Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość hfdhdfhjso
masz prawo do wyboru. mozesz wybrac. ale nie ciagnij za soba innych.

Szybkie pytanko czy jesteś za tym żeby karac tych którzy zniszczą drzewo dla własnej przyjemności?

hfdhdfhjso, łosiu pokaż gdzie sld pisze, że zamierza zalegalizowac adopcję przez pedofili (bo chyba to miałeś na myśli). Legalizację związków homoseksualnych popieram, bo mają takie samo prawo jak reszta do legalnego związku partnerskiego. Mało tego, ja popieram również adopcję przez pary homo, bo dzieci niechcianych i zapomnianych w sierocińcach jest mnóstwo.

Gość koniecczkiem
Oczywiscie ze aborcja powinna byc dozwolona,ale niestety nie jest.Co nie zmienia faktu,ze kobieta ktora chce usunac i tak usunie bo jest pelno lekarzy ktorzy wrecz czekaja na takie,bo maja z tego niezla kase.

Gość hfdhdfhjso
wszystko kreci sie wokol pieniedzy. obrzydliwe. ludzie za pieniadze sa w stanie zabijac i sprzedac swoja dusze.

Gość Dobrawka88
purpura_to_mój_płaszcz :-o że przyszło mi życ w jednym kraju z Tobą. Adopcja dzieci przez pary homo. CHyba Ciebie homo wychowali. Porażka.

Gość maluje wlosy co miesiac
purpura nie denerwuj sie ..tutaj zawsze jakies trol sie wpierdzieli w rozmowe..nie karmmy troli!!!!!!

Seks dla malzenstw powiadasz?Hmm...A pozniej rozwod(ktory tez jest zakazany)bo sa strasznie soba rozczarowani,jedno nie potrafi zaspokoic drugiego...A seks jest podstawa w malzenstwie.Ale ty oczywiscie tego nie wiesz,bo zapewne jestes pingwinem ktorego ksieza dymaja po katach No cóż. Widzę, że miłość bezinteresowna już zaginęła. Jeśli kochasz faceta, to jego potrzeby powinny być dla Ciebie najważniejsze i vice versa. Jak się kogoś kocha, to się poświęca dla niego. Po za tym, jeśli będziesz pewna, że to jest TEN i rozumiesz się z nim bez słów, jest komplementarny w stosunku do Ciebie to i pod względem seksualnym się dopasujecie. bo zapewne jestes pingwinem ktorego ksieza dymaja po katach Wypraszam sobie

Gość mnar3213
hfdhdfhjso bo nie zyjemy w raju,tylko na ziemi czlowieku,a na ziemi rzadzi szatan:P

Gość hfdhdfhjso
raczej jego slugusy. ci ktorzy karmia sie zabojstwami i brakiem moralnosci. jedynie kasa kasa kasa i seks. wszelkie mozliwe zboczenia poczawczy od homo, do pedofilstwa, prostytucji i zabojstw sa dla was normalne.

Gość ???lolij?
Kaitana A co jak po slubie sie okaze,ze mezczyzna ma czlonka 2centymetrowego? i nawet gdyby bardzo chcial i kochal,to i tak nic z nim nie zrobi,I co wtedy?

Aborcja - tak - dla : kobiet które zostały zgwałcone zagrożenie życia dziecka lub kobiety kiedy wiadomo na pewno będzie niepełnosprawne Oczywiście w tych przypadkach pozostawiam wolny wybór kobiety a nie jako przymus . Oj autorko postu ,co do wątku o domach dziecka to dawno takiego braku wiedzy nie czytałam.Czy zdajesz sobie sprawę z tego ile z tych dzieci ma nie uregulowaną sytuacje prawną ? Jest to ponad połowa dzieci - niestety . Wielu ludzi którzy z różnych powodów nie mają biologicznie swoich dzieci chcą adoptować i muszą niestety czekać nawet do kilku lat na upragnione dziecko/dzieci. Co mnie najbardziej drażni w wypowiedziach ludzi to mieszanie do tego kościoła , tak jagby ludzie nie mieli własnego rozumu i nie umieli sobie wyrobić własnego zdania na jakiś temat.Czy to że z np.kościołem sie zgadzam na jakiś temat oznacza ze jestem bezmózgowcem itp ? Czy gdybym powiedziała ze jestem przeciw aborcji bo jest przeciw niej też np. moja koleżanka to znaczy ( i sie z jej opinią zgadzam ) ze kim jestem ? Też bezmózgowcem ?

