Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Nie mam, ale planuje. I zarazem jestem za aborcja. Kazda kobieta ma prawo robic z wlasnym cialem co chce. Nie wolno nam oceniac czynow innych. To jej tylek i jej sumienie, NIE MAMY PRAWA sie wtracac. Wiec zamknac mordy bo wasze zdanie GOWNO znaczy robaczki 🖐️

Gość offerma1
"Ja jak patrze na moja półroczna córke i bardzo się ciesze, ze mam ja teraz we własnym mieszkaniu z kasa na koncie" niech się córeczka modli żeby tatuś pracy nie stracił bo pójdzie do beczki jak kasy na koncie braknie.

Gość offerma1
"Nie wolno nam oceniac czynow innych." oczywiście, przecież to "straszliwa zbrodnia" takie ocenianie. w odróżnieniu oczywiście od zamordowania własnego dziecka.

Gość poreeecz
offerma1 wiesz co,ty tylko gadac umiesz,a poza tym to nic nie robisz,totalne gowno...Sie znalazla obronczyni:D hehe:D

Gość offerma1
"wiesz co,ty tylko gadac umiesz,a poza tym to nic nie robisz,totalne gowno" czyżbyś mnie OCENIAŁA?? jak możesz dopuszczać się takiej potworności?

A ty uparcie porównujesz ciężkie przestepstwo jakim jest gwał do wyssania komórek bez wykształconegu mózgu. Obydwoje wiemy,ze to nie ma sensu i może ściśnie za serduszko jakąs stara dewotkę spod Biłgoraju ale nie ludzi któzy zyją w takich realiach jakie teraz mamy

Ojej...tak sie produkujesz Offermo, az mi cie troszke zal :) Bo wiesz, jestes tylko gownem, ktorego zdanie nic nie znaczy. Jestes takim gowienkiem jednym z miliarda i po co sie unosic, skoro i tak nic nie zmienisz :) A jesli jestes w dodatku facetem (czego nie wiem) to juz w ogole nie masz prawa wtracac sie w cielesnosc kobiet 🖐️

Gość nikt nie ma prawa sie wtracac
w moje cialo.

Gość Dobrawka88
Noxa Ty jestes serio dziwna . Jakis czas temu pisalas w tematach ze masz córke, Ofelię i mialas cesarkę. Ty jestes jednak chora/

Gość hipomnyta
Co was to obchodzi czy ktos usunie,czy nie? To nie wy bedziecie lozyc na te dzieci .Niech sie kurwa kazdy sam soba zajmie

Gość Dobrawka88
a teraz piszesz ze nie masz

A co cie obchodzi, czy mam, czy nie. Moze nie chce o tym pisac tutaj :o Wiec wlasnie, niech kazdy sie zajmie swoje dupa. Gdybym chciala czy musiala usunac, to na pewno bym sie nie przejmowala pieprzeniem internetowych troli 🖐️

Gość biiiblok
nie jestem za aborcją, ale nie jestem też przeciw. uważam że kobieta powinna mieć wybór w początkowym okresie ciąży, póki zalążek jest jeszcze nierozwinięty, bo jak już urośnie to wiadomo, że to masakra;/ ale Kościół dochodzi do poziomu paranoi, gdzie JAJECZKO zapłodnione to już życie. haha to jest spaczenie jak dla mnie już! i dlatego Kościół jest przeciw metodzie in vitro, bo umiera część JAJECZEK. ja pier...ole

Gość Dobrawka88
bo znowu zmyslasz :P idz do urojonej Ofelki 🖐️

Gość f2d2d232
Nie ma nic gorszego jak temat o aborcji na tym forum dla psycholi 🖐️

Gość offerma1
"A ty uparcie porównujesz ciężkie przestepstwo jakim jest gwał do wyssania komórek bez wykształconegu mózgu." w porównaniu do zabójstwa (a szczególnie do zabójstwa własnego dziecka) gwałt jest nie wartym wzmianki "ekscesem". a z "nie wykształconym mózgiem" to się po prostu ośmieszasz. tylko dajesz dowód że sekta "aborcjonistów" to niedouczeni psychopaci: dwudziesty tydzień: "Dziecko słyszy i potrafi rozpoznać już głos mamy. Widoczne w badaniu USG są narządy płciowe, i przy odrobinie szczęścia już możesz się dowiedzieć, czy będziesz mieć chłopczyka czy dziewczynkę (na zdjęciu). Pojawiają się paznokcie u rąk i nóg. Dziecko ma około 14 -16 cm długości i waży około 250 gram." http://noworodek.pl/index.php?ms=3&art=40 tymczasem aborcji np w wielkiej brytanii dokonuje się do 24 tygodnia. dokonuje się aborcji przez "częściowe urodzenie": "Witam wszystkich serdecznie. Chciałabym poruszyć tutaj temat aborcji poprzez częściowe urodzenie, która jest legalna w kilkunastu stanach Ameryki. Opowiedział mi o niej pewien doktor na uczelni, nie mogłam wręcz temu uwierzyć..ale poczytałam troszkę na ten temat i na moje wielkie rozczarowanie to, co mówił jest prawdą. A mianowicie" Aborcja przez "częściowe urodzenie" polega na tym, że lekarz wywołuje u pacjentki akcję porodową, po czym, gdy dziecko jest już częściowo na zewnątrz, zgniata mu główkę. Po takiej procedurze usuwa się z łona kobiety szczątki dziecka. Zabieg ten - przeprowadzany w trzecim trymestrze ciąży"." gianna jesen miała być poddana aborcji ale nie wyszło. obecnie żyje i jest aktywistką ruchu "pro life". a ty mi tu mówisz o "wysysaniu komórek". z mózgu sobie wyssij jak jakieś masz.

