Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Kropelka, to się mobilizujemy, ja nie mam czasu na dietki i w ogóle. Jeżeli chodzi o aerobik... nie mam teraz kasy, a jak nawet bym miała, to nie chcę zostawiać Mikiego z kimś, bo zaraz ląduje na rączkach, a jak jest ze mną, to nazwałabym że wcale nie jest na rękach. Biorę go do odbicia i jak przechodzimy z pokoju do kuchni itp. Więc w ogóle jestem wyposzczona społecznie :-D

Najlepsze życzenia od cioci Stelli dla Starszaków! I życzenia zdrówka dla Chorowitków. Zmobilizowałyście mnie tym aerobikiem - wskakuję zaraz na steper - chociaż kolację zjadłam :-) Izka - ładna fota na poczcie! Ja też wrzuciłam właśnie nowe zdjęcia na pocztę: - Mati po prostu - Mati na brzuchu z Einsteinem na głowie (po spacerze ;-) - moje zabawy na ścianie nad łóżeczkiem Matiego - mam nadzieję, że synuś mnie któregoś dnia nie ochrzani za te motylki ;-) miały być same misie, ale musiałam zakleić dziury po gwoździach, na których wcześniej w tym samym miejscu wisiała półka :-) Jak myślicie? Nie za babskie te motylki? ;-) Potrzebne mi jeszcze nowe zasłony do pokoju bobasa i prześcieradło na materac i gotowe.

Dobra, lipa ze steperem - idę spać. Powiem Wam jeszcze, że stoczyłam dziś z Matim 2-godzinny bój o samodzielne zasypianie (na smoku zamiast na rękach albo na cycku). Najpierw były krzyki, potem był płacz, potem wierzganie się w łóżeczku, bo biedulek mały nie mógł się wyciszyć, w międzyczasie plucie smokiem, no i wreszcie się udało. Pewnie kilka kolejnych wieczorów będzie wyglądało tak samo, ale nie ma rady - cycek to nie smoczek, a ręce nie łóżeczko. Wiecie, co jest najgorsze? Że Mati ładnie sam usypiał, a potem się przeziębił i nie mógł usnąć przez zatkany nos - nie mógł ciumkać smoka - więc go nosiliśmy. Potem podtruwałam go ciasteczkami, więc na maxa bekał i ulewał - bałam się, że się zakrztusi - więc jak krzyczał w łóżeczku, to go nosiliśmy. Efekt taki, że się oduczył samodzielnego zasypiania i trzeba go od nowa przyzwyczaić. Ciekawe, czy każde chorowanie bobasa będzie się tak kończyć... Jak już przebrniemy przez to usypianie, następna misja - butelka. Mam solidną motywację, bo bardzo nie chcę być aż tak niezastąpiona, żeby nie móc się ruszać z domu ;-)

Stella, jak pokazałam fotkę matiego mężowi to był strasznie zdziwiony że dziecko młodsze od kluski ma tyle włosów ;-) hehe. Pokój git. Ja też mam literki na ścianie. Ale zocha pki co u nas. Właśnie leży w łóżeczku i próbuje marudzić. Dziś na szczepienie. Ja nie wiem, ale Zoska za każdym razem płacze przy próbie przekręcenia na brzuszek :-( za kazdym jednym. I ti prawie od razu.

Hej laski ja sie nie odzywam bo mam slabiutki internet ale was podczytuje a aaaaa zdjecia obejze po weekendzie w domku a tymczasem wrzuce wam fotki mojej niuni ;) Ostatnio spala mi od 17 do 8 rano w tym 2 pobudki o 24 i 5 :D dobry spioch

Stella misiaki śliczne, trzymają się?Mnie non stop naklejki odpadały,ale ja nie mam gładzi w sypialni tylko chropowate a'la kulki.W koncu przyniosłam klej do kasetonów i trzymają sie na amen. Jeśli w dalekiej przyszłości będzie miał jakieś ale do motylków zawsze możesz powiedzieć,ze wpadłaś w szał naklejenia i żeby cieszył sie,ze nie miał nad głową Małej Syrenki. Madziaz ale duza pannica,a w szlafroczku przepięknie wygląda.Swoja droga masz bardzo młoda mamę,lub tak dobrze zakonserwowaną:)-nowoczesna babcia.

