Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizyczny_pracownik

Ile zarabicie?

Polecane posty

Gość Eleeene
ale z Ciebie glupek szczery .Dyskusja z Toba jest bezowocna , tak jak napisalam.

Gość mi mala z pracy
ike, mnie tam sie wydaje, ze w galeriach tego typu pracuja studenci glownie, mlodziez itd... a jak ktos starszy, no to osoby po szkole handlowej. ja w wieku 19-20 lat tez zarabialam kilkaset zlotych, i nie narzekalam. nie od razu Rzym zbudowano. jakos nie widuje w galeriach, zwlaszcza odziezowych, ludzi po 40tce, a nawet po 30tce. oswiec mnie jesli sie myle?

mi no co ty na kasie pracują głównie panie po 40stce owszem w sklepikach pracują młodzi

Gość mi mała jesli nie wiesz
jakie są kryteria zatrudniania w galeriach to się nie wychylaj przed szereg jak cię proszę bo się tylko ośmieszasz kobieto

Gość Eleeene
odpowiem na twoje pytanie , by rozwiac twoj spaczony sposob myslenia. Nie wiem jakim samochodem jezdzi moj proboszcz, bo nie chodze do kosciola.Jestem ateistka, odkad moge stanowic o sobie sama. Nawet nie mam slubu koscielnego , mimo , ze maz jest katolikiem .

Gość mi mala z pracy
a to masz na mysli supermarkety, typu tesco itd? ja myslalam, ze mowimy o centrach handlowych z butikami odziezowymi, rtv itd, typu galeria krakowska w krakowie:P no popatrz, a moja tesciowa ma kolezanke, ktora bardzo sobie chwali prace na kasie w markecie. mowi, ze ma rozne zmiany, wiec moze sie wnuczka zajac czasami, nie narzeka na wyplate tez, dostaje rozne bony, kupony itd. aha, do marketu przeszla z przedszkola, gdzie pracowala jako przedszkolanka sporo lat;) jest po studiach pedagogicznych. nauczono mnie, i taka zasade wyznaje, ze trzeba walczyc i zabiegac o lepszy byt i lepsze zarobki. a Polacy, niestety - zwlaszcza postkomunistyczne pokolenie - najchetnie by siadlo i nic nie robilo, ale zeby na wszystko bylo i lekko sie zylo. najlepiej na lewej rencie:D

Gość Eleeene
oddaje glos niewazny.Niezaleznie, ktora partia bedzie przy wladzy , zamienia sie tylko stolkami.Nie ma mojego przyzwolenia na pasienie sie z absurdalnych podatkow i ustawianie swojej rodziny na pokolenia. Zadowolony?

Gość mi mala z pracy
pracowalam w galerii handlowej, w dwoch roznych butikach, jakies 5 lat temu, podczas studiow. bardzo krotko, bo nudzilo mnie to i nie bylo wystarczajaco challenging;) kilka miesiecy w sumie. rekrutacja odbyla sie tak, ze przyszlam z CV, od razu poproszono mnie na rozmowe, i w jednym butiku prace dostalam po 5 minutach, a w drugim na drugi dzien. musialam znac angielski w stopniu komunikatywnym i miec jakies doswiadczenie z baza danych itd. na czym polega zatem obecna rekrutacja? kaza rozwiazywac zadania rozniczkowe i plynnie mowic po finsku?

Gość mi mala z pracy
chyba dokladnie niecale 4 lata temu to bylo nawet.

W naszym kraju zyje się zle, bo mamy mało osób w wieku produkcyjnym pracujących- tylko 58 % - do tego produktywnosc pracy jest o połowę mniejsza niz na Zachodzie. Nauka u nas lezym wydajemy 5 razy mniej iż przecietna UE, co procentuje kiepską technologią i mało innowacyjną gospodarką. To nieprawda, że ludzie po filozofii czy socjologii, albo kulturoznawstwie nic nie umieja, przeciwnie- umieją b. duzo. Ale nie ma dla nich w ogóle ofert pracy, bo nasz rynek pracy zatrzymał sie na poziomie 19 wieku- przyjmuje się fryzjerki , sprzątaczki, krawcowe, slusarzy, spawaczy, dekarzy, itp. Z prywatną przedsiębiorczoscią u nas tez bardzo ciężko- bo mamy wielkokrotnie miejsza siłe nabywczą, wiec kazdy prawie interes przyniesie kilkakrotnie mniejsze zyski niz w krajach rozwiniętych. Do tego- jest coś na zasadzie efektu błędnego koła. Totalnie tępe, niewyedukowane w ekonomii społeczeństwo myśli, że to nie ono zarabia tylko rząd. Oczekuje rozdawnictwa, nie rozumiejąc że zeby wie wzbogacic potrzebne sa lata ciężkiej pracy i oszczędzania. Że efekty pracy rzadu ocenia się po paru latach a nie 2 mcach. Te tepotę podsycaja niestety agresyne kamapnie reklamowe, które przypisuja przeciwnikom politycznym odp. za praktycznie wszystko, włącznie z mgłą nad smoleńskiem i długa zimą... :p