No bo my zyjemy rzeczywistościa a nie tym co przeczytalismy w książce fantasy o tytule "biblia"

Gość klamka zapdla uu
hfdhdfhjso pamietaj ze ty tez zyjesz na tej ziemi

Ona75r ----> Skoro aborcja jest zła dlaczego zgwałcona ma miec do niej prawo? Złem na zlo odpowiadaj?? :P Poza tym skoro takie wazne jest dla was zycie dzieci nienarodzonych to dlaczego dziecko z gwałtu ma byc wyskrobane? Ma ponosić konsekwencje za gwałciciela??

Gość io421
No wlasnie!! Przeciez dziecko nie jest winne ze jego matka zostala zgwalcona,i nie powinno sie mu odbierac zycia!!!!

Gość Dobrawka88
purpura co zebarałas w domu to teraz siejesz.

Kaitana A co jak po slubie sie okaze,ze mezczyzna ma czlonka 2centymetrowego? i nawet gdyby bardzo chcial i kochal,to i tak nic z nim nie zrobi,I co wtedy? Noi co z tego? Czy to coś zmienia? Zwalnia Cię z odpowiedzialności? Jak da radę współżyć to no problem. purpura_to_mój_płaszcz Kaitana, wbij sobie do łba, że nie każdy jest katolikiem, a 6 przykazanie mam gdzieś. No cóż. Moim zadaniem jest bronić swojej wiary i zachęcać ludzi do nawracania się. NAWRACAJCIE SIĘ I WIERZCIE W EWANGELIE!

No cóż. Moim zadaniem jest bronić swojej wiary i zachęcać ludzi do nawracania się. To zapierdalaj do watykanu nawracac pedofilii w sutannach i wytłumacz przy okazji biecnym dzieciom z sierocińców dlaczego ci którzy ślubowali ubóstwo mieszkają w "pałacach prymasowskich"

I idź, daj na tacę w kościele jutro, zamiast na wybory, przynajmniej będzie jeden głos mniej na pis. A i ksiądz pewnie się ucieszy, że na paliwo do bmw będzie. Na moim osiedlu ksiądz jeździ beemką, jest to dla mnie jeden z baaaardzo wielu argumentów przeciwko wierze i religii.

a]io421 No wlasnie!! Przeciez dziecko nie jest winne ze jego matka zostala zgwalcona,i nie powinno sie mu odbierac zycia!!!! Nie wymawiajcie się gwałtami. Gwałt to znikomy % aborcji. Prawda jest taka, że większość kobiet chce aborcji dlatego, bo są nieodpowiedzialne i chcą zabić swoje dziecko, bo im sie bzykać zachciało, a nie dlatego, że zostały zgwałcone

Vamos a czy ja napisałam ze aborcja to coś dobrego ? Oczywiście ze to coś złego.Tylko że w tych przypadkach potrafię jeszcze zrozumieć decyzje kobiet decydujących się na aborcje.Ile osób decyduje się na aborcje bo tak sobie chce ? Jestem pewna ze więcej niż osoby wymienione przeze mnie w tych 3 przypadkach razem wziętych . Lepiej oddać dziecko z gwałtu do adopcji .Tylko powstaje w mojej głowie pytanie - czy JA bym sobie poradziła gdybym była dzieckiem gwałtu ?

No widzisz a dla mnie wyssanie plodu jest takim samym morderstwem jak rozdeptanie pestki wycięciem drzewa :)