Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zakochana narzeczona

CZERWIEC 2012

Polecane posty

Dwa i pół - sukienka prześliczna , mi też sie cos takiego podoba ale nie mam pojęcia czy będzie taka do mnie pasować no i jeszcze bałabym sie ceny , pewnie droga była.... i nawet nie miałam pojęcia że taka sukienka nie ma koła , bo mi właśnie marzy się taka z kołem ;) Te fryzurki z opaskami też są super ale chyba nie dla mnie :/ ja mam cienkie włosy , i te fryzury są dla mnie chyba za delikatnie... Mi sie podoba chyba cos takiego , ale tez do konca nie jestem pewna i szukam dalej :) http://fryzury.qever.com/img/fryzury-na-slub-06.jpg http://fryzury.qever.com/img/fryzura-slub49.jpg http://fryzury.qever.com/img/fryzury-na-slub-02.jpg

Gość dwa i pół
lili_001 a ja właśnie nie chciałam koła, mierzyłam całkiem podobną z kołem, dół miała taki sam praktycznie tylko może troche mniej puszysty, nie wiem czy pisac cene (ta która wybrałam była o 200zł droższa niż ta z kołem) bo samej mi słabo i nie pomyślałabym że tyle zapłace (dla mnie był to już limit) ale nie mogłam inaczej jak ją zobaczyłam i przymierzyłam, rozumiem że nie każda ma zamiar wydac tyle kasy na jedną sukienke którą sie raz założy ale może akurat warto dlatego że to tylko raz w życiu, i ja tak chyba do tego podeszłam, a obrączki jedziemy chyba w niedziele już zamówic

Gość dwa i pół
aha i radze przymierzac, przymierzac, przymierzac, aż znajdziesz "swój" fason sukni który ci pasuje, sie podoba, i sie dobrze czujesz wtedy będziesz wiedziec czego szukac

dwa i pół kurcze zazdroszcze Ci , masz już swoją wymarzoną sukienkę a ja jeszcze żadnej nie przymierzałam , jak na razie oglądałam tylko w internecie . Ja na sklepy mam zamiar wybrać sie dopiero w nowym roku, wydaje mi sie że teraz jest jeszcze za wcześnie ... i na dodatek ja sie boje poszukiwan tej mojej wymarzonej , ja jestem tak strasznie niezdecydowana we wszystkim , boje sie że nie znajde żadnej która naprawde by mi przypadła do gustu ... ale mam nadzieje że to tylko i wyłącznie obawy ;) Za obrączkami też sie będziemy rozglądać w Nowym Roku... wogóle Tyle jeszcze przed ,,nami,, że szok .Wy dziewczyny to już sukienki macie , obrączki ... My ostatnio zaliczyliśmy pierwszą naukę przedmałżenską , mój S... ledwo wysiedział ;) nie lubi takich rzeczy , ale z moją pomocą napewno jakoś to przetrwa heh

A powiedzcie jeszcze dziewczyny , czy zdarzały sie już Wam z powodu ślubu jakieś zgrzyty z przyszłymi teściami ?? bo u mnie niestety sie chyba coś zaczyna i strasznie mnie to zaczyna denerwowac i wyprowadzać z równowagi .. wrrr Czasami będąc u przyszłych teściów mam ochote z nimi pogadać o tym naszym slubie , że boje sie np. że zdj. nie będą fajne, próbuje cos gadać o zespole muzycznym , że jest super i że goście napewno będą sie super bawić a oni na to jak zwykle NIC , wogóle nie chcą o niczym co ma związek z naszym ślubem rozmawiać , zmieniają od razu temat , nagle przyszła mamusia robi mi herbatę a tatuś wychodzi do innego pokoju bo coś tam... Masakra jak tak można !!! kompletnie ich nie rozumiem i juz czasami tego nie wytrzymuje ... jak może ich nie obchodzić ślub syna ?? !!! nie mieści mi sie to w głowie ... Oni myślą że wszystko samo sie zrobi i nie trzeba tracić czasu żeby o tym rozmawiać , i wogóle wydaje im sie że ten ślub nie bedzie za pół roku tylko że normalnie chyba za 5 !! o co im wogóle chodzi ?? :( Macie podobne problemy ??

