Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

marka , no wlasnie dziewczyny tu pisaly ze gaviscon im slabo pomagal, a ja mam tez refluks zoladkowy, tzn mialam wykryty przed ciaza i kiedys tylko ranigast moglam, a teraz ze wzgledu na ciaze go nie biore i powiem ci ze mi tylko ten syrop pomaga, ale kazdy organizm jest inny wiec nie ma co sie dziwic, tak samo beda mialy nasze maluszki np na jakies kosmetyki czy mleko... i ja nie zamierzam sie z nikim klocic :) ze np "no jak to twoj/twoja nie moze?? przeciez to nie uczula!!" he he :) bo jak czytam niektore tematy juz mamus to sie smiac chce jak one sie tak przekrzykuja... eh zmienilam troche temat :) aneta to moj wczoraj wazyl jakies 3100 :) i tez na zwyklym usg pomiary mialam robione a tylko zdjecie buzki mam przez 3D :D a u nas 2tygodnie roznicy.... heh ja to kolosa chyba urodze , bo widze tu same malenstwa, i co ja z tymi ciuszkami porobie ;)??

a apropo maluchow, to czy wasze dzidziole tez sa takie aktywne?? bo moj to sie coraz gorszy robi, tzn ciagle sie tak kreci i wypina ze same gule mam tylko chodzace, myslalam ze na tym etapie to juz maluszki sporadycznie daja o sobie znac ale u siebie widze ze jest zupelnie na odwrot....

Szczęśliwa mój synus tez daje mi sie we znaki. Tez czytalam ze pod koniec ciazy juz tak mocno nie daje o sobie znac, a ja tez mam takie gule chodzące po brzuszku :P. Co do zgagi to wlasnie kupilam w aptece rennie. Na razie mi przeszlo,ale zobaczymy co bedzie wieczorem. Jesli chodzi o wage maluszka, to miesiac temu jak bylam na ostatnim usg to wazyl 1700, ale teraz to mi tak brzuszysko wywalilo, ze pewnie z kilogram przytyl hehe :). Lekarz mowil ze nie bedzie wiekszy niz 3200, córka wazyla 2800 to i moze synus nie bedzie zbyt duzy :). Z corka poszlo leciutko wiec mam nadzieje ze i drugi porod bedzie taki albo chociaz podobny :)

Patrzcie jakie te nasze dzieci grzeczne!!! Jak termin na lipiec to na lipiec, żadne w czerwcu wyjść nie chce :-))) no i dobrze, niech siedzą, na pewno im to nie zaszkodzi :-) zobaczycie, że jak się w lipcu ruszy to jedna po drugiej będzie na porodówkę jechała :-) i na forum pusto będzie, bo wszystkie będą rodziły :-)))) Szczęśliwa, ja tam wcale zmniejszenia aktywności nie zauważyłam. A już po 22 to mogę pomarzyć o spokoju... Mój pęcherz długo tego nie wytrzyma. A pięty i tyłek to cały czas wystawia. Teraz jak brzuch mam niżej to mi na nerw kulszowy mała uciska i z lewą nogą mam problemy. Dobra strona taka, że zgaga rzadsza zdecydowanie! Kropelka, i Ty krótką wizytę w szpitalu zaliczyłaś :-) ciekawa jestem jaką Twoja Kluska jutro na usg wagę będzie miała... Jak palpacyjnie 3 kg jej dają :-) Anetka ja myślałam cały czas, że Ty już 39 kończysz, bo tak ten rychły poród Ci wróżą, a Ty tydzień dalej ode mnie tylko. No ale może w końcu wykrakają :-) Moja w 34tc 2700g miała, więc myślę że do 3 kg też już dobiła. Jest mi zdecydowanie ciężej a i waga w górę poszła. No się okaże wszystko już niedługo. Bo wizytę mam 10.07 i nie wiem czy do niej dotrwam :-) tak mi się ten 7 lipiec podoba :-)

Aneta! Ty już 39 zaraz skończysz!!! To nie wiem jak ja patrzyłam na te suwaczki... No to prawda, już czas i pora na Ciebie!

