Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Anna Zniecierpliwiona

Du偶o czytam i mysle na temat teorii Z zniecierpliwionego

Polecane posty

Go艣膰 300 000 z艂 mo偶e zas膮dzi膰
s膮d od faceta zarabiaj膮cego 400 000 z艂 miesi臋cznie. Poniewa偶 s膮d mo偶e zas膮dzi膰 2/3 jego zarobk贸w. I nieprawda 偶e wszyscy bogatsi s膮 zabezpieczeni, bo s膮 r贸偶ne przypadki i te偶 r贸偶ne sprawy s膮dowe. Znam go艣cia, kt贸ry du偶o zarabia, jest kawalerem, mia艂 przygod臋 z tir贸wk膮 czy inn膮 dziwk膮, kt贸rej zap艂aci艂, i teraz ma spraw臋 s膮dow膮 o alimenty. Ona nie przebiera w 艣rodkach: wynajmuje najdro偶szego adwokata, bo nie ona b臋dzie za niego p艂aci艂a, Wygra偶a 偶e dziecko ma 偶y膰 na poziomie ojca. Wymy艣la strasznie wysokie koszty utrzymania. Ile maksymalnie mo偶e osi膮gn膮膰 ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Wi膮偶e si臋 to z dowolno艣ci膮 i dobrowolno艣ci膮 oceny s膮du.... i brakiem odpowiedzialno艣ci s臋dzi贸w za swoj膮 ocen臋.Chocia偶 ju偶 nie do ko艅ca. Mo偶na bowiem zaskar偶y膰 s膮d za wydane przez niego wyroki....nie myli膰 z instancyjno艣ci膮.Poniewa偶 s膮d \s臋dzia nie stoi ponad prawem. Problem polega na d艂ugo艣ci trwania takiej sprawy i zwi膮zanej z ni膮 koszt贸w. Bo przecie偶 s膮d koszt贸w nie ponosi.... zawsze ponosi je obywatel...... cho膰by w postaci podatk贸w.. Ale przede wszystkim osobistych. No i trzeba mie膰 czas..... s臋dzia czas ma .....bo to jego praca i za to mu p艂ac膮.Nie wszystkich za艣 obywateli sta膰 na dochodzenie sprawiedliwo艣ci ...lub nie maj膮 zaufania do wymiaru sprawiedliwo艣ci ....i odpuszczaj膮.Niejednokrotnie s臋dziego nie dopadnie sprawiedliwo艣膰 ....bo albo zmar艂 albo przeszed艂 na emerytur臋.Dochodzi do tego jeszcze solidarno艣膰 zawodowa a mo偶e bardziej obawa przed odpowiedzialno艣ci膮 zawodow膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Ps. """"" Ile maksymalnie mo偶e osi膮gn膮膰 ? """""" Tego stwierdzi膰 nie mo偶na. Prawo m贸wi ,偶e od usprawiedliwionych potrzeb dziecka i mo偶liwo艣ci zobowi膮zanego. Przy tym obowi膮zek ten obci膮偶a obojga rodzic贸w. Prawo jest tak skonstruowane.... ,偶e zale偶y to od widzimisi臋 s膮du orzekaj膮cego. Czy on zarabia 500 000 czy 1000 z艂otych to nie powinno mie膰 dla s膮du 偶adnego znaczenia.Poniewa偶 dzi艣 mo偶na zarabia膰 500 000 a jutro mo偶na by膰 bezrobotnym. Poza tym to zarobek danej osoby zale偶y od tej osoby ...a nie od osoby ,kt贸ra na tym zarobku chce 偶erowa膰. Je偶eli s膮d w majestacie prawa zas膮dza jak膮艣 kwot臋 aliment贸w i w imieniu Rzeczypospolitej ...jako jej reprezentant ... to powinien te偶 zabezpieczy膰 mo偶liwo艣膰 p艂acenia tych aliment贸w.. Nie jest bowiem 偶adn膮 sztuk膮 ferowa膰 wyroki i nie bra膰 za nie odpowiedzialno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 perdzielisz
Pierdzielisz pierdolisz " jak zwykle pie**olisz zniecierpliwiony!! 