Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie Szkot

Szukam uczciwej, samotnej kobiety z dziećmi której jest źle i chciałaby wyjechać

Polecane posty

Gość prawie Szkot
Odezwały się cztery kobiety i wszystkie mają dość polskiego piekła i absurdów życia w tym pięknym kraju. Nie dziwię się wcale. A szczerze mówiąc nie oczekiwałem, że ktokolwiek się odezwie. Teraz rozmowa jest trudna bo jednej odpiszę to inna dochodzi w tym czasie do wniosku, że ją lekceważę, a naprawdę nie mam takiego zamiaru.

Gość no nie rozumiemm
prawie Szkot no widzisz jakei masz branie ;-) harem bedziesz mógł załozuyc,a ile dzeci bedziesz miogł dzieki temu miec i to bez męki płodzenia :-) Zyc nie umierac,przebierac ;-) Spadam,bo juz znudziło mnie głupawe pisanie na głupawym topiku :-)

Gość ja tak tylko
jeśli mnie wliczyłeś do tej czwórki - to niepotrzebnie ja dam sobie radę - zawsze daję :)

Gość chanta***8
tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i nnasuwa mi się jedno człowiek człowiekowi nie wierzy , w każdym słowie czynie dopatruje się podstępu i ukrytych cełów. a z drugiej strony patrze na sytuację jaka samotna matka 7 latki która mieszkała w RP i mieszka teraz w UK i wiem jaka jest różnica w jakości zycia szczególnie dla samotnego rodzica. życzę Ci powodzenia byś znalazł kogos kto wniesie trochę radości w Twoje życie

Gość prawie Szkot
Dziękuję ci bardzo, że to napisałaś.

Gość ja tak tylko
"człowiek człowiekowi nie wierzy" nie ma powodu wierzyć, życie to bitwa, walka taki jest świat.... nawet altruistyczne postawy po analizie zalatują egoizmem

Gość chanta***8
a proszę bardzo ja tez ma trochę podobne podejście to świata...trochę dusza społecznika dlatego Cię rozumiem powodzenia!

Gość chanta***8
to e ty jesteastawiony na walkę nie znaczy że wszyscy chcą walczyć..i wybijac się nawzajem... czasami są jeszcze normalni ludzie dla których liczy się być godnie a nie mieć płacąc bóg wie jaka cenę

Gość prawie Szkot
Jeśli któraś z was chciałaby do mnie napisać i podtrzymać kontakt, a nawet tylko wyżalić się i trochę otworzyć to założyłem dedykowanego maila przed chwilą: prawie.szkot@o2.pl - po wymianie korespondencji zawsze można sobie przejść na rozmowę głosem, itp. Ale ja niczego nie narzucam, nie namawiam i tak pozostanie. Zdecydowałem się na to rozwiązanie bo widzę ile podłych ludzi kręci się tutaj i jeszcze trochę, a pewnie ktoś się podszyje pode mnie i zacznie wypisywać jakieś bzdury lub was obrażać. Jedyny prawdziwy prawie Szkot czeka tu: prawie.szkot@o2.pl

Gość ja tak tylko
być, czy mieć... godnie, czy niegodnie.... czasem trzeba toczyć walkę z samym sobą, by przy absurdzie ludzkiego istnienia być w ogóle...

Gość idealna kandydatka
mam dwoje dzieci i od kilku lat szukam sposobu na wyjazd z tego kraju, jeśli twój post nie jest głupim żartem to myślę że jestem idealną kandydatką

Gość ja tak tylko
do Szkota jeśli nie jesteś kolejnym wirtualnym tworem, to życzę powodzenia :) zmykam :)

Gość prawie Szkot
Miło jest widzieć, że chociaż część z was oceniła mnie pozytywnie i po ludzku, bez dziwnych jazd i fobii. A jeszcze milej czytać słowa od mam, które nie wahałyby się nawet teraz rzucić wszystkiego... aczkolwiek i tak nie wchodzi to w grę bo to nie jest zabawa i trzeba się odrobinę poznać najpierw. Cel mam poważny. I wierzę, że to wszystko ma sens.

Jeżeli to nie prowokacja to życzę powodzenia. Fajnie jest myślec że są na tym świecie jeszcze dobrzy ludzie. Pozdrawiam!

