Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katrina20.

Jestem szczesliwa ! Poznalam sponsora ;)

Polecane posty

Gość niekonwencjonalnapani
PAnia domu nie jestem wyobraz sobie A Ty kim jestes?Moze wlasnie prostytutka skoro tak zachwalasz Na kij komus szybka kasa jesli zlapie syfa albo co innego, jesli musi zyc ze swoim wstydem do konca zycia?

I odpowiedz mi tak szczerze: chciałbys/chcialabyś żeby tak zarabiały twoje dzieci? Seks za kasę?

Gość klaustrofobiczna_jazda
brak ubezpieczenia- sama sobie zapłaci za świadczenia, będzie miałą forsy jak lodu, a twój pracodawca mozliwe że kradnie twoje składki iza złamaną noge w biurze dostaniesz figę nie kasę, z takiej pracy nikt nie powinien być dumny- nie trzeba być dumnym z pracy, praca jest żeby zarabiać' , zarówno szef jak i klienci mają cię za zwykłe gówno- kasjerkę też mają za gówno i szef nia pomiata , nie zarabiasz na emeryture- kupi kilka nieruchomości, zainwestuje będzie zyła z procentów od inwestycji , narazasz sie na choroby (nawet te śmiertelne)- wspominałam że jest wiele chorób zawodowych, pracownik Rentgena ma większe ryzyko, przynosisz wstyd sobie i bliskim- to bardzo miażdżący argument, klepać biedę dla dobrego zdania u bliskich, którzy biedaków n ie szanują Jak dla mnie wystarczajaca ilosc powodów- dla mmnie to żadne powody, które nie wystepują przy wykonywaniu innych prac W zadnej innej nie masz tego wszystkiego naraz- w żadnej jako kobieta tyle nie zarabiasz, cos za coś to jej wybór, czy jej sie kalkuluje I SORY jesli nie masz szacunku do własnego ciała to jestes nic nie warta- ja nie uprawiam prostytucji ,ale nie uważam dziwek za zera, pracują uczciwie. Piszesz o sportowcach itp ktorzy tez zarabiaja cialem Tyle ze oni mogą byc z tych osiagniec dumni- ci którzy osiagaja sukcesy moga byc dumni ale takich jest garstka, niespełniony sportowiec to najwyżej depreche ma i alkoholową chorobę , mają co po sobie pozostawic- a pani Lodzie po sobie zostawi, ze wystawiła 34 tysiace faktur i kogo to obchodzi? praca to zarobek a nie stawianie sobie pomników. kiepsko ci poszło, nie pasuje ci prostytucja bo jesteś uprzedzona, to twój problem.

Nie jestem uprzedzona Skad te wnioski? Ja nie rozumiem z czego ta panna w watku sie cieszy?JEst młoda i napewno ma mnostwo mozliwosci A Ty nie dalas odpowiedzi na pytanie Gdyby twoja corka tak "pracowała" to co?

a sorry, jeszcze jeden powód :) brak szans u szanujących się mężczyzn i przyczynianie się do rozpadu związków :o napiszesz pewnie, że to nie problem prostytutki, bo facet jest dorosły i sam decyduje, ale mimo wszystko takie sytuacje zaciążyłyby na sumieniu każdej normalnej osoby :o

WEDŁUG CIEBIE prostytucja to cos całkiem normalnego Ciekawe dlaczego spoleczenstwo uwaza to za dno totalne....

Jest na świecie ktoś kto popiera prostytucję?!Sprzedawanie swojego ciała?!O Jezu...To aż tak nisko można upaść?????Mnie się zawsze wydawało że ostateczność dla kobiety...Jeśli kobieta bierze się za ten "zawód" to myśli tylko o jednym - szybkiej i łatwej kasie. Takie laski to osoby bez szacunku dla siebie. Ale się uśmiałam z porównania prostytucji do innych zawodów:PŻAL DUPĘ ŚCISKA...

