Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Cześć wstałam i ja:) coraz później chodze spac, dziwnie moja doba teraz wyglada;) Neli maluszek przecudny, tez sie swojej krszyny nie moge doczekac, na zdjeciu nie wyglada na takiego calkiem maluszka i ma cudne wloski, zreszta co tu duzo mowic caly jest cudny!!! Ale upal dzis, znow cala spuchne...:/ Cholerny zus! Jeszcze mi pieniedzy nie przyslali a ja chcem rzeczy do szpitala zamowic wrrrrr wolalabym w przyszlym tyg sie spakowac i miec spokuj nawet jakby miala lezec miesiac ta torba i czekac... Ide sie ubrac i wykapac:) a mamuski ktore sie nie moga doczekac- na porodowke rodzic i zdac nam relacje czego tam mozna sie spodziewac;)

Izzka u mnie tez wszyscy mysla ze jak mam rozwarcie to ze za chwile zaczne rodzic moj tylko mowi ze moge dopiero po 9 bo on musi sprawy pozalatwiac;)zreszta ja tam tez sie nie pcham na sile :P A mama jak ostatnio sie szykowalam zeby jechac po wyniki tego paciorkowca to ze strachem czy ja na porodowke jade:P A ja no tak ze po to makijaz robie zeby ladnie wygladac hehe

O tak tez bym taka kapiel w jeziorku zaliczyla.... Dzis do mojego mowilam ze szkoda ze w tym roku nici z wakacji, bo mala bedzie za malutka a lato u nas za krotkie, tak bysmy chociaz na jeziorko wyskoczyli ale z takim malenstwem to strach i pewnie meczarnia.... Czy ktoras moze planuje urlop w tym roku?Jak tak to kiedy i gdzie?:))

Hej laski. Ja wczoraj w nocy myślałam ze już bedę pędzić na porodówkę taki skurcz mnie złapał i trzymało jakieś 20 sekund. Mój M troszkę zbladł, ale potem przeszło i nie wróciło :/ . Może to dlatego że dałam wczoraj po sprzątaniu - z myciem kafelek w całej kuchni włacznie :). Ale dziś idę się odstresować i pośpiewać na karaoke do kawiarni moich rodziców - bądź co bądź ale może to ostatnie podrygi, a mały uwielbia jak śpiewam - od razu się uspokaja :) A co do Neli - jak można obejrzeć te zdjęcie?? Bardzo bym chciała obejrzeć "nasze pierwsze forumowe dzieciątko" :)

he he to ja ostatnio dzwonie do mamy bo cos sie jej chcialam zapytac a to godzina kolo 20 a ona juz spanikowana ze rodze :) i za kazdym razem teraz jak do niej dzownie to sie bidula martwi czy ja juz na porodowce czy jeszcze w domu :) u mnie tez w tym roku lipa z wakacjami, w tamtym roku tez nigdzie nie bylismy i planowalismy w tym , ale ze sie po drodze niunius napotkal to w tym tez siedzimy w domku :) ale wole mojego skarba niz najlepsze wakacje, :D

No z wakacjami to i jak chyba w tym roku będę musiała odpuścić. W tamtym roku w październiku mąż mi zrobił niespodziankę na 5 rocznicę ślubu i pojechaliśmy do Egiptu, a po nim dowiedziałam się że jestem w ciąży :) . Się śmiejemy że naładowaliśmy akumulatory na egipskim słoncu i zdziałąliśmy dzidziusia :). Coś mi córka mówiła że tatuś planuje jakieś jachty jak mały sie urodzi, to ja mu dziś na to że chyba oszalał - z małym brzdącem na jachty :) hehe. A le grunt że coś tam kombinuje w tej swojej główce żeby żoneczkę zadowolić :P. Ja mu dam "przytulaśny" prezent już po - jak już będzie można :P

Neli przesliczny ten wasz Filipek taki do schrupania :-) A co do wakacji to my planujemy najpierw tydzien w sierpniu i ja juz zostaje w polsce na 5 tyg a moj M do mnie dojedzie we wrzesniu jeszcze na 2 tyg wiec 3 tyg spedzimy na mazurach w domku a 2 tyg mozliwe do rodzicow pojade do wawy zeby samej nie siedziec

Pinaa - dzięki! Mam nadzieję, że ten balejaż dotrwa do porodu ;-) A w ogóle to zainspirowana Waszymi opowieściami o jeziorze chyba wybiorę się w niedzielę na basen (odkryty, w parku).

Ależ słodziak z tego Filipka :-) i taki fajny uśmiech ma na ustach :-) a włoski to mnie normalnie rozczuliły :-) Ponieważ pokoik w połowie prac remontowych to zamówiłam firaneczkę w Kubusia Puchatka :-) bo przecież nigdy takiej dziecięcej nie kupowałam a chcę niuni coś wesołego powiesić na oknie:-) Madlen jeden skurcz??? ja takich co najmniej 10 w ciągu dnia mam :-) zdecydowanie dłuższych i niektóre już bardziej bolesne (z równoczesnym parciem na odbyt i szyjkę). Ale bez nospy wcale nie jest gorzej :-)

no te włoski ma bombowe, tak dużo ich:) Pewnie przez pół ciąży miała zgagę, hehe jest taki przesąd, hehe My też nigdzie nie jedziemy na wakacje, ewentualne wózek do bagażnika i gdzieś do parku na parę godzin na spacerek jak już. Ale za rok kto wie, mała już będzie miała roczek to już idzie gdzieś wybyć. Stella to zazdroszczę ci tego że ci nic nie ma, bo mnie to już chyba boli wszystko co się da, i nie wiem czy to oznaki że poród już blisko czy czego, co prawda planowo mam jeszcze 19 dni, ale różnie z tym bywa, ale nie zamierzam się za bardzo wychylać. Pinia a ty co se tak bimbasz?? Jutro koniec czerwca a ty co? Potem ci porodówkę zamkną i będziesz miała:) hehe :) Wiem, wiem napewno dajesz pierwszeństwo madzi i marce:) A ja takiej pogody nie lubię:( Bo potem za bardzo puchnę:(

Ja właśnie też cała opuchnięta. Pojechała bym chociaż nogi pomoczyć, ale jak mam z tym brzucholem siedzieć to mi się nie chce. Mój jak się urodzi i będzie cieplutko, to na pewno z nim nad jeziorko skoczymy. W zeszłym roku byliśmy ze znajomymi, ich synek miał 3 tygodnie, ale tak na 2h tylko. A mały cały czas spał w foteliku :D A co do dłuższego wyjazdu, to my też w tym roku odpadamy, niestety. Odbijemy sobie za rok ;) Iza, to mój synek się bimba :P Ale masz rację, czekam na relację Madzi i Marki :D Pigułeczka, ja to prawie w ogóle nie miałam zgagi, to mój będzie łysy, po dziadku :P A ja przed chwilą dostałam telefon, że kolejna koleżanka rozpakowana. Jej strasznie z terminem mieszali, raz na początek lipca, później na połowę czerwca a urodziła pod koniec. Wieczorem zadzwonię do jej mamy, to się dowiem wszystkich szczegółów. Teraz niech się małym nacieszą ;) Zaraz mój z pracy będzie, zbieram się do sklepu. A tak mi się chce.. : Miłego ;)

Ja nie miałam ani razu zgagi, więc zapowiada mi się dziecko łyse jak kolano :-D Blondyn czyli. A chciałam, żeby miał ciemne włosy po tatusiu :-)

Ja to mam zgage caly czas chyba od 4 miesiaca!!! Wiec jakby to sie mialo sprawdzic to moja sie urodzi z wlosami po kolana i powiedzialam kolezance ze jak bedzie mnie odwiedzac w szpitalu to zeby maszynke wziela hehe

A i o 18 ma wpasc do nas znajomy mojego M z pracy z zona ona tez w ciazy ma termin na 2.07 i dopiero ja poznam ciekawe ktoea pierwsza urodzi ;-)

Właśnie z basenu wróciłam. Pływało mi się świetnie, nawet 30 długości zrobiłam :-) ale już droga do domu to koszmar. Przyczłapałam cała spuchnięta. :-(

Hej laseczki ja chciałam się tylko zameldować w dwupaku oczywiście, dziś wysprzątałam na błysk mieszkanie, umyłam okna i mąż wrócił ze szkolenia ta zaraz się za niego biorę, kurna upały idą n ie mam zamiaru długo tak łazić:) Aczkolwiek jak znam życie i przykład nas wszystkich tu to wcześniejszy poród to tylko moje pobożne życzenie ale warto spróbować:) Lece do męża od niedzieli go nie było to się stęskniłam:) A justysia gratuluje obrony kamień z serca nie? Wiem 11czerwca też tak się czułam po swojej obronie:)

I jak tam upal daje popalic? Bo ja ledwo dysze.... Zjadlam wielki talerz lodow to troche mnie schlodzilo, a jutro ma byc jeszcze gorzej :/ Wiecie co smialam sie dzis z mojego bo przewaznie jak do niego dzwonie i jest w robocie to odbiera i mowi oddzwonie za 5 min albo nie moge rozmawiac i sie rozlancza i dzis znow tak a jak oddzwonil to mowie zeby tak nie robil juz teraz bo ja moge dzwonic zeby powiedziec ze rodze i co twedy?;) Czas kolacji- cos mam ochote na tosta.... Hehe to moja bedzie miala wlosy po kolana bo ja tez cierpie na zgage od poczatku ciazy, w sumie teraz mi przeszlo przy koncowce...

Milka862 no naciesz się mężem naciesz może coś z tego wyjdzie, chodź ja też jakoś w to nie wierzę, ale ja dziś daję mojemu spokój bo przez weekend ma granie, bo gra w zespole więc nie mógł by przyjechać, ale to nie takie proste, hehe ale moi teściowie jakoś chyba za bardzo by chcieli aby już wnuczka wyszła, hehe dziś byli na zakupach nakupowali smakołyków, mówią że to ostatnie dni jak mogę sobie tak pojeść ja i mała bo potem zostanie jej tylko mleko, hehe:) No u nas jutro ma być pow 30 stopni, nie wiem jak to wytrzymam, ale pocieszam się tym że te co rodzą we wrześniu mają gorzej, bo muszą całe lato wytrzymać, Kropelka basen, oj takiej to dobrze:) Tak się schłodzić:)