Gość okienkowa
Mój proboszcz,jeździ starym brzydkim VW:Pale to jest forum o kasie za pracę,a nie o proboszczach:P:P:P

Gość Eleeene
czemu wciagam sie z Toba w rozmowe? Jestes dla mnie po prostu kompletnym imbecylem.Ale odpowiem Ci po raz ostatni dzis-podatki trzeba placic. Jednak, jesli sa za wysokie , spoleczenstwo ucieka w szare strefe. Gdyby byly mniejsze i bardziej przejrzysty sposob prawa fiskalnego, ludziom nie chcialoby sie ryzykowac i woleliby zaplacic danine panstwu, rozumiejac , ze potrzebne sa pieniadze na oswiate, sluzbe zdrowia ,czy na pomoc socjalna , wlasciwie celowana. Podatki trzeba zmniejszac , to jedyny sposob na ozywienie koniunktury. W przeciwnym wypadku, trzeba rozbudowac aparat policyjny scigajacy ludzi , ktorzy maja dosc placenia na cos, co w zamian nie daje nic. Oswiata lezy, sluzba zdrowia lezy , pomoc socjalna jest fikcja w naszym panstwie. Zakumales Szczery? Jak nie , to juestes jeszcze glupszy niz Cie osadzam.

Gość okienkowa
zeby wie wzbogacic potrzebne sa lata ciężkiej pracy i oszczędzania a jeśli pomimo lat ciężkiej pracy,nie ma z czego oszczędzać?

"Ale czy tak powinno wygladac spoleczenstwo nasze ? Czy nie mozna godnie zyc , czy to jest tylko dla wybrancow? Zle zarzadzane panstwo i tyle." Mnie tak strasznie smieszy, jak ludzie oburzaja się że np. w Anglii to socjal jest kilkukrotnie większy. Czy tak cięzko zrozumiec, że jak tam zarabiają 10 razy więcej, to płacą 10 razy więcej podatków, i stac ich na 10 razy wiekszy socjal?? Wie, że 760 zł to nie jest duzo do przezycia, ale porównując- wielu emerytów ma tyle samo po np. 20-30 latach pracy! Wiec jak wg ciebie powinno sie zarżadza socjalem? Uwazasz, że renty sa za niskie w stosunku do emerytur? Zmiejszyłabyś pensje nauczycielom z 1400 do 900, czy pielęgniarkom?

a jeśli pomimo lat ciężkiej pracy,nie ma z czego oszczędzać? wtedy będzie sie stało w miejscu, a nawet gorzej, bo brak rozwoju to jak cofanie się..

Moherko z takim podejsciem to naprawdę nie rozumiem czemu jeszcze nie wstapilas do pis, przeciez masz gotowe rozwiazanie dla polski, mniejsze wplywy do budzetu i wieksze wydatki A powaznie to polska jest krajem oszustow od gory do samego dolu i prozne nasze marzenia by dogonic niemcy czy szwajcarie o japonii nie wspominajac

nie opluwajcie tak PIsu- bo to jedyna partia która właśnie zmiejszyła podatki, do tego ma ogromne osągnięcia w walce z korupcją, która jest rakiem w naszym kraju. Gdyby nie kumoterstwo i łapoówki w kraju tez na pewno zyłoby sie lepiej.