Pinia ty jesteś dobra, wszystko wyliczone co do dnia, jeszcze tylko podaj godziny żebyśmy mogły czekać na info od ciebie:) hehe Aneta może akurat coś ruszy wkońcu ktoś musi rozpocząć te wielkie rozpakowywanie, ale powiem ci że nie tylko wieloródki mogą rodzić prędzej bo u pierworódki tak samo to wygląda, niby norma to od 38 do 42, ale zdarzają się przypadki, nawet przykład na czerwcówkach że 3 ciąża a przenoszona. Ale tobie oczywiście życzę jak najszybszego porodu:) Marka oj ty biedaku, ty to się nacierpisz, ale to już napewno blisko. Madziaz a ty jak???

Szczesliwa mamusiu mój Filip był bardzo aktywny do 37 tyg. Nogi i pupę wypinał, wiercił się. A potem jak ucichł tak teraz jest już mnie aktywny i te ruchy są bardzo delikatne. Skórę na brzuchu mam napiętą do granic możliwości a sam brzuch wygląda już niepasująco do mojej figury, więc musi memu synowi być strasznie ciasno. Czasami mam wrażenie, że on tam częściej czka niż się rusza :P a co do poglądów i doświadczeń to racja- ja też nie mam zamiaru z nikim się wykłócać, a dziecko też człowiek. Jak każdy inne. Można sobie coś poradzić, pomóc ale nie negować i krytykować kogoś, bo nie wychowuje dziecka jak ja ;) czasami boję się, że tak będzie z rodzicami moimi czy męza. Że będą swoje 5 groszy wtrącać. Swoich rodziców upomnę, ale teściów to nie wypada chyba. madlen bardzo ładne zdjęcia :) fajne tło. Jeśli macie teraz taką pogodę to pozazdrościć. U mnie leje cały dzień. Aneta mój Filip też 2 tyg. temu tyle ważył ale widocznie musisz mieć dużo wód :) przynajmniej wygodnie i nieciasno :P izzkka spokojnie, wytrwam wszystkie bóle i niedogodności, dla swego syna zrobię wszystko :) jak trzeba będzie to mur z bólu będę gryzła :P

Izzka mam pytanko, kiedyś któraś z was podawała taką listę rzeczy do Pyskowic: 1. koszule bawełniane ulatwiajace karmienie piersią (2-3szt) 2. podkłady jednorazowwe na łożko(90/60) 3. pieluchy jednorazowe BELLA 4. woda mineralna niegazowana 5.myjka do mycia własnego ciala 6. przybory upiekszajace (masz byc najatrakcyjniejsza kobeta na oddziale) 7. czekolada dla poprawienia ilosci energii i humoru 8. mozna miec swoj termomentr, kubek, sztucce 9. wilgotne chusteczki do przemywania dzieciatka 10 orginalny wynik grupy krwi wypis zpoprzedniego pobytu w szpitalu, dowod osobisty, karte czipowa 11. karte ciazy z aktualnymi wynikami badan (hbs i U.S.R/VDRL NIE STARSZE NIC SPRZED 6 MIESIECY), legitymacje ubezpieczenia, karte NFZ 12. mozna wziac ze soba ulubiona kasete, plyte CD, ktora pomoze złagodzic stres 13. jezelinie dysponujesztelefonemkomorkowym dobrze jest wzic ze soba karte telefoniczna. OSOBA TOWARZYSZACA: 1. WYGODNE UBRANIE DO PRZEBRANIA :spodnie koszulke klapki 2. jezeli lubicie posilac sie kawa to proponujemy miec ze soba w termosie maly zaspa, 3. aparat fotograficzny , aby uwiecznic pierwsze chwile razem DLA DZIIECKA 1. NIE TRZEBA UBRAŃNEK - jedynie na wyjscie 2. pampersy + tetra (pieluszki tetrowe jako cegielka dla szpitala Czy na szkole rodzenia mowili o takiej samej czy jest cos jeszcze?