Stella śliczny kącik, a motylki poprostu pasują do misków:) Ale nie mogę się napatrzeć na włoski Matiego, kurcze tak dużo ich ma, że chyba wszystkich pobił:) Madzia śliczna ta Twoja córeczka, a w tym szlafroczku, genialne zdjęcie. I popieram Amigę że masz bardzo młodą mamę:) Luna ja mam odplamiacz z lidla, jest naprawdę dobry. Ja odkupywałam ubranka od koleżanki i niektóre miały plamy ( nie wiem po czym) i wszystko zeszło. I one nie były świeże. Więc polecam i jest naprawdę nie drogi.

heh a my po wizycie u lekarza, maly mi cala noc tak charczal ze sie wystraszylam i okazalo sie ze zeszlo mu na oskrzela choc to ponoc czesto u takich maluchow, kazala nam robic nebulizatorem jak mamy to nam leki przepisze, ale ja jeszcze nie kupilam :( nie sadzilam ze tak na gwalt bedzie potrzebny, jak sie nie polepszy to w piatek do kontroli a w razie gdyby cos sie wiecej dzialo to nie czekac i na pogotowie :( jestem zalamana..... jeszcze w ryk wpadl, bo oczywiscie jak zawsze glodny i spiacy....

Madziaz - śliczna córeczka! Jaka roześmiana! A szlafroczek czadowy. Mati nie ma szlafroka. Tylko ręczniki :-) No, kudłaty jest ten mój dzidziolek. I uparty. Zodiakalne lwiątko, bez kitu. Walka o samodzielne zasypianie trwa. Dziś przed drzemką w ciągu dnia zmęczony zrobił taką histerię, że aż się zapowietrzał. Położony koło mnie - histeria, na rękach - histeria. Po prostu kategoryczne żądanie cycka do pociumkania na sen. Eh.

No ok, mam chwilę dla siebie :-) ... Stella, ja zamawiałam tutaj: http://allegro.pl/obszyte-firany-z-tasma-wzory-disney-a-i2735866540.html Mamy wzór Kubuś 2, ale zamierzam dokupić jeszcze jakąś na zmianę. Wybór wzorów nie jest za duży, ale cena dobra, a obszyte i wykończone bardzo ładnie, z taśmą na górze. Pierze i prasuje się super. Tylko kolorki delikatniejsze niż to na zdjęciach wygląda. Z czystym sercem polecam. ...madzaz szlafrok świetny! Babcia to wie co kupić Wnuczusi :-) ...Izzka Twoja Niunia to na kruszynkę nie wygląda! A jak śpi błogo :-) ...Stella pierwsze zdjęcie wymiata!!! Nie mogę się napatrzeć! A motylkami się nie przejmuj, najwyżej powiesz Synowi, że "mama chwilę słabości miała" :-) ...Milka fajny kombinezonik, róż górą! Ciekawe jak mój się sprawdzi. Jak wrócę po weekendzie to jakieś zdjątka wyślę. ...Ania przysyłam Ci dużo siły i pozdrowienia! Wyjdziecie z tego zobaczysz! ...A ja tymczasem lecę się pakować. Nas zapakowałam wczoraj, dziś walizka Gosi mi została. A wieczorkiem w drogę:-) na drogę biorę mleko w butli, już się odmraża, szkoda mi czasu na przystanki po drodze na cyca. Miłego dzionka!!!

Stella ja prosilam moja mame zeby mi kupila szlafroczek dla malej bo sama nie mialam czasu na to a potrzebny nam jest na basen bo takie cos wygodniejsze od zakrecania dziecka recznikiem :P Piguleczka ja z malutka jak jedziemy z danii to siadam z tylu i jak ona sie budzi na jedzenie to poprostu hiore ja na kolana i karmie wiadomo tak nie mozna no ale szkoda czasu na zatrzymywamie sie a moj M wtedy ostrozniej jedzie i zwalnia jak ja karmie

Pigułeczka - a gdzie jedziecie, bo nie doczytałam? Szerokiej i spokojnej drogi :-) Dzięki za linka! Zaraz pooglądam. Kropelka - hehe a miałam zamiar właśnie frotę na gumkę kupić :-) Amiaga - naklejki się trzymają, ale to dwa dni dopiero :-)

Stella, za Mikołajki, do rodziców :-) A Kropelka ma rację, ja tez mam frotę i jakieś takie średnie jest, a wygląda jakby miało ze 2 lata :-) lepiej bawełenkę.

