Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość hfdhdfhjso
purpura prawo karne w polsce?? nie badz smieszny. za glwalcenie 4 letniej corki facetowi grozi od 3 do 15 lat wiezienia, o jakim ty prawie mowisz??????? 'prawo' nigdy nie chronilo i nie chroni ofiar tylko tych ktorzy sa silniejsi.

"robisz to bez zabezpieczenia więc jestes świadoma że możesz zajsc w ciąże" Tak robie to bez zabezpieczenia i jestem świadomy bo wiem, ze ciąża jest uleczalna :p

"robisz to bez zabezpieczenia więc jestes świadoma że możesz zajsc w ciąże" Tak robie to bez zabezpieczenia i jestem świadomy bo wiem, ze ciąża jest uleczalna :p

Vamos Ja wychodzę z wygodnego zalożenia, ze tak jak nie mozna nalac herbaty z pustego dzbanka tak samo nie można zabic kogos kto sie nie urodził To coś złe masz założenie. Życie nie zaczyna się od momentu urodzenia, tylko od momentu poczęcia. Co wy pierdolicie, że kobieta nie ma wyboru? Ależ oczywiście, że ma! 1. Znaleźć sobie porządnego faceta, poznać się z nim dobrze (nie mam tu na myśli sfery seksualnej), ustatkować się materialnie, wyjść za mąż, współżyć i ewentualnie przyjąć dzieci. 2.Jak się naprawde pała nienawiścią do dzieci, to nie współżyj z facetem, ani ślubu nie bierz (ślub jest nieważny, jeśli jedna ze stron nie chce mieć dzieci) i żyj sobie jak singielka. A jak ktoś jest w małżeństwie i ma już dzieci, a więcej mieć nie chce, to się współżyje w dni niepłodne. Proste?

Dobrawka88 skoro kobiety wg niektorych MAJA SWOJE PRAWA (aborcja) to ja się pytam: GDZIE SĄ W TAKIM RAZIE PRAWA POCZĘTEGO DZIECKA? NIe ma? TO chyba nie mamy 21 wieku.' A kto powiedział, ze zycie jest sprawiedliwe?

Gość takitakitak
tak jestem za nikt nie ma prawa decydowac za mnie, niech kazdy decyduje za siebie

Gość trrampkifa
Dobrawka88 Nie chcesz miec dzieci to się zabezpieczaj A Ty myslisz,ze ludzie sie nie zabezpieczaja? hahaha:D a wyobraz sobie ze np gumka moze peknac,albo tabletki moga zawiezc...Wzielas to pod uwage ? :D hahaha:D głupia:D

Gość Dobrawka88
i myslalam, że staje się murem w obronie życia. CHore dzieciaki walczą w szpitalach o życie. a tu siedzi taka pizda co się ruchała i ups zaszłą w ciąże i była na tyle dorosła żeby to robic to niech bedzie na tyle dorosła żeby dziecko wychowac. Pierdole nie piszę juz w tym temacie bo m nerwy puszczaja http://www.youtube.com/watch?v=3bYUzTEVu8w polecam w obronie zycia

Jak się naprawde pała nienawiścią do dzieci, to nie współżyj z facetem, ani ślubu nie bierz (ślub jest nieważny, jeśli jedna ze stron nie chce mieć dzieci) i żyj sobie jak singielka. No ale jako sinbgielka nie bedzie mogła się bzykać zgodnie z twoja teorią :D A jak ktoś jest w małżeństwie i ma już dzieci, a więcej mieć nie chce, to się współżyje w dni niepłodne. Proste? nieproste. Seks to nie komputer, który mozna zaprogramowac. Uprawia sie go kiedy ma sie ochote a nie kiedy są dni niepłodne

Gość hfdhdfhjso
ja sie zastanawiam po co kobieta podejmuje decyzje o wspolzyciu jezeli nie liczy sie z tym ze moze zajsc??? po co? ten seks taki przyjemny?? sexs bez uczuc zaufania i milosci jest po prostu obzydliwym zwierzecym kopulowaniem. a jezeli ludzie kochaja sie naprawde to wiedza ze owocem ich milosci bedzie maly czlowiek.

Gość wszemwsza
hfdhdfhjso W aptece sa tabletki,ktore w razie "wpadki" mozna zazyc do 72h,i co...twoim zdaniem to tez juz jest morderstwo? Zlituj sie

Gość wszemwsza
hfdhdfhjso W aptece sa tabletki,ktore w razie "wpadki" mozna zazyc do 72h,i co...twoim zdaniem to tez juz jest morderstwo? Zlituj sie

Gość hfdhdfhjso
tabletki po usuwaja poczete dziecko. sa narzedziem zbrodni i farmaceuci maja prawo odmowic ich sprzedarzy.

