Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytryyt

Czy musze Kazdej osobie z brzuchem ustepowac miesjca??

Polecane posty

Gość olivia dunhammm
a do ciebie, kolezanko nade mna, trzeba do was pisac w waszym wrednym jezyku. Inaczej byscie nie zrozumialy.

Gość Killerus
Weź ty oliv wypertalay z tematu! Bo widać żeś ty pierwsza do darcia mordy!! Aż z ciebie kipi jadem!! Jak ci kurva ciężko z bebzonem wydętym to leż kurva w domu! A prawo czuć się źle i słabo mają nie tylko osoby ciężarne!!

Gość medal ma 2 strony oczywiście
Słownictwo autorki (cielna, zapylona itp.) poniżej wszelkiego poziomu, zachowanie ciężarnej (jeśli rzeczywiście tak było) również poniżej wszelkiego poziomu. Podsumowując - jedna warta drugiej, ale ponieważ agresorką była tu chamska ciężarna, więc niestety ale wina za sytuację w autobusie spoczywa głównie na niej (jest tak samo niewychowana i prosta jak autorka, jedyna różnica, że jest w ciąży).

Gość Killerus
To że jest w ciąży nie upoważnia jej do darcia ryja na innych i robienia z siebie cierpiętnika

tytryt.. szczerze..? własnie widzę, że masz patologiczne przeżycia z domu rodzinnego.. takie agresywne postawy i wulgarne obraźliwe wypowiedzi pełnie nienawiści skądś muszą się brać :O Widzisz, ja swoim sposobem bycia potrafię rozładować konflikty. Uśmiech? oczwiście :) jak najpiękniejszy. zdziwisz tą osobę. Zachowując pewność siebie i spokój ja wpędzisz w niepewność i zażenowanie. Jak mam się poniżać wybuchem histerii -wolę przemilczeć. Policzyć do 10 i spokojnym tonem odpowiedzieć. Osoba widząc Twój spokój - sama zejdzie z tonu. A inni też cię poprą, widząc jak ktoś nie panuje nad sobą ,a ty zachowujesz spokój i opanowanie. to , ze nie wybuchasz agresją to nie znaczy, że się "dajesz".. co za bzdurny sposób myslenia :O

Autorko, powinnaś zrobić to samo, tyle że kulturą zmieść tę panią. Z uśmiechem, na cały głos skomentować nie jej wygląd, ale prostactwo i brak kultury, po czym dalej z uśmiecham ostentacyjnie miejsca ustąpić. Wtedy Ty pokazałabyś klasę, a ta kobieta żenadę.

Gość olivia dunhammm
buhahahaha uwazaj skarbie bo ci zylka peknie:D:D:D sama wypierdalaj jak ci sie nie podoba. Matka nie nauczyla szacunku do innych??? Buhahahaha zalosna tepa strzala:D

Zgadzam się w pełni z ostatnim postem qwerty26. I jeszcze off topic do Noxi, bo widzę, że nawiedziła nas - czy dalej udajesz, że masz córkę, czy aktualnie kwestia dziecka nie istnieje, bo nieco się gubię w Twoich wersjach?

Gość Killerus
Kulturę wypowiedzi i owszem ale na pewno nie ustąpić miejsca. Autorka była również zmęczona i słaba miała takie samo prawo do miejsca siedzącego jak ta rozdarta klempa

Gość do qwerty26
Ustapienie z usmiechem takiej osobie pokaze, ze chamstwo wygrywa i ze chamstwem mozna uzyskac to, co sie chce.

nie, jeśli powiesz w kulturalny sposób, co o tym myślisz. Sama o takich krzykaczkach z rynsztokowym słownictwem jak autorka czy niby ta ciężarna, myslę że są prostackimi bigosiarami, ale przecież nie powiem w twarz. Mogę powiedzieć i pokazać jej to na 10 innych sposobów nie używając ani jednego obraźliwego słowa.. Osoba o prostym umyśle wybierze tą samą drogę co agresor. Bo innej niestety nie zna.

Gość do qwerty26
Skoro takie osoby sa "o prostym umysle", to to samo tyczy sie chamskiej ciezarnej. Zareczam, ze ktos tak prosty i chamski nie zrozumie kulturalnego albo sie nim nie przejmie i bedzie zadowolona, bo dopiela swego - ma miejsce.

Gość Killerus
Drogie panie powiedzcie szczerze czy ktoś was zmusza do bycia w ciąży? Nie, prawda? Same jej chcecie w większości przypadków. Więc du.py w troki i nie narzekać! A jak chcecie narzekać w tym stanie to jest na to złoty środek-nie zachodzić. Proste jak yebanie

proste jak yebanie to są twoje poglądy :D Jak brakuje argumentów to się rzuca takim plackiem z którego nie wiadomo czy się śmiać czy ręce załamywać... :D uciekam ,bo poziom żenujący, a z rozmówców zostaly same gimnazjalistki :)

Gość do qwerty26
i to jest przyklad tej grzecznej odpowiedzi na poziomie? :O Nie masz argumentów na racjonalna wypowiedz do ciebie, to zarzucasz brak poziomu i wiek gimnazjalistki. Jesli to tym poziomem sie chwalisz, to gratuluje!