Hej wszystkim:) widze ze wszystkie twardo w dwupaku. Marka to Cie wymeczylo... taka biegunka to jak przed porodem, niby organizm sie oczyszcza, ja niestety czesto mam biegunke bo jakis taki zoladek mam wrazliwy, w ciazy to nawet antybiotyk bralam bo mnie tak meczylo, wiec wiem ze to straszne. Kropelka to nas nastraszylas tym podejciem personelu, totalna znieczulica u tych lekarzy, ja dlatego chcialabym na moja gin trafic bo wiem ze jak do niej chodzilam przez cala ciaze to w razie komplikacji odpowiednie zareaguje, no ale najlepiej zeby nie bylo ku temu powodu. Pina hehe super plan ;)trzymam kciki oby tak było,mi ostatnio tak chlop zaplanowal kiedy to ja mam urodzic, zeby on sie wyrobil ze wszystkim;) Aneta brzuszek pokazny, gorna półka czyli biust tez niczego sobie;) Ja wczoraj spotkalam kolezanke i podeszla do nas jej mama a ta do niej nie poznajesz? a jej mama ze nie i az sie kobiecinie glupio zrobilo bo mowie nic dziwnego jak mnie pamieta o jakies 15 kg chudsza:P I jeszcze dochodzi ta okropna moja fryzura, tak odkladalam fryzjera na sam koniec zeby starczylo na po porodzie ze nie wiem czy zdaze;) bo w tym tyg juz sie boje tak ganiac. Ja dzis wstalam przed 7, bylam zaniesc ten wymaz, wrocilam przed 9 polozylam sie i spalam prawie do 15. Troche sie stracha najadlam bo cos brzuch boli, twardnieje co chwile, w pochwie przy chodzeniu czuje klucie, w kregoslupie tez cos boli, krocze tak boli ze ledwo wstaje z lozka i juz kurwa obiecuje ze sie bede sluchac mojej gin bo to jeszcze nie czas na takie objawy. Wiec leze dalej i tak zamierzam przez wiekszosc tygodnia. Musze obmyslec plan pakowania torby do szpitala, zeby tak w lipcu juz miec spakowana. Dla malej wszystko mam ale dla siebie nie mam jeszcze koszul, szlafroka, stanikow i tantum rosy czy kosmetykow, wiec przydaloby sie w koncu zorganizowac. Niech stoi i czeka niz by mial chlop na ostatnia chwile biegac i szukac.

Pigułeczka, bo u mnie z OM wychodził 13 lipiec, a położna kazała odjąć 2 tyg, więc wychodzi 29 czerwiec :-). A z USG wychodziło zawsze tydzień prędzej niż z OM, więc na suwaczku ustawiłam 6 lipiec, więc w piątek kończę 39 tc. A biorąc pod uwagę OM (bo szpitalu pytają z OM) to jest koniec 38. Cokolwiek nie policzyć jest bezpiecznie, więc jak zajadę nie chciałabym wracć do domu bez dzidziusia :-D, ale to mój plan, ciekwe jaki ma Miki :-D Pina prześlij ten wierszyk, dobry jest. Plan masz dobry ale dlaczego akurat środa? Żeby w piatek wyjść? Bo ja stwierdziłam, że jak urodzę w piątek a jadę dopiero na 20.00, to dopiero po pierwszej dobie wypuszczają, więc wrócę w niedzielę, na mszę św. :-D

Aaannneeetttaaa to szybko wypuszczaja, u nas z tego co czytalam na stronie internetowej szpitala to po trzech dobach wypuszczaja, a moje gin nie zapytalam jak jest w praktyce...