NICK..............wiek.........ost @............termin porodu.....imię ********************************************************* *** *********************** madziaz...........24.........27.09.2011.........29.06.201 2.....Wiktoria Szkrabiczek......22..........16.09.2011.........01.07.201 2.. ..... Julia luna0207...........27.........25.09.2011........02.07.201 2......Jagoda lipcówka.kasia....26........03.10.2011.........04.07.201 2..... Adaś ma_rka...........23.........27.09.2011..........04.07.201 2.......Filip Ola_Fasola.........24........30.09.2011...... 06.07.2012.......Emilia tusiana............22.........27.09.2011.........06.07.20 12..... Pina_789..........22.........30.09.2011.........07.07.201 2.. .Mateusz Diamondxstar....22.........05.10.2011...........10.07.201 2 ....Liwia Aaannneeetttaaa..31........06.10.2011........10.07.2012.. . .Mikołaj jolla25..............31.........05.10.2011.........12.07. 2012....Kacper Kikaa84............27........05.10.2011..........13.07.20 12. ....syn Kalla...............33.........09.10.2011.........15.07.2 012 .....synek elita83.............28........10.10.2011..........16.07.2012 .....syn kiniam85..........26.........09.10.2011....... .16.07.2012.....synek Lipcówka2012.....33........11.10.2011.........17.07.2012 .....Synek P. kwiatek polny...20........10.10.2011......17.07.2012.....córeczka? małżenka..........25........11.10.2011.........18.07.2012. ....Synek SzczęśliwaMama...21........13.10.2011........18.07.2012 .....synuś Pigułeczkaa.......27........13.10.2011........19.07.2012 ... ...Małgosia justysia88..........23........13.10.2011.........21.07.20 12. ....Zosia izzkka77...........23.........12.10.2011.........23.07.2012. ... Daria Milka862...........25.........16.10.2011.........23.07.20 12. ....Zuzia Werkaa_a..........25.........16.10.2011........23.07.20 12....córeczka weronikakrz......29.........17.10.2011.......23.07.2012.. ..Aleksander Efciaczek..........29.........17.10.2011.........24.07.20 12.....Siusinka amiaga............ 34.........18.10.2012........ 25.07.2012.....córeczka iwkas847.......... 20......... 18.10.2011....... 25.07.2012........ Iwona Nenia...............24.........19.10.2011.........25.07.2 012 ....Alanek Layssa.............28..........19.10.2011.........25.07.2 012......Kamilek Fressia.............31.........21.10.2011.........26.07.2 012 .....córka oby_lipcóweczka..32.........19.10.2011.......26.07.2012. .....syn Stella Polare......30..........26.10.2011.......29.07.2012.......sy n strzałka............25.........09.10.2011....... 29.07.2012.....Damian kuleczka@13......31.........22.10.2011...... .29.07.2012.....syn Neonka1935.......31.........21.10.2011........30.07.2012. ...Antoś andziula24.........24.........23.10.2011.......29.07.2012 ......Nikola madlen29 ..........29.........24.10.2012.......31.07.2012.......Alan Kropelka03........28..........16.10.2011........03.08.2012.. ....Kluska Rozpakowane mamusie : NICK....WIEK.....TP.......DP.........WAGA. ...DŁ....IMIĘ........SN/CC neli8....23.......07.07...27.06.......2450.....51.....Filip........CC Uaktualniam tabelkę, może się coś dalej ruszy:)

Marka pojechała do szpitala. Ma skurcze co 6 minut, bardzo bolesne. Jak tylko będę wiedziała coś więcej, to od razu dam Wam znać ;) No to mam nockę z głowy, bo będę przeżywać :D Trzymamy kciuki!!

Kropelka, będę meldować na bieżąco ;) Nareszcie się doczeka, już tyle dni się męczy, oby kolejny Filipek wyszedł :)

Witam Gratuluje rozpakowanym i rodzacym ;) U mnie nadal nic dzis 10 dzien po terminie,ale utule dzidzie juz w poniedzialek na bank :) Pozdrawiam !

Hej laski ma_rka a czemu na mnie nie czekasz??!! Ja juz od 22:54 mam skurcze tez co 6 minut teraz mi zmalaly co 5 minut w sumie no ale do szpitala dopiero co 3 minuty narazie zmienilam pozycje zeby sprawdzic czy to nie przepowiadajace.... A tak wogole to trzymam kciuki ma_rka!!!!

Madziaz to też się trzymaj dzielnie. Nie wierzę :-) jak tak to nikt nie chciał a teraz parami będziemy szły :-) Czy Ty Pina przypadkiem też nie zaczęłaś? ;-) Ja znów spać nie mogę a rano na basen chciałam iść :-( ale, że nad ranem się mi taaak dobrze śpi....

marka madzia trzymajcie sie zycze szybkiego porodu Anetta mamy urodziny w tym samym dniu u mnie wszystko sie wyciszylo zadnych skurczy wg usg to jeszcze 8 dni jupi moja corka bije rekordy wstaje o 6 rano kurde co ja mam robic o tej porze