Gość dwa i pół
lili_001 ja też bardzo dużo przeglądałam sukienek w internecie i teraz myśle że mogłam ten czas no coś innego przeznaczyc, no trudno, i szczerze ci powiem (napisze) :) że w jednym ze sklepów panie mówiły że najwyższy czas wybrac suknie, grudzień sie jakoś nie liczy a że ślub początek czerwca (09.06.2012) to w sumie 5 miesięcy mają na uszycie a na białą suknie jeszcze dłużej sie czeka dlatego tylko sugeruje żebyś sie może przeszła jeszcze w tym miesiącu, nie chce żebyś sie musiała później denerwowac, może watro wygospodarowac jeden cały dzień, nie ma sie czego bac, a co załatwione to załatwione :) jutro drugi i ostatni dzień nauk, później jeszcze poradnia i tego sie najbardziej obawiam... ja z teścmi mam bardzo mało kontaktu a będziemy dzielic jeden dom, tzn. remontujemy całe pierwsze piętro (bo dom jest duży) z osobną kuchnią, łazienką itd, i może i dobrze że sie nie wtrącają, dla mnie lepiej :) zobaczymy jak będzie na kolejnym spotkaniu

Dwa i pol :):):) Mnie tez straszyli ze 3 miesiace na szycie to za malo. Ja w sumie znalazlam swoja suknie jakos 7 -9 tyg przed slubem (dzieki Bogu trzeba bylo ja jedynie 5 cm skrocic). Suknia byla droga ale dodatki jak welon ,rekawiczki i diadem kupowalam tanio w ebayu

Hej dziewczyny! :) Widze ze odzyl ten temat :) Bylam z siostra u krawcowej bo chce szyc sukienke noi tak sie zgadalam z krawcowa , ze szyje sukienki slubne teraz na maj - tak ze chyba faktycznie troche trwa szycie :) Powiedzcie mi, myslicie juz cos o uczesaniu??? :) Bo ja znalazlam cos takiego w necie: http://www.google.pl/imgres?q=panna+mloda+z+rozpuszczonymi+wlosami&start=389&um=1&hl=pl&biw=1521&bih=686&tbm=isch&tbnid=ZfwPA9GGodEbqM:&imgrefurl=http://poznan.forumslubne.pl/printview.php%3Ft%3D1879%26start%3D0%26sid%3D50713968746e8261c81b12b0abe4cfdd&docid=R03VPu6vLWxQsM&imgurl=http://img13.imageshack.us/img13/4082/9131786.jpg&w=300&h=450&ei=fizaTtPkC83Ssgb_3cDbCw&zoom=1&chk=sbg&iact=rc&dur=160&sig=106133309463252997112&page=16&tbnh=158&tbnw=110&ndsp=26&ved=1t:429,r:24,s:389&tx=51&ty=98 (PRZEPRASZAM ZA DLUGI LINK!) I na taka fryzure chyba sie zdecyduje, myslalam tylko zeby miec wyprostowane a nie krecone wlosy - ale to chyba sie w moim wypadku nie sprawdzi... Co byscie radzily do takiej fryzury, tak jak ma modelka kwiaty czy lepiej opaske z cyrkoniami? :)

Allegrowiczko ... ja bym Ci radziła do takiej fryzury kwiatek , ale nie koniecznie musi byc taki jak na zdjęciu ;) lub jakis stroik , też bardzo ładnie wyglądają . Ja bede mieć stroik we włosach , żywe kwiatuszki też ładnie wyglądają ale mysle że czerwiec to nie za bardzo odpowiednia dla nich pora roku aby miały sie tak długo utrzymac w naszych włosach :) A fryzurka bardzo fajna , mi tez sie podobne podobaja tylko wole bardziej mocniejsze loczki

Gość tiktak :)
Dziewczyny bedziecie zakladac jakies bolerka ?? Czy w czerwcu mozna sobie darowac??

