Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość offerma1
"ale z medycznego punktu do 12 tyg to nie jest zabójstwo." znajdź. wg moich informacji nie istnieje żaden inny moment poza zapłodnieniem gdy "staje się człowiek". jeżeli "z medycznego punktu widzenia" jest faktycznie inaczej to ja od razu stanę się "aborcjonistą". bo zbrodnią jest zabicie człowieka a nie "wyrwanie zęba" czy inne operacje. tym też się nie przejmuje. co się wobec tego staje "w 12 tygodniu" że wcześniej to "nie człowiek" a potem "człowiek"?

Gość offerma1
"spełniam fantazje a wtedy miałem kaporys zlac sie do srodka" niejaki kaligula miał jeszcze lepsze "fantazje". tak jak mówiłem - psychopata, dla gościa liczy się tylko jego "ja" i zbrodnia istnieje tylko gdy przynosi mu szkodę a dobro i zło jest definiowane przez jego osobistą korzyść.

Gość duuudszie
Kaitana Wedlug Ciebie najlepiej zrezygnowac z seksu? Przeciez tak sie nie da kobieto:D To jest zwyczajna potrzeba fizjologiczna,taka jak sranie czy sikanie hehe:D(jakbys nie wiedziala) Wiec jesli nie seks,to co? Masturbacja?:D Tylko na pewno wiesz ze to tez jest zakazane i jest grzechem:P

Wiesz co, cos tam zachodzi w pniu mózgu. jak zapewne wiesz gdy pień mózgu umiera ogłąsza sie zgon i w druga strone cos co nie ma wykształconego pnia muzgu nie może być uznano jako zywy człowiek. Do tego czasu to embrion i dlatego w wielu krajach można wysysac do tego umownego okresu 12 tygodni

Mam nadzieje, ze nie bedziesz się czepiać szczegółów bo ja sie na medycynie nie znam ale zapamietałem że coś o pień mózgu chodzi i o 12 tydz i z medycznego punktu widzenia do 12 tyg aborcja NIE JEST ZABÓJSTWEM. A lekarze chyba wiedzą najlepiej i skoro oni twierdzą że nie może byc mowy o zabójstwie to chyba prokurator lepiej od nich nie wie :)

Gość no kaitana;p
zrezygnuj ze srania,wsadz sobie czopa w dupsko:D a pipe sobie lepiej zaszyj zeby cie czasem kiedys nie pokusilo do bzykania:D:D

Ja nie mówię, żeby zrezygnować, tylko żeby brać się za to, kiedy jest się gotowym na dziecko pod każdym względem. Odpowiedzialni ludzie biorą ślub i współżyją wtedy, gdy są gotowi na dziecko i finansowo, materialnie, gdy mają odpowiednie warunki, a także psychicznie.

Gość offerma1
"k zapewne wiesz gdy pień mózgu umiera ogłąsza sie zgon i w druga strone cos co nie ma wykształconego pnia muzgu nie może być uznano jako zywy człowiek." to jest kompletna bzdura rozpowszechniana przez idiotów nie mających pojęcia o "śmierci mózgu". śmierć mózgu stwierdza się przez badanie aktywności pnia mózgu ale to tylko kwestia technologii. "Tego samego dnia ukazał się raport Nadzwyczajnej Komisji Harwardzkiej Szkoły Medycznej do Zbadania Definicji Śmierci Mózgowej (Ad Hoc Committee of the Harvard Medical School to Examine the Definition of Brain Death), w którym podano nowe kryteria śmierci rozumianej jako nieodwracalne, trwałe ustanie czynności całego mózgu, potwierdzonego przez brak reakcji na bodźce, brak samoistnego lub będącego reakcją na bodźce ruchu mięśni, brak samoistnej czynności oddechowej oraz brak odruchów pniowych" z oczywistych powodów brak aktywności (dającej się oczywiście stwierdzić, to jest dodatkowa sprawa - ułomność naszych instrumentów pomiarowych) mózgu płodu nie świadczy o tym że on nie żyje (choćby dlatego że nie jest "trwałe i nieodwracalne"). poza tym to kryterium jest KRYTERIUM ŻYCIA a nie kryterium CZŁOWIECZEŃSTWA. medycyna i biologia w ogóle nie zajmują się ocenianiem "człowieczeństwa". po ustaniu (trwałym i nieodwracalnym) aktywności pnia mózgu stwierdzają że "ten organizm nie żyje). bez względu na to czy to człowiek czy koza. zarodek i płód żyją nawet wtedy gdy w ogóle mózgu nie mają więc to kryterium w ogóle nie może ich dotyczyć. i ORTOGRAFIA!!!!! ty chcesz rozmawiać o medycynie jak nie masz pojęcia o ortografii??

