Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

**Karolina23**

Kobiety Starające się zajść w ciąże i będące w ciązy ZAPRASZAMY:)

Polecane posty

Gość HANKA81
Zorka, przykro mi bardzo. Ciąża to jeden z najważniejszych stanów w życiu kobiety więc rozumiem, że musi Ci być b. ciężko!!!!! Podziwiam Cię i życzę Ci, żeby jednak dało się pomóc teściowi i przywrócić go do lepszego stanu. Justysiu, to super że zachowujesz spokój. Już chyba rozumiem, że nazywają ciążę stanem błogosławionym :D:D:DD: żeby jak najdłużej ten błogostan u Ciebie trwał i jak tu dziewczyny piszą ciąża była nudna!!!!! Netta, no to wszystko jest na dobrej drodze!!!! :D:D:D

Powiem Wam,że teściowa powiedziała, że w 9 miesiącu miała niewiele większy brzuch od mojego... Mam ogromny brzuchal jak na 18-ty tydzień, nie wiem czemu aż tak mnie wybrzuszyło, dlatego muszę czymś dobrym się smarować, bo jak sobie siebie wyobrażę w 8,9 miesiącu... nie wiem co to będzie...

Witajcie jestem zestresowana, a wyniki które właśnie odebrałam jeszcze bardziej mnie ztresują , robiłam je we wtorek krew i mocz, jutro na 8.00 mam wizyte u lekarza. Popatrzcie na wyniki, co myslicie ?z moczu : leukocyty 25 a powinno byc ujemny azotyny dodatni a pow. byc ujemny ciała ketonowe 15 mg/dl a pow. byc ujemne osad leukocyty 5-10 wpw bakterie - gesto pokrywaja pole widzenia 25 leuk./uj

Gość HANKA81
Agusia, niestety nie mam pojęcia o wynikach morfologii w ciąży, może kobietki ciężarne coś Ci podpowiedzą.....ja tylko pamiętam, że niektóre normy w ciąży się zmieniają ale nie wiem które i o ile.......Mam nadzieję, że to nic poważnego i się wyjaśni szybko!!

DZiweczyny co do kremów na rozstępy- ja postawiłam na oliwkę bambino albo babydream z rossmana- bo pomaga dodatkowo na suchą skórę, nie swędzi Kuzynka inwestwała w mustelle a wyglądała jakby ja ktoś pazurami podrapał Na piersi już wychodowałam sobie dwa rozstępy, ale na razie nigdzie więcej, a przytyłam już 13 kilo!! ale podobno nawet po porodzie mogą wyjść Lovekrove ma racje w dużej mierze to sprawa genetyczna Zora- dzielna jesteś:)

agusiii - nie denerwuj się - nie zbyt się znam, ale jakieś zapalenie pęcherza - chyba - coś mi się obiło o uszy, ze jak są białka w moczu - ale pamiętaj ja nie jestem pewna !!! To bardzo częsta przypadłość w ciąży - sodtaniesz jakieś leki jutro. Co do ketonów to jedyne co wiem, że przy cukrzycy one potrafią się pojawić wtedy gdy spożywa się za mało węglowodanów i dzidzia "głoduje" - ale może być miliard innych przyczyn ketonów w moczu. By ich nie było mam jeść kanapkę z chleba razowego przed snem - i rzeczywiście nie mam. Potraktuj moje wskazówki jako niepewne bo to mi się tylko o uszy obiło - w każdym razie nie jest to nic czego nie można wyleczyć :). W którym jesteś tygodniu?

witajcie:) odliczam dni do końca roku,jeszcze 33 :) Agusi a ten mocz był z drugiego strumienia,na tampon?

Kochana Lovekrove zaczełam 10 tydzień, według ostatniego usg teraz jest 10 tyg i 2 dzień. Dneruje się czy to nie zaszkodzi dziecku :(. Co do cukrzycy to moj tata ma cukrzyce i jego rodzice mieli, z drugiej strony babcia ma, wiec chyba mam predyspozycje, ale mam wielką nadzije, ze nie wyjdzie, bo widze co to oznacza. Zwariuje, przez to czekanie na wizyte. Jeszcze w sobote spotkałam znajomom jest położną i pytała sie co i jak, mówie jej że czasem mnie coś zakuje, czasem troche jakby boli, a ona, ze powinnam nospe jesc i że bardzo niedobrze, ze boli i ze do 16 tyg można poronic i co 2 kobieta tak ma i ciekawe czy mi się uda, normalnie zatkało mnie, niby znam statystyki, ale tak mnie zestresowała. A nospy nie brałam bo myślałam żeby brac jak bedzie bolec mocniej, myślałąm ze lepiej nie brac. :(

Agusii z tego co poczytałam to wychodzi na infekcję dróg moczowych. Obecność leukocytów może wskazywać na: choroby nerek infekcję dróg moczowych Obecność azotynów może wskazywać na: infekcję dróg moczowych Podwyższony poziom ketonów może być wykryty przy: cukrzycy lub niewłaściwie kontrolowanej cukrzycy głodówce wymiotach stanach gorączkowych diecie niskowęglowodanowej Nie denerwuj się, jutro Ci lekarz wszystko wyjaśni.

w szpitalu kazalli mi tak zrobic. najpierw sie umyc,Dali tampon,wsadzic go i sikac raz,a potem za chwile drugi raz do pojemnika :)

No stało się - teść lezał na podłodze. Zadzwonilam na pogotowie i zabrali go do innego szpitala. Tam maja tomograf więc mam nadzieje że zrobią mu wszystkie badania. Cała mokra jestem ze stresu. Ale widzę że i tu się działo więc biore się za czytanie

zora no i dobrze, może wreszcie ktoś sie dobrze zajmie chorym człowiekiem, bo aż mnie diabli biorą w jakim kraju żyję koleki to sa kilometrowe-soistra z synkiem z porażeniem mózgowym czeka na wizyty pół roku- skutkiem czego wszędzie chodzi prywatnie a im człowiek starszy tym NFZ mniej się opłaca go leczyć...