Lilli! O tym nie pomyslalam :D Myslalam o zywym kwiatku, ale masz racje - przecierz on nie wytrzyma ani do polnocy hehe... :) Co do loczkow mi tez sie podobaja takie mocno pokrecone , ale moj PM prosil mnie zebym nie krecila, tak ze chyba tylko tak delikatnie podkrece , chyba ze bedzie piekna pogoda to wyprostuje :P Co do bolerek - bede miala z dlugim rekawem. W sumie tylko w kosciele i na plenerze w razie jakby pogoda nie wypalila i bylo chlodno ;) Wiadomo ze juz na weselu jak zaczne sie bawic to bedzie cieplo i bolerko pojdzie w kat ;)

Ja też myślę że się zaopatrzę w bolerko, chociażby nawet dlatego że nie wiem czy ksiądz mi pozwoli mieć odkryte ramiona. Bo na naukach u nas ksiądz mówił że może nie pozwolić :/ Więc na wszelki wypadek wezmę, marzy mi się takie koronkowe ale jeszcze nie wiem jaka będę mieć sukienkę i jakie będzie pasować. A co do kursu przedmałżeńskiego to my zrobiliśmy w zeszłym roku, bo akurat był w mojej parafii. Tylko zastanawia mnie ta poradnia, bo wszyscy gdzieś o tym piszą że trzeba iść a u nas ksiądz nic o tym nie mówił.

Fakt trzeba zrobic kurs i poradnie :) My juz zrobilismy - akurat udalo sie zalatwic z babka ze tydzien po tygodniu nas przyjela , a nie tak jak powinno byc miesiac po miesiacu :) Spotkalismy sie we wtorek a tydzien pozniej moj TZ jechal do pracy za granice i babka poszla nam na reke i przyjela nas przed wyjazdem , a normalnie powinnismy isc miesiac pozniej - zeby caly miesiac prowadzic wykresy... :)

A co sadzicie dziewczyny o rekawiczkach? Bo widze, ze jest osobny post na ten temat... Chcialabym wiedziec co sadzicie Wy? :) Noi co myslicie o czyms takim jak sztuczne ognie na weselu? ;> Bo u mnie w miescie juz sie tak przyjelo, ze jak jest wesele to gdzies ok 22 moge obserwowac z okna sztuczne ognie :P Ostatnio rozmawialam o tym z moim PM, bo lokal w ktorym robimy wesele nam to zaproponowal - jednak On stwierdzil ze wolalby lampiony... ;] A ja w sumie niemam wlasnego zdania na ten temat ;/

Gość malinnna87
Ja też czerwcowa :) sztuczne ognie nie podobają mi się, rękawiczki też nie

Mi tez wlasnie te rekawiczki tak srednio na jeza ;/ Mam skromna suknie, ale za to bizuterie mam w komplecie z branzoletka i wole branzoletke uzyc :) Co do sztucznych ogni tez mi sie nie podobaja :D Dlatego pytam... Ogolnie bardziej podoba mi sie pomysl mojego PM, lampiony szczescia - ale tylko dwa :)

Myślę że bolerko ja też jakieś będę mieć , napewno nie na długi rękaw bo mimo wszystko to czerwiec będzie ale 3/4 mogłoby być , lub po prostu z krótkim rękawkiem . Jeszcze nie wiem na jakie się zdecyduje ale mieć bede. A rękawiczki mi sie bardzo podobają ( np. takie przed łokieć lub najwyżej do łokcia ) , moim zd. bez nich panna młoda jakoś tak dziwnie wygląda jakby jej czegoś brakowało . No ale to tylko moje spostrzeżenia :)

Kurcze to nie wiem co my zrobimy, chyba trzeba będzie się dopytać księdza co i jak z tą poradnią :/ Co do fajerwerków to mi się nie podobają, bardziej lampiony ale ja bym chciała kilka, np tak z 10 bo jak ich więcej to ładnie wyglądają według mnie :) Co do rękawiczek to mi sie za bardzo nie podobają, ale trochę tak bez nich łyso ;) Więc ja bym wybrała cos takiego: http://sklep.wesolebaloniki.pl/files/rekawiczki-slubne-koronkowe%5B1%5D.jpg krótkie, koronkowe, i nie na ten środkowy palec bo mi to się niezbyt podoba.