I ja wiem, że antykoncepcja zawodzi, dlatego najpewniejszym środkiem "antykoncepcyjnym" jest abstynencja na pewien okres czasu. Mnie też ciągnie do seksu, ale jestem odpowiedzialna i wiem, że jak nie mam warunków i nie jestem także psychicznie gotowa na dziecko, to nie idę do wyra z facetem.

Ja nie chce rozmawiac ani o jednym ani o drugim bo dla mnie nie ma o czym. Aborcja jak wszystko - jest dla ludzi. A ja należę do tych, którzy wola sobie zycie ułatwiac a nie utrudniać bo mam tylko jedno. Wyskrobałem dziecko bo to nie był ten czas a jak przyszedł to sobie zrobiłem czyli bilans sie zgadza. Aborcja to taki cud medycyny pomagający planowac rodzine.

Gość offerma1
"orcja jak wszystko - jest dla ludzi. A ja należę do tych, którzy wola sobie zycie ułatwiac a nie utrudniać bo mam tylko jedno." czyli tak jak pisałem - psychopata. nie ma o czym gadać.

Nara tylko nie zapomnij odmówic paciorka i jutro na taze rzucic pół pensji

"Aborcja znajduje swych zwolenników tylko pośród tych ludzi, którym dane było przyjść na świat." Madre slowa niejakigo Ronalda Regana. Plod nie jest czlowiekiem do...12 tygodnia, tak???? Czyli jezeli usune ciaze 1 dnia 13 tygodnia ciazy- jetem morderczynia, a jezeli o 23:55 ostatniego dnia 12 tygodnia- nie??? Jestescie smieszni- zaden lekarz nie okresli konkretnej i pewnej granicy, w ktorej rozpoczyna sie czlowieczenstwo. Dawniej uwazano, ze dziecko nie jest w stanie przezyc poki nie ukonczy 7 misiaca w lonie matki, teraz w Anglii ratuje sie juz 21 tygodniowe plody- a aborcje wykonuje sie tam do 24 tygodnia. Chcialam tez zauwazyc, ze 12 tygodiowy plod ma juz rece nogi, tulow, glowe- wiec co to jest ufo??? Zabezpieczajcie sie, a nie marudzcie. Jest tyle metod- piguly, gumki, plastry anty, zastrzyki hormonalne, kapturki dla kobiet, nawet spirale dla nierodek- w koncu wazektomia dla par, ktore nie chca miec dzicka w ogole. Wystarczy tylko z tego korzystac. Chcecie uchodzic za nowoczesne, a nawet nie potraficie korzystac z tych dobrodziejstw. Żal :O I uprzedzajac zloscliwosc- nie jestem wierzaca, jestem agnostykiem, wiec jedyny argument, jakim dysponujecie- mianowicie "moher" bedzie tutaj nie ma miejscu :D

Gość offerma1
"uprzedzajac zloscliwosc- nie jestem wierzaca, jestem agnostykiem" ja tak samo. dla mnie aborcja jest zbrodniczą procedurą ze względu na człowieka właśnie. bo jeżeli nie jest zbrodnią to dlaczego obozy koncentracyjne nią były? dlaczego niewolnictwo nią było? przecież ani żydzi, ani słowanie, ani murzyni nie byli uznawani za ludzi a za "podludzi" właśnie. zgodnie więc z teoriami aborcjonistów (że musimy "uznać" człowieka żeby nim był, człowiekiem nie jest się "z natury" tylko na skutek "uznania" przez innych) to nie powinno być uznawane za zbrodnie.

Ja nie chce rozmawiac ani o jednym ani o drugim bo dla mnie nie ma o czym. Aborcja jak wszystko - jest dla ludzi. A ja należę do tych, którzy wola sobie zycie ułatwiac a nie utrudniać bo mam tylko jedno. Wyskrobałem dziecko bo to nie był ten czas a jak przyszedł to sobie zrobiłem czyli bilans sie zgadza. Aborcja to taki cud medycyny pomagający planowac rodzine. 1. To ja Cię zabiję i też powiem, że to jest dla ludzi. 2. Dziecko też ma tylko jedno życie tak samo jak Ty 3. To się nie skrob, tylko jak nie jesteś gotowy na dziecko, tylko go nie płódź 4. Aborcja pomaga planować rodzine? Rozpierdalasz mnie człowieku :classic_cool:

Tym bardziej, ze lekarz to tylko czlowiek- wiec MOZE SI EMYLIC. Tak wlasnie jest w przypadku lekarzy z Anglii- dopuszczaja aborcje na istocie, ktora jest w stanie zyc poza organizmem matki. Za 10 lat moze si eokazac, ze z pomoca aparatury i 12 tygodniowe plody bedzi emozna odratowac, i co wtedy powiedza wielcy zwolennicy aborcji do 12 tyg??? Lepeij przyznajcie przed samym soba, ze potraficie skazac na smierc, bez zmruzenia oka istote, ktora nikomu nie zawinila. Ze jestescie w stanie skazac na smierc wlasne dziecko. I po tej chwili refleksji rozwazcie, czy nei potrzebujecie pomocy specjalisty.

