Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona_sukienka_w_kropki

Co lepsze: usunąć, oddać do bidula czy zostać bardzo nieszczęśliwą matką?

Polecane posty

A ja bym wybrała własne życie, bo nie jestem egoistką i mam swoją rodzinę, mam rodziców i przyjaciół. W ciążę mogę zajść ponownie, a swojego życia niestety nigdy nie przywrócę.

Gość uwaga do historii o lekarzu
Poród NIGDY nie jest bezpieczniejszy dla pacjentki niż aborcja. Rozwiązanie zaproponowane przez lekarza było bez sensu: droższe, bardziej niebezpieczne, bardziej bolesne, a zarazem i tak i tak jedno z dzici ginie. W czym to niby lepsze? Skąd pomysł, że poród jest bezpieczny? A już szczególnie na początku ciąży nie można tego stwierdzić. Aborcjawe wczesnej ciązy niesie ryzyko, ale jest bezpieczniejsza niż poród w każdym przypadku.

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem? Usunałeabym gdybym zaszła w caiże podczas prawidłowego,rygorystycznego uzywania dobrych srodków antykoncepcyjnych i nie maiłabym w ogole wyrzutów,bo wiedziałąbym,ze zabezpieczałam sie bardzo dobrze,a niestety żaden środek nie ejst 100 % pewny. Zaszłam w caize wtedy gdy chciałm.Gdy nie mogłam zabezpeiczac sie bardzo dobrze,to nie ufałam prezerwatywom i nie wspołzyłam dopochwowo(analnie tez nie ) Idż kobieto młoda zajmij sie czyms bardziej przydatnym i módl sie abys miałą taki rozum jak ja w sprawach zapobieganmia ciązy.

Gość agaskaaapwlaieka
uwaga do historii o lekarzu zgadzam sie,porod nie jest bezpieczniejszy od aborcji. Np.ja o mało nie umarałam rodząc,a i moje dzecko też mogło umtrzec,mimo,ze ciąza prawidłowa i donoszona,zdrowe dzecko było.Tylko,ze waga i wzrost dzecka były duze a ja z tych szczupłych kobiet byłam,a wtedy gdy rodziłam nie robiono USG nawet prywatrnie jak ciąża przebiegała prawidłowo.

Miłość mówi: "Poświęcenie siebie dla dobra drugiej osoby." Aborcja mówi: "Poświęcenie drugiej osoby, dla dobra samego siebie." Chyba najtrafniej zdefiniowana aborcja:)

Aborcjawe wczesnej ciązy niesie ryzyko, ale jest bezpieczniejsza niż poród w każdym przypadku Hahaha Dobre:D Poród to fizjologia A aborcja - wydzieranie,rozrywanie płodu z uszkadzaniem macicy i dróg rodnych to nie jest fizjologia

90% porodów przebiega bez żadnych komplikacji 75% aborcji - niesie ryzyko bezpłodności i uszkodzeń dróg rodnych Jak juz takie w temacie jestescie to poczytajcie sobie trochę a nie sypiecie informacjami rodem z średniowiecza

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 czy wiesz,ze w czasie gdy tutaj sie produkujesz zrobiłabys tyle dobrych rzeczy dla dzieci,które niezostały usunięte prtzerz swoje matki,tylko oddane do dmow dziecka lub choruja na śmiertelne choroby.Gdybym miała takie podejscie jak ty,to wstydziłabym sie siebie samej,tych pustych słow,tej bezmyślnej paplaniny. Nie sztuka górnolotnymi haslami rzucac,przekonywac kogos co jest dobre a co złe,sztuką jest być takim cichociemnym,który woli działać ,a dyskusje pozostawia komus innemu.

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 cha,cha..rodziłąś już?Jezli tak,to w jaki sposob i jaką wagę urodzeniową i wzrost miało Twoje dziecko ?

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 a pzoa tym co cie obchodzi,ze jakas tam kobieta usunie dziecko i bedzie maiła z tego powodu komplikacje? Ty nie usuniesz,wiec nie musisz sie martwic tym.