Gość Tylezjesz
Mężczyznom z brzuchem możesz śmiało ustępować. Byłbym wdzięczny.

widzisz, jak z uśmiechem na ustach i spokojem potrafię wytrącić Cię z równowagi :) I jednak wcale nie trzeba być tępą bigosiarą, która załatwia wszystko krzykiem i obelgami :) prawda? Lekcja pierwsza zasad współżycia międzyludzkiego zaliczona - 3 z minusem masz, niech Ci będzie :) na zachętę.

Gość lalamido888888888888
cham trafił na chama. i tyle w tym temacie

Gość do qwerty26
A kogo dziecinko wytrąciłaś z równowagi? Coś tu piszesz niezrozumiale i nie na temat...

a ja sie zgadzam z qwerty. Co wiecej takim spokojem i usmiechem mozna jeszcze bardziej wytracic z rownowagi agresora. No, ale najpierw trzeba zrozumiec i nauczyc sie takich reakcji.

Gość do qwerty26
Aha, jeszcze jedno. Jesli tamto bylo do mnie (o krzykach o obelgach), to chyba nie czytasz ze zrozumieniem :D Moje wszystkie wypowiedzi dotad mowily o reakcji milej, spokojnej, z usmiechem (ale odmawiajacej). Nigdy nie popierałam krzyku i obelg. I zadna twoja zacheta do tego nie jest mi potrzebna. Jedynka za czytanie ze zrozumieniem i za odpowiedz na temat.

Autorka zajebista i ma racje. Jednakże ja osobiscie jak byłam w ciąży juz widocznej, a uwidoczniła mi się dopiero w 6 czy 7 miesiącu, a ze dzidzia była dośc wysoko, wszyscy mi ustepowali miejsca, ja odmawiałam, bo wtedy szybszy i latwiejszy poród :) Ale po mnie widac było, ze jestem 2in1 bo szczupła byłam, a kuleczka wystawała no i pod koniec moja waga wynosiła 9kg wiecej niz przed ciążą. tez nie lubie takich babek, ktore piszczą z byle powodu. Ja tez jechałam z mama w tramwaju, mama siedziała ja stałam. WIdze i smieje sie ze przez tory tramwajowe na przystanku biegnie dobra 60-tka, wyglądająca jak choinka ( kolorystycznie ) kolczyk wiekszy od całej czaszki, szpila po samą szyję i macha tą torebką swoja do motorniczego czy motorniczej by jeszcze nie odjezdzała. Wyglądała babeczka jak by zapiertalała w zwolnionym tempie. Weszła do tramwajki i padło na moją mame... kobieta miała pecha, bo moja mama też umie otworzyć gume. Ledwo co weszła do tramwajki i na moją mame text " ustąp że mi miejsca kobieto, bom zmęczona - biegłam do tramwaju" a przy tym wypachniona perfumami, zeby one jeszcze łądne były, a były tak gryzace w gardło, ze jak zapaliłam fajke to miałam wrazenie ze iskre mam w nim i jeszcze stwierdziła, że nózie ją bolą. Na to moja mamusia... jak się wrócisz do domu i zmienisz buciki, to nózie już Cie boleć nie będą. Jak by cie nózie bolały nie biegała byś pani w tych szpilkach, a jak szpileczki lubicie to teraz sobie stujcie. :) Też są kobiety wredne, ale moja mama też należy do osób starszych bo ma lat 47, a ja pizgałam jak ten biały piesek z tej bajki, co tak skrzeczy smiechem. No się zanosiłam normalnie, no ale... każda dobra wymówka by sobie usiąść wygodnie na twardym siedzeniu tramwajki :)

Gość dobramamapl
jak czytam takie tematy ktore powstają co jakis czas, to az z lekkim zazenowaniem się usmiecham i...wspominam cudowny okres mojej ciąży.,nie dlatego cudowny,ze mi ustępowali,bo nie ustepowali ale poprostu dlatego,ze byłam w stanie błogoslawionym i był to jeden z najpiekniejszych okresów mojego zycia. powiem krotko dla tych ktore jeszcze nie były w ciazy i tu tak się denerwują-ciąża to stan szczegolny.oczywiscie nie ma takiego przepisy (chyba?) ze trzeba ustepowac ale mysle ze kultura tego wymaga. oczywiscie sa tez ludzie głodni,słabi,starzy,po operacjach,chorzy itd...oni tez potrzebują odpoczywac. ale porownajmy np osobę głodną niecieżarną z osobą głodną cieżarną. albo chora nieciezarną z chorą ciezarną. albo poprostu osobę zdrową niecięzarną ze zdrową ciężarną. ZAWSZE OSOBA NIECIĘŻARNA BEDZIE W LEPSZYM STANIE FIZYCZNYM NIŻ CIEŻARNA.co oznacza,ze kobiety w ciąży zawsze mają gorzej. tak samo musza zmagac się z głodem,pragnieniem czy przeziębieniem a na dodatek mają ogromny ciężar. Ale niektórym cieżko to zrozumieć. a te teksty "cielna " itd... czyżby twoja matka cielę urodziła?

