Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość Dobrawka88
"Tymczasem decyzja o aborcji uczyniła mnie osobą bardziej dojrzałą i odpowiedzialną, zrozumiałam, że każdy powinien sam decydować o sobie" jestes morderycznią nie masz sie czym chwalic obys nie mogla miec juz dzieci bo ne jestes nic warta

Gość lajjla01
Ja usunęłam ciążę 2 lata temu. Bardzo bałam się zabiegu, jak się później okazało - zupełnie niesłusznie. Wiedziałam, że podejmuję słuszną decyzję, nie będę wyjaśniać z jakich powodów. I chociaż miałam już ukochaną córeczkę i męża, czyli kompletną szczęśliwą rodzinę, dobrze nam się wiodło również finansowo, to miałam świadomość, że w tej chwili nie mogę i nie chcę urodzić drugiego dziecka. Może za kilka lat, ale nie wtedy. Uwierzcie mi lub nie, ale zupełnie nie żałuję podjętej decyzji i nie miałam problemów zdrowotnych. Nawet więcej, uważam, że jestem dobrą matką i nie czuję się kimś złym, czy gorszym od innych. Aborcja jest indywidualną decyzją każdej kobiety i zawsze należy ją uszanować.

Ludzie, aborcja to jest element życia codziennego czy sie to komus podoba czy nie. Pomijając fakt że to zabieg taki sam jak rwanie zeba czy wycinanie czyraka. Myslą, ze jak nazwa wyssanie zlepku komórek zabójstwem to ktos sie przestraszy i wexmie to do serca.

Gość meeezzo77
Jak moga wypowiadac sie przeciw aborcji kobiety ktore nie maja pojecia co to jest za psychiczna trauma, taka kobieta jest zmuszona do tego czynu ,czy to przez warunki materialne czy tez inne,jesli by urodzila to kto zapewni ja ze to dziecko bedzie mialo godne zycie,NIE MAMY PRAWA OSADZAC INNYCH,OD TEGO JEST BOG A NIE MY ZWYKLI SMIERTELNICY.ZAMIAST PISAC WEZCIE SIE DO POMOCY UBOGIM KOBIETOM KTORE MAJA DZIECI,CZY W WASZYM OTOCZENIU NIKT NIE POTRZEBUJE POMOCY?RADZE SIE ROZEJRZEC,ZAMIAST KRYTYKOWAC INNYCH ZA ICH CZYNY,BO WASZYM GRZEHCEM JEST TO ZE WIDZICIE PROBLEM,ALE POTRAFICIE TYLKO POTEPIAC CO JAK WIECIE KATOLICY JEST ZLE.

Gość Dobrawka88
Bo jeśli głupotą jest obrona życia Będę głupcem do ostatniego dnia. to sa najpiekniejsze slowa jak ktos ma dobra sytuacje finansowa, ma dom, jest zdrowy ma rodzine i usuwa ciaze bo ot tak nie chce to jzu wogole tego nie rozumiem.

Gość oby byla kiedys legalnaa
A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!A -bor- cja!!! A -bor -cja!!!;);););)

meeezzo77 ---> znam conajmniej 5 kobiet po aborcji (jedna dwukrotnie) i żadna tego xle nie wspomina natomiast wszystkie zaraz po stwierdziły, ze czuja ulgę. Co do pomocy innym to ja nie bede utrzymywał bachorów bezmyslnych dzieciorobów!!! NIE PO TO SAM ODWLEKAŁEM DECYZJE O POCZĘCIU DZIECKA BO SYTUACJA NIE BYŁA NAJLEPSZA ŻEBYM TERAZ POGAŁAM ROZPŁODOWYK KROWĄ, KTÓRE RODZĄ ZA WSZELKĄ CENĘ A POTEM WYCIAGAKJĄ ŁAPE PO POMOC I OD MALEŃKOŚCI UCZA DZIECIARY ŻE MOZNA ŻYC ZA CUDZE

Gość offerma1
"Ludzie, aborcja to jest element życia codziennego czy sie to komus podoba czy nie. " tak samo jak inne zabójstwa ale to nie oznacza że mają być legalne.

