Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość g4g2gg

labrador czy golden-??nie moge sie zdecydowac

Polecane posty

Gość tez nie mogłam
tak ja mam watpliwosci co do tego co piszesz bo jak juz napisalam to jest wycinek rzeczywistości i jak już ci napisałam w ciemnogrodzie ludzie ulegaja takim doniesieniom medialnym ja jak ide se swoim to ludzie (cwiercinteligenci) przechodza na druga strone ulicy (śmiac mi sie z nich chce) a ludzie normalni podejda popytaja pogłaskaja i ida dalej tak to juz jest wsrod zacofanych populacji niestety

Wiejskie burki są często ześwirowane i mieszkają w krzakach. Nie porównuj tego z psem rzekomo dobrze ułożonym, który nie ma prawa rzucić się na człowieka, nie mówiąc o małym dziecku. Normalny pies kąsa gdy mu się patyk w oko wsadzi, a nie jak ktoś biegnie obok niego.

Gość g4g2gg
babeczki a co wlasciciel pit bula na to?

Gość tez nie mogłam
po pierwsze zapamietaj jak juz tak wszystko wiesz to czy to jest jamnik czy pitbull psa nie puszcza sie luzem takze i ciebia zganic i wlascicielke ów straaaasznie groznego pitbula tez, a jak juz ktos tu napisał wina leży zawsze po stronie wlsciciela

Jej tłumaczenia: "bo ona nie wiedziała, że ktoś tu może być (zaznaczam,że byłyśmy w odległości niecałych 100metrów od zabudowań). bo chciała, żeby pies sobie pobiegał, bo ona z nim już w domu nie wyrabia (pies męża), a w ogóle to najchętniej by go uśpiła, bo pies sprawia kłopoty". Umówiłyśmy się, że zapłaci za leczenie suni, dała mi swój telefon i adres. Sunia była u weterynarza, ma wydartą do mięsa skórę na szyi , ale obyło się bez szwów. Wieczorem poszłam do "pańci", żeby mi oddała kasę. Drzwi otworzył jej mąż i zrobił scenę, niemal mi pieniądze w gardło wsadził I w ogóle to nie ich wina, tylko "producenta kagańców"...

Gość tez nie mogłam
a dlaczego TY pusciłaś psa luzem a wiesz o tymze tak nie wolno

Przestań pierdolić. Na obrzeżach lasu psa na smyczy prowadzać? To jest robot pierdolony czy żywe stworzenie które ma się wybiegać? I z jakiej racji ja mam się rozglądać czy czasem pitbull nie czai się za rogiem. Jakby to mnie spotkało to ten pies miałby odpalony łeb po 2 min. w obronie życia mojego.

a ja mam labradora , kochane psisko , tylko nie nażarte :) łasgodne jak ciele , lubi sie bawić ,spać , cierpliwy , same superlatywy . Tylko kłaków pełno , ale da sie przeżyć :)

Kodeks wykroczeń nie określa jednoznacznie obowiązku trzymania psa na smyczy. Takie zakazy wydawane są przez władze lokalne. Np. w Warszawie dopuszcza sie spuszczanie psa ze smyczy na terenach "mało uczęszczanych " i Bóg wie jak to interpretowac. :)

A co z resztą przykładów? Zagryzione niemal dziecko 7 m-cy we własnym domu. Może wina dziecka, że raczkowało zamiast spytać rurojada czy może? A dziewczynka 9 lat co temu bandycie zrobiła, że się rzucił z kłami na jej głowę?

Gość dla prostych ludzi czytajacych
brukowce mały przedruk: Mit: wszystkie pitbulle są skąpe i złe Jest to sprawozdanie z badania przeprowadzonego przez temperament Temperament Test American Society że Pit Bulle miały mijania stawki 82% lub więcej - w porównaniu do jedynie 77% ogólnej populacji psów. Testy te obejmują wprowadzenie temperamentu psa poprzez szereg nieoczekiwanych sytuacji, niektóre z udziałem obcych. Jakiekolwiek oznaki nieuzasadnionej agresji albo paniki w tych sytuacjach kończą się niepowodzeniem testu. Osiągnięcia Pit Bulli w tym badaniu zaprzecza, że są z natury agresywne w stosunku do ludzi. Mit: Pit Bull, który pokazuje agresję w stosunku do zwierząt rzuci się potem na ludzi. "Wiele pracujących ras ma niechęć do innych zwierząt- coonhounds szaleje na widok szopa pracza, foxhounds nie zawaha się drzeć podobne do psów lisy na strzępy, charty żyją do terenu łowieckiego i poturbują króliki a nawet podobnego do psa kojota. Nawet zawsze przyjazny beagle ubije królika. A jednak chart, Foxhoundi beagle są wśród najprzyjaźniejszych z ras wobec ludzi. I jest to samo z pit bullgogami. Jego praca w ciągu lat była kontrolą innych zwierząt - nigdy ludzi. Poprawny Pit Bull jest najczęściej uległy wobec wszystkich ludzi, i uwielbia dzieci. Pit Bull, który warczy, rzuca się na ludzi lub warczy na spokojnych ludzi bez zagrożenia nie jest typowy dla rasy. "(napisany przez Diane Jessup) Pit Bulle, które pokazują agresywne zachowanie wobec ludzi nie są typowe dla rasy i powinno się je poddać humanitarnej eutanazji.