Za 10 lat moze si eokazac, ze z pomoca aparatury i 12 tygodniowe plody bedzi emozna odratowac, i co wtedy powiedza wielcy zwolennicy aborcji do 12 tyg??? Nic nie powiedza tylko będą dalej się skrobac mając w dupie kościółek i paru trolli z internetu, któzy maja na tyle nieciekawe zycie ze interesuja sie tym co robia inni

Nic nie powiedza tylko będą dalej się skrobac mając w dupie kościółek i paru trolli z internetu, któzy maja na tyle nieciekawe zycie ze interesuja sie tym co robia inni ---> poki robisz to za swoja kase i na swoje ryzyko- mam do szczerze gdzies 🖐️ Ale temat traktuje jak wszystkie 'aborcyjne' o potrzebie legalizacji tego procederu, a wiec oplacaniu go z pieniedzy publicznych, i uznaniu przez prawo za dopuszczalnego. Na cale szczescie ustawodawca polski jest madrzejszy od tych pseudo-oswieconych na zachodzie, i jest jezcze wyznacznikiem jakiejs moralnosci. Tak myslalam, nie macie nic ciekawszego do powiedzenia, a 'moher' nie zalatwi sprawy- przynajmniej w rozmowie ze mna.

Gość offerma1
i tak oto mordowanie własnych dzieci stało się wyznacznikiem "ciekawego życia" :D

Ale temat traktuje jak wszystkie 'aborcyjne' o potrzebie legalizacji tego procederu, a wiec oplacaniu go z pieniedzy publicznych Jako podatnik wole żeby państwo wyskrobało bachora i na tym koniec wydatków niz miałoby za moje pieniądze utrzymywac niechcianego smarkacza przez 18 lat w domu dziecka a potem reszte zycia na socjalu albo w pierdlu.

Gość offerma1
"wyskrobało bachora" czyli jednak "bachor" a nie "papka". tak jak mówiłem - psychopata.

Gość aborcja jak najbardziej
Kobieta powinna miec prawo wyboru i tu nie ma nawet o czym dyskutowac

Gość offerma1
"Kobieta powinna miec prawo wyboru" ależ ma, tylko wcześniej, zanim pójdzie do łóżka.

Gość offerma1
"miałem na myśli gówniare w ciąży a nie papke w jej brzuchu" :D :D :D

Gość aborcja jak najbardziej
offerma1 ale smucisz....:O

Gość offerma1
"Później na szczęście też ma" aż do naturalnej śmieci. zamordować można w każdym wieku bez względu czy to 10-24-30 tydzień czy 20 rok. jak się psychopata chce pozbyć "problemu" to sposób zawsze znajdzie. i dlatego trzeba ich karać bo tylko to ich powstrzymuje.

czyli jednak "bachor" a nie "papka". tak jak mówiłem - psychopata. ---> 10/10, piateczka 🖐️ Jako podatnik wole żeby państwo wyskrobało bachora i na tym koniec wydatków niz miałoby za moje pieniądze utrzymywac niechcianego smarkacza przez 18 lat w domu dziecka a potem reszte zycia na socjalu albo w pierdlu. ---> laskawie zauwaz, kto w przewazajacej wiekszosci korzysta z aborcji. Wlasnie te "swiatwe" paniusie, albo podobni Tobie, pretendujacy do miana nowoczesnych i wyzwolonych, chlopcy. Bo slowo 'mezczyza' to w tym wypadku spore naduzycie. To wlasnie patologia nigdy przenigdy nie usuwala dzieci, bo dla nich kolejne dziecko = kolejny zasilek = wieksze mieszkanie socjalne = darmowa opieka medyczna chociaz przez okres ciazy. Jak dobrze, ze tylko niechciane dzieci wyrastaja na mordercow, narkomanow bandytow i pijakow. Twoje uogolnienia pokazuja, jak bardzo ciasny masz swiatopoglad i jak mala wiedze o zyciu. Wspolczuje Ci.

Gość offerma1
nawiasem mówiąc właśnie dlatego kary za aborcję są takie niskie (a matka w ogóle nie jest karana) to ta aborcja jest taka powszechna. jakby groziło z 10 latek to by się jedna z drugą zastanowiły. tak samo jak z innymi przestępstwami, bez żadnej różnicy.