co do Fajerwerków to są juz troche oklepane i wszyscy je mają a lampioty to pewnego rodzaju nowość i bardzo ładnie sie prezentują no i są bardziej romantyczne;) a co do rękwiczek to mi sie zupełnie niepodobają i chyba ich mieć niebede

fajerwerki są już oklepane i kazdyje ma natomiast lampiony to swego rodzaju nowosc przynajmiej u mnie i zadko sie spotyka zeby u kogos byly wiec ja osobiscie bym je wybrala no i sa bardziej romantyczne:) a rękawiczki mi sie osobiście niepodobają i ja mieć niebede wole jakąś ładna delkiatną branzolete

Gość dwa i pół
ale sie naczytałam, tyle informacji :) może pokolei, któraś pytała co sądzimy o rekawiczkach, przepraszam ale ja nie totalnie nie rozumiem zachwytu nad nimi (nie ważne jakie by były i z czego zrobione), są dla mnie tak samo tandetne ja diedemy, białe rajstopy, białe buty w szpic i welon z lamówką, mogą naprawde zniszczyc styl pięknej sukni, oczywiscie to tylko moje zdanie bolerko też raczej będe miała bo nigdy nie wiadomo co księdzu sie uwidzi a słyszałam już tyle historii że ksiądz przyniósł jakąś płache i okrył tym gołe ramione panny młodej, bolerko raczej koronkowe bo z tafty mi sie też źle kojarzy

Gość djraff
Polecam fotografa ślubnego na WWW.KARINAFALINSKA.COM

Gość KatarzynaWkrk
No ja też się dawno nie odzywałam :) Co do sukienki już wybrana (buty gratis więc kolejna rzecz odpada). Teraz jestem w trakcie poszukiwania dj'a (może któraś może mi polecić jakiegoś fajnego dj'a+wodzireja 2w1 ? :) ). Nauki przemałżeńskie to dopiero w kwietniu, fotografa dopiero będę szukać, obrączki też pewnie na wiosnę. :) U mnie teraz też remont mieszkania plus pisanie pracy mgr więc mam 3 rzeczy na głowie no i normalne życie praca dom praca dom. Choć prawda prawda jak ten czas leci. :) Ps. Robicie makijaż same czy bierzecie makijażystkę ? :)

Gość djraff
Fotografia ślubna www.karinafalinska.com dj na wesele www.djraff.pl

hej Dziewczyny :) No właśnie jeżeli chodzi o makijażystkę to się ciągle zastanawiam. Na początku bylam zdecydowanie na nie, a teraz już się waham i chyba się skuszę, bo w dniu ślubu mogę być taka zestresowana, że trzęsąca się ręka przy malowaniu to ostatnia rzecz, której mi trzeba :P A Dj 2w1 też bym chciała i powiem szczerze, że ciężko jest. Mailowałam z kilkoma, ale koszta są masakryczne:/ Mam co prawda obiecane przez kolegę szwagra, że zagra u nas, ale to jest tak "na gębę" i wiadomo czy mu się nie odwidzi? a ja wtedy to chyba osiwieję z nerwów :P Dobrze chociaż, że u mnie już po mgr (muszę w końcu odebrać dyplom, w piątek może..) to przynajmniej jeden stres mniej :) Na razie jest zaliczka za salę, fotografa i kamerzystę. W styczniu jedziemy zaklepać godzinę w USC i wtedy będę się już powoli rozglądać za zaproszeniami :)

Ja jednak w tym dniu tez postawie na makijazystke... Boje sie , ze cera splata mi psikusa - a sama nie potrafie tego zakryc , a makijazystka na wszystko ma jakas rade... :) Zreszta chce byc wymalowana jakos inaczej - a nie tak codziennie :P Widzialam w tym tygodniu swietna fryzure u fryzjera na wystawie "na glowie" i zastanawiam sie tez nad taka... :D Z boku nad uszami sa zrobione warkoczyki i przeciagniete do tylu i pod warkoczymai proste pasmo wlosow tez przeciagniete do tylu. Gora wlosow taka uniesiona i zaczesana do tylu , jednak grzywka z przodu. I wszystko podpiete kwiatem , a wlosy rozpuszczone ;) Ciezko to opisac :P :)