Zezwolenia na hodowlę psów zaliczanych do ras uważanych za groźne to w Polsce fikcja. Kolejny martwy przepis. Pitbull jest zresztą na tej liście.

Gość wlesiewlesie
Poruszanie się z psem w lasach reguluje Ustawa o lasach (Dz. U.91.101.444 z dnia 8 listopada 1991 r.), która mówi, iż zabrania się puszczania psów luzem na terenie lasu.

Są problemy z tą rasą. A kto chce ryzykować na własnych dzieciach "bo mój jest łagodny" to jego sprawa. Ale jakby moje dziecko pogryzł czyjś pitbull to rozwaliłbym łeb i jemu i właścicielom bez uprzedzenia. Więc się ogarnijcie bo kiedyś możecie się znaleźć w takiej sytuacji gdy piesek się zerwie i ruszy w pościg za cudzym dzieckiem bo mu się kolor bucików nie spodoba.

TONA uścisku w szczęce. Jak chwyci to tylko strzał w łeb pomoże. I po co takie bydlę komu potrzebne? Nowobogackie pomysły bo trzeba się wyróżnić nawet rasą psa jak się ma pusto w czajniku.

Gość tez nie mogłam
zgadzam sie ze to fikcja poniewaz podlegaja temu tylko psy z rodowodem , ja osobiscie zglosiłam swojego bo sasiedzi sa rozni i mozna trafic np. na takiego czytajacego brukowce i podniecajacego sie tymi bzdurami i pozniej problem a jest tatuaz takze sie nie wypre

Jedziemy dalej: Pies rasy amstaf lub pit bull pogryzł we wtorek w Gryfinie 12-letnią Weronikę. Straż miejska poszukuje właściciela czworonoga Dziewczynka wracała ze szkoły, gdy przy ul. 11 Listopada zaatakował ją przywiązany do ogrodzenia pies. - W przedramieniu wygryzł jej dziurę 7 na 10 cm - mówi pan Piotr.

Gość tez nie mogłam
do babeczki ---> kobieto po ostatniej twojej wypowiedzi o tonie uscisku w pysku juz wiem ze nie warto z toba polemizowac gdzies ty sie takich bzdur naczytala chyba wiesz to od chłopaków z pod sklepu bo po pierwsze nikt nigdy nie przeprowadził takich badan a po drugie krokodyl ma uscisku 500 kg , a w twojej ocenie pies tone ha ha ha no tak sie dawno sie usmialam

Wrzucanie wszystkich do jednego wora jak zawsze nie ma sensu. Pitbull wymaga po prostu wiekszej uwagi i asertywności od właściciela. Rozsądek, znajmość psiej psychologii przez człowieka czyni zwierzaka szczęśliwszym i przewidywalnym niezależnie od rasy.

Tojest czysta, chora agresja. Dzikie zwierzę, a nie pies domowy. Ta rasa nie ma żadnych hamulców jak widać. Ile psów tak po prostu rzuca się na ludzi i wygryza pół przedramienia? Szczekają, warczą, ew. ugryzą w łydkę, a nie wygryzą do kości rękę. Chore i tyle.

Tak. Matka małego dziecka albo tatuś którego nie ma cały dzień ma akurat szansę poznać psychikę psa. Puknij się człowieku. Codziennie myśleć czy skrzywił się i zagryzie czy może jest ok... Normalny pies bawi się z dzieckiem, jest opiekuńczy, a nie zagryza niemowlaki w trakcie raczkowania.

Gość tez nie mogłam
tak na marginesie czytała m ostatnio jakies badania na temat pogryzien i tak w usa jesli chodzi o pogryzienia króluja pitbule i rotweilery a za to w holandi króluja GOLDENY i rotweilery

"Tak. Matka małego dziecka albo tatuś którego nie ma cały dzień ma akurat szansę poznać psychikę psa." Wyobraź sobie, że są na świecie ludzie, których interesuje coś wiecej niż tylko krwawe artykuły z bulwarówek :)