Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marhefka

Dieta 17 dniowa -dr Moreno

Polecane posty

Bigasnelly ciekawe jak u ciebie waga. Mam nadzieje, ze moja sie utrzyma...bo takie szybkie spadki sa fajne, ale tez przerazajace. Ja zaraz smigam na aerobik:)

dzien dobry drogie panie! jak samopoczucie? jak sytuacja na wadze? ja wlasnie przebieglam 20 minut, za chwilke prysznic, a pozniej sniadanko i niestety do pracy :( na lunch mam reszte brokul i kurczaka z wczoraj, a wieczorkiem chyba znowu rybka! kiedy bedzie sobota i wejde na wage???? czy troche tluszczu zniknie??? milego dnia

Gość *liliann
Kurcze, dopiero teraz zauważyłam, że w fazie 1 nie można jeść sera białego, bo jest w 3. Czy aby na pewno chodzi o biały ser w tej 3??? Przecież to jest lekkie i chude.

hej! z tego co pisze Marhefka to mozna zjesc 55g sera chudego w I, II, III fazie ;) wiec nie stresuj sie ;)

Gość *liliann
Oj ja durna :) Faktycznie, jest jak wół "w fazie 1,2 i 3 można ser" :) Dzięki!!!

Mozna jesc odtluszczone twarozki, sery biale, mozzarelle, fete, nawet brie, parmesan, choc ja nigdy sie nie spotkalam z odluszczonym brie...ja wcinam mozzarelle i fete. Sery zolte i inne odstawilam.

Gość *liliann
A jest żółty ser 3% tłuszczu :) Nazywa się Piórko. W Realu kupowałam. Najlepiej kupić kostkę, bo plastry nie oddzielają się przez tą niską zawartość tłuszczu.

Ja na razie wykluczylam zolte sery, tez jest pelno takich odluszczonych, ale wydaje mi sie ze bialy jest zdrowszy, ma mniej tluszczu.Potem bede wprowadzac plasterk do chlebka w 3 fazie:)

Gość *liliann
Ew można samemu zrobić żółty ser :) Ja robiłam. Wiadomo, że nie będzie taki jak kupny, w zasadzie w ogóle go nie przypomina, ale jednak to zamiennik. Właściwie to po co rozwodzę się na ten temat jak żółty zjem raz na rok ;)

Ja lubie zolty ser, ale teraz na tej diecie wcale mnie nie ciagnie do niego. Jem tyle innych dobrych rzeczy, ze po prostu go nie potrzebuje. Jak nie jem chleba, to tez nie potrzebuje sera:)

Gość Motywacja W Odchudzaniu
Witam serdecznie! Zapraszam Wszystkich na: http://trening-fitness.pl/ Znajdziecie tu wiele przydatnych informacji o motywacji w odchudzaniu, o wyborze właściwej diety, wszystko o dietach, wady i zalety, efekty oraz jak stosować, dodatkowo wiele ciekawych tematów, które pozwolą Ci cieszyć się zdrowiem i smukłą sylwetką... Gorąco polecam! http://trening-fitness.pl/

Ide na lunch z dziewczynami z pracy. Mam nadzieje, ze znajde cos dla siebie zdrowego i zgodnego z dietka:)

Gość *liliann
Ja właśnie po obiadku :) Trochę skromnie, bo wczoraj zapomniałam skończyć to co zaczęłam, bo filmy oglądałam. Miał być kurczak z brokułami :) A był tylko kurczak i na szybko ogórki korniszone wzięłam. W domu pewnie zjem tuńczyka i jajko i potem ćwiczenia :)

Gość *liliann
Zastanawia mnie nadal ten biały ser. Tylko tym razem, dlaczego można tak mało? 55gr to 1/5 kostki, czyli z 50kcal. A białka tam jest dużo, węgli znikoma ilość, tłuszcz w zależności od rodzaju. Dzisiaj akurat zjadłam całą kostkę, bo jednak o kurczaku nie wysiedziałam w pracy :)

Ja jem raczej wiecej niz 55g....chudy bialy ser, chuda mozzarelle lub fete. Zazwyczaj tak pol kostki fety na raz albo cala mozzarelle. Waga spada, wiec jest ok:)

Witam koleżanki! Zle dzisiaj u mnie, zgrzeszylam i wyrzuty sumienia nie dają mi spokoju :( Jutro będzie trzeba to odpokutowac! Tak pozatym to nic nowego, salatka z indykiem na obiad i zupa jarzynowa na kolacje. Siedzę, pije kawę i czytam jak wam poszło dzisiaj :) Nic, idę ćwiczyć

3 kawy z mlekiem z automatu :( cholera wie z czego oni je robią? Bo na pewno nie z kawy i mleka ;) nawet nie chce myśleć. Nic nie jadlam od rana i jakoś tylko ta kawa mnie utrzymywala w jako takiej kondycji...nie żebym się tłumaczyła hahaha

E...do przezycia, nie stresuj sie:) myslalam, ze cos pysznego zjadlas i bede zazdrosna;) kawa tam jest, tylko mleko jakies takie sproszkowane...zdrowe moze to nie jest, ale na pewno od tego sie nie przytyje. Ja musze sie przyznac, ze od poczatku diety pozwalam sobie na pelnotluste jogurty owocowe. Tak, zeby zabic glod na slodycze. A tych ze slodzikiem nie trawie, po prostu mi nie smakuja. To moj taki jedyny grzeszek...

ja zjadam 2 activie owoce lesne dziennie. niby bez tluszczu, ale chyba sporo cukru ;( a jutro ide na polowanie na sery bez tluszczu...i kefir 0%

Gość zmotywowana od JUŻ
drugi dzień za mną, było cięzko bo cały dzień spędziłam w domu, a jak się nie ma zajęcia to się mysli o jedzeniu. oby do przodu;]

Gość *liliann
Coś mi się w oczach mienią te tematy i nie mogłam tego znaleźć ;) Wczorajszy dzień minął bardzo ładnie, tylko za mało jem, bo nie mam czasu, żeby coś robić i to mnie martwi.

Witam laseczki! Jak tam dzisiaj? Wazylam się rano i zgroza 79.2!!! Jak to możliwe? Myśle ze waga się zepsuła ;) tak sobie wmawiam ;) Możliwe ze to dlatego ze przez 3 dni glodowalam cały dzień a potem najadalam wieczorem ( oczywiście tym co wolno ) ??? No bo raczej nie od tych kaw wczoraj!!! Może okres??? Może cholera wie co, ale wkurzona jestem od rana!!! Mam nadzieje ze u was lepiej Buziaki, do pózniej

Gość *liliann
Nie da się przytyć tyle w 2dni :) Pewnie zawartość jelit, woda się zatrzymała, jeśli jesteś przed @ to też ma znaczenie :) Także nie martw się, rób swoje. A te kawy z automatu nie są złe. Zwykle Nescafe albo coś takiego plus prawdopodobnie śmietanka w proszku Cremona. Dlatego one są dobre i słodkawe nawet bez słodzenia :)

A u mnie nadal 63,3 kg...takze nie jestes sama! Mysle, ze to chyba przed okresem...takie wahania. Ja dzis siedze w pracy, na lunch mam salatke z kurczakiem.