Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeklęta tarczyca

Jestem załamana!!! błagam o odpowiedź!!!!

Polecane posty

Gość Przeklęta tarczyca

Mam podejrzenie nadczynności tarczycy. Wizytę na NFZ mam dopiero na lutego. I pewnie nie przejmowałabym się, gdybym nie zauważyła zmian w moim organizmie: - w podbródku wyczuwam jakieś guzki, jest lekko opuchnięty - chudnę pomimo tego, że odzywiam się normalnie - czasami mam kołatania serca - pojawił mi się meszek na ciele, na piersiach Czytałam o leczeniu i przestraszyło mnie to, że po lekach występuje podobno wiele skutków ubocznych. Czy ktos choruje, przyjmował leki?? Jakie to skutki?

Gość Przeklęta tarczyca
Własnie mam zamiar pójść, bo jestem przerażona. Proszę jednak o odpowiedź. Jakie skutki uboczne występują po tych lekach?

to wszystko, co opisalas jest wlasnie efektem nieleczonej nadczynnosci tarczycy. leczenie polega na braniu hormonow, jednak nie jest latwo ustalic ich dawke i robi sie to metoda prob i bledow. dlatego czesto ustawienie dawki dlugo trwa. powinnas isc prywatnie. najlepiej poszukaj na www.znanylekarz.pl lekarza w swojej okolicy

Gość Przeklęta tarczyca
Jestem z Bydgoszczy, może ktoś zna dobrego Endokrynologa?

skutki uboczne sa takie, ze jesli nie masz odpowedniej dawki to dalej bedzie to, co masz teraz. w skarajnych przypadkach z nadczynnosci moze dosjsc do niedoczynnosci na zapas nie masz czym sie martwic tylko zaczac sie leczyc

Gość Przeklęta tarczyca
Kuźwa mam dopiero 20 lat:( a nie 45. Nie miałam pojęcia, ze coś takiego w ogóle u mnie występuje. Lekarz ogólny też potraktował problem "lajtowo" Poszłam z migotaniem serca, on powiedział że w razie cuś wypisze mi jeszcze skierowanie do Endokrynologa

choroby tarczycy nie dotycza osob w starszym wieku, mozna zachrowac w kazdym ale sie nie martw - jesli sie regularnie przyjmuje leki to zyje sie normalnie

Gość Przeklęta tarczyca
Dziękuję Ci bardzo:) Najbardziej boję się, że zaczną mi wypadać włosy, że spuchnę itp. Albo że zarosnę jak facet po tych hormonach 😭 Pieprzę, dzwonię dziś do prywatnego.

Gość Przeklęta tarczyca
Wiem, ale mi głownie chodzi o wygląd, że coś się zewnętrznie zmieni..... Dziękuję za odpowiedź:)

przy niedoczynności moga wystapic: wzmożona pobudliwość nerwowa (nadpobudliwość) zwiększona potliwość nietolerancja gorąca kołatania serca i tachykardia duszność uczucie osłabienia (często uczucie zmęczenia podczas chodzenia po schodach) ogólna niechęć do wysiłków fizycznych i intelektualnych utrata masy ciała brak apetytu drżenie rąk wytrzeszcz oczu ciepła i wilgotna skóra nieregularne miesiączkowanie bezsenność zahamowanie wzrostu powiększenie tarczycy (wole tarczycy) ale nie znaczy, ze wystapia

wlasnie leki sa po to aby zahamowac to wszystko i jesli bedziesz brala regularnie to bedzie dobrze

Gość Przeklęta tarczyca
Dziękuję Ci za odpowiedź, uciekam do pracy. Miłego dnia życzę! 🌼 :):):)