Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

Wielki Kanion - wycieczka z Niemiec

Polecane posty

Czy wiecie może czy jest, a jeśli tak to jak to załatwić, możliwość pojechania na wycieczkę do USA, konkretnie chodzi o Wielki Kanion ale z Niemiec? Znacie może jakieś biuro podróży niemieckie? Dzięki.

Nie bierz zadnego biura. Szkoda kasy. Ja bylam sama we wrzesniu. Wielki Kanion jest niesamowity a LAs Vegas powala na kolana.

Gość iiububpb
pariss a skad lecialas? i sorki ale ile cie to wyszlo kasy?

no właśnie mąż mi mówi, że z biura podróży pewnie nikt nie jeździ, bo widzę, że wielu takich dalszych znajomych było a nie wiem czy mają tyle kasy ile chcą w biurach więc nie wiem jak oni to robią, możesz napisać?

jeszcze jedno, jak rozwiązać problem wizy jeśli chce się jechać bez biura podróży?

Gość iiububpb
takaj. moj facet byl z kolega ale na florydzie,2 tygodnie hotel i wynajecie samochodu i duzo duzo zwiedzania(miami,orlando itp ) wyszlo go to 1500 euro na spokojny 2 tygodniowy pobyt

Ja byłam na urlopie w USA w Chicago wiec leciałam wlasnie stamtad. Las VEgas i Kanion to bylo moje marzenie. Nie licze biletu do USA, a stamtad pobyt w hotelu plus wycieczka do Kanionu, jedzenie, pamiatki itp. wyszlo mi ok. 1500 dolarow. Mozna taniej, ale ja zeby spelnic marzenie do konca musialam byc w moim hotelu Bellagio ;) Polecam. Sa tez fajne tansze hotele w LV: Tropicana np., Circus Circus itd.

Oczywiscie w tych 1500 byl tez przelot z/do Chicago. Wzielam ze strony hotelu pakiet: przelot, pobyt, transfer z lotniska. Wycieczki do GC nie zdazylam zamowic przez net i wzielam na miejscu (biuro znalazlam w pobliskim centrum hollywood planet). Jesli masz polskie obywatelstwo to musisz przyjechac do Polski do Ambasady, ale moze zapytaj mailowo na stronie bo mozliwe ze mozesz to zalatwic na terenie Niemiec. Przeloty z Niemiec pewnie sa tansze (przez Berlin np.)

czyli najlepsza metoda to kupić bilet na samolot a potem tam sobie kombinować noclegi i wycieczki? a jak z wizą, są jakieś problemy przy załatwianiu teraz? aha jeszcze jedno czyli taki klasyczny hotelik, dla mało wymagających ile tak mniej więcej oczywiście może kosztować?

Gość ijiojo
Dla kogos zarabiajacego w euro, taki wypad nie jest drogi. Polacy z kolei czesto jezdza w grupach i wtedy jest jeszcze taniej, jak np. dzielisz koszta wynajecia samochodu, hotele na 4-5 osob.

ja jestem z polski, tutaj mieszkam, po prostu pomyślałam, że może z niemiec byłoby taniej ale chyba jednak nie

Nawet jak jedziesz z biurem podrozy to oni nie zalatwia Tobie wizy. Wize musisz miec sama. Jak masz paszport niemiecki to nie musisz miec wizy do USA wiec prosta droga. Wycieczke do Kanionu wez sobie najlepiej helikopterem. Ja tak chcialam, ale nie mialam juz miejsc. Nastepnym razem na pewno tak polece bo MUSZE tam kiedys wrocic ;)

Gość iiububpb
jezeli chodzi o wize to niemcy nie potrzebuja ,tylko na lotnisku podobno koles sie pyta po co lecisz.. a jak masz pl paszport to chyba trzeba przez ambasade

nie mam niemieckiego paszportu, jestem polką i mam tylko polski, o tych niemczech pisałam bo pomyślałam, że z tamtych biur może byłoby taniej ale jak tak przeglądałam to jednak nie jest bo jeszcze musiałabym wziąć pod uwagę dojazd do niemiec

Nie wiem jak teraz jest z wiza, ale pewnie latwo. TRzeba sprobowac. Zobacz sobie na stronach niemieckich ile kosztuje przelot do LV i poszukaj na tripadvisor albo holidaycheck hotelu. Naprawde to nic trudnego. Sama poczytasz opinie i zobaczysz co Tobie pasuje. Hotel dobrze jest brac blisko tzw. stripu zeby pochodzic po innych hotelach i wtedy wszedzie jest blisko. Ludzie na forach najczesciej polecaja Tropicane. To odnowiony fajny hotel.

Gość iiububpb
pariss pisala ze wylot z chicago do las vegas i pobyt tam z wycieczka do wielkiego kanionu kosztuje 1500 dolarow

1500 dolarow to byl przelot do/z Chicago i 3 noce w Bellagio, wycieczka do Kanionu (ok. 300 dolców) plus to co wydalam. Z Polski musisz doliczyc bilet ok. 3000 bo LV nie jest popularna destynacja wiec bilet nie bedzie tani. Plus koszt wizy ok. 140 $.

Gość ijiojo
1500 dolarow to byl przelot do/z Chicago i 3 noce w Bellagio, wycieczka do Kanionu (ok. 300 dolców) plus to co wydalam. to i tak niewiele

Gość iiububpb
wlasnie przejzalam oferty na last minute de oferta do las vegas w 3 gwiazdkowym hotelu na 7 dni z przelotem kosztuje 860 euro

No niewiele, ale 2 lata temu za 1500 mialam za to tygodniowy Meksyk tez stamtad. Wez sobie wycieczke wypasna do Kanionu: helikopter, lunch na dnie Kanionu, skydeck, i dwa pkt widokowe = ok. 600-800 $.

Gość ijiojo
Paris, mieszkasz w Chicago, czy masz tam rodzine. czyli tzw. baze wypadowa?:D

tak w ogóle to gdzie najlepiej lecieć, żeby było jak najbliżej kanionu ale jak najlepsza też okolica do zwiedzania innych rzeczy?

Jedzenie zazwyczaj w sieciówkach typu Mc Donald, Panda Express, jakies wloskie czy inne. Obiad kolo 20 $. Mozesz isc do Mon Abi Gabi to fajna restauracja na przeciwko Bellagio i widac stamtad pokaz fontann. Na ich stronie masz cale menu.

Mieszkam w Polsce. W Chicago mam przyjaciółkę. Najlepiej wlasnie byc w LAs VEgas, ale poczytaj forum USA/Kanada na gazeta.pl. tam ludzie maja cale trasy opisane, lacznie z hotelami. Niedaleko Kanionu sa parki, mozna tez pojechac do Los Angeles wypozyczonym samochodem. Naprawde planowanie takich wycieczek to frajda ;)