Gość seks za kesz.....
Ja tez nie uwazam prostytutek za kurwy, jesli dziewczyna sama wybiera sobie 'klienta' , chce to zrobic bez obrzydzenia to dlaczgo ma nie miec do siebie szacunku? Co innego zmuszane dziewczyny w agencji. Ubezpieczenie? A po co komu nfz? Taka osoba wykupi sobie prywatne. Emerytura? Jesli nie jest glupia, nie wyda wszystkiego na ciuchy i zloto to zainwestuje albo zaoszczedzi. Chorobami wenerycznymi nie mozna sie tak latwo zarazic wbrew pozorom. Czesc z nich mozna szybko wyleczyc. Hiv to tez nie wyrok. Ja bym nie mogla tego jednak robic, za duzy wstyd ,strach no i mam swoja prace,ktora chbialam miec :)

jak ty sie ogladasz na to, co mysla inni, to twoja sprawa, ja mysle samodzielnie i nie przyjmuje sądów że dziwka jest zła, bo tak mówią. konkretynch powodów, dlaczego prostytucja nie może byc traktowana jako normalny zawód nie ma. W Holandii prostytucja jest zawodem ze swoim numerem statystycznym, panie rejestruja sie i płacą podatki, więc maja świadczenia zdrowotne i będą miały emerytury. Z takiego powodu, że w Polsce nie ustalono takich przepisów to mamy nie uznawać prostytucji za zawód, a jak ustalą to zaczniemy uznawać że to zawód? no prosze was, myslcie zanim powtórzycie koeljne banały.

Gość 17latka 3city
u mnie w liceum dwie kolezanki maja ''bogatych znajomych'' ,inne tez o to podejrzewam :D

moja opinia jest taka: wolny wybór tej osoby, co chce robić, jeśli nie kradnie, nie oszukuje to uczciwie pracuje i nic mi do tego. Wypowiada sie tu jeden oburzony facio i to jest typowe, że mężczyźni korzystają ale potępiają, walić to, brać kasę skoro płacą. Ich wkurza, że kobieta moze szybko i łatwo zarobić tak dużą kasę, niech ich wkurza, niech sie posrająz zawisci. Niech kobiety nie powtarzaja za nimi bezmyslnie tych opinii, ze dziwka to be, oni by chcieli seksu za darmo, jeszcze oprania i obiadków, a żdodatkowo żona ma pracowac za grosze u chamskiegoi szefa i najlepiej niech wszystkie kobiety charują za grosze, które im sie płaci. Prostytutki są piętnowane, bo to niezależne kobiety, maja pieniadze i są niezależne od mężczyzn i to boli facetów, nie potępiajcie ich, tylko żyjcie tak jak wam sie podoba.

"Mamo a jaki jest Twój zawód?" "Daję d..ę za pieniądze":P No wybacz ale jak dla mnie to chore. Prostytucja NIGDY nie będzie NORMALNYM zawodem. Zawsze będzie powodem do wstydu. Można nie potępiać prostytucji ale wydaje mi się że nikt normalny nie życzyłby sobie takiej "pracy". Ja do takich kobiet mam wręcz szacunek bo sama nie mogłabym spać z kim popadnie - za bardzo się szanuję. Inna kwestia to małolaty co puszczają się za jeansy:P To dopiero masakra:P

Mamo jaki jest twój zawód? wymieniam papier na uchwytach i szoruje klopy z cudzych srak. z wszystkiego można sie wyszydzać, ale stosujmy jedną miarę.

Według ciebie te dwie prace są porównywalne???Obu tak samo byś się wstydziła???Zal mi Ciebie...

jakbym miała wybór czy szorować kibel z kupy za najniższą krajową czy poseksić 3 razy w tygodniuz kulturalnym panem i kupować markowe buty i ciuchy to bym... znalazła trzecie wyjście, ale one widać wolą poseksić, ich sprawa, ja tego nie potępiam, nie moja brocha.

no i oczywiście, że będę żyć zgodnie z własnymi zasadami :) nie piszę, że prostytutki są be, bo tak usłyszałam w radiu Maryja lub w TVN-ie, ale taki mam pogląd :o jakkolwiek pięknie nie pisałabyś o tym zawodzie prawda jest taka, że mimo możliwości łatwego acz ryzykownego zarobku wyniszcza fizycznie i psychicznie, skazuje na ostracyzm społeczny, pozbawia szans na normalny związek z wartościowym facetem, jest przyczynkiem do krzywdy osób trzecich (dzieci, żony klientów i własne dzieci żyjące z piętnem wstydu) :o często jest wstępem do uzależnień

No ja tez nie potepiam Tylko dziwi mnie ze za taka robote biora sie małolaty i jeszcze sie z tego ciesza...

wiadomo, że każdy ma wolny wybór i każdego jako człowieka należy szanować, ale nie pochwalam takich kobiet i tyle w temacie a zawód jak dla mnie mogą zarejestrować :D pozdrawiam!