Gość Eleeene
pupa -nie rozumiesz chyba tego co sie dzieje.Np w paliwie jest podatek.Slzy on na budowe drog, autostrad.To sa kolosalne pieniadze. Jakie sa drogi- kazdy wie, tym bardziej , ze oficjalnie podaje sie, ze najwiecej zabija sie ludzi na nich w Europie. Na budowe autostrad ida pieniadze z Unii. Ile wybudowano za te pieniadze? Na dodatek, co chwila jest postawiona na nich bramka.Nie dosc, ze z podatnikow budowane , to dla kogo? Przeciez, nawet ciezarowki omijaja autostrady, bo sa absurdalne oplaty za nie. Wiec -jak mozna powiedziec , ze nie jest panstwo zle zarzadzane. Przeciez samorzady rwa wlosy z glowy, ze sa rozjezdzane lokalne drogi. Przykladow jest tysiace , ale mam fajniejsze sprawy na popoludnie niz dyskusja tu dalsza. Pozdrwiam piszacych i zycze przemyslen. A Szczerego - nie pozdrawiam .Szczery -wal sie.

Gość Agamemnonek
30 lat, kobieta wykształcenie wyższe - WZ na UW (wieczorowo) obecnie 3825 na rękę , (nie jest to cały etat - pracuję głównie w domu) + uznaniowa premia roczna w sumie 10 lat doświadczenia

Gość Agamemnonek
zapomniałam napisać co robię - prowadzę biuro + księgowość (prostą) + kadry osobie prowadzącej działalność gospodarczą

Gość klaustrofobiczna_jazda
wreszcie jakiś wpis na temat :-) będę pchała dziecko na ekonomię lubi liczyć pieniążki ;-)

nie znam sie na paliwie bo jezdze rowerem. :) Ale podejrzewam że po prostu tych dróg potrzeba tyle,i całe lata nie były budowane, że pewnie kasy i tak jest duuzo za mało. W końcu drogi to gigantyczny koszt. No i cięzko za nieprawidłowosci np. związane z budową winic np. Tuska, bo na serio i takie wypowiedzi wiedziałam. Za zawiniła np. firma budująca a nie premier - w końcu z łopatą nie stał tam... :p

Gość mi mala z pracy
pupa- w Polsce na drogach sie oszczedza, dlatego potem wynikaja nieprawidlowosci i ciagle naprawy, latanie dziur. w Niemczech buduje sie autostrade raz na sto lat, bo stosuje sie porzadne, drogie materialy. wracajac do zarobkow... ja tam mysle, ze trzeba miec glowe otwarta i tyle, wtedy praca sama sie pcha - tak, nawet w tej strasznej Polsce! sama konczylam kierunek typowo humanistyczny, nie liczac specjalosci poligraficzno-wydawniczej, teraz fakt, nadal siedze w ksiazkach i drukarstwie, branzy wydawniczej, ale musialam nauczyc sie masy nowych rzeczy, w tym estymacji, analityki rynkowej, ksiegowosci, forecastingu, kalkulacji oszczednosciowych, prowadzenia projektow wydawniczych, skomplikowanych baz danych, programow typowo graficznych itd. itp., slowem przekwalifikowac na bardziej scisle pole w tej branzy, aby dobrze zarabiac i miec przyszlosc zawodowa. nie ma lekko - nie da sie tkwic w miejscu, studiowac jednego podrzednego kierunku, albo nauczyc tylko jednego fachu i narzekac potem, ze pieniadze nie pchaja sie do kieszeni. czlowiek musi byc wszechstronny - no chyba, ze mu nie zalezy na dobrych zarobkach, ale wtedy pretensje tylko do siebie.

pupa- w Polsce na drogach sie oszczedza, dlatego potem wynikaja nieprawidlowosci i ciagle naprawy, latanie dziur. no tak , zważywszy jak majętnymkrajem jesteśmy, oszczędzanie na drogach wydaje się kompletnie niezrozumiałe.. :p

mi nie ma porównania między tobą a jakąś panią po 40stce w zabitej dechami mieścinie gdzie nawet nie ma na kogo się przekwalifikować chyba, że ze sprzątaczki na kasjerkę lub odwrotnie a tacy ludzie przecież też są , żyją i chcą jeść to często ludzie pozwalniani z dawnych budżetówek lub zakładów pracy którzy wezmą każdą pracę- nawet tą na czarną z marnym zarobkiem i ryzykiem, że wypłaty nie zobaczy się w ogóle bo chcą jeść więc łatwo się mówi

Gość sprzatam u bogatych
miasteczka nie napisze bo male-50tys mieszkancow na reke 5000zl,oczywiscie nie pracuje w swoim zawodzie ale w tym wyuczonym to pracowalam dawno i mialam 1/5 tej pensji