Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Jest inne lepsze rozwiązanie. Nie seksić się i nie będzie problemu. Nie będzie dzieci wyrzucanych na śmietnik. Proste? "dzis ludzie to egoisci i mysla tylko o sobie, badzmy wiec chociaz troche przyzwoici i pozwolmy usunac ciaze dziewczynie ktora moglaby byc przez reszte zycia obdarowana dzieciakiem ktorego nie chce." Po 1 - właśnie, ludzie to egoiści i myślą tylko o sobie, a potem chcą zrzucić odpowiedzialność na innych Po 2 - to jak dziewczyna dziecka nie chce, to niech się nie seksi i nie będzie miała dziecka. Takie trudne do zrozumienia? Tu nawet nie chodzi o to, czy ktoś wierzy w Boga. Tylko miarą człowieczeństwa jest stosunek do poczętych dzieci.

Gość krupnioczek86
Zgadzam się z Tobą autorko, aczkolwiek użyłabym trochę mocniejszych argumentów. Przede wszystkim nikt za mnie nie będzie w ciąży i nikt za mnie nie urodzi. Nikt nie będzie się z tym bajtlem męczył przez najbliższe 20 lat. A argument "to trzeba było nie uprawiać seksu" niech sobie wsadzą w dupę, bo seks to fizjologia, prawie taka jak picie czy jedzenie. A poza tym skoro nie chcę mieć dzieci to co, nie mam prawa mieć męża? (bo nie oszukujmy sie, raczej żaden chop bez seksu długo nie wytrzyma).

Gość pipik
Ale pie****licie farmazony

Gość hfdhdfhjso
jezeli kobieta uprawia seks nie biorac pod uwage tego do czego seks sluzy i jakie sa konsekwencje seksu to sie puszcza. mezczyzna ktory przyczynia sie do aborcji jest jej wspolwinny i odpowiada za to modrerstwo w takim samym stopniu jak kobieta

Gość ejbisi86
Ja tez prywatnie uwazam, ze najlepiej, zeby nikt nie wykonywal aborcji, ale rozne sa sytuacje w zyciu dlatego jednak aborcja powinna byc legalna. To jest czysta hipokryzja, bo jak kobieta jest zdecydowana to i tak dokona aborcji, wiec niech to przynajmniej zrobi w przyzwoitych warunkach. A paradoksalnie moze w miedzyczasie podczas rozmowy z psychologiem (a takie sie odbywaja w krajach gdzie aborcja jest legalna) ta kobieta zmieni jednak zdanie?

Przecież kobieta ma wybór... Może się seksić, lub się nie seksić. Decyzja należy do niej. Tylko trzeba się liczyć z konsekwencjami. Nie chcesz zajść w ciążę? - Nie uprawiaj seksu! Gwarantuję Ci, że jeśli ten warunek spełnisz, to nie będziesz mieć niechcianego dziecka i problem z głowy.

Gość bnbnaera
A co tylko wtedy kiedy sie puszcza mozna zajsc w ciaze tak? co wy ludzie w ogole piszecie:D to co,ja sie np puscilam z mezem,niestety zaszlam w ciaze i usunelam bo nie chcialam miec 5dziecka i w tym wypadku na stos ze mna?:D debilizm:D:D:D

Gość hfdhdfhjso
nikt nie ma prawa zmuszac lekarza czy pielegniarki do mordowania w bialych rekawiczkach. jezeli ludzie chca zabijac to niech zabijaja. ale niech sami sa za to odpowiedzialni i nie wciagaja w to innych. aborcja to morderstwo takie same jak kazde inne.

Kaitana, a niby dlaczego ludzie mają nie uprawiać seksu? idąc twoim tokiem rozumowania seks powinien być dopuszczalny wyłącznie w celach prokreacyjnych, czyli w większości przypadków ze dwa razy w życiu po parę miesięcy. Seks jest dla ludzi i jak najbardziej powinno się, ba, wręcz trzeba go uprawiać, bo brak seksu w związku powoduje szereg dziwacznych problemów. Niestety w naszym kraju nie istnieje edukacja seksualna i to jest największy problem.

"Tylko trzeba się liczyć z konsekwencjami." A aborcja jest jedna z nich :)

Gość hfdhdfhjso
skoro uprawiajac seks malzenski usuwacie dzieci. to do konca zycie zostaniecie seryjnymi mordercami

Tak, legalna aborcja do 2-3 miesiąca, decyzja niech należy wyłącznie do kobiety.