Nie chce mi się już ciągnąć tej bezsensownej dyskusji, ale przynajmniej wiem dzięki niej, że zagłosuję jednak na SLD. Rzygam już tym obrzydliwym oszołomstwem. Kaitana, pisałam w pierwszym poście o wcześniaku, który czeka na pomoc, urodzony w małżeństwie, a bez leku ma marne szanse. Zajmij się może czymś pozytecznym i przelej na niego jakąś kaskę, wszak jesteś "obrońcą życia", a on już żyje. Tu link: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10388689,Absurdalne_przepisy__Wczesniak__za_stary__na_leczenie.html

Gość hfdhdfhjso
jesli wszedzie mowi sie o prawie i tolerancji to najwazniejsze jest chronic i bronic tych ktorzy sa za mali i za slabi by bronic sie sami. dotyczy to zarowno dzieci poczetych jak i tych dzieci ktore oddawane sa pedofilom do adopcji.

purpura_to_mój_płaszcz Kaitana, a kto i kiedy powiedział, że seks jest tylko dla małżeństw? A znasz 6 przykazanie?? nieproste. Seks to nie komputer, który mozna zaprogramowac. Uprawia sie go kiedy ma sie ochote a nie kiedy są dni niepłodne Dla chcącego nie ma nic trudnego. Nad popędem trzeba umieć zapanować. No ale jako sinbgielka nie bedzie mogła się bzykać zgodnie z twoja teorią Owszem. To ty chcesz się bzykać i nie ponosić konsekwencji? Nawet usuniesz dziecko, tylko dlatego, że Ci się bzykać zachciało? Nieodpowiedzialna postawa. I nawet jeśli się ktoś zabezpieczy, to nie daje do 100% pewności, także argument "jak chcesz współżyć, to się zabezpieczaj" jest głupi dla mnie

Gość wszemwsza
hfdhdfhjso hahahahaha nie no nie moge,wlasnie umarlam ze smiechu hahahahahahaahahaha

Gość maluje wlosy co miesiac
ja tez glosuje na sld..moze nie caly program ich mi sie podoba ale przynajmniej daja mi prawo wyboru nad swoim cialem!!!

Gość hfdhdfhjso
sld mowi tak teraz mozesz zabic swoje dziecko, ale jak bedziesz stara to my cie zabijemy bo eutanazja tez bedzie wprowadzona.

ja tez glosuje na sld..moze nie caly program ich mi sie podoba ale przynajmniej daja mi prawo wyboru nad swoim cialem!!! Co Ty gadasz? Przecież masz wybór: seksić się i ponosić tego konsekwencje, albo nie seksić cię. Ktoś Cię zmusza do seksu?

Owszem. To ty chcesz się bzykać i nie ponosić konsekwencji? Chce ponosić konsekwencje. jak najbardziej chce. I jedna z nich jest decyzja o aborcji bo to ani łatwa decyzja ani tania :P Tak, własnie tak. Aborcja to nic innego jak konsekwencja seksu, którą trzeba ponieśc więc mi nie pierdol że nie chce ponosic konsekwencji.

Gość hfdhdfhjso
a wy wszyscy wielbiciele sld, dlatego ze aborcja bedzie zalegalizowana. podpiszecie sie na karcie wyborczej pod tym by zwiazki homoseksualistow i adopcja pedofili byly legalne!! taki podpis dziala jak cyrograf.

pierdolicie!!!! teraz:-( mam prawo dow yboru swojej drogi zyciowej i tego sie bede trzymala:-)

adopcja pedofili byly legalne!! A po wała mam adoptować pedofila???? :D :D :D

Gość mnaszarr
Kaitana Seks dla malzenstw powiadasz?Hmm...A pozniej rozwod(ktory tez jest zakazany)bo sa strasznie soba rozczarowani,jedno nie potrafi zaspokoic drugiego...A seks jest podstawa w malzenstwie.Ale ty oczywiscie tego nie wiesz,bo zapewne jestes pingwinem ktorego ksieza dymaja po katach:D

Gość hfdhdfhjso
tak masz prawo wybrac Boga lub szatana. smierc albo zycie. i masz prawo nawet podpisac sie pod swoim wyborem. tyle ze ten wybor bedzie wyborem na cale zycie. i wroci do ciebie.

Gość dafojafj
Ludzie, piszecie o postępie itd. macie środki antykoncepcyjne to ich sobie używajcie a nie zabijacie małe dzieci! Jest też coś takiego jak USG idź sobie zobacz jak wygląda dziecko na przykład w 12 tygodniu ciąży! Powiedz mi od którego tygodnia można mówić, że to dziecko? nikt nie jest tego w stanie ustalić, dlatego trzeba chronić dzieci od poczęcia. Jeśli nie chcesz dziecka oddaj do adopcji a nie zabijaj. Pozdrawiam

dobra niech wraca nawet smierc wieczna ale mam prawo dokonac wyboru!!!!