Agusiii - nie ma jak to życzliwa koleżanka :). Olej jej gadkę - bądź dobrej myśli. Infekcja jak i cukrzyca na dłuższą metę szkodzą - nieleczone - więc spokojnie -nawet jak się okaże, że ta cukrzyca jest to sama wisz co to znaczy, ale też wiesz, zę z tym można żyć - to tylko na czas ciąży - a Ty dla swojej kruszynki zrobisz wszystko - ja pomogę. Ale na razie nie ma się czym przejmować - dostaniesz leki na tę infekcję - przeleczysz się i skontrolujesz mocz - pewnie przejdzie jak wszystkim - poza tym jakby to byo ostre zapalenie to te wyniki by Ciebie tak nie zdziwiło - to trochę boli - oj boli :)). Nic z rzeczy, które możesz mieć nie są na krótką metę groźne. Głowa do góry i jutro daj znać....

agusiiiii, mnie tez się wydaje że masz infekcje dróg moczowych (w ciąży często się zdarza). Co do reszty wynikow to się nie znam ale lekarz ogolny na bierząco mi robi badanie moczu i morfologie bo chce mieć pewnośc czy nie ma białka, ale co to białko by mialo znaczyc tego nie powiedział. Chyba chodzi o infekcje nerek ale nie jestem pewna. Na pewno gin da Ci jakies leki i szybko się z tym uporasz :*

Zorka- bardzo dobrze zrobiłaś !!! Zoruś jest najważniejszy :))). Spadam do gina :(((.

Beti, ja polecam ogromnie oliwkę Penaten w żelu dla kobiet w ciąży. Siostra bliźniaczka smarowała drogą Mustellą i ma brzuch poorany rozstępami a mi nie wyskoczył ani jeden. Justysiu, ten wewnętrzny spokój to zasługa progesteronu :) agusiiiii, ale Ciebie nastraszyła ta położna, różne dziwne bóle i zakłucia w ciąży to zupełnie normalne, w końcu macica się powiększa, w pierwszej ciąży miałam bóle wszelakiej maści i w tej też, nospę należy brać jak masz bóle skurczowe, takie jak przed @.

Lovekrove, trzymam kciuki, odezwij się po wizycie ...tzn. po niemcu bo wspomniałaś, że pójdziesz na niego jak wszystko będzie OK :)

zora mam nadzieje, ze z twoim teściem bedzie wszysko ok. Kurcze to teraz isę tym białkiem bede stresowac :(. Lovekrove dziękuje za chęc pomocy, zobaczymy co jutro powie lekarz . Co do tej mojej koleżanki to tak mnie zdziwiła tym ze tak ostro powiedziała, bo to był monolog, ale nei bede cytowac, bo nie chce sie strsowac. Znam ja już kilka ładnych lat, jest ode mnie młodsza o 3 lata, ale o tym że che miec dzieci mówi odkąd ją znam czyli odkad ma jakies 16 lat i to jakby troche zafiksowana na tym temacie była, tylko że jej chłopak nie pali sie do ślubu. Ale była nie miała :( wystraszyła mnie :(

Hej Laski!:) I stało się mała pije od dzisiaj nutramigen karmię ją tylko raz dziennie moim mlekiem:( Zamówiłam te kropelki zobaczymy kiedy dojdą:( Dzisiaj mam ciężki dzień Mąż mojej kuzynki zginął w wypadku nie miałam myśli żeby prędzej napisać:(:(:( TO Aśka w szpitalu a na jakie badania ją wzieli???Kurczę bo nie doczytałam:( Zora mam nadzieję ze z tesciem jednak bedzie wszystko okej! Love trzymam bardzo mocno kciuki na pewno bedzie wszystko okej!!!

Smakuje Marysieńce to mleko? Pamietam, że mnie dorzucał sam zapach, a mały (syn siostry) nie bardzo chciał pić ale ona jest podobno lekko strawne i dobre na problemy z brzuszkiem więc moze kolki miną Dzięki za życzenia, nie mogę sie dzisiaj M doczekać, czyżby zapomniał:(

Wanda nic nie mów zapach STRAAASZNY!!!!:( Pierwszy raz jej dałam o 14 płakać mi się chciało w ogóle nie chciała smoczka do buzi a jak już wzięła to wszystko wypluwała:( Teraz jej dawałam to już lepiej piła ale nie za duzo:(:(:(:(:( Mam nadzieję,że nie bedzie miala juz tych strasznych kolek:( NA PEWNO NIE ZAPOMNIAŁ!!!:)

Zorka, przepraszam, nie wiedziałam... :( to faktycznie musi być wam teraz bardzo ciężko... Ale Ty zapewne wiesz na ile możesz sobie pozwolić, więc musi być dobrze i z Tobą i z Twoim synkiem :) no to w takim razie trzymamy kciuki, żeby dostał tam dobrą opiekę i jak najszybciej go przebadali i podjęli leczenie.. Wandzia, Mężuś może jakąś niespodziankę szykuje i dlatego go tak długo nie ma :)