偶aden sad nie zas膮dzi od rodzica kt贸ry jest rencist膮 aliment贸w w kwocie wy偶szej ani偶eli ta kt贸ra faktycznie mo偶e p艂aci膰!! s膮d wtedy nie we藕mie pod uwag臋 mozliwo艣ci zarobkowych ..." W艂a艣nie tak si臋 zdarza 偶e s膮d nie we藕mie pod uwag臋 mo偶liwo艣ci zarobkowych a mo偶e wg swego widzimisie uzna膰 偶e zobowi膮zany do p艂acenia ma mo偶liwo艣ci .... bo ma wg s膮du dobry zaw贸d, czy ma wy偶sze wykszta艂cenie .... Ma mo偶liwo艣ci zarabia膰 wi臋cej to zas膮dzi wi臋cej ni偶 w rzeczywisto艣ci zarabia. Tu jest mowa o chorych przepisach prawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Ja do powy偶szej odpowiedzi tylko dodam. Argument ,偶e cz艂owiek bez n贸g ale programista ....jest te偶 chybiony. Mo偶na przecie偶 艣piewa膰 w ch贸rze. Najpierw jak Pani wyra偶a takie wywody to prosz臋 si臋 zastanowi膰 jak taki cz艂owiek 偶yje.....jakie on ma problemy i psychiczne i fizyczne..... i czy on naprawd臋 jeszcze potrafi by膰 programist膮.To ,偶e kiedy艣 si臋 w tym kierunku wykszta艂ci艂 .....nie oznacza ,偶e nadal ma o tym poj臋cie. Jego czas r贸wnie偶 jest zabsorbowany czym innym...zdrowiem,osobistym problemem.....a technika , programowanie idzie do przodu a nie stoi w miejscu. Ja m贸wi臋 o widzimisi臋 s膮d贸w ,braku odpowiedzialno艣ci zar贸wno s膮d贸w jak i tych co 偶膮daj膮 aliment贸w.. To jest zwyk艂e okradanie drugiego cz艂owieka w majestacie prawa. M贸wi臋 o uczciwo艣ci i przyzwoito艣ci. Instytucja aliment贸w jest tego totalnym zaprzeczeniem....to trzeba zlikwidowa膰 jak najszybciej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o czym wy m贸wicie
czytam od pocz膮tku ca艂膮 ta k艂贸tnie bo to rozmowa 偶adna nie jest ju偶 napewno bez jakiejkolwiek kultury. mo偶e zacznijcie od tego 偶e dziecko to 偶ywy cz艂owiek kt贸ra wy- my rodzice sami stworzyli艣my a to czy nasze 偶ycie si臋 zmieni艂o m贸wi臋 o rodzicach to nie jego(dziecka)wina ono i tak jest skrzywdzone bo mia艂o dwoje rodzic贸w naraz a teraz ka偶dego z osobna lub tylko jedno(w zale偶no艣ci od sytuacji) wi臋c nie mo偶na dziecka traktowa膰 jak karty przetargowej w s膮dzie ani te偶 umywa膰 si臋 od utrzymywania go kto tak m贸wi nie mo偶e nazwa膰 si臋 rodzicem a co dopiero m贸wi膰 o tym 偶e jest on kochaj膮cym lub kochaj膮ca matka.Ja rozumiem 偶e ludzie po rozwodach s膮 rozgoryczeni ale swoich z艂o艣ci nie wyladowujmy na dzieciach bo to o nie przecie偶 wam chodzi.Jest te偶 r贸偶nica ogromna pomi臋dzy p艂aceniem na dziecko a jego wychowywaniem a to dlatego 偶e ten kto p艂aci alimenty daje pieni膮dze i jego rola si臋 tu ko艅czy bo zazwyczaj tak to w艂a艣nie wygl膮da w praktyce na tomiast ca艂a odpowiedzialno艣膰 ci膮偶y na tym drogim rodzicu bo on dziecko musi ubra膰 nakarmi膰 pos艂a膰 do szko艂y lekarza zapewni膰 mu to wszystko co mie膰 powinno i dba膰 o nie a to nie jest takie proste i 艂atwe. nie jestem laikiem w temacie bo sama jestem matka i napewno niekt贸rzy tu zlinczuj膮 mnie komentarzami ale wiekszosc ju偶 dawno od tematu odesz艂a a skupi艂a si臋 iwy艂膮cznie na g艂oszeniu w艂asnych pogl膮d贸w cho膰 raczej osoby kt贸re nie by艂y i nie s膮 w sytuacji aliment贸w ani rodzin rozbitych wypowiada膰 si臋 nie powinny a ju偶 tymbardziej jak tu jedna z os贸b m贸wi膰 o takich rodzinach patologia bo obraza i poni偶a okrutnie ludzi skrzywdzonych przez 偶ycie bo tu nie ma nowy o alkoholikach ludziach kt贸rzy si臋 stoczyli a dla mnie to w艂a艣nie okre艣la si臋 mianem patologii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
A kto m贸wi ,偶e ten drugi rodzic musi mie膰 """" to """""dziecko?????? I tak cierpie膰 z tego powodu ? Poza tym jak m贸wimy o wychowaniu ....a nie o karmieniu to musimy pami臋ta膰 o odpowiedzialno艣ci za wychowanie i o skutkach wychowania. I ponosi膰 odpowiedzialno艣膰 za to wychowanie i jego skutki.

Udost臋pnij ten post

zniecierpliwiony glupszych wypowiedzi od Twoich o tej idealnej porzadnickiej Ani nie slyszalam! Moja siostra ma 4 letnie dziecko w malzenstwie bylo dobrze poki on nie zaczal pic i jej bic.Siostra rozstala sie z mezem i podala go o alimenty a ze facet zarabia porzadnie dostaje 500 zl miesiecznie.Facet dziecko ma gdzies nie ma zamiaru sie z dzieckiem widywac.Placi bo musi.Siostra rowniez pracuje ale koszty utrzymania dziecka rosna wraz z wiekiem oraz z przyczyn ekonomicznych.Te 500 zl odciaza ja troche finansowo bo starcza na przedszkole i drobne wydatki natomiast ona ma na glowie oplaty za mieszkanie,srodki czystosci itp itd.Skoro facet nie wykazuje zadnej chceci kontaktowania sie z dzieckiem,uczestniczenia w jego zyciu to niech chociaz finansowo lozy na dziecko.Podkreslam ze ona pracuje i nie czyha na te alimenty nie traktuje je jako dodatkowego bonusu.Dziecko nie pcha sie na swiat samo trzeba obojga ludzi by bylo a odpowiedzialnosc ciazy na dwojgu rodzicach wiec skoro ON nie chce z dzieckiem sie widywac i pomoc przy wychowaniu to ma obowiazek placic.

Udost臋pnij ten post

Z zniecierpi\liwiony wiekszego palanta jak Ty nie widzialam gowno wiesz w tym temacie a madrzysz sie tak jakbys conajmniej Oxford skonczyl.Ten temat Cie nie dotyczy wiec po co pchasz nosa w te sprawy.Udajesz madrego a tak naprawde podla z Ciebie osoba i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Rozumie ,偶e jeste艣 autorytetem i ja musz臋 zgodzi膰 si臋 z Twoj膮 ocen膮 o g艂upocie mojej wypowiedzi. Zak艂adam ,偶e musz臋 , poniewa偶 Ty dokona艂a艣 mojej oceny..Twoja siostra na pewno za艣 by艂a i jest osob膮 rozs膮dn膮 skoro po 艣lubie postanowi艂a i wzi臋艂a rozw贸d. Na pewno jej m膮偶 zawsze by艂 pijakiem....a Twoja siostra by艂a niewinn膮 i ofiarn膮 anielic膮. 呕al mi ,偶e spotka艂o j膮 takie nieszcz臋艣cie...mam nadziej臋 ,偶e tym razem ona da szcz臋艣cie komu艣.Zak艂adam ,偶e nie trafi drugi raz na pijaka czy innego oszo艂oma. Zak艂adam te偶 ,偶e ewentualnie jak znajdzie ewentualnie drugiego pijaka....to on i tak miedzy jedn膮 flaszk膮 a drug膮 b臋dzie dobrze zarabia艂. Proponuj臋 za艣 siostrze u艣wiadomi膰 ,偶e zgodnie z prawem ...je偶eli to jej zosta艂a powierzona opieka nad dzieckiem....to ona ma obowi膮zek zabezpieczy膰 i spowodowa膰 kontakty dziecka z ojcem ....w tym pokry膰 koszty tych kontakt贸w..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zigzag...
zniecierpliwiony- we藕 lekarstewka i lulu. Widz臋, 偶e Twoja sztywno艣膰 myslenia nadal Ci dokucza. Przykro czyta膰 bo przez te literki wyziera obraz um臋czonego chorob膮 a nie zdajacego sobie z niej sprawy cz艂owieka...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wymagacie od alkoholika 偶eby by艂 normalny???? On nie wie na jakim 艣wiecie 偶yje a kobita wymaga zeby skacowany exus jeszcze spotyka艂 sie z dzieckiem.To to jest w艂asnie chore podej艣cie. ten facet ma zaburzony system warto艣ci. Dla niego teraz zona, matka, kochanka plus dziecko jest w贸dzia. nie pytam o powody alkoholizmy, nie interesuje mnie to, ale dla wiadkomo艣ci siostry tej kobiety- alkoholik to ktos kto opr贸cz tego ze sam sie uzalezni艂 to dodatkowo uzale偶ni艂 w艂asna rodzin臋. I nie widze niczego chorego w tym co napisa艂 zniecierpliwiony, aczkowliek rozumiem w艣ciek艂o艣c, bo facet pisze prawde do b贸lu ko艣ci. Ku藕wa mozecie drzec szaty, rwac w艂osy z g艂owy, wyzywac go od najgorszych , ale w wielu przypadkach ma racje , ze bolesna, no mnie tez boli czasami jak napisze w ko艅cu sama jestem ta osoba kt贸ra otrzymuje alimenty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam sobie
Rozumie ,偶e jeste艣 autorytetem i ja musz臋 zgodzi膰 si臋 z Twoj膮 ocen膮 o g艂upocie mojej wypowiedzi. Zak艂adam ,偶e musz臋 , poniewa偶 Ty dokona艂a艣 mojej oceny..Twoja siostra na pewno za艣 by艂a i jest osob膮 rozs膮dn膮 skoro po 艣lubie postanowi艂a i wzi臋艂a rozw贸d. Na pewno jej m膮偶 zawsze by艂 pijakiem....a Twoja siostra by艂a niewinn膮 i ofiarn膮 anielic膮. 呕al mi ,偶e spotka艂o j膮 takie nieszcz臋艣cie...mam nadziej臋 ,偶e tym razem ona da szcz臋艣cie komu艣.Zak艂adam ,偶e nie trafi drugi raz na pijaka czy innego oszo艂oma. Zak艂adam te偶 ,偶e ewentualnie jak znajdzie ewentualnie drugiego pijaka....to on i tak miedzy jedn膮 flaszk膮 a drug膮 b臋dzie dobrze zarabia艂. Proponuj臋 za艣 siostrze u艣wiadomi膰 ,偶e zgodnie z prawem ...je偶eli to jej zosta艂a powierzona opieka nad dzieckiem....to ona ma obowi膮zek zabezpieczy膰 i spowodowa膰 kontakty dziecka z ojcem ....w tym pokry膰 koszty tych kontakt贸w.. ZNIECIERPLIWIONY-CZY TY W OG脫LE ZNASZ PROBLEM ALKOHOLOWY? CZY TY WIESZ KTO NIM ZOSTAJE? !! TY NIE WIESZ A SI臉 WYPOWIADASZ!!! JESTEM BY艁膭 ZONA ALKOHOLIKA-KIEDY ZACZ臉艁AM SPOTYKA膯 SI臉 Z M臉呕EM NIC NIE WSKAZYWA艁O NA TO 呕E ON JEST PIJAKIEM I ZOSTANIE NA艁OGIEM!! NIE ZNA艁AM TEMATU!! S膭DZI艁AM 呕E ALKOHOLIK TO TEN KT脫RY MA CZERWONY NOS,MIESZKA POD MOSTEM,NIE MA RODZINY I SIKA POD SIEBIE!! M脫J FACET MIA艁 DOM,MIA艁 PRAC臉,NIE SIKA艁 POD SIEBIE,NIE PI艁 CO DZIENNIE A ZOSTA艁 ALKOHOLIKIEM KIEDY MIA艁 LAT 16!!!!!!!!! KIEDY MOJE MA艁呕E艃STWO SI臉 SYPA艁O ZACZ臉艁AM SZUKAC POMOCY-DLA NIEGO!! W PORADNI DOWIEDZIA艁AM SI臉 O CHOROBIE I NIESTETY NA TYM MOJA ROLA SIE SKO艃CZY艁A. NIE JA SPRAWI艁AM 呕E ZACZ膭艁 PI膯 I NIE JA MIA艁AM MOC BY PRZESTA艁!!! DOWIEDZ SI臉 NA TEMAT TEJ CHOROBY A WTEDY ZABIERAJ G艁OS BO W TEJ CHWILI JU呕 W KOLEJNYM TEMACIE KT脫REGO NIE ZNASZ WYPOWIADASZ SI臉 PR脫BUJ膭C WINI膯 ZA CHOROB臉 KOGO艢 KTO NIE MA Z TYM NIC WSP脫LNEGO!! CZ艁OWIEK PIJE BO ALKOHOL JEMU "CO艢" ZA艁ATWIA. NORMALNY CZ艁OWIEK TEGO NIE POTRZEBUJE-RADZI SOBIE NA TRZE殴WO. NIK NIE ZNA POWOD脫W PICIA DRUGIEGO CZ艁OWIEKA DOP脫KI PIJ膭CY SAM O TYM NIE ZACZNIE M脫WI膯!! NAPISA艁ES: 呕al mi ,偶e spotka艂o j膮 takie nieszcz臋艣cie...mam nadziej臋 ,偶e tym razem ona da szcz臋艣cie komu艣.Zak艂adam ,偶e nie trafi drugi raz na pijaka czy innego oszo艂oma TW脫J CYNIZM,IRONIA JEST TYPOWA DLA CIEBIE-DLA CZ艁OWIEKA KT脫RY W DUPIE BY艁 I G脫WNO WIDZIA艁!! NIESTETY ZAZWYCZAJ BY艁E 呕ONY,C脫RKI,MATKI,SIOSTRY WYBIERAJ膭 ZA TOWARZYSZA 呕YCIA KOLEJNEGO ALKOHOLIKA-DZIA膯 SI臉 TAK B臉DZIE DOP脫KI SAME NIE POZNAJA PRZEBIEGU CHOROBY ALKOHOLOWEJ I WSP脫艁UZALE呕NIENIA. SZYDZENIE I NA艢MIEWANIE SI臉 ORAZ OBWINIANIE JEST TAK POD艁E JAK TY SAM!! PISZESZ: Proponuj臋 za艣 siostrze u艣wiadomi膰 ,偶e zgodnie z prawem ...je偶eli to jej zosta艂a powierzona opieka nad dzieckiem....to ona ma obowi膮zek zabezpieczy膰 i spowodowa膰 kontakty dziecka z ojcem ....w tym pokry膰 koszty tych kontakt贸w.. ZA JAKIM PRAWEM? KTO JE STWORZY艁 ABY OBSZCZY-MURA SZUKA膯, ZACI膭GA膯 DO DOMU , STWARZA膯 MU DOGODNE WARUNKI DO ODWIEDZIN I JESZCZE POKRYWA膯 KOSZTY KONTAKT脫W ?!! CZY TY ABY SI臉 SI臉 Z DUP膭 NA G艁OW臉 NIE ZAMIENI艁E艢?!! CO TY W OG脫LE WYPISUJESZ ZA IDIOTYZMY?! KTO MA ZABIEGA膯 O KONTAKTY RODZICA Z DZIECKIEM? DRUGI RODZIC?!! POR膭BA艁O CIEBIE DOK艁ADNIE!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam sobie
DO WIDZ臉 TO TAK S艁USZNIE NAPISA艁A艢 "dla wiadkomo艣ci siostry tej kobiety- alkoholik to ktos kto opr贸cz tego ze sam sie uzalezni艂 to dodatkowo uzale偶ni艂 w艂asna rodzin臋"-TAK TO JEST WSP脫艁UZALE呕NIENIE LUB JAK KIEDYS NAZYWANO KOALKOHOLIZM JEDNAK ZNIECIERPLIWIONY WINI ZA ALKOHOLIZM 呕ON臉!! BA ON TWIERDZI 呕E TEMU PIJAKOWI NALE呕Y POM脫C I PODSTWIAC DZIECKO POD NOS ABY W OG脫LE M脫G艁 GO ZOBACZY膯!! NALE呕Y ALKOHOLIKOWI STWORZY膯 WARUNKI I PONIE艢膯 WSZELKIE KOSZTY ABY UMOZLIWI膯 MU KONTAKTY Z DZIECKIEM TY NAPISA艁A艢 :I nie widze niczego chorego w tym co napisa艂 zniecierpliwiony, aczkowliek rozumiem w艣ciek艂o艣c, bo facet pisze prawde do b贸lu ko艣ci. Ku藕wa mozecie drzec szaty, rwac w艂osy z g艂owy, wyzywac go od najgorszych , ale w wielu przypadkach ma racje , ze bolesna, no mnie tez boli czasami jak napisze w ko艅cu sama jestem ta osoba kt贸ra otrzymuje alimenty. JA PYTAM GDZIE TU,W TYM TEMACIE MO呕NA OBRONI膯 ZDANIE ZNIECIERPLIWIONEGO? NAPISZ MI BO JA BYC MO呕E NIEDOWIDZ臉. NAPISZ JAKA ON NAPISA艁 BOLESN膭 PRAWD臉,W KT脫RYM MIEJSCU JEST TO PRAWDA? A MO呕E TY R脫WNIEZ UWA呕ASZ 呕E RODZIC WYCHOWUJ膭CY DZIECKO MA W CA艁O艢CI POKRYWAC KOSZTY UTRZYMANIA "OWOCU" KT脫RE POCZETE ZOSTA艁O Z DW脫CH OS脫B-Z MATKI I OJCA?! NAPISZ MI GDZIE JEST TA RACJA O KT脫REJ TY WSPOMNIA艁A艢 A O KT脫REJ NON STOP PISZE ZNIENAWIDZONY?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
ale z tym kontaktami z dzieckiem to jest prawda, to lezy w gesti osoby sprawuj膮cej opieke.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam sobie
widze to tak-nie!! rodzic sprawuj膮cy opiek臋 ma umozliwi膰 kontakt-czyli ustali膰 je czy tez podporz膮dkowa膰 si臋 do termin贸w wyznaczonych przez s膮,nie mo偶e zabrania膰 ale nie ma obowiazku dzwoni膰 i prosi膰 o przybycie drugiego rodzica,nie ma obowi膮zku szuka膰 go a juz w og贸le nie ma obowi膮zku szuka膰 i zaprasza膰 pijaka!!! co innego umo偶liwianie widze艅 z dzieckiem a co innego ogranizowanie ich. powiedz dlaczego kobiety sprawujace opieke nad dziecmi nie maja problemu z za艂atwieniem aliment贸w-dowiaduja sie gdzie ,jak i kiedy maja z艂ozyc wnioski a ustalenie aliment贸w,dlaczego kobiety radza sobie z trudno艣ciami zycia codziennego a m臋偶czy藕ni zawsze maja problem-a to "musz膮" p艂aci膰, a to nie moga si臋 spotka膰 z dzieckiem. przecie偶 jesli ktos cos chce to mozna za艂atwi膰 WIDZENIA Z DZIECKIEM MOZNA USTALI膯 PRZEZ S膭D-MO呕NA POPROSI膯 O DIAGNOZE W O艢RODKU SPECJALISTYCZNYM ALE WYBACZ FACET KT脫RY O TO NIE DBA ALBO ZAWODZI ALBO NA WIZYTY PRZYCHODZI POPISTRY STOI JUZ NA WSTEPIE NA PRZEGRANEJ POZYCJI ja dlatego jestem zdania 偶e ka偶y ma swoja rol臋-kobieta rodzi i wychowuje dzieci,m臋偶czy藕ni na nie 艂o偶膮 :) oczywiscie zaznaczam 偶e mowa o kobietach a nie o wyw艂okach jak to ktos tu napisa艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
偶eby nie by艂o ,ze czepiam sie ciebie, wiec nie bierz tego osobiscie jesli kobieta rozwodzi sie z alkoholikiem to ona wie co robi, prawda? ja sie odnios艂am do wpisu siostry kobiety , kt贸ra ma pretensje ze alkoholik nie kontaktuje sie z dzieckiem. natomiast jesli odnosisz sie do obowiazk贸w w sensie matka i ojciec to zauwaz ,ze piszesz o zyciu w rodzinie scalonej nie rozbitej. I nie ma co sie denerwowac bo taka jest natura meska, jak sama napisa艂as. Kobieta od wychowywania , facet od p艂acenia. To 偶e np. moja c贸rka ma kontakt z ojcem to moja zas艂uga.dok艂adnie to sobie z exem wyt艂umaczylismy. Od alkoholowego ojca dziecko nalezy izolowac.Ale nie mozna miec pretensji 偶e jest taki jaki jest. Skoro sama to przesz艂as, to wiesz ze alkoholizm to choroba i to ciezka, to tak samo jak narkomania. Mam kolezanke, kt贸ra swiadomie wychodzi艂a za maz za pijaka, bo uwaza艂a ze jej mi艂o艣c go wyleczy. Jak sie domyslasz guzik prawda. w czasie ma艂zenstwa zrobi艂 jej piecioro dzieci i dalej nic nie rozumia艂a, teraz ma pretensje ,ze on nie p艂aci jej alimeet贸w.Tak wyglada kobieta , kt贸ra sama nie pij膮c stala sie uzalezniona. Narobi艂a sobie gnoju w zyciu na w艂asne zyczenie. Nic do niej nie dociera艂o,zadne argumenty, nawet terapia nie pomog艂a. Tak ja pierdolne艂o z tym p艂odzeniem Bogu ducha winnym dzieciom ze kazdy kto ja zna艂 i zna przezywa szok za szokiem.Rozwiod艂a sie z nim po piatym dziecku. Wiesz dlaczego? bo zacza艂 jej wynosic z domu przedmioty, meble, pieniadze kt贸re mia艂a ukryte przed nim. szuka艂 to znalaz艂. Tzn. ze gdyby jeszcze nie wynosi艂 to sp艂odzi艂aby z nim kolejne dzieci, ciekawe po co ? i w imie czego? Dal mnie to zaburzona kobieta, kt贸ra nie chce poddac sie terapi, nie pozwala sobie pom贸c, bo wygodniej jest ciagle uzalac sie nad tym na jakiego fiuta trafi艂a. Zapomnia艂a,ze go wybra艂a swiadomie. I nikt mi nie wm贸wi,ze mozna nie zauwazyc ze ktos ma problem z alkoholem. Mozna udawac ze sie nie widzi nie rozumie, ale to dalej jest udawanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam sobie
widze to tak tak przesz艂am przez to ale uwierz 偶e mimo i偶 m膮偶 by艂 uzale偶niony od 16 roku zycia w momencie kiedy my zaczelismy ze soba sie spotyka膰 on nie pi艂. On nie pi艂 codziennie-on pi艂 raz na dwa,trzy miesi膮ce-zreszt膮 jak chyba wiesz to nie cz臋stotliwo艣膰 czyni z cz艂owieka na艂oga a a "jako艣膰" tzn nie wa偶ne jak cz臋sto pije a wa偶ne co sie z nim dzieje kiedy wypije-ja tego nie wiedzia艂am-dowiedzia艂am sie na terapiach i dzis ka偶dej kobiecie czy tez m臋偶czy藕nie m贸wie jak i gdzie mo偶e sobie pom贸c,gdzie znajdzie wsparcie mysl臋,偶e kobieta o kt贸rej piszesz "normalna" nie by艂a-mo偶e by艂a g艂臋boko wsp贸艂uzalezniona...to wszak tez choroba wiem co mia艂as na mysli-ja r贸wnie偶 znam wiele takich kobiet-jednej takiej z 4 dzieci zaproponowa艂am swoje mieszkanie-wytrzyma艂am 2 miesiace-ona spotyka艂a sie potajemnie z pijakiem kt贸ry nasy艂a艂 na m贸j dom policj臋-m艣ci艂 sie za fakt odej艣cia od niego-ona wr贸ci艂a do niego-mieszka z nim do dzi艣 na 36 m z 4 dorastajacych dzieci,bez 艂azienki i toalety-ja mam jedynie czyste sumienie 偶e pokaza艂am jej drog臋 i mozliwo艣ci jak mozna inaczej 偶y膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wida膰 nie tylko baby maja
rozum ? Potrafi膮 obiektywnie si臋 wypowiada膰. Ja prze偶y艂em odwrotn膮 gehenne. Moja si臋 upija艂a. Gdy wraca艂em z pracy ona zwykle le偶a艂a nieprzytomna, a dzieci g艂odne czeka艂y na mnie. W s膮dzie mia艂em problem, bo przyznali jej opiek臋 nad dzieckiem, a ja jej mia艂em p艂aci膰 (chyba na alkohol). Kilka miesi臋cy trwa艂o odkr臋canie sprawy, abym ja dosta艂 dzieci.

Udost臋pnij ten post

Widz臋 to tak - wiesz, ja pr臋dzej zgodzi艂abym si臋 z teori膮 Zniecierpliwionego, ze osoba maj膮ca dziecko na codzie艅 musi w ca艂o艣ci je utrzymywa膰 ni偶 z tym z czym zgadzasz si臋 ty. Zniecierpliwiony pisze : "Proponuj臋 za艣 siostrze u艣wiadomi膰 ,偶e zgodnie z prawem ...je偶eli to jej zosta艂a powierzona opieka nad dzieckiem....to ona ma obowi膮zek zabezpieczy膰 i spowodowa膰 kontakty dziecka z ojcem ....w tym pokry膰 koszty tych kontakt贸w.." W jaki spos贸b mo偶na zabezpieczy膰 kontakty z ojcem? Mo偶a prosi膰, przekonywa膰, t艂umaczy膰. Ostatecznie mo偶na nawet b艂aga膰 na kolanach, je偶eli kt贸ra艣 ma ochot臋, ale to wszystko. Je偶eli ojciec nie ma ochoty spotyka膰 si臋 z dzieckiem, to tego nie b臋dzie robi艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a je艣li matka nie b臋dzie
mia艂a ochoty ogl膮da膰 ojca, to b臋dzie mu ci膮gle przeszkadza艂a w widzeniach dziecka. Ona ma wi臋cej mo偶liwo艣ci aby mu uprzykrzy膰 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widze to tak
a ja nie pisze po to 偶ebys ty sie ze mna zgadzala,Z tego co widze kazdy tu pisze to co mysli- ty tez, wiec p贸ki co............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 araa
Piszesz: W s膮dzie mia艂em problem, bo przyznali jej opiek臋 nad dzieckiem, a ja jej mia艂em p艂aci膰 (chyba na alkohol). To jak si臋 broni艂e艣 ? Jak uzasadnia艂e艣 ? I czy mia艂e艣 adwokata ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam sobie
do wida膰 nie tylko baby maja piszesz Potrafi膮 obiektywnie si臋 wypowiada膰. Ja prze偶y艂em odwrotn膮 gehenne. Moja si臋 upija艂a. Gdy wraca艂em z pracy ona zwykle le偶a艂a nieprzytomna, a dzieci g艂odne czeka艂y na mnie W s膮dzie mia艂em problem, bo przyznali jej opiek臋 nad dzieckiem, a ja jej mia艂em p艂aci膰 (chyba na alkohol). Kilka miesi臋cy trwa艂o odkr臋canie sprawy, abym ja dosta艂 dzieci. dok艂adnie-jak sie broni艂e艣? czy zg艂asza艂es ten fakt w opiece, u dzielnicowego,w poradni odwykowej? kto wni贸s艂 pozew rozwodowy do s膮du a gdzie zniecierpliwiony? wed艂ug jego teorii teraz powiniene艣 ogrganiizowac spotkania by艂ej 偶onie z dziecmi - nawet jesli ona mieszka 300 km dalej to powiniene艣 sprowadzic j膮 do swojego domu i ponie艣膰 za t膮 wizyte wszelkie koszty.Dobrze by艂oby abys kupi艂 jej jeszcze flaszk臋 w podzi臋ce za to 偶e zaszczyci艂a swoj膮 obecno艣ci膮 wasze dzieci Ba!! najpierw powinienes (wed艂ug niego) zastanowic sie dlaczego ona pi艂a-mo偶e to ty nie by艂es wzorowym m臋偶em i j膮 do tego sprowokowa艂e艣 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Je偶eli mam podtrzyma膰 swoje stanowisko ....to tak ....nadal je podtrzymuj臋.A przede wszystkim likwidacj臋 instytucji aliment贸w..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna Zniecierpliwiona
Zniecierplwony piszesz: 'Ja nie zgodz臋 si臋 z t膮 tabel膮. To niczego nie zmieni. Utrzymywa膰 dziecko powinien ten rodzic ,kt贸ry z dzieckiem jest na co dzie艅. Bo ma przede wszystkim szcz臋艣cie .Inaczej ....to ten problem zawsze b臋dzie 藕r贸d艂em z艂a ,oszustwa i nienawi艣ci. Oraz przejawem interesowno艣ci w stosunku do w艂asnego dziecka." Jakie oszustwo jaka nienawi艣膰? Tabela nie uwzgledniajaca zarobk贸w ojca nigdy nie bedzie 藕r贸dlemoszustw itp, bo bedzie dla kazdego dziecka w tym samym przedziale wiekowym ta sama kwota,wiec bedzie to jawna suma dla wszystkich i skonczy sie z kombinowaniem i zbieraniem paragon贸w za paste do z臋b贸w, czy zatrudnianie sie na najni偶sz膮 krajow膮 co by to s膮d alemnt贸wnie podwy偶szy艂. Tabela z suma aliment贸w dla danych przedzia艂贸w wiekowych rozwi膮zala by problem nie tylko wsr贸d szarpania sie rodzic贸w o te kilkaset z艂otych ale i zaoszczedzila by pienidze nas wszystkich bo z czyich piniedzy taka s臋dzia i 艂awinycy siedza tam za 艂aw膮??? Siedza tam i zgarniaja duze pieniadze by jedni z dugimi mogli przyjsc i przedsawienie robic.. za nasze piniadze bo jak juz pisalam sedzia zaq 15zl za godzine tam nie siedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 300 000 z艂 mo偶e zas膮dzi膰
s膮d od faceta zarabiaj膮cego 400 000 z艂 miesi臋cznie. Poniewa偶 s膮d mo偶e zas膮dzi膰 2/3 jego zarobk贸w. I nieprawda 偶e wszyscy bogatsi s膮 zabezpieczeni, bo s膮 r贸偶ne przypadki i te偶 r贸偶ne sprawy s膮dowe. Ona .... Wygra偶a 偶e dziecko ma 偶y膰 na poziomie ojca. Wymy艣la strasznie wysokie koszty utrzymania. Ile maksymalnie mo偶e osi膮gn膮膰 ? A z tymi stawkami w s膮dzie to masz racj臋 to na pewno nie 15 z艂. Spraw臋 obs艂uguj膮 co najmniej 4 osoby (s臋dzia. protokolant, i 2 adwokat贸w) Im wi臋cej spraw tym lepiej im si臋 偶yje - czyli im wi臋kszy ba艂agan prawny tym wi臋cej maj膮 klient贸w. I to zwykli ludzie ich op艂acaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widz臋 to tak
to jeszcze o tych 400tys. miesi臋cznie- mog臋 si臋 myli膰,ale ta wygrazajaca matka w s膮dzie je艣li dostanie z tej kupy kasy 15 tys. to b臋dzie ca艂y 艣wiat. bo je艣li tak si臋 szarpie to chodzi jej o kas臋 r贸wnie偶 dla siebie. to jej si臋 super 偶ylo i nie chce tego straci膰. dlatego krzyczy o 2/3. druga sprawa na jakiego s臋dziego trafi. chocia偶 teraz ju偶 tak ch臋tnie nie zongluja ludzkimi pieni臋dzmi. bo ich r贸wnie偶 mo偶na zaskar偶y膰 w sensie ich wyrok贸w. znam przypadki ze i s膮d odm贸wi艂 zatwierdzenia 3000 tys aliment贸w. to gadanie o 偶yciu na poziomie ojca jest porabane. bo je艣li ojciec zarabia 2000 z艂 to niby jaki jest jego poziom 偶ycia?! ten facet z kupa kasy to tw贸j m膮偶,narzeczony czy partner?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
""""" Jakie oszustwo jaka nienawi艣膰? Tabela nie uwzgledniajaca zarobk贸w ojca nigdy nie bedzie 藕r贸dlemoszustw itp, bo bedzie dla kazdego dziecka w tym samym przedziale wiekowym ta sama kwota,wiec bedzie to jawna suma dla wszystkich i skonczy sie z kombinowaniem i zbieraniem paragon贸w za paste do z臋b贸w, ...itd """" Nie 艂ud藕my si臋 ,偶e ta tabela za艂atwi艂a by spraw臋.Przy instytucji aliment贸w by by艂o sprawiedliwie , trzeba by za艂o偶y膰 ...jednakowe zarobki rodzic贸w.,jednakowy ich udzia艂 ...zar贸wno w kwestii materialnej jak i duchowej dziecka.Ludzie czyt.kobiety maj膮 za艣 cz臋sto na uwadze przede wszystkim kwestie materialne. Nawet przy takiej tabeli to zawsze jedna ze stron b臋dzie mia艂a pretensj臋 ,偶e nie widzi dziecka wtedy kiedy chce.Druga za艣 ze stron ....b臋dzie uwa偶a艂a ,偶e pieni膮dze wskazane w tabeli ....s膮 za ma艂e. Nale偶y jeszcze dok艂ada膰 dodatkowo ,robi膰 prezenty .....czego dziecko te偶 przecie偶 oczekuje ....i zaczyna si臋 w ko艂o Macieju od nowa. Czyli manipulacja dzieckiem. Likwidacja instytucji aliment贸w spowoduje,偶e b臋dzie odpowiedzialne rodzicielstwo. Dziecko po rozwodzie te偶 b臋dzie przy tym rodzicu ,kt贸ry naprawd臋 chce je mie膰. Ten rodzic b臋dzie post臋powa艂 inaczej...nie b臋dzie si臋 ogl膮da艂 na alimenty i zarobki drugiego rodzica....zajmie si臋 dzieckiem.... bo b臋dzie si臋 nim cieszy艂.Za艣 ten drugi rodzic....nie maj膮c prawnego przymusu wzgl臋dem dziecka....te偶 b臋dzie mia艂 inne podej艣cie ...i tak偶e do dziecka. W tym materialne. Ani rodzic ani dziecko nie b臋dzie istnia艂o w jego 艣wiadomo艣ci jako przeciwnik ,z kt贸rym trzeba walczy膰.Ludzkiej natury nie da si臋 umie艣ci膰 w tabeli...... a na pewno tez ludzka natura nie lubi przymusu. A tak膮 jest instytucja aliment贸w.

Udost臋pnij ten post