Kuzynka w sierpniu rodziła w szpitalu była o 12 o 15 urodziła i w sobotę po 15 wypuścili, ale pytają gdzie się mieszka, bo jak daleko to chyba nie puszczą, a ja mieszkam tam gdzie ta kuzynka

A jak wczoraj bylam na wizycie to sie smialam do mojej gin ze ja 10 lipca urodze bo tak sobie wymyslilam :P ona w smiech i mowi ze miala dziewczyne co miala termin na okolo 20 lipca i strasznie duza dzidzie i mowila ze lepiej zeby wczesniej urodzila ze moze nawet do okolo 5 kg dobic jak tak dalej pojdzie, a ta dziewczyna ze ona moze dopiero 15 lipca urodzic bo wtedy maz z zagranicy wraca i co? Mowi ze dyzur miala a dziewczyna juz rodzic przyjechala i do 15 lipca nie wytrzymala...

Szczęśliwa, ale taki bez powodu to ból jest czy taki z przepracowania? Od kiedy go masz? Ja ograniczyłam się od soboty do nospy i magnezu 2 razy dziennie i jest nieźle.Skurcze oczywiscie są, raz bolesne raz nie. Od piątku odstawiam całkowicie, ale ten 37 tydz chciałabym mieć skończony. A najlepiej, żeby do 38 dociągnąć. Oj byłabym z siebie dumna :-)

Piguleczka od 3 dni jakos mam ten bol, nie jest az bardzo meczacy ale go odczuwam, i czuje jakby mi ktos kosci lonowe normalnie rozciagal he he :) wczoraj bylam na wizycie i gin stwierdzil ze nic sie nie dzieje a te bole to normalne, ze wszystko sie przygotowuje do porodu, ciekawe za ile on nastapi ;p i nie sa to bole z przepracowania, bo nawet jak leze to je czuje i w nocy jak np chce wstac z lozka siusiu...

Szczęśliwa no pustki pustki Ale jak wy narzekacie to ja też trochę ponarzekam, mnie znowu boli w prawej pachwinie, ale tak że czasem chodzić nie można, jeszcze jakby tego było mało ten ból promieniuje mi na całą cip*kę, i wolę leżeć bo tak mniej boli, jutro mam wizytę to się zapytam, ale moja ginka powie że to normalne na tym etapie ciąży i tyle.

U nas dziś pogoda dołująca straszliwie. Leniuchowałam, spałam, bo cóż tu robić. Na kolacyjkę pastę z jajek zaplanowałam, do tego świeżutki chlebek :-) mmmm... ja i mąż i bochenka nie ma :-)

