zadanami... mnie tez te karteczki rozwalaja, maja mega rozbudowaną biurokrację, jak wczoraj mój M dzwonił do labo dowiedziec sie co z zarodkami to pani powiedziała ze o klasie i parametrach powiniem powiedziec lekarz bo ona przez telefon bardzo nie moze o tym gadać. a ja dr nic nie powiedział...teraz to juz nie ważne wierze ze te dwa zostaną ze mną, jestem pozytywnie nastawiona. basia dziekuje juz odezwaly sie dwie dziewczyny, wiec chyba bede uratowana, jak by co sie odezwę :)

Dobre nastawienie catarina :) Zostaną zostaną z Tobą i będzie wszystko dobrze. Tylko dbaj o siebie. Tak tak, te karteczki są rozwalające. A lekarz - no cóż. Nie powiedział czemu ma słuzyc gonapeptyl, jedynie odpowiedział po co ten scratching. W badania te zlecone przez nich nie spojrzał, jedynie w ten V Leiden i immunofenotyp - i tu mnie rozbroił, że NK mam dobre, a acardu mam już nie brac. Takie wrażenie na mnie marne zrobił, ale widziałam kilka razy Rokickiego - to taką buzię jakąś miał przyjemniejszą.

Gość Rubineye
Już po punkcji -pobrali mi 12 jajeczek. Jutro Intralipid i w sobotę transfer

Gość Kasiurek86
Powiedzcie mi dziewczyny czy pytałyscie sie kiedyś lekarzy kiedy lepiej transferować zarodki? Czy ma to znaczenie czy nie, bo sama nie wiem co zrobić, a już za tydzień stanę przed tą decyzją.... I jeszcze jedno- jak w gyn zwpladniją komórki? Maczają w nasieniu czy podają plemnik do komórki? Jak wy miałyście?

Gość Kasiurek86
12 komórek to chyba bardzo ładny wynik :) ja jutro sie dowiem ile tam zniosłam bo mam pierwsze usg :) fajnie, ze jest to forum, bo pomimo tego, ze może jakoś bardzo sie nie udzielam, to łatwiej mi czas z Wami mija :) bo zaglądam tu kilka(naście:)razy dziennie

A ja dziś do dr M jadę tak się stresuje tym co mi powie. ..; (..Dziewczyny o co powinnam zapytać przed tą stymulacja..? O co Wy pytalyscie?przygotuje sobie kartkę z pytaniami:p

Gość Kasiurek86
Ja w zasadzie o nic nie pytałam za bardzo bo większość doczytałam na forum albo w necie :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować