Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona_sukienka_w_kropki

Co lepsze: usunąć, oddać do bidula czy zostać bardzo nieszczęśliwą matką?

Polecane posty

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 i nie uwazam ,ze pozjadałam wszystkei rozy\umy.To Ty chcesz za taką uchodzic. Ile lat ma Twoje dzecko?

Gość jak studiowałaś na
Białymstoku

Gość malinowapodkowa
ja nigdy bym się nie zdecydowała oddać swojego maleństwa :/ starałabym się jednak je wychować. Wiem, że to dużo roboty i same obowiązki, ale nie jest to aż tak uciążliwe jak niektórzy mówią. Czytałam niedawno niezły artykuł o tym ile jest roboty przy dzieciach http://interia360.pl/on-i-ona/artykul/ematka-polka,49182 ale bez przesady. Wychowałam już czworo, każde w innym wieku i nie zamieniłabym tych doświadczeń za wszystkie skarby świata. To jest po prostu we mnie, chęć opieki nad nimi i zapewnienia im wszystkiego co najlepsze. Przykro czytać takie tematy, gdzie ktoś się zastanawia co robić z niechcianym dzieckiem, kiedy tyle osób (kilka znam osobiście) oddałyby wszystko, żeby móc mieć dziecko...

Dzięki Waszej idiotycznej paplaninie kochane Matki Polski tylko utwierdzam się w przekonaniu, że gdybym miała ważny powód to na pewno usunęłabym ciążę :) I zapamiętajcie sobie, że czasem naprawdę zdarzają się wpadki mimo zabezpieczania się i nie macie prawa szufladkować wszystkich kobiet wmawiając im, że zaszły w ciążę, bo się puszczają! Jestem przeciwko aborcji, jeśli właśnie takie wyżej opisane przez Was pustaki parzą się na lewo i prawo, nie zabezpieczają i mają wszystko w dupie i potem zachodzą w ciążę - wtedy niech ponoszą konsekwencje swojego postępowania. Ale jeżeli kobieta zabezpiecza się, bo naprawdę nie chce zajść w ciąże to powinna mieć prawo ją usunąć. Tak samo jak w przypadku gwałtu, czy zagrożenia życia, ale o tym już pisałam wcześniej. Kobiety to nie jakieś maszyny do rodzenia dzieci!

Przykro czytać takie tematy, gdzie ktoś się zastanawia co robić z niechcianym dzieckiem, kiedy tyle osób (kilka znam osobiście) oddałyby wszystko, żeby móc mieć dziecko... Racja.Ale nie wszystkim lezy dobro dziecka

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 po prostu ciekawa jestem ile lat ma Twoje dziecko.

Jeżeli ktoś nie może mieć dziecka, to niech zaadoptuje. Domy dziecka są przepełnione, bo Matki Polski produkują dzieciątka na akord i oddają, bo przecież nie zamordują :) Więc do wyboru do koloru mogą sobie przebierać w dzieciątkach, jak w zabaweczkach.

mogą sobie przebierać w dzieciątkach, jak w zabaweczkach. Dobitnie opisany stosunek do dziecka Wszystko zostało powiedziane

No tak, temat o aborcji jak zawsze mocno dyskusyjny, nawet mi się nie chce rozpisywać, bo po tylu przerobionych tematach wiem, że nie ma to sensu. Napiszę tylko krótko, że aborcja powinna być całkowicie legalne, gdyż to tylko i wyłącznie prywatna sprawa kobiety i jej ewentualne wyrzuty sumienia. Obrońcy życia przyczepiliście się, że ktoś tu porównał dziecko do 'zabaweczki', a stronę wcześniej jakiś idiota napisał, że kobieta w trakcie ciąży to jedynie 'inkubator', więc darujcie sobie te oburzenia i nie bądźcie żałośni. :)

Diecko d ozabaweczki porównanła zaciekła zwolenniczka aborcji Skoro aborcja powinna byc legalana to i narkotyki - przecież to wybór indywidualny prawda?Podobnie morderstwo - np. zabicie kogoś kto nam dokucza, przeszkadza To tez indywidualna sprawa Pod takie rozumowanie mozna podciągnąć dosłownie wszystko

Aż mi się nie chce wdawać po raz setny w takie bezsensowne dyskusje, po prostu my się nigdy nie zrozumiemy. Jeśli ktoś tu porównuje przerwanie ciąży do zabójstwa dorosłego człowieka to tylko się pogrąża.

A przepraszam czym się to różni???? I jedno i drugie to odebranie komuś życia Czy życie dorosłego jest bardziej wartościowe niż dziecka?

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 czego Ty sie tak wściekasz? Coś z Tobą nie tak?Jakaś trauma z przeszłości?

No przepraszam płód to nie człowiek zapomniałam Tylko kto decyduje?Jakie kryterium sie stosuje?O braku takowego świadczy chociażby fakt ze w różnych krajach jest rózny wiek ciazy w której dopuszcza sie aborcje Dla jednych 4 tydz dla innych 23 - gdzie poród w tym tyg moze zakonczyc sie sukcesem i dziecko moze przezyc

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 seksu brak,czy może partner nie dogodza tak jak trzeba? No nie dziwiłabym sie sobie jakbym była taka rozdrazniona,bo ja już niedługo menopauzę bedę przechodzic,ale Ty,taka młoda.

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 podejscie do aborcji mam takei samo przez całe zycie.

Gość agaskaaapwlaieka
adalis86 no to ile lat ma Twoje dziecko?

Zresztą każdy powinien mieć wybór czy donosić ciążę czy nie, w niektórych krajach po rozpoznaniu ciąży to jest pierwsze pytanie ginekologa. Mam nadzieję, że w Polsce dojdzie do legalizacji aborcji, bo nie oszukujmy się podziemie aborcyjne wręcz kwitnie, stąd czasem można trafić na jakiegoś rzeźnika, niech ci politycy pomyślą też o tych kobietach, jak któraś jest zdecydowana to i tak to zrobi, więc niech się lepiej zatroszczą o to by dokonała tego w dobrych warunkach.

Zdrowy egoizm jest wręcz potrzebny, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, a poza tym ja wolę pełną legalizację aborcji, niż słyszeć raz na jakiś czas o dzieciach w beczkach czy na śmietnikach. To dopiero tragedie.

Adalis - Widać, że półmózg z Ciebie, skoro nawet nie możesz dostrzec nutki ironii w moim poście. Ale ok, mogę Ci go wytłumaczyć: Pisząc tamtego posta, miałam na celu potępienie oddawania dzieci do adopcji. Pisząc "zabaweczki", miałam na myśli to, że dzieci w Domach Dziecka jest tyle, ile zabawek w sklepie dziecięcym, bo tępe dzidy zamiast usunąć ciąże oddają dzieci, skazując je tym samym na niewdzięczne, często bardzo długie "życie" w Domu Dziecka.