Gość pimpuśśś1652
Moja kuzynka powiedziala ze nigdy nie bedzie miala dziecka bo nie potrafilaby go kochac,nie czuje zadnego instynktu macierzynskiego...No coz...zdarza sie.I co w takim przypadku? Zabezpioecza sie,ale co by bylo jakby zaszla w ciaze? czy ktos chcialby byc dzieckiem takiej osoby?

Gość offerma1
"Aborcja jest indywidualną decyzją każdej kobiety i zawsze należy ją uszanować." owszem, jest "indywidualną decyzją" ale decyzją o zamordowaniu własnego dziecka. twierdzenie że jesteś "dobrą matką" to już chyba szczyt hipokryzji. tak samo mogą powiedzieć te które zostawiają swoje dzieci w śmietnikach. są tak samo "dobre" jak i ty.

Gość Dobrawka88
aborcja była legalna w czasie wojny jako eksterminacja ludnosci polskiej przez hitlerowskie Niemcy> 🖐️

Gość kaszfaba
Idzcie na macierzynski :D Zobaczcie ile jest topikow w stylu "nie umiem pokochac wlasnego dziecka", "mam dziecko i go nie kocham" itd. Idzcie, krzykacze, pomozcie tym kobietom i dzieciom. Te dzieci juz sa, juz sie urodzily. Czy nie sa juz warte waszej opieki? Bo juz nie sa plodem? :O

Gość asemasa
Vamos Ja tez jestem po aborcji i nie zaluje jej ani troche.Jesli mialabym tak postapic drugi raz,nie wachalabym sie...I tak jak napisalas,ja rowniez poczulam wielka ulge,ze uwolnilam sie od niechcianej ciazy:)

"tak samo jak inne zabójstwa ale to nie oznacza że mają być legalne." No ale popatrz na to z innej strony. legalna czy nie ludzie i tak to robia i nikt za to nie idzie siedzieć. Skoro nie mozna zwalczyc to nie lepiej zalegalizować i czerpać zyski? Bo narazie jest tak, ze zarabiaja garazowi specjaliści albo zagraniczne kliniki a koszty leczenia ewentualnych powikłać opłacamy my. Więc skoro sie skrobią to niech zarabia NFZ a nie jakihś Helmut za odrą.

Gość offerma1
"Czy nie sa juz warte waszej opieki? Bo juz nie sa plodem?" znaczy ależ ja jestem również za karaniem tych którzy mordują dzieci już urodzone (jak również dorosłych). ale wniosek że skoro tak to mam ich wszystkich utrzymywać jest po prostu żałosny.

Gość bnbnerna
Ja usunelam i mimo tego uwazam sie za dobra matke.Pomysl o tym,ze niektore kobiety w ciazy przeklinaja dziecko w swoim brzuchu,sa zdecydowane je oddac kiedy sie urodzi.Ale to sie zmienia czesto gdy matka wezmie dziecko na rece,gdy je przytuli,poczuje jego oddech...Ja plodu nie pokochalam,za to kocham nad zycie moje narodzone dzieci i jestem dla nich najwspanialsza matka pod sloncem(tak mi mowia co dzien:) )

Gość kowal;;;;
moze było by mniej aborcji jak by panstwo pomogło tym co nie daja sobie rady finansowo a zabezpieczenia czasami zawodza

Gość offerma1
"No ale popatrz na to z innej strony." mam patrzeć na morderstwo z innej strony? "legalna czy nie ludzie i tak to robia i nikt za to nie idzie siedzieć." bo społeczeństwo prymitywne. barbarzyńcy zrzucali dzieci ze skał, my mamy obecnie nieco bardziej cywilizowane obyczaje. ale tak samo jak obecnie my dziwimy się obyczajom barbarzyńców tak za 200 lat będą się dziwili naszym. temu że można mordować człowieka którego jedyną "zbrodnią" jest to że mamusia go nie chce. niestety nie da się zobaczyć dziecka które się jeszcze nie urodziło. trzeba zrozumieć że to jest człowiek, zaakceptować dokonania nauki a to dla prymitywów nie takie proste. pańszczyźniani chłopi przez setki lat nie byli w stanie zaakceptować faktu ze ziemia się kręci wokół słońca. przecież oni "widzieli" że jest odwrotnie. tak samo prymityw z XXI wieku nie potrafi przyjąć do wiadomości tego czego nie widzi. że "w brzuchu" to nie jest coś co się "staje człowiekiem" w jakikolwiek sposób tylko to jest człowiek od pierwszego dnia. oczywiście w odpowiedniej dla jego etapu rozwoju formie. a prawa kobiet? prawa kobiet są zachowane. kobieta wie skąd się biorą dzieci i skoro "zaprasza" takie dziecko do siebie to potem nie ma prawa go zabić. tak jak ty nie masz prawa zastrzelić "za wtargnięcie" do domu osoby którą zaprosiłeś.