Gość Dobrawka88
nie ubzdurałam raz wypisujesz ze dzieciaka masz a raz nie :P drodzy kafeterianie czy to prawda?

Gość co za brednie!!!!!!!!!!
Zarodek ludzki nigdy nie byl i nie jest czlowiekiem!!! SĄ TYLKO LUDZIE, KTÓRZY USILNIE STARAJĄ SIĘ W TO WIERZYĆ, A TO NIE JEST KWESTIĄ WIARY. Stąd też m.in. wynika także odwieczny problem aborcji bardzo negatywnie roztrząsany przez Kościół. Zarodek ludzki jest tylko potencjalnym człowiekiem, którym ma szansę stać się nim w życiu postnatalnym w procesie socjalizacji, czyli uczłowieczania istoty ludzkiej. Zygota ludzka nosi tylko w sobie informację genetyczną dla potencjalnej istoty ludzkiej mogącej stać się człowiekiem, która stanowi wyłącznie program budowy i funkcji ludzkiego ciała, o bardzo indywidualnej i niepowtarzalnej (w formie monozygotycznej) kombinacji genetycznej. Istota ludzka, a człowiek - to nie jest to samo! Potencjalnie każda istota ludzka od momentu zaistnienia jej w formie zygoty nie musi wcale stać i rozwinąć się w człowieka, i to zarówno w sensie fizycznym jak i psychicznym, o czym doskonale nauka wraz z Kościołem wiedzą. Szczególnie ma to miejsce, gdy procesu wychowywania podejmą się zwierzęta społeczne a nie ludzie, bądź dojdzie do ukształtowania się z zarodka zamiast istoty ludzkiej - teratoma lub teratokarcinoma. Nieuków, którzy o tym nie wiedzą należy posłać z powrotem do szkół lub na studia w wyższych uczelniach.

Gość offerma1
"gdzie JAJECZKO zapłodnione to już życie." tak to akurat twierdzą ci "ośmieszający się" naukowcy. że życie zaczyna się od zapłodnienia. i na tej podstawie kościół zabrania aborcji. bo wyciąga jedynie "etyczne wnioski" z naukowych faktów. kościół twierdzi - nie wolno mordować ludzi. jeżeli nauka stwierdziła że zapłodnione jajeczko to człowiek (a stwierdziła już dawno) to kościół zabrania zabijania takiego człowieka. oczywiście dla lewactwa które ma na swoim koncie miliony wymordowanych w obozach pracy i innych tego typu atrakcjach to te "parę komórek" nic nie znaczy. ale dla każdego normalnego człowieka zabójstwo to zabójstwo i 100 kilowy chłop nie jest "więcej wart" niż jego 50 kg żona.

Gość Patrząca z boku
Vamos Ty jestes facetem wiec spieprzzzaj stad a nie wypowiadaj sie namietnie na temat aborcji:D :/

Doskonale wiesz, ze niezaleznie jakie argumenty przedstawisz baby skrobały sie będą. I najśmieszniejsze jest udawanie, że proceder nie istnieje opierając sie o oficjalne dane. Skoro nie mozna zwalczyc to może lepiej kontrolować czy nie?

Jako facet, którego kobieta się poddała zabiegowi chyba mam prawo sie wypowiadać bo od tego jest forum :D

Gość offerma1
"Zarodek ludzki jest tylko potencjalnym człowiekiem, którym ma szansę stać się nim w życiu postnatalnym w procesie socjalizacji, czyli uczłowieczania istoty ludzkiej." no proszę. sekta aborcjonistów to psychopaci jeden gorszy od drugiego. określ psycholu, do ilu lat chciałbyś takiego "nieuczłowieczonego" móc zamordować? dosłownie jak z opowiadania phillipa k. dicka "przedludzie".

Gość er35442
Najlepsze jest to, ze podczas aborcji kobieta mniej cierpi i jest lepiej traktowana niz podaczas porodu. Wiec moze czas sie zajac warunkami na polskich porodowkach a potem drzec sie o zakazy?

Gość Dobrawka88
er jak sypie kasą za zabieg to co sie dziwisz Twój argument jest do dupy

Gość offerma1
"Doskonale wiesz, ze niezaleznie jakie argumenty przedstawisz baby skrobały sie będą." tak samo jak złodzieje będą kradli, gwałciciele gwałcili itd. ale jak będą karani to będą robili to rzadziej bo część się będzie bała kary. no a skoro nie mają sumienia i gotowi są zabic własne dziecko to muszą się bać kary.

Gość er35442
Osobiscie nasluchalam sie tekstow w stylu "trzeba bylo nie dawac mezowi" itp. Moze wreszcie zajmijcie sie zeby kobiety z godnoscia mogly dawac zycie, a potem zakazujcie czegokolwiek 🖐️

Gość er35442
Czyli "cud narodzin" dla ubozszych ma polegac na braku znieczulenia, krzyku i niekiedy ponizaniu? Super, dlatego jestem za aborcja i rozumiem te kobiety 🖐️

Gość offerma1
"Istota ludzka, a człowiek - to nie jest to samo!" oczywiście że nie. to jużudowodniono w III rzeszy czy w ameryce okresu niewolnictwa. jak dobrze pokombinować to zaraz się znajdą "istoty ludzkie" których sobie "nie uznamy" za ludzi i zabijemy jak będziemy chcieli.