"nikt nie ma prawa zmuszac lekarza czy pielegniarki do mordowania w bialych rekawiczkach. jezeli ludzie chca zabijac to niech zabijaja. ale niech sami sa za to odpowiedzialni i nie wciagaja w to innych" Lekarzy nikt nie zmusza. sami sie do tego pchają i ogłaszają żeby zarobic.

Gość hfdhdfhjso
aborcja jest morderstwem. kazde morderstwo jest przeklenstwem. morderca zawsze ponosi konsekwencje niewazne czy go zlapia czy nie.

Ja wychodzę z wygodnego zalożenia, ze tak jak nie mozna nalac herbaty z pustego dzbanka tak samo nie można zabic kogos kto sie nie urodził

Gość hfdhdfhjso
aborcja to exterminacja ludzkosci na masowa skale. a tempaki tego nie rozumieja i jeszcze mysla ze to cos cool i trendy. wam by nawet w twarz napluc a ucieszylibyscie sie i podziekowali.

hfdhdfhjso, zostaniemy seryjnymi mordercami bo co? Bo ty tak uważasz? Nie bądź śmieszny:) Obowiązujące w Polsce prawo karne nie definiuje aborcji jako zabójstwa, więc skończ pieprzyć farmazony. Równie dobrze jakiś nawiedzony wegetarianin może nazwac nas mordercami, bo żremy kurczaki, choć prawo tego zabójstwem nie nazywa.

Gość co za prrroblem.
W Czechach mozna spokojnie, legalnie usunac ;) Mamy madrych sasiadow:P

Poza tym skoro ludzie uprawiający normalny, zdrowy seks w związku są nazywani puszczalskimi (sorry, kobieta jest nazywana puszczalską), bo zaszła w ciążę i nie wie co teraz Seks jest dla małżeństw, a nie dla osób w "związkach"! "Kaitana, a niby dlaczego ludzie mają nie uprawiać seksu? idąc twoim tokiem rozumowania seks powinien być dopuszczalny wyłącznie w celach prokreacyjnych, czyli w większości przypadków ze dwa razy w życiu po parę miesięcy. Seks jest dla ludzi i jak najbardziej powinno się, ba, wręcz trzeba go uprawiać, bo brak seksu w związku powoduje szereg dziwacznych problemów. Niestety w naszym kraju nie istnieje edukacja seksualna i to jest największy problem." Nie. Nie wyłącznie w celach prokreacyjnych. Jeszcze w celu jednoczącym. Tylko, że seks jest dla małżeństw, a nie dla małolatów, którym się bzykać zachciało!

Zakazy niczego nie zmienią. Kobiety się skrobały, skrobią i skrobac będą więc nie wiem czemu maja na tym zarabiać wszyscy dookoła tylko nie nasze szpitale? Zwłaszcza,z ę komplikacje bo takich zabiegach te kobietry lecza w naszych szpitalach za nasze pieniądze :O

Gość hfdhdfhjso
uwazasz ze dziecko ktore zyje w lonie matki, i ktoremu bije serce, ktore oddycha, reaguje na glos, ktore kocha i pragnie milosci moze byc ot tak zabite?? bo matka ma ochote jeszcze pare lat poimprezowac? bo uwaza ze pieniadze sa dla niej sensem zycia? bo boi sie ze ja facet tchorz rzuci? bo bedzie musiala byc odpowiedzialna? czy to jest wystarczajacy powod by zabic dziecko?

Gość Dobrawka88
Nie chcesz miec dzieci to się zabezpieczaj, robisz to bez zabezpieczenia więc jestes świadoma że możesz zajsc w ciąże. Proste. I niepierdol farmazonów autorko o legalnej aborcji skoro świadomie się laski ruchają i wiedzą do czego sex służy, że TAK z tego biorą się dzieci a FAKT mamy 21 w. i w łatwy sposób możesz ciąży uniknac. Pewnie temat założyła jakas nawiedzona feministka.

Kaitana myślałem, ze wiem o seksie niemało ale dopiero dzieki tobie dowiedziałem sie ze seks sie uprawia obrączką ślubną :)

Gość wszemwsza
hfdhdfhjso W aptece sa tabletki,ktore w razie "wpadki" mozna zazyc do 72h,i co...twoim zdaniem to tez juz jest morderstwo? Zlituj sie:D

Gość Dobrawka88
skoro kobiety wg niektorych MAJA SWOJE PRAWA (aborcja) to ja się pytam: GDZIE SĄ W TAKIM RAZIE PRAWA POCZĘTEGO DZIECKA? NIe ma? TO chyba nie mamy 21 wieku.