Gość prawie Szkot
Troszkę to trwało, ale dotarło do mnie, że kto żyje dla siebie ten nie żyje wcale.

Gość idealna kandydatka
ktoś juz tu powyżej mądrze napisał że nie problem wjechać samemu, ale żeby zgotować niepewny los dzieciom - nie można tego zrobić bez uprzedniego poznania się, inaczej sobie tego nie wyobrażam

Gość idealna kandydatka
hmm....zabawne jest to, że trafiłam tu zupełnie przypadkiem, ogólnie nie piszę na żadnych forach.....siedziałam i zastanawiałam się jak i gdzie wyjechać .......i trafiłam na to forum, ha ha, nawet jeśli to tylko chwilowa zabawa - to zbieg okoliczności prawie metafizyczny

Gość prawie Szkot
Ciężko przekonywać i nie mam takiego zamiaru nawet, ale na pewno nie chodzi o siedzenie w pokoiku 3x3m z jakimś obcym facetem... prędzej mowa o domku w którym siedzę sam, a pokoi jest kilka. Jest więc miejsce dla wszystkich i to niekrępujące. W pobliżu szkoła i przedszkole, parę kroków do marketu Morrison's, kawałek dalej wielkie Tesco... a gdzieś po drodze nadmorski park i morze jako takie...

Gość prawie donek
Nie poruchasz sobie bracie kiedy gównem śmierdzą gacie. :P

Gość ja tak tylko
a mam jeszcze pytanie do autora: czy tam, gdzie mieszkasz nie znalazłaby się jakaś praca dla kobiety?

Gość prawie Szkot
Teraz nie pracuję i załatwiam parę spraw w kraju które jeszcze mnie trzymają, a potem definitywnie wracam i cya Polsko, zielona wyspo rodem z nocnej zmiany...

Gość idealna kandydatka
a w jakim wieku chciałbyś aby były dzieci?

Gość prawie Szkot
swego czasu byłem mongolskim alfonsem, teraz awansowałem i czyszcze językiem chodniki z psich odchodów.

Gość prawie Szkot
@idealna: no to faktycznie ciekawostka... ja mogę podpowiedzieć tyle, że UK nie jest idealne, ale jest optymalne. I droga nie jest zamknięta... sam zresztą zastanawiam się czy nie warto za parę lat wynieść się z Europy gdzieś w ciekawszy klimat. @ja tak tylko: wbrew obiegowym opiniom o kryzysie pracy jest sporo, oczywiście najwięcej tymczasowej ale nic więcej nie potrzeba do szczęścia. Szkoci nie garną się zbytnio, więc czasem zgłaszając się do agencji masz oferty już na drugi dzień.

Gość prawie Szkot
ok 7-9 lat najlepiej dziewczynki

Gość idealna kandydatka
hej! po co piszesz lub odpisujesz takie bzdety, jeśli nie jesteś złym człowiekiem, jak ci się tu zarzuca, to nie musisz niczego udowadniać, jeśli znajdziesz kogoś z kim będziesz chciał się poznać to znikaj z tego forum, bo nic dobrego cię tu nie czeka, zostaniesz osądzony bez procesu, tak to sie robi w tym kraju

Gość idealna kandydatka
ja docelowo chcę wyjechać do Australii, ale odpadam chyba w twoich zawodach bo mam 13-letniego syna i 11-letnią córkę, sama mam 35.

Gość prawie Szkot
@idealna: pytanie troszkę niefortunne...ja nie mam "wymagań" co do wieku ani partnerki ani jej dzieci. Mogę natomiast sugerować, że powodzenie tychże dzieci w UK zależy w jakimś stopniu od tego czy przyjadą już ukształtowane w polskiej mentalności i środowisku czy będą na tyle małe, aby rosnąć i rozwijać się "po ang." wliczając w to różnice kulturowe, znajomość języka, itd. Dlatego też radziłbym coś takiego raczej kobiecie z małymi dziećmi.

Gość trhnb vcxzsxd
"zostaniesz osądzony bez procesu, tak to sie robi w tym kraju" idealna nie podniecaj się tak na razie jesteś w tym kraju, ale może faktycznie wyjedź do kraju gdzie jest raj na ziemi a wszyscy są aniołami i powodzenie w próbach przypodobania się szkotowi ;)