Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elle_tres_belle

Czy warto kupic uzywany laktator?

Polecane posty

Postanowilam ze zainwestuje w lepszy laktator- MEDELI.. Wole teraz dolozyc niz pozniej sie meczyc..\ Myslalam o recznej Medeli Harmony I tak, przegladajac oferty, trafilam oczywiscie na wiele ofert uzywanych laktatorow... Bardzo tanich, czesto- jak delaruja sprzedawcy, "jak nowych" albo malo uzywanych..\ Jakos nie moge sie przekonac... ale moze sie myle? Moze to to samo co ze sklepu?? Wystarczy wysterylizowac i po krzyku... A jesli sie zdecyduje, co trzeba w takim laktatorze wymienic? Lejek, ok... ale cos jeszcze? Sama nie wiem....

Gość gość
Ja przy pierwszym dziecku miałam laktator ręczny od siostry która rodziła 3 miesiące przede mną i nie używała praktycznie bo nie miała pokarmu więc można powiedzieć że miałam używany Jednakże jeśli byłabym w Twojej sytuacji to raczej wolałabym kupić nowy i zdecydowanie elektryczny szanować go by posłużył przy kolejnym dziecku.

to zalezy. Jeśli zwykły ręczny to ja bym wolała kupic nowy, bo sa stosunkowo niedrogie- do 50 zł. Natomiast te elektryczne, podobno najlepsze Medela, to już wydatek rzedu 200 zł i chyba lepiej kupić w takim wypadku uzywany.

Gość mam lepszy pomysł co ty na to
skoro zastanawiasz się nad używanym, to znaczy, że nie masz zbyt wiele pieniędzy... może na razie daruj sobie kupowanie laktatora? nie wiesz, czy w ogóle będziesz miała pokarm i jak długo będziesz karmić... może na początek po porodzie wypróbuj laktator wypożyczając go ze szpitala?

Gość mam lepszy pomysł co ty na to
No racja, może w szpitalu autorki nie ma. Ale może w ogóle nie wie, że jest taka możliwość i że warto zapytać?