Pigułeczka świetne są te wzory! Myślę, że jak się już wybudujemy to zrobię małej cudny pokoik mam tylko nadzieję, że to będzie przed jej 18stymi urodzinami:) ja dziś idąc za radą koleżanki dodałam małej do mleka 2 płaskie łyżeczki kleiku kukurydzianego, myślałam, że będzie pluć albo coś a ona wypiła 150m mleka z kleikiem w ciągu minuty i w ryk chyba mało miała:) Teraz śpi jak zabita:) A swoją droga to moja też troszkę pokasłuje ale dałam jej rano syrop calcium i wit c i na razie spokój. A mnie dorwał jakiś stan zapalny w prawym nadgarstku:( Jeste lekko opuchnięty a boli jak cholera! Nigdzie się nie uderzyłam a nożyczek utrzymać nie mogę:( A gdzie tu małą podnieść:( Smaruje maścią i chyba jest troszkę lepiej ale masakra jakaś:( Żeby nie było dziś też idziemy na spacerek jak tylko ta moja królewna się obudzi:) A wyprawkę zimową mam z głowy bo mam koleżankę która dostaje paczki z ciuszkami od znajomej z Angli po jej dzieciach wczoraj mąż do niej pojechał i przywiózł mi kilka dużych siatek ciuszków! I to jakich bluzy, spodnie, sweterki wszystko sliczne i pewnie moja nawet połowy z tego nie ubierze bo tyle tego, że codziennie musiała bym ją jakoś ekstra ubrać, własnie je piore idzie już druga pralka a jeszcze jedną załaduje.

== dziękuje dziewczyny za słowa otuchy:) ==mały poci mi się niesamowicie, ma cała mokrą główkę, najgorzej po wstaniu i przy karmieniu ==dzisiaj pół łyżeczki antybiotyku mi wypluł, łapałam jak mogłam, ale cóż widocznie nie smakowało ==znalazłam sposób na to, żeby mały pił herbatkę bez problemu. Czasami nie chciał pić tak jakby mu nie smakowała, więc kupiłam calcium o smaku bananowym i daje łyżeczkę do 100ml herbatki koperkowej i pije tak,że jak się skończy to płacz bo mało:) ==a poza tym to robi mi po 5 kupek dziennie i to takich rzadkich, chyba po lekach. Lekarz mówił, że jak tak dalej będzie to podawać pół saszetki Smecty, tylko ja nie chce go faszerować już żadnymi lekami, sama nie wiem Smecta chyba mu nie zaszkodzi...? ==nie byliśmy na dworze już -uwaga-2 tygodnie! nie licząc wyjazdu do lekarza. Póki nie będzie całkiem zdrowy mamy zakaz wychodzenia:(

Ania spróbuj podać mu leki moim sposobem. Podając na łyżeczce przytrzyma ją chwilę w buzi przytrzymując przy nią język. Filip też wypluwa i wapno i wit. C więc łyżeczkę trzymam w buzi do momentu aż usłyszę, że przełknął. Poza tym co do smecty to na pewno mu nie zaszkodzi. Smecta to nie antybiotyk, my też ją piliśmy jak Mały miał biegunkę. Nam co prawda nie pomogła, bo znaleźliśmy się w szpitalu, ale to było wieki temu :P Mały miał wtedy 10 dni. W każdym razie trzymaj się ciepło i uściski dla syncia :) madziaz szlafrok extra! Zastanawiam się czy nie ma w wersji Mikiego :P chętnie bym taki nabyła dla Filipa. A jak zajęcia na basenie? :) Stella Mati- przystojniak! Jak i inne dziewczyny zachwycają mnie jego włosy! Czarnulek słodki :) a naklejki są ok :) motylki komponują się w tło i zawsze można powiedzieć, że to jeden z elementów zestawu :P nie powiedziałabym, że babskie :) chciałam się rozpisać, ale syn wstał, więc uciekam robić mleczko póki nie ma wrzasku :P

My po szczepieniu. Kluska waży 7400 i to jeszcze nie jest jej ostatnie słowo :p ale niestety posiew kału wykazał, że ma jakąś brzydką bakterię. Na razie pediatra powiedziała, że nie będziemy leczyć bo nie ma objawów a leczy się to silnymi antybiotykami jak przy zapaleniu pluc :-( domięśniowo. Tego się nie spodziewałam i jestem trochę podłamana

Kropelka - a dlaczego robiliście posiew kału? A Kluska kawał kobity! Kupiliśmy dziś smoczek do butelki Medeli, którą mamy w zestawie z laktatorem i butelkę Tommee Tippee 3+. Aventu nie chciał, może którąś z tych zaakceptuje. Na próbę dostał mleko w Tommee Tippee - pokwękiwał z niezadowoleniem, ale zjadł. Przy czym to było tylko 70 ml, bo ściągnięte tak tylko na próbę, więc potem i tak dojadł z cycka. Od jutra codziennie będę ściągać jedną porcję do butelki - trzymajcie kciuki, żeby szybko zaskoczył. Pigułęczka - a jak ja mam karnisze takie rury wkładane w dziurę u góry firanki, to dam radę powiesić te Kubusie? Co muszę dokupić i gdzie?

==sory ze ja wczesniej tak tylko o sobie ale nie mialam czasu na wiecej... ==zazdroszcze wam tego aerobiku :( ja tez bym z checia z czegos skorzystala,ale samej mi sie nie chce a zreszta u nas nie ma zbytnio fajnego wyboru takich "atrakcji " ==firaneczki bardzo ladne :) chyba tez malemu takie zamowie :) ==stella a moze wyprobuj zwykla butle z canpolu?? moj piotrek tylko z niej pije i mleko i herbatke, z aventu tez nie chcial, denerwowal sie , krztuscil, ryczal, a z tej jest normalnie, i jest duzy wybor rozmiarowki smoczkow (np w auchan) ==ania mam nadzieje ze malemu szybko przejdzie, kurcze biedne te wszystkie chore dzieciaczki, czlowiek nawet nie wiem jak ma pomoc , bezradnie rozklada rece :( ==anetta ja tez nie mam jeszcze 6 z przodu takze glowa do gory :) cieszylam sie ze waga mi spadla, a po dwoch tygodniach nie wiem skad znow wzrosla... musze sie znow zwazyc bo ciekawa jestem ile waze ==milka kombinezonik cudny :) ja chcialam malemu taki zamowic, ale teraz to juz mi sie nie oplaca bo to zmarzluch jeden i musi miec cos grubszego juz ==kropelka, no wlasnie dlaczego dostalas skierowanie na badania dla malej?? cos sie dzialo?? ==w koncu mam czas to ide ogladac foty , bo z tegoco czytam same slodkosci sa ;)

==amiaga mi sie bardzo podoba fotka nr 1 :) przesliczna ==izzka twoja niunia ladnie rosnie :) i u was juz malutko miejsca w gondoli widze L:) ==stella ozdoba sciany rewelacja ! :) a mati i jego wloski,--raz jeszcze sie powtorze -- czarujace :) sliczny maluch ==madziaz szlafroczek bardzo ladny, taki twarzowy ;p my na razie korzystamy jeszcze z reczniczkow z okryciem glowy, ale po malu staja sie male :) i lacze sie z dziewczynami ze twoja mama bardzo ladnie sie trzyma :) na moja tez gadaja ze my siostry :)

dziewczyny a wy kapiecie swoje maluchu jak sa przeziebione?? bo ja malego kapal w niedziele, tak to tylko przemywalam woda i chcialam dzisiaj ale spi teraz , a gadalam z kolezanka i ona ze zdziwieniem ze ja chce go kapac chorego i teraz nie wiem czy dobrze robie czy co....

Robiliśmy badanie bo jednego dnia miała luźny stolec. 5x . Bo normalnie to ma taki zbity. I w sumie jak już brałam próbkę do badania to też był zbity. Nie wiem skąd ta bakteria się wzięła. Nawet w necie nie chcę czytać co to za gówno bo zaraz w depreche wpadne. A lekarka najlepsza uwaga cytuje "jak ( nie jeśli -jak) córka będzie miała zapalenie płuc albo oskrzeli to niech pani w szpitalu pokaze, że ona ma te bakterie to będą wiedzieli jaki antybiotyk zastosować" ręce opadają.

Ja dziś w ramach diety zrobiłam ciasto dyniowe z cynamonem i mufinki pamarańczowe. Szczęśliwa, ja bym kąpała. Ja też się wolę wykapać jak jestem chora. Zwłaszcza jeśli maluch się poci. To zawsze przyjemniej. Lepiej się śpi. Najwyżej główki nie myj.

kropelka no wlasnie ja tez wole sie umyc, zwlaszcza jak nie mam goraczki, maly tez ma tylko ten katarek, heh ale i tak lipa z kapieli dzisiaj bo jak usnal mi o 17 tak spi.. pewnie w nocy da popalic, a rozbudzac go nie mam zamiaru bo ponzije to juz wogole da czadu... kropelka ty to chyba masz jakies zdolnosci kulinarne :) z checia sie zalapie na kawek tych pysznosci

Szczęśliwa, bynajmniej. U nas w domu to mąż gotuje. Mi się czasem zdarzy jak mam humor. A zarówno ciasto jak i mufinki są do zrobienia proste jak barszcz. I oczywiście, zapraszam na ciacho :-)