dobramamapl owszem, istnieje przepis, że kobietom ciężarnym i ludziom w podeszłym wieku lub inwalidom, miejsca się ustępuje, jak i w kasie w supermarketach tak i w transportach publicznych :) Sama osobiscie byłam w ciazy 3x ( z czego 2 donoszone ) i wiedzialam o tym, bo mowią o tym znaczki w autobusach, ale nie wykorzystywalam tego. Chodzi o to ze jak autobus zahamuje gwałtownie, taka ciezarna czy osoba w podeszlym wieku, bardziej jest narazona na upadek i nieszczesliwe zakonczenie tragedii. Przy kasach matki z dziecmi, kobiety w ciazy i staruszkowie maja pierwszenstwo. Sa od tego specjalne kasy zwane "kasa z pierwszenstwem". Jak są takie przepisy, dlaczego ludzie nie mogą ich sobie wykorzystac. Ja jak sie zle czulam to owszem siadałam, bo az przeźroczysta byłam w autobusie, zygac mi sie chcialo, a i te zapachy w upalne dni lata, cos strasznego. WIem, ze gdybym stała, spłynęła bym po rurce, ktorej sie trzymałam dwoma rekami i owiniętymi nogami, az znalazłam miejsce siedzace i co jeszcze... gdyby mi w ten czas wsiadła staruszka ledwo o wlasnych silach... ni chooja bym nie ustąpiła, bo była wrecz nieprzytomna.

Dobra mamo, ja do 9 miesiaca na motorze jezdzilam :) jako pasazer, ale do 5 miesiaca w drugiej ciazy juz sama jezdziłam, Ciezar odczulam w drugiej ciazy ( przytylam 20 kg ) a pierwszej 9 kg i w 9 miesiacu to ja jeszcze na rowerze jezdzilam, skakałam, a w dzien porodu jeszcze biegałam i podskakiwałam :) a 2h po podskakiwaniu znalazlam sie juz w swoim pieknympokoiczku rodząc moja kruszynke :) ciaza nie zawsze musi nalezec do tych cięęężkich, słabych momentów. Ja przy pierwszej ciazy to jak wypilam jedna szklanke wody to zwrocilam 2. Nic jesc nie moglam, było łóżko albo pod łóżkiem albo nad wc lub tez pod wc :) i temu tak malo przytylam, a dzidzia wazyla 3.471kg :) a przy drugiej czulam sie ok :) procz cholernej zgagi było swietnie, ale dzidzia 2900 kg a ja pakowalam zamaist w dzidzie to w siebie i stad te 20 kg :) ale dzis juz jest ok :) 5 miesiecy po a ja sie czuje jak bym nigdy nie byla w ciazy. Przeszlam 2 rozne ciąże i na prawde ciąża ciąży nie jest rowna.

Gość dobramamapl
wiem,ze ciaże nie sa rowne ja mialam lekka ciąże ale pomimo tego zawsze jest jakis cieżar i ciezarne mają gorzej,nawet jak mają lekkie ciaze bo ciaza to zawsze jesdt odmienny stan i trzeba na siebie uwazac zeby sie nie przewrocic,nie poslizgnać,itd... przypomniala mi sie pewna sytuacja,stałąm w realu w kolejce z widocznym brzuszkiem ,przy kasie dla "uprzywilejowanych czyli ciezarnych,matek z wózkiem,inwalidow na wozku itd...) sama mialam moze ze 4 rzeczy bo na ogół mało kupuję w marketach,a przede mną stala mloda dziewczyna mocno wymalowana,rumiana, wygladająca na zdrową, miala cały koszyk nawalony ale nie chcialo się jej stac przy kasach normalnych wiec skorzystala z takiej gdie sa małe kolejki ale niestety sa to miejsca dla ludzi własnie takich jak wymieniłam wczesniej,ktorzy z załozenia mają gorzej,pomyslalam, jejku mi sie chce siku,( chciało mi się co 15 min),brzuch wielki,kregosłup boli,no ale moze dziewczyna po operacji moze jakas chora ale zapytam no i grzecznie spytałąm "przepraszam bardzo w jakim sensie jest pani uprzywilejowana zeby stac do takiej kasy?" a ona popatrzyłą na mnie dzikim wzrokiem i błyskawicznie się zmyła,stając w kolejce obok,kurcze to tak nieładnie,to tak troche jakby ktoś zajmował miejsce np na parkingu dla osób niepełnosprawnych,wiele się o tym mówi ale ludzie nadal udają ze sa slepi i ich potrzeby sa najwazniejsze.

Gość ajka kajka
Musisz kochanie ustepowac. Panom z duzymi brzuchami tez. A jak ten Pan jest uczestnikiem eksperymentu i jest w ciaży?