Gość mlllllodka
Mam 14 lat i jestem za aborcja i nikt nie zmieni mojego pogladu mowicie ze Jezeli ktos decyduje sie na sex to musi wiedziec o konsekwencjach prawda a ile osob zwaza na to? Łatwo wam mowic Ale nie wiece co by było gdybyscie wy miały taka sytuacje ! Moje ciało i ja decyduje czy chce czy nei chce Lepiej zeby dziecko głodowało, albo Wychowywalo sie w domu dziecka wedlug was? było niechciane i niekochane przez matke? Na pocztaku TO nawet nie ma narwow to sa zwykle komorki! i nie ma tu zadnego wyruyania nozek czy raczek ;/;| jaka roznica czy usunie sie plemnika polaconego z kom jajowa czy uzuje sie prezerwatywe? trudniej oddac dziecko noszone przez 9 miesiecyu bo buduje sie wiez a po miesiacu ciazy jest gowno a nie wiez.

Gość offerma1
"tak mi mowia co dzien" a co mówi to które zamordowałaś? nic nie mówi bo nie żyje, prawda? a nie żyje bo je zabiłaś. więc nie opowiadaj bzdur jaka to z ciebie "dobra matka"

Gość offerma1
"Lepiej zeby dziecko głodowało, albo Wychowywalo sie w domu dziecka wedlug was?" są na świecie ludzie w domach dziecka, są na świecie ludzie głodujący. i ci ludzie nie popełniają samobójstw. w związku z tym uważam że wolą żyć i głodować niż zostać zabitymi. dobry sposób na głód w afryce nawiasem mówiąc. wg waszej teorii oczywiście. zamiast ryżu i lekarstw wysyłajmy im tam napalm i atomówki. to definitywnie "rozwiąże problem głodu w afryce".

Zabilaś i zabiłaś... Co wy z tym zabijaniem przecieć to aż komicznie brzmi w stosunku do papki :D

Gość offerma1
"jaka roznica czy usunie sie plemnika polaconego z kom jajowa czy uzuje sie prezerwatywe? " trzeba było uważać na lekcjach biologii jak było o ZAPŁODNIENIU.

Gość Dobrawka88
mlodka maz 14 lat i idz sie baw lalkami

Gość Dobrawka88
mlodka masz 14 lat i idz sie baw lalkami

Gość Dobrawka88
"Na pocztaku TO nawet nie ma narwow to sa zwykle komorki!" te zwykłę komórki to podstawa twojego zycia. Wracaj na plastykę w gimnazjum.

Gość Patrząca z boku
Vamos czy ty jestes taka glupia czy tylko udajesz??! Przeciez to logiczne,ze jesli cos jest legalne to nieporownywalnie większa ilosc osob zrobi to bez wyrzutow sumienia. Jesli dajmy na to teraz aborcji dokonuje 10 kobiet miesięcznie to gdyby byla legalna swoje dzieci zabijałoby ze 2 tysiace kobiet. Czy to roznica? czy tylko po to ma byc legalna?? zeby więcej mordowac???:!!!

Gość offerma1
"Co wy z tym zabijaniem przecieć to aż komicznie brzmi w stosunku do papki" to jest właśnie typowy, ograniczony tłumok. niby żyje w XXI wieku, niby ma dostęp do wszelkich informacji ale wciąż nie jest w stanie mentalnie wyrwać się ze średniowiecznego myślenia o jakiejś "papce" co to "jest w brzuchu" i "staje się człowiekiem". otóż owa "papka" jest od samego początku człowiekem. tu masz opis z obrazkami: http://noworodek.pl/index.php?ms=3&art=39

Gość kipamer
Aborcja to nie zabójstwo, tylko usunięcie płodu i powinna być legalna na życzenie bla bla :] PS Nie wy będziecie wychowywać cudze dzieci, więc nie próbujcie decydować za innych