Kobiety zastanówcie się. Niech każda od dzis kobieta usuwa ciążę. Peeeewnie, nie wpieprzamy się w cudze życie nie? A nie wiecie ze dziecko to nasza przyszłość? Ze to one beda pracować na nasze zycie, by miec chleb i wode? teraz takie mądre, a potem co? Czemu nikogo do roboty nie ma? Bo wlasnie dlatego, ze takie jak Dancing_Queen nie wpieprzaja sie w cudze zycie - jak to nazwała, ale potem ona bedzie sie wpieprzac w cudze bo bedzie musiala.

Gość agaskaaapwlaieka
Kocia Agentka trudno,nie bedzie dzeci,bedziemy sie starzec i wymrzemy.Wdzisiejszych czasach to chyba juz nie takei wazne czy ktos jest Polakiem,Niemcem czy innej narodowosci.Najwyzej Polska jako kraj zniknie,bo wymrzemy.Uwazm,ze lepiej abysmy keidys stali się częscią jakiegos innego panstwa, aniżleli byli panstwem z mnóstwem dzeci,ale biednym. Zyjemy w innych czasch. A w tych czasach akurat nie produkujemy tyle ,tylko importujemy,wiec czy bedzie przybywało dzeci czy nie,to i tak w PL nie bedzie dobrze,bo produkcji u nas coraz mniej.A na emeryturę kazdy z nas sam zarabia.

Gość agaskaaapwlaieka
I dzieci urodzone w PL bardzo często zasilają inne narodowosci,bo uciekają z PL.

Gość agaskaaapwlaieka
Kocia Agentka i jeszcze jedno.Nim te dzeci,co nei zostały usuniete zaczna pracowac na naszą przyszłosc,to my wiecej na ich wychowanie wydamy.Przeciez to my,cała PL utrzymujemy dzeci w domach dzecka,w rodzinach zastepczych,w rodzinach biednych,w rodzinach wielodzietnych.

Gość agaskaaapwlaieka
Kocia Agentka spojrzna Chiny,Indie,czy chciałabys aby PL stała sie takim krajem? Wolałabym stac sie takim krajem jak SZwajcaria,Norwegia,nawet CZechy,gdzie rodzi sie mało dzeci,a kraj ma sie dobrze.

Kocia Agentka ma myślenie ludzi rządzących w naszym cudownym państwie, czyli kobieta = reproduktor, a dziecko ma przynosić zyski. Gratuluję.

Gość marianna pe*
nie oddaj, bo na starość świr ci wróci i się wykończysz

agaskaaapwlaieka Masz racje, ja też jestem za, żeby Polskę chlupnęło jakieś państwo. Ja w taki sposób pisze, bo kvrwa naoglądałam się o aborcji. Jak to wygląda. CO dziecko musi czuć. jesteśmy egoistkami myśląc tylko o własnej wygodzie. Dziecku zadamy ból, bo nam będzie w życiu przeszkadzać. Bo nie jesteśmy kobietami, bo to prawdziwa kobieta posiada w sobie instynkt macierzyński, reszta to dziewuszki w ktorych instynkt jeszcze śpi i spać będzie może nawet do 80 roku życia. Mam 2 kolezanki, ktore załszy w ciążę, chciały usuwać, a gdy urodziły zaczęły płakać z powodu myśli nad którą się zastanawiały jaka była aborcja. Jak można zabić takie kochane dziecko. Sama mam dwoje i nigdy bym nie pomyślała, zeby ich nie było. Sorry, każdy może mieć własne zdanie na dany temat, ale każdy też może móc powstrzymać człowieka od złego. Kobieta kierująca się aborcją w 80% przypadkach zadaje sobie pytanie... Jak by moje dziecko wyglądało... czy była by to dziewczynka czy chłopczyk. Miało by teraz roczek. Miało by włoski blond? Czy ciemne? Oj wiele pytań które męczyć będą taką osobę do końca życia. Ja nie każde nie usuwać, ja tylko doradzam, bo przecież co ja mogę zrobić. Zakazać nie mogę, a nawet gdyby,,, tu? na kafeterii ?? Nie jest to możliwe... Zastanówcie się nad tym.

agaskaaapwlaieka Indie, Rosja, Chiny jak i Polska ... są to m. in. kraje w których nędzy nie brakuje, ale ludzi zamożnych i regionów także, więc z tymi państwami nie jest tak źle po części.

czy wiesz,ze w czasie gdy tutaj sie produkujesz zrobiłabys tyle dobrych rzeczy dla dzieci,które niezostały usunięte prtzerz swoje matki,tylko oddane do dmow dziecka lub choruja na śmiertelne choroby.Gdybym miała takie podejscie jak ty,to wstydziłabym sie siebie samej,tych pustych słow,tej bezmyślnej paplaniny. A co Cie obchodzi to ze pisze?Liczę na to że takie bezmyslne istoty jak Ty zaczna w koncu mysleć a nie tylko powtarzac gdzies zasłyszane głupoty Zapewniam Cie ze jestem człowiekiem który nie ma sobie nic do zarzucenia Uczepiłas sie tych dzieci z bidula A przepraszam TY ich utrzymujesz że tak Cię to boli?Niepowarzna jestes Puste słowa i bezmyslna paplanina jest TWOIM udziałem bo nawet solidnej argumentacji nie umiesz podać Dla mnie tłumaczenie że kobieta usuwa dziecko bo nie jest gotowa, nie ma warunków do mnie nie dociera Bo jak nie masz warunków to się nie puszczasz na prawo i lewo PROSTE Wyobraź sobie rodziłam Syn wazył 4100g Rodziłam bardzo szybko i bez większego bólu To było najpiekniejsze przeżycie w moim życiu Takze polecam Piszesz ze masz dzieci tak?To chciałabym wiedziec co czujesz patrzac na to dziecko i myśląc że gdyby ci sie nie złozyło to byłabys w stanie je usunąć Ja nie chciałabym miec takiej matki

Kocia Agentka bardzo podoba mi się to co piszesz Cieszy mnie to że jednak nie wszystkie kobiety są takie puste i wyprane z uczuć Ze nie dla wszystkich własna dupa to centrum świata W momencie gdy zachodzimy w ciąże mamy w rekach nie tylko swoje życie ale i zycie dziecka Nie powinno sie w zadnym wypdaku nazywac matkami kobiet ktore dla wlasnego widzimisie morduja swoje dzieci PRAWDZIWA MATKA zrobi dla swojego dziecko wszystko Łącznie z oddaniem i poświęceniem własnego życia No ale jesli najwazniejsza jestem JA a dziecko to problem ktory mozna usunac....Naprawde jestem w szoku ze kobiety moga byc tak nieczułe i bezwzgledne Argumentują decyzje o aborcji w jakis absurdalny sposób ale robia to by usparawiedliwic swoje postepowanie Ciesze sie ze aborcja jest nielegalna i jest przestepstwem Mam nadzieje ze zostanie jeszcze bardziej tepiona i karana A matki które po cichaczu usuwaja swoje malenstwa poniosą srogie konsekwencje - najlepiej zeby nigdy wiecej nie mogły miec dzieci Wtedy miały by swoje zycie tylko dla siebie skoro nie umieja sie nim dzielić

Ja wiem jedno... nieważne jaką bym miała sytuacje materialną, czy dziecko bylo by chore czy tez zdrowe. Urodziła bym, a aborcja nawet przez chwile by mi przez mysl nie przeszła. Tam ktos, jakaś mądrala napisala ze aborcje mozna robic do 12 tygodnia. Bo co? Bo do 12 tygodnia to płód? Ja słyszałam, ze do 9 tygodnia. Do 12 tygodnia nie jestem pewna czy sie cokolwiek dowiesz o wadach genetycznych nienarodzonego jeszcze dziecka. Wiem, ze tu jest aborcja do 23 tygodnia. Mozna usuwać pod warunkiem, że kobieta ciezarna przejdzie rozmowy z minimum dwoma lekarzami by wyciagnąć wnioski i konsekwencje z danej ciezy u pacjentki, choc i to jest dla mnie debilizm. Tu ciazy nie usunie, bo po prostu nie chcesz miec dziecka. Jak włazisz do łóżka, licz sie z tym, ze sex i czerpanie z niego przyjemnosci to nie wszystko. Ja z pierwszym nie planowałam, ale strasznie sie z moij facetem ucieszylismy. Drugie juz bylo planowane i nigdy... ale to prze nigdy nie usune żadnej ciazy, nawet jesli miala bym nosic pod sercem osmioraczki !!!