nooo... przelecialam 3 strony, na szybko ale przelecialam!! inaczej sie nie da:):) ciesze sie i radoche mam ze hej ze wam humor troche poprawie:) poku.....wac czasem trzeba, od razu czlowiekowi lepiej... moj chlop nie taki zly jak go maluje, ale jak sie klocimy to wtedy reka noga mozg na scianie...juz dzisiaj go tak nie-niecierpie a urodzinki ma..:):) 30tka stuknela::):) dostal w prezencie elektronicznego papierosa:) no kurcze rzeczywiscie madziaZ i mar_ka to juz naprawde na dniach... no bo jakby to nie bylo to dluzej niz 41 tygodni nie ponosza... no chyba ze rekordzistki do 42dotrwaja...ale zazwyczaj po 40tym to juz wywoluja porod... mar:_ka jak przeczytalam ze ty juz 40 to az gesiej skorki dostalam ojojojojojo aaannneeetttaaa ... no to niezla wiadomosc z tym ze wielorodkom sie odlicza 2 tyg.... wielorodkom czyli co?? od 2go porodu juz? ciekawe ile w tym prawdy. gdybym sie miala ta teoria kierowac no to 16lipiec - 2 tyg to wychodzi 2go lipca..... a cos wam powiem.. 3go pelnia!!! zakladam sie o lody ze madziaz i mar:ka wlasnie na pelnie na porodke pojada!!!! podobno kiezyc w pelni "rozpakowuje"..... ale w tym prawdy i jaki jej procent to tez nie wiem.. fressia:) no musze czasami poprzeklinac, w sensie wykrzyczec sie tutaj , bo inaczej bede sie darla w nieboglosy na balkonie i jeszcze mnie do wariatkowa zgarna heeheh:) izzkka no wlasnie ja tez w te teminy watpie szczerze...tak samo orientacyjne jak data zaplodnienia no chyba ze ktos mial monitorowane owulacje itp itd.. tak jak szkrabiczek np, ale to tez juz dziecko samo wie kiedy na zewnatrz wyjsc... moje sie chyba szykuje..... bo czesto do kibelka latam i troche mi niedobrze i nerwy mnie nosza i wogole... a no i od wczoraj piersi mi przeciekaja czyli siara mi leci a do tej pory nic...teraz plami normalnie koszulki az sobie platki higieniczne powsadzalam. no i plus to latanie do kibelka --- jelita sie przeczyszczaja .... takze.... cos mi sie widzi ze nie donosze.... kalla! nie urodz ze smiechu!!! najzyzej dzidzia pokolysaj:):) urodz jak bedzie czas.... a jesli o impreze chodzi no to jak to???? postawisz tace z piwem na brzuchu i bedzie git:) kropelka03 no i co nowego???? wyslali do domu???? czy lezysz ???? efciaczek daj sloiczek dzemu-kompotu:):):) no a chlop wie ze ja tu rzadze i nie ma innej rady:) w sumie on tez zestresowany bo pracuje jak wol ostatnio, a ze pracuje z ojcem to matko moja..... wiadonmo jak to jest.. a jego ojciec tez na stare lata sceny robi ze hej... ahah papier toaletowy bardzo wazna rzecz:):) milka862.. wiewiorki????? a skad mu to do glowy przyszlo=??? moze sie alvina naogladal albo co?? ehehheeh smialam z zaliczenia reki:):):) szczesliwa przyszla... no alkoholizowac to on sie nie alkoholizuje , bo tutaj to zamiast pic to raczej trawe pala, ale to dalekie kawalerskie czasy.... ale na gosci ochoty ni mam i juz:( dobra! nie odpisuje juz kazdej po kolei, bo mi wyjdzie post na 3 strony..... widze ze zadna nie rodzi...... ale madziaZ cos cicho siedzi...... albo lazi w gore i w dol po schodach..... albo na porodowce siedzi... chmmmmmmmm ciekawe ciekawe ok , ide na razie bo mnie plecy bola ze hej! wypocowalam lazienke cala , plytki dookola i nowa zaslone prysznicowa na wanne zalosylam bo stara i podarta i zaplesniala juz bleeee. nawet pranie z ace nie pomagalo aha ! no i kolyske w koncu wymylam, znaczy kosz od kolyskui bo malzonek mimo moich wrzaskow wczorajszych mi 2gi raz machnal farba ten wozek co pod kosz idzie :) i bedzie mozna montowac i niedlugo juz ubierac:):):):) faaaaaaaaaajnie:) no i na koniec sie jeszcze pochwale ze wczoraj zakupilam wanienke z przewijakiem http://www.prenatal.it/shop/Bagno-Bagnetti-e-Vaschette/Prenatal-So-Fly-Bunny-azzurro-000000000000415085.htm?startValue=10&rangeValue=9&prevVisit=true&id=000000000000415085 o taka:) kiedys pokazywalam juz, w kncu mysle sobie a w dupie, kupie i juz , nie bede sie uginac nad wanna!

z tym sikaniem to chyba normalne u każdego, bo ja też latam co chwilę, a w nocy to już nie wspomnę, jak nie pić to sikać i tak w kółko. Milka a jak ty z tym puchnięciem bo ja dziś odebrałam wyniki i mam 4,5 a norma 0-6 więc nie mam białka, więc wydaję mi się że puchłam od pogody bo teraz jest chłodniej i jestem mniej spuchnięta

marka!!! wlasnie doczytalam ze buiegunke mialas... no to ho ho..... wlasnie pisalam o tym czyszczeniu sie jelit!!! to znak kochana to znak:):)