prostytucja sama w sobie nie wyniszcza, wyniszcza kontekst społeczny czyli odium potępienia jakie nadało tej pracy społeczeństwo. kopiujesz bezmyślnie to co mowią inni, nie stać cie na refleksję: co jest w tym takiego złego? złe jest to że inni potępiają, to nie bądż "inni". gdyby kazdy sie zastanowił to dziwki by mogły działać w sposób oficjalny, moze ceny by spadły skor oprzez podatki stąłoby sie to mniej opłacalne? A tak jak jest, kiedy pietnuje sie prostytucję, to ona i tak, istnieje ale w podziemiu za cięzki hajs, a te kobiety są bardziej narazone na mafię i zboczeńców. Zatem reasumując: te kobiety nic złego nie robią, uzywa sie ich ale potępia, bo wywołują złość swoją niezależnością chore i zakłamane społeczeństwo nic dziwnego że tych dziewczyn nie obchodzi opinia otoczenia.

"Zatem reasumując: te kobiety nic złego nie robią, uzywa sie ich ale potępia, bo wywołują złość swoją niezależnością" - sprzedaja swoje ciało bo nic innego zapewne nie potrafia chore i zakłamane społeczeństwo nic dziwnego że tych dziewczyn nie obchodzi opinia otoczenia. - nie przejmują się??To dlaczego żadna się tym nie chwali, nie mówi o tym głośno???

Uważaj na niego bo to moze być jakiś psychol. Oni na początku nie dają poznać nic po sobie. Maskują się. Może Cie wykorzystać to jedna sprawa ale żeby nie zrobił Ci jakiejś krzywdy. Poza tym moze być żonaty i dzieciaty.

kopiujesz bezmyślnie to co mowią inni, nie stać cie na refleksję: co jest w tym takiego złego? - nikogo nie kopiuje mam wlasne zdanie na ten temat - i wybacz ale sprzedawanie własnego ciała nigdy nie będzie DOBRE! Traktowanie siebie przedmiotowo, narażanie na choroby, poniżanie - nikomu czegos takiego nie zycze

adalis, poczytaj sama siebie, a potem pomyśl, czy ktoś by ci sie przyznał że jest prostytutką :-) prostytutki nie mogą normalnie funkcjonowac, bo sa tacy jak ty, którzy je bez powodu potępiają.

I właśnie przez takich ludzi jak TY szerzy się przemoc,prostytucja i inne degeneracje Zawsze znajdzie się ktoś kto popiera takie formy bytu. skoro już najmłodsi nie widzą nic złego w braku szacunku dla własnego ciała - dla których jest ono tylko rzeczą za którą można mieć kase to na tym świecie nigdy nie będzie dobrze się dzialo Ty nie widzisz nic złego w prostytucji czy sponsoringu inny w zabijaniu czy kradzieży. Przecież ciało to TYLKO rzecz. Mnie wychowano i uczono trochę inaczej. Wybacz ale nie widzę sensu w kontynuowaniu tej dyskusji.

Gość zmiana koksu dobrze zrobi
a ja Ci współczuje autorko

Życie jest w ogóle bardzo niezdrowe, kto żyje ten umiera ;-) mozna przezyć 80 zdrowych lat na poziomie sredniaka,może skonczyc studia na jakie ją stać i w kierunku jaki potrafi opanowac i sprobowac dostać jaką w miare płetną pracę, moze jej sie uda, bedzie sie dorabiac latami alb o40 lat spłacac kredyt mieszkając we własności banku, mąż dzieci, wnuki, szara codziennośc z pewna liczną miłych dni. a może życ szybko, niezdrowo i na pewno bogato, dając swoje ciało za pieniadze. wybrała łatwiejszą droge, co to komu przeszkadza? jej sprawa, jej korzyści i jej straty.

pisze chyba juz 3 raz NIE POTĘPIAM ale tez nie popieram Dla mnie to nie jest normalne NIE Splunelabym prostytutce w twarz bo jest takim człowiekiem jak ja Tak samo jak nie potepiam wyznawców innej wiary jak moja Ale sama nie chciałabym byc wyznawca ich wiary

mozesz sie łudzić, że przez potepianie prostytucji, ona zniknie- to najwieksza bzdura ale takie jak ty, wierzą w wiele bzdur.