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86.Napsiałam przecież,ze najwazniejsze jest bardzo dobre,rygorystyczne zapobieganie ciąży i wtedy nei było by problemu z usuwaniem ciązy niechcianej,aczkolwiek nawet przy takim RYGORYSTYCZNYM stosowaniu można zajśc w ciąże,bo organizm jest nieprzewidywalny i nie ma na mysli prezerwatywy jako środka zapobiegawczego ciązy.Mam niewiele lat młodsze dziecko od Ciebie i "puszczałam" sie i "puszczam"ile wlezie. Byłam i jestem jeszcze płodna i zaszłam w ciążę wtedy gdy chciałam,gdy mój facet mnie do tego namówił.Wiecej dzieci nei chciaąłm i na szczescie nie musiałam usuwać.Chociaz parę razy w swoim życiu byłam przestraszona,ze mimo RYGORYSTYCZEGO I BARDZO DOBREGO zabezpieczenia sie mogąłm zajsc w ciaże,bo miesiączki nie dostałam i od razu leciaąłm po tester ciazowy.Gdybym zaszła mimo zabezpieczenia,to usunełabym i nie miałabym żadnych wyrzutów sumienia.Nie chciałabym dzecka,bo nie po to sioe zabezpieczam aby je rodzic i bałąbym sie urodzic dzecko,które zostało poczęte w czasie stosowania antykonc.bo wtedy płod moze byc w jakis sposób byc uszkodzony. Ty powinnas sie zajać uświadamianiem dziewcząt,kobiet aby zaczeły dobrze i rygorystycznie zapobigac ciazy. Jestem za usuwaniem ciązy na żądanie,bo uważam,ze kazda kobieta ma do tego prawo,ale np.przypadek Alicji Tysiąc nie podoba mi się,bo ta kobieta powinna najpierw dobrze sie zabezpieczyc(nie prezerwatywą)a potem domagac sie usuuniecia ciazy.A pzoa tym ona powinna na włśany koszt usunac i nei było by sprawy,a panstwo nie musiało by teraz jej płacic za uniemozliwienie aborcji.

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 zauwaz,ze pisałam takze ,ze jezeli ktos nie moze stosowac dobrej antykoncepcji,to niech loda,minetę,palcowke robi.Tak było w moim wypadku.Nie mogałm przez jakis czas i nie miałam stosunku dopochwowego. NiepowaŻna jesteś Ty. Ja ur.dzecko 4440 i 61 i o mało oboje z dzeicxkiem przenieślismy sie na tamten swiat,mimo,ze ciaza była prawidłowa i dziecko zdrowe. Ty rodziłaś w dzisiejszych czasch ,wiec inna jest opieka nad cięzarną i przy porodzie.Chodziłam do prywatnego,dobrego lekarza,a i tak USG nigdy nie zrobiono mi,bo kiedyśsśs uwazano,ze jak jest wszystko OK.to nie trzeba .Tylko w razie powikłan lub podejżenia ciązy mnogiej.

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 a propos domów dziecka,rodzin wielodzietnych ,biednych.Tak,ja też te osoby utrzymuję,bo pracuję i płącę podatki i to spore,mój maż tez,a i dziecko niedługo tez bedzie płąciło podatki,więc nasz rodzina ma wkład w utrzymaniu w.w. Zyj w zgodzie ze swoim sumieniem,i nie indorz sie tak ,ze któras chce usunac ciazę,bo sie osmieszasz jak wszyscy ci,co sa przeciw aborcji.

Gość Poniewaz dla Was wykształcenie
A ja jestem pewna, ze nawet gdyby nie bylo tych domow samotnych matek, domow dziecka i innych przytułków, to podatki i tak byly by takie jak dzis. Nasza Polska